Erman Toroğlu: "Zorbay, senin de kafana şeytan girmiş Zorbay"

Biri çıkıp doğruları söyleyince şaşırıyoruz artık, o kadar kokuşmuş bir düzenin içindeyiz

Yalnız fikstür olayına katılmıyorum

Çok tehlikeli bir şey bu

Ligin 2. yarısı orta sıra takımlar daha kolay, alt sıra takımlar çok çok daha zorlu olur

Oynamayana puan yok, bu sene bile kayseri, ankara kaç maçta yaşadık

Artık her maç final
Rehavete yer yok
Tam konsantrasyon gerekiyor

Hersey tamam 3 puan aldik hakem fahis hatalar yapti ama koca Galatasaray takiminin 60 70 dakka tek bir kontraatak yapamamasi uc pas ust uste yapamamasi iki dakika topu cevirememesi gelene gidene dan dun vurmasinin izahati olamaz

Hocanin buna cozum bulmasi lazim her mac muslera kurtaramaz kusura bakmasin Gozlerim Belhandayi aradi

Hersey tamam 3 puan aldik hakem fahis hatalar yapti ama koca Galatasaray takiminin 60 70 dakka tek bir kontraatak yapamamasi uc pas ust uste yapamamasi iki dakika topu cevirememesi gelene gidene dan dun vurmasinin izahati olamaz

Hocanin buna cozum bulmasi lazim her mac muslera kurtaramaz kusura bakmasin Gozlerim Belhandayi aradi

60-70 dakika kontra yapamama diye bir şey yok. 80'i görene kadar 2. yarının en önemli 3 pozisyonunu da biz bulduk. (Onye'nin kaçırdığı, Mustafa'nın kaçırdığı, Yedlin'in ceza sahasında sonunu getirememesi) Alanya 80'den sonra ancak yarım yarım pozisyon bulabildi, Pektemek'in vurduğu kafa dışında da acayip bir pozisyonları yok. Arda yorulduktan sonra hem onu, hem de kontra oyuncusu Onye'yi sahada tutmak başımıza iş açtı, Babel daha erken girse ya da Belhanda'yı alıp Kılınç'ı kanada atsak bu kadar kıran girmeyebilirdi. Ama bu maça Hatay-Fener maçının 2. yarısı muamelesi yapmaya lüzum yok.

60-70 dakika kontra yapamama diye bir şey yok. 80'i görene kadar 2. yarının en önemli 3 pozisyonunu da biz bulduk. (Onye'nin kaçırdığı, Mustafa'nın kaçırdığı, Yedlin'in ceza sahasında sonunu getirememesi) Alanya 80'den sonra ancak yarım yarım pozisyon bulabildi, Pektemek'in vurduğu kafa dışında da acayip bir pozisyonları yok. Arda yorulduktan sonra hem onu, hem de kontra oyuncusu Onye'yi sahada tutmak başımıza iş açtı, Babel daha erken girse ya da Belhanda'yı alıp Kılınç'ı kanada atsak bu kadar kıran girmeyebilirdi. Ama bu maça Hatay-Fener maçının 2. yarısı muamelesi yapmaya lüzum yok.
Bence aynisi orda hatay net pozsiyon buldu Alanya bulamadi Biz fenerden iyi savunma yaptik ama donen her topu rakip aldi donen her topu rakip aldi bir ara dusundum biz 10 kisimi kaldik diye birseyleri dogru gormek lazim koca Galatasaray takimi uc pas yapamadi bunu kabul edip cozum bulmak lazim gedson fernades te etoboyuda begenmedim

Bence aynisi orda hatay net pozsiyon buldu Alanya bulamadi Biz fenerden iyi savunma yaptik ama donen her topu rakip aldi donen her topu rakip aldi bir ara dusundum biz 10 kisimi kaldik diye birseyleri dogru gormek lazim koca Galatasaray takimi uc pas yapamadi bunu kabul edip cozum bulmak lazim gedson fernades te etoboyuda begenmedim

Evet kontrayı uygulayamamak bir zaafiyettir ama pozisyon vermemek en azından işin savunma tarafında doğru işler yapıldığının göstergesi. Taylan'ı ve Belhanda'yı da aradık açıkcası çünkü Gedson'un fiziği de yerinde olmayınca rakibi ortada ne pasla ne de driplingle kırabildik. Babel girse en azından ilerde top tutardık ya da Belhanda pas istasyonu olabilirdi ama sağlam bir savunma perforamansı gösterildiği de atlanmamalı. Buna rağmen geçtim kontrayı organize atakta bile biz skor avantajı varken dahi Alanya'ya göre daha becerikliydik. Önce hakem, sonra da biz Alanya'yı oyunda tuttuk, bugün istatistiklere baksan Alanya 3 puanı kaybeden oldu ama beraberlik olsa esas Galatasaray büyük kaybı yaşayan taraf olurdu. Özellikle savunma oyunu Kerem-Linnes girene kadar kusursuza yakın uygulanmış bir maçtı, Alanya zaten bilmem kaç maç sonra gol atamamış iç sahada. Bunu yaparken Muslera'nın da pozisyon alma becerisiyle kolay çıkardığı bir top haricinde aman aman bir kurtarışı yok. Çok güzel bir oyun yoktu ama üzerine çok çalışılmış ve son 10 dakikaya kadar çok iyi uygulanan bir plan vardı diye düşünüyorum.

Evet kontrayı uygulayamamak bir zaafiyettir ama pozisyon vermemek en azından işin savunma tarafında doğru işler yapıldığının göstergesi. Taylan'ı ve Belhanda'yı da aradık açıkcası çünkü Gedson'un fiziği de yerinde olmayınca rakibi ortada ne pasla ne de driplingle kırabildik. Babel girse en azından ilerde top tutardık ya da Belhanda pas istasyonu olabilirdi ama sağlam bir savunma perforamansı gösterildiği de atlanmamalı. Buna rağmen geçtim kontrayı organize atakta bile biz skor avantajı varken dahi Alanya'ya göre daha becerikliydik. Önce hakem, sonra da biz Alanya'yı oyunda tuttuk, bugün istatistiklere baksan Alanya 3 puanı kaybeden oldu ama beraberlik olsa esas Galatasaray büyük kaybı yaşayan taraf olurdu. Özellikle savunma oyunu Kerem-Linnes girene kadar kusursuza yakın uygulanmış bir maçtı, Alanya zaten bilmem kaç maç sonra gol atamamış iç sahada. Bunu yaparken Muslera'nın da pozisyon alma becerisiyle kolay çıkardığı bir top haricinde aman aman bir kurtarışı yok. Çok güzel bir oyun yoktu ama üzerine çok çalışılmış ve son 10 dakikaya kadar çok iyi uygulanan bir plan vardı diye düşünüyorum.
Katiliyorum sana savunma tarafi evet ama yinede bu kadar donen top vermeyi kabul edemiyorum alanyanin kalecisini gormedim yarim saat ilk alanya macinda 10 kisi daha iyi oynadik top kazara babelin eline carpmasa maci kazanmistik bu orta saha kurgusu net yanlis israr etmemek lazim belhanda taylan mutalaka olmali gedson hazir olana kadar yavas yavas oynamali ayrica etobo kesinlikle anadolu takimi oyuncusu seriye haksizlik etmisim hic degilse top kullaniyordu etobo tam bir facia top geldimi yuregim agzima geliyor umarim hoca yanlisindan vazgecer haftaya etoboyu gormeyiz

Katiliyorum sana savunma tarafi evet ama yinede bu kadar donen top vermeyi kabul edemiyorum alanyanin kalecisini gormedim yarim saat ilk alanya macinda 10 kisi daha iyi oynadik top kazara babelin eline carpmasa maci kazanmistik bu orta saha kurgusu net yanlis israr etmemek lazim belhanda taylan mutalaka olmali gedson hazir olana kadar yavas yavas oynamali ayrica etobo kesinlikle anadolu takimi oyuncusu seriye haksizlik etmisim hic degilse top kullaniyordu etobo tam bir facia top geldimi yuregim agzima geliyor umarim hoca yanlisindan vazgecer haftaya etoboyu gormeyiz

Taylan sakatlığından dolayı 90 oynayamıyor, yoksa hoca da Etebo'yu 6'da onun önünde oynatmaz. Taylan haftaya yine eksik olursa yine Etebo oynar mecburen, yapacak bir şey yok. Belhanda bence de her türlü oynamalı ama Kılınç'ı da kesmek istemiyor, Gedson'u da kazanmak istiyor kolay değil. Yine de forma adaleti için Belhanda'nın Gedson'un önünde olması gerekti, özellikle böyle bir maçta. Haftaya Gedson'un başlaması daha doğru olurdu zemine göre.

Delikanlı adam, ne görürse onu söylüyor. Aslında federasyonda veya mhk de görev alsa iyi olur ama gizli fenerli olmaması bu duruma engeldir şuan.

Medya da eski oyuncularımız kanallarda yer bulmasına rağmen ne yazık ki sahte bir objektiflik anlayışı ile saçmalıyorlar. Acaba medya patronları basıl istiyorsa öyle mi konuşuyorlar?

o kafadaki şeytan hafta içi gazetelere kusan altyapımızdan çıkan bücürün teki.:asd:

Erman Toroğlu Ankaragüçlüdür, defalarca kendisi de bunu söylemiştir.
herifin hakemliğinde hiç beşiktaşı yaktığını hiç görmedim. galatasarayı yakmıştır trabzonun bunun yüzünde sahası kapanmıştır. Bir bursa beşiktaş maçında kendi yarı sahasından çıkıp beşiktaş kalesine bomboş giden bursalı oyuncuya ofsayt çalarak maçı beşiktaşa vermiştir. on kişiyle feneri tanjunun golleriyle 2-1 yendiğimiz maçta öne doğru yükselerek topu ağlara gönderen erdalın golünü kaleciye faul diye bir iptal edişi vardır ki golü yiyen schumaher bile arkadaşlarına erdalı niye tutmuyorsunuz diye küfretmekten golun iptal olduğunu bile anlamamıştı.
bu herife sabah gazetesi SAPIK HAKEM diye sür manşet attıerman kemliği bırakıp yorumcu olunca bu gazaetede yazı yazmaya başladı.

Var'da felan görev verildi mi acaba bu herife. Hakem listesinde gözükmüyor ama ...
Hâlâ hakemim diye geziniyordur ortalarda kim bilir

Maraton dönemi sinir ettiği zamanlar olmuştu, gerek bjk sempatizanlığı gerek bize karşı olan kini yüzünden. Fakat son yıllarda değişti, objektif yorum konusunda level atladı diyebiliriz. Futbol bilgisi fena değil açıkcası

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Maraton dönemi sinir ettiği zamanlar olmuştu, gerek bjk sempatizanlığı gerek bize karşı olan kini yüzünden. Fakat son yıllarda değişti, objektif yorum konusunda level atladı diyebiliriz. Futbol bilgisi fena değil açıkcası

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

BJK sempatizanligi mi ? Ankarügücülü Erman mi ? Her firsatta BJK taraftarina giydiriyordu, o Liverpool macinda en yüksek sükseyi yapmisken BJK tribünü, o dönemler bile taraftarini kötülüyordu.

Ben kariyerli eski hakemlerin özellik ile büyük kulüpleri sevdigini düsünmüyorum. Erman Toroglu´da hep anadolu kulüplerini kolluyordu, imkanlarinin gerisinde kalan büyük kulüplere ise caktikca cakiyordu her firsatta. Bu sonu oldu tabiki, sonunda Aziz Yildirim görevini sonlandirdi, en cok Kuzey Kore gibi kulübünü yöneten, herseyini güllük güllistanlik gösteren Sayin Aziz Yildirim rahatsiz oluyordu cünkü. Yayinci kurulusta su o gün bu gün kulüplere karsi bir söz bile edemiyorsun.

Aziz´den dolayi uctugu icin, Fenerbahce´ye antipatisi olustu, o son dönemlerde tokatladigimiz icin Feneri bize sempatisi olustu sadece.

Ancak bilgi, futbolun evrensel kurallarini takip konusunda felan Maraton döneminde daha fazla bilgi sahibiydi. Yorumlarini izledigimde, daha bir hakimdi degisen kurallari. Kurallar her sene degisiyor, ve artik taktigini zannetmiyorum.

Herkes gittigi programlari Erman Toroglu icin izliyor. Ama eski prestejini kaybetti. Eskiden Erman Toroglu bir agirlikti Türk futbolunda. Özellik ile kaybeden, haksizliga ugradigini düsünen anadoludaki hocalar, yöneticileri, futbolcular hemen Erman Toroglu´na havale ediyordu durumu. Bu da erman hocanin egosunu oksuyordu o zamanlar. Ve sonra basliyordu saydirmaya, ve sözünün güclü etkisi vardi. Gündemi belirliyordu. Aziz Yildirim gibi absolitistler bunun liginin marka degerine zarar verdigini iddia ediyordu.

Yayinca Kurulusa yalakalari toplamak ile zaten cok yükseldi yayinci kurulusun marka degeri. Gazlayarak, her karaya tozpembe diyerek basari gelecegini düsünen Kuzey Kore Fenerbahce Zihniyetinin sonucu.

Geri
Üst Alt