Abi bize ne ellerinde doğru dürüst alternatif yoksa Vecino’nun profili, oynadığı dakika, temposu ve verilen sözleşme belli, ndombele tutmazsa keşke Vecino alınsaydı denmez..
—
Erden Timur’a gelirsek..
Kulüp tarihinin en başarılı yöneticisi olduğu gerçeğini bir kenara koyalım.
Birincisi şu biat kültürünün yanından falan geçmeyin, yok Erden Timur eleştirilemezmiş, yok nankörlükmüş.. Her insan hata yapar, yanlış varsa söylenir..
Overall - Yapılan transferlerden memnun değilim, dolayısıyla Erden Timur’u bu transfer döneminde başarılı bulmuyorum.
1- Şampiyon takım bozulmamalıydı, Rashica alınıp 8 ve 10 alınmalıydı.
2- Kariyerli hangi oyuncu gelirse okeydir gibi ultra saçma transfer stratejisinden acilen vazgeçmeli, tutar tutar sonra elinde patlar bu oyuncular altından kalkamazsın. Bir gün Fred’i isterken ertesi gün Paredes, sonra Vecino, en son gün Ndombele gibi bir olay olamaz, oyuncu tipi belirlersin ona göre ilerlersin yanlış işler yapıldı.
3- En kritik bölge olan 8’e 8 oynamayacak bir oyuncu alınması başlı başına bir fiyaskodur.
4- Sağ kanat yedeğinin bir yıllık parası 6M€, stoper yedeği bonservis 10, yıllık 3.2 verileceğine bu para 8 ve 10 için kullanılmalıydı.
5- Sanchez transferi ya kendisinin ya Nelsson’un değerini düşürecek bir hamle gibi görünüyor. O bölgeye Fransa Ligi’nden falan bir stoper eklenebilirdi. Takımdaki en uyumlu hat Nelsson-Abdülkerim dersin, o kadar eksiğin varken kapatacağına, gidip en pahalı hamleyi stopere yapıyorsun. Bu rotasyonun nasıl yönetileceğini pek anlayamıyorum. Aynı şey Zaha-Kerem için de geçerli. Şampiyonlar Ligi’nde Nelsson-Kerem yedek kalırsa bu takım şampiyon falan olamaz, benden söylemesi.
6- Kerem Demirbay yanlış transfer. Türk diye alındıysa birşey diyemiyorum.
7- Fener’in ortasahası iyi bir 6 da alırlarsa net bir şekilde bizden daha iyi, ister kabul edin ister etmeyin. Fred Kerem’den Szymanski de Ndombele’den bugün itibarıyla taktiksel açıdan fersah fersah daha iyi. Ndombele’yi oynatmak için 10’a koyalım diyoruz, öyle bir sekiz alındı..
8- Takımda 6 numara yedeği ve iyi bir 8 numara hala yok.
Daha çok madde var yazılacak, kendisine sevgim büyük ve dediğim gibi bence tarihin en iyi yöneticisi ancak bu dönemi iyi geçirmedi, kendi de dersler çıkarmıştır eminim..