En iyi box-to-box futbolcu

Cevap: En iyi box-to-box futbolcu

Bence çok saçma bir tartışma yapıyorsunuz.Gerard ile Xavi çok farklı stilde oyuncular mesela Xavi'yi Pirlo ile kıyaslamak gerekir gerardla değil çünkü Xavi pasördür takımın beynidir xavisiz Barca düşünülemez ama Gerardda tek başına takımdır yani 2side çok iyi oyuncular ama çok farklı stilde oyuncular bunlar karşılaştırmak çok saçma 2sinin kendine has özellikleri var.Gerardıda lampard veya Ballack ile kıyaslamak gerekir.

Ayrıca Xavi benim için box to box oyuncu değildir evet komik gelebilir ama değildir alan savunması dışında bir 10 metre rakibi kovalayıp top çaldığını göremezsiniz ama xavi takımın beynidir bence dünyanın en iyi pasörüdür dediğim gibi xavisiz barca düşünülemez

Real madrid-barcelona maçını izle lütfen. Vermiştim yukarda linkini. Yaptığı ikinci asiste bak sonra tekrar konuşalım. Daha önce de söylemiştim, top sadece kayarak alınmaz... Ayrıca xavi en çok koşan adamlardan biridir her zaman. Hem ş.liginde hem de la ligada.

Real madrid-barcelona maçını izle lütfen. Vermiştim yukarda linkini. Yaptığı ikinci asiste bak sonra tekrar konuşalım. Daha önce de söylemiştim, top sadece kayarak alınmaz... Ayrıca xavi en çok koşan adamlardan biridir her zaman. Hem ş.liginde hem de la ligada.

Koşar ve koşmaz ondan bahsetmiyorum sonuçt alan savunmasu yapıyor bu oyuncu anlatabildimmi.

Koşar ve koşmaz ondan bahsetmiyorum sonuçt alan savunmasu yapıyor bu oyuncu anlatabildimmi.

Hayır, anlatamadın. Box-to-box dediğin futbolcu alanını iyi kapatır, rakipte hata ihtimali sezerse top kapmak için basar. Hiç bir futbolcuyu 70 metre takip edeceğim diye ortayı boş bırakmaz. Ayrıca benim ilgilendiğim yaptığı savunmanın şekli değil, yaptığı her hareketin zeka kokması. Attığı her pasın ve deparın bir anlamının olması... Onun dışında bir orta saha elamanında bulunması gereken bütün özellikler fazlasıyla var zaten. En iyi orta saha(mc) de deniyor dikkat edersen soruda.

Xavi pasördür takımın beynidir Gerard ise kendi başına bir takımdır 2si kıyas olmuyacak sitilde oyuncular onun için kıyaslamak son derece yanlış bunu anlamak için niye bukadar zorluk çekiyorsun?

Xavi pasördür takımın beynidir Gerard ise kendi başına bir takımdır 2si kıyas olmuyacak sitilde oyuncular onun için kıyaslamak son derece yanlış bunu anlamak için niye bukadar zorluk çekiyorsun?

Xavi-orta saha(mc)

Gerrard-orta saha(mc)

Soru: En iyi mc?

;)

Daha fazla zorlama hakaret ettiğinin farkında değilsin. Savunacak argümanın yoksa bakar geçersin. Ya da "Bu da kendi halinde birşeyler yazıyor" dersin olur biter.

Tamam Ahmetcim sana Xavi'nle iyi akşamlar.

Aynen böyle işte Yasercim;)

Şimdi güzel bir lampard-gerrard analizi gördüm ekşide onu kopyalayayım. Adam benden çalıntılar yapmış(siyahlı kısım barca örneğime benziyor) ama olsun, aklın yolu bir ne de olsa...

1.daha önceden birçok yerde yapılan karşılaştırmanın, sözlükte de yapılması fena olmaz. kendi düşüncemden önce, ikisiyle ilgili bilgileri vereyim;

- gerrard, mayıs 1980 doğumlu. lampard ise haziran 1978.

- gerrard, milli takım formasını 70 kez giymiş, 14 golü var. lampard ise 67 kez giymiş, 16 golü var.

- gerrard, 17 yaşından beri liverpool'da oynuyor. lampard ise 7 yıl west ham'da oynadıktan sonra (bu süre içerisinde kiralık olarak swansea city'de de oynamış), 2001'de chelsea'ye transfer oldu ve hala londra ekibinde forma giymekte.

- ikisinin de boyu 1.83 mt.

- gerrard, liverpool formasıyla, premier lig'de 320 karşılaşmaya çıkmış ve 63 gol atmış. lampard ise west ham ve chelsea formalarıyla premier lig'de 416 karşılaşmada mücadele etmiş ve 103 golü var.

- gerrard, avrupa kupalarında 98 maça çıkmış ve 30 golü var. lampard ise 81 maça çıkmış, attığı gol sayısı 22.

- gerrard fa cup'da 23 maçta 8, lig kupası'nda 19 maçta 7 gol atmış. lampard ise fa cup'da 45 maçta 15, lig kupası'nda 44 maçta 20 gol atmış.

- kazandıkları kupalara gelirsek, gerrard'ın 2 kez fa cup'ı, 2 kez lig kupası'nı, 2 kez charity shield'i, 2 kez süper kupa'yı, 1'er kez de, şampiyonlar ligi'ni ve uefa kupası'nı kazandığını görüyoruz. kısaca premier lig şampiyonluğu dışında bütün kupaları kaldırmış gerrard. lampard ise, 2 kez premier lig şampiyonluğu yaşadı chelsea'yle. bunun dışında, 2 kez lig kupası'nı, 1'er kez de fa cup ve charity chield'i kaldırmış.

bana göre, steven gerrard, frank lampard'dan daha üstün bir oyuncudur. fakat, takımları değişselerdi neler olurdu kimse bilemez. çünkü, abramovic chelsea'yi satın aldıktan sonra bilindiği gibi chelsea'ye transfer olmayan kalmadı ve frank lampard hiçbir zaman ezici bir üstünlükle takımın en iyi oyuncusu olarak gözükmedi. fakat liverpool aynı süre zarfında fernando torres dışında, büyük paralar vererek süperstar diye nitelendirilen bir oyuncu almadı. steven gerrard'ın yanında bir messi, bir henry olsaydı, yine steven gerrard der miydim, bilemiyorum... milli takım düzeyinde de beraber oynadıklarında birbirlerine bariz üstünlük
sağlayamıyorlar

İşte böyle karşılaştırmalar yapman gerekir.Boldladığın yerde göreceli bir durum kimine göre aynı etkiyi yapar kimine göre yapmazdı.

İşte böyle karşılaştırmalar yapman gerekir.Boldladığın yerde göreceli bir durum kimine göre aynı etkiyi yapar kimine göre yapmazdı.

:D rahat duramıyorsun yahu. Bundan sonra kıyaslama yapmadan önce sana sorarım. "Nasıl, uygun mu?" diye

Hala mı devam ediyor bu tartışma. Kimse diğerinin görüşünü kabul etmiyor işte zorlamayın. Bencede Gerrard daha iyi futbolcu, Ahmet için ise Xavi daha iyi futbolcu.

(Sakın diyene bak demeyin) :)

Hala mı devam ediyor bu tartışma. Kimse diğerinin görüşünü kabul etmiyor işte zorlamayın. Bencede Gerrard daha iyi futbolcu, Ahmet için ise Xavi daha iyi futbolcu.

(Sakın diyene bak demeyin) :)

O tartışma bitti(Xavi:cool::D). Yaser o iki adamın kıyaslanamayacağını, bunun saçma olduğunu söylüyor şimdi de. Konu başlığımız bu:)

Abi herşeyden öte Gerrard tam bir komplike oyuncudur.Bir aklın tüm sınırlarını zorlayarak bir mcde olabilecek herşeyi Gerrard'da bulabilirsin.Birde senin Xavi akıllı futbolcudur,durarak bile top kapar görüşüne katılmıyorum.Xavi'nin yaptığı bildiğin alan savunmasıdır.Adam her antrenmanda defalarca çalışıtığı bölgeyi dolduruyor.Sadece bu.Marsilya'dan Arsenal'e 10 numara olarak giden,yeni yeni mcye evrilen Nasri bile Xavi kadar savunma yapabiliyor.Sadece yerini dolduruyor o kadar.Liverpool'da alan savunması yapıyor ancak Gerrard bu savunmanın yanında gider ön libero gibi baskı,pres yapar.Videoda gördüğün gibi takım kontra yerken gider adamın ayağından söküp alır.

Komplike olayından devam edeyim;(Xavi'de olmayan)Bana göre tüm orta sahalarda olması gereken şutör özelliği çok fazlasıyla var.Boy hakimiyeti var.(Bu bazen rakip takım degaj attıktan sonra veya orta açılırken ceza alanına koşu yaptığında çok iyi bir özelliktir)Tüm ataklarda driblingle,verkaçlarla ceza alanına koşu yapıp asist&golle sonuçlandırma.(Ki bir orta sahanın bu kadar kaleci ile karşı karşıya kalması zekasının ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor)Vede en önemlisi;kaptanlık,liderlik.Sen herhangi bir kaptana sor kim gibi kaptan olmak istiyorsun emin ol Gerrard diyecektir.)

Son olarak 1.pasa kötü demen çok şaşırttı beni.Tam çapraza vole pozisyonunda o falsöyü o isabeti yakalamak her yiğidin harcı değil.Videolar görünmediği için Xavi'nin paslarını izlemedim ama böyle bir pas atacağını zannetmiyorum.

Cem'in demek istediği Gerrard dominant bir oyuncu Xavi değil. :)

Yanılmıyorum değilmi Cem?

Tam olarak demek istediğim ikiside box-to-box dur ancak Gerrard komplikedir.Bir orta sahada aklının sınırlarını zorlayarak getirebileceğin tüm özellikler bulunur.

Tam olarak demek istediğim ikiside box-to-box dur ancak Gerrard komplikedir.Bir orta sahada aklının sınırlarını zorlayarak getirebileceğin tüm özellikler bulunur.

Tamam dominant işte. Oyunu her alanda domine eden yani. :)

Steven Gerrard, dünyanın en iyi oyuncusu.

Gerrard :o

Abi herşeyden öte Gerrard tam bir komplike oyuncudur.Bir aklın tüm sınırlarını zorlayarak bir mcde olabilecek herşeyi Gerrard'da bulabilirsin.Birde senin Xavi akıllı futbolcudur,durarak bile top kapar görüşüne katılmıyorum.Xavi'nin yaptığı bildiğin alan savunmasıdır.Adam her antrenmanda defalarca çalışıtığı bölgeyi dolduruyor.Sadece bu.Marsilya'dan Arsenal'e 10 numara olarak giden,yeni yeni mcye evrilen Nasri bile Xavi kadar savunma yapabiliyor.Sadece yerini dolduruyor o kadar.Liverpool'da alan savunması yapıyor ancak Gerrard bu savunmanın yanında gider ön libero gibi baskı,pres yapar.Videoda gördüğün gibi takım kontra yerken gider adamın ayağından söküp alır.

Komplike olayından devam edeyim;(Xavi'de olmayan)Bana göre tüm orta sahalarda olması gereken şutör özelliği çok fazlasıyla var.Boy hakimiyeti var.(Bu bazen rakip takım degaj attıktan sonra veya orta açılırken ceza alanına koşu yaptığında çok iyi bir özelliktir)Tüm ataklarda driblingle,verkaçlarla ceza alanına koşu yapıp asist&golle sonuçlandırma.(Ki bir orta sahanın bu kadar kaleci ile karşı karşıya kalması zekasının ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor)Vede en önemlisi;kaptanlık,liderlik.Sen herhangi bir kaptana sor kim gibi kaptan olmak istiyorsun emin ol Gerrard diyecektir.)

Son olarak 1.pasa kötü demen çok şaşırttı beni.Tam çapraza vole pozisyonunda o falsöyü o isabeti yakalamak her yiğidin harcı değil.Videolar görünmediği için Xavi'nin paslarını izlemedim ama böyle bir pas atacağını zannetmiyorum.

Yahu ben Xavi iyi savunma yapıyor derken bir tarafımdan sallamıyorum ki. İkisinin de oynadığı avrupa şampiyonası elemelerinde Xavi en çok top kapan oyuncuydu hem de açık ara. Onun dışında da barcada özellikle hücum bölgesinde en çok top kapan oyuncudur. Bu arada xavi alan savunması yapacak tabii, tutup bir rakibi 60-70 metre kovalayıp bölgesini boş bırakmaz, bu salaklıktır xavi gibi bir topçu için. Adam adama savunmamı yapsın anlatmak istediğin nedir? MArkaj mı yapsın? Sen de madrid maçındaki videoya bak top kaparak nasıl asist yapılır orada görebilirsin... Ş.ligi finalinde de senin koyduğun gerrard videosundakinin aynı şekliyel kaptığı bir top vardı. Manchester kontraya çıkarken tam.

Şu siyahlı kısımla ilgili söylediklerinin şaka olduğunu varsayıyorum(Hatta gülüyorum o yüzden :D:D:D:D). Bu kadar olmaz. Barcanın maçlarını seyretmiyorum, sevmiyorum de olsun bitsin:) Çok ciddiyim xavi o pası atsa, "Naptın be xavi!, bu ne rezalet!?" derim.:D

Gerrard hücum bölgesine daha yakın olduğu için daha çok gol atar. Ataklarda hemen ceza alanı içindedir. Xavi ise genellikle orta sahada bekler. Yani gerrard ın ceza sahasına daha çok girmesinden doğla birşey yoktur. Senin için bu kadar.

Semih senin dominant mevzuuna gelirsek. Bir oyuncu en çok dikine oynayan, en çok topla oynayan, en çok top kapan, en çok koşan, ençpok pas yapan buna ek olarak en az top kaybeden adamsa ve ezeli rakibi karşısında rakip sahada birbirinden güzel 4 asist yapıyorsa, ya da ş.ligi finalinde manchester orta sahasını ağlatıp yine asistini koyuyorsa bırakalım dominant olmasın. Xavi oyunu domine eder, gerrard skoru...

Yahu ben Xavi iyi savunma yapıyor derken bir tarafımdan sallamıyorum ki. İkisinin de oynadığı avrupa şampiyonası elemelerinde Xavi en çok top kapan oyuncuydu hem de açık ara. Onun dışında da barcada özellikle hücum bölgesinde en çok top kapan oyuncudur. Bu arada xavi alan savunması yapacak tabii, tutup bir rakibi 60-70 metre kovalayıp bölgesini boş bırakmaz, bu salaklıktır xavi gibi bir topçu için. Adam adama savunmamı yapsın anlatmak istediğin nedir? MArkaj mı yapsın? Sen de madrid maçındaki videoya bak top kaparak nasıl asist yapılır orada görebilirsin... Ş.ligi finalinde de senin koyduğun gerrard videosundakinin aynı şekliyel kaptığı bir top vardı. Manchester kontraya çıkarken tam.

Şu siyahlı kısımla ilgili söylediklerinin şaka olduğunu varsayıyorum(Hatta gülüyorum o yüzden :D:D:D:D). Bu kadar olmaz. Barcanın maçlarını seyretmiyorum, sevmiyorum de olsun bitsin:) Çok ciddiyim xavi o pası atsa, "Naptın be xavi!, bu ne rezalet!?" derim.:D

Gerrard hücum bölgesine daha yakın olduğu için daha çok gol atar. Ataklarda hemen ceza alanı içindedir. Xavi ise genellikle orta sahada bekler. Yani gerrard ın ceza sahasına daha çok girmesinden doğla birşey yoktur. Senin için bu kadar.

Semih senin dominant mevzuuna gelirsek. Bir oyuncu en çok dikine oynayan, en çok topla oynayan, en çok top kapan, en çok koşan, ençpok pas yapan buna ek olarak en az top kaybeden adamsa ve ezeli rakibi karşısında rakip sahada birbirinden güzel 4 asist yapıyorsa, ya da ş.ligi finalinde manchester orta sahasını ağlatıp yine asistini koyuyorsa bırakalım dominant olmasın. Xavi oyunu domine eder, gerrard skoru...

Barca'nın oyun stilini seviyorum.Ama maçlarını ntv'ye şifre girdiği için izleyemiyorum.Xavi'nin sadece alan savunması yaptığını sen söyledin.Kastedmek istediğim Gerrard''ın alan savunması yapmadığı değil.Gerrard doldurduğu alanda bir ön libero gibi pres yapabilir.Mesela Barca-Chelsea maçlarında Chelsea alan savunması yapıyordu.Ama Lampard-Ballack-Essien'in yaptığı pres karşısında Xavi-İniesta adeta yokoldu.İki maçta Barca'nın net pozisyonu 1 veya 2dir.

Biz aynı pastan mı bahsediyoruz bilmiyorum ama benim bahsettiği pas gerçekten ayrı bir ustalık ister.Xavi'de ters uzun top atabiliyor ancak Gerrard havadan glen topu göğsüyle kontrol ediyor ve yere inmeden voleyle harika bir falsö aldırarak tam isabet pas gönderiyor.İzlediğim maçlarda Xavi'nin böyl bir pozisyonuna rastlamadım şahsen.

Gerrard'ın gol bölgesine yakın olmasında atletik özelliklerinin çok büyük etkisi var.Xavi Gerrard gibi oynasa 90 dakikayı kaldırabilir mi şüpheli?

Geri
Üst Alt