Euro 2012 Elemeleri 3.Maç | Almanya 3-0 Türkiye | 8 Ekim | Maç Sonucu

Cevap: Euro 2012 Elemeleri 3.Maç | Almanya 3-0 Türkiye | 8 Ekim | Maç Sonucu

Karakterine bagli. Bende Almanyada dogdum büyüdüm eger öyle bir sansim olsun Alman Milli takimini aklimin ucundan gecirmem Real Madride transfer olacagim kesin olsa bile.

Insan sunlari görünce degisiyor, belli olmazdi gardasim, belli olmazdi.

dollars.jpg

officialozil23 Mesut Özil

Selam, olumlu ve olumsuz tepki gösteren herkese kalpten teşekkür ederim, inşallah Türkiye ile beraber bu eleme grubundan çıkarız.

Insan sunlari görünce degisiyor, belli olmazdi gardasim, belli olmazdi.

dollars.jpg

Ben Dinime bagli biriyim Allaha sükür. Para önemli degil önemli olan ahiret benim icin. Para icin gururumu yerler altina almam bilmem belki böyle düsünen Türk gencleri vardir almanyada.

Maç devam mı ediyor ?

Çok genç yaşta akıllı olup alsaydık o zaman.

Elimizden gelse "sakatlansın" diyeceğiz. (temaşa yapıyorum tabii)

adam basdan dedi ben alman gibi hissediyorum kendimi diye nasil alacaksin

zorlami alacaksin?

ve böyle bir adami sen sonuna kadar savunabiliyorsun ne diyimki yazik....

sakatlanip sakatlanmamasida umrumda degil bana uzak allaha yakin olsun yeter

Sen altyapından oyuncu çıkarma, altyapın yerlerde gezsin, kaos futbolundan sistemli futbola dönmeye çalışırken bu tarz hatalar yap, sonra bunları sorgulama, Mesut niye Türkiye'yi seçmedi, bu sorgulansın. En son sorgulanması gereken kişi Mesut. TFF ya da klüpler şapkalarını önüne alıp, kendilerini sorgulasınlar önce. Artı ben bundan sonra Avrupa'daki yeni jenerasyonunda Türk milli takımını çok zor seçeceğine inanıyorum ki suç onların değil.. Artı o zaman TFF'nin yaptığı da bir nevi hırsızlık, Almanya ya da başka bir ülkenin altyapısında yetişsin, üzerinde Almanlar onca emek sarfetsin sonra gel bizde oyna. Neden? Sen Türksün o yüzden. 2010 yılında böyle mantık olmaz, kimse kusura bakmasın da..

Sen altyapından oyuncu çıkarma, altyapın yerlerde gezsin, kaos futbolundan sistemli futbola dönmeye çalışırken bu tarz hatalar yap, sonra bunları sorgulama, Mesut niye Türkiye'yi seçmedi, bu sorgulansın. En son sorgulanması gereken kişi Mesut. TFF ya da klüpler şapkalarını önüne alıp, kendilerini sorgulasınlar önce. Artı ben bundan sonra Avrupa'daki yeni jenerasyonunda Türk milli takımını çok zor seçeceğine inanıyorum ki suç onların değil.. Artı o zaman TFF'nin yaptığı da bir nevi hırsızlık, Almanya ya da başka bir ülkenin altyapısında yetişsin, üzerinde Almanlar onca emek sarfetsin sonra gel bizde oyna. Neden? Sen Türksün o yüzden. 2010 yılında böyle mantık olmaz, kimse kusura bakmasın da..

Katilmamak elde degil..

Mesut Yozgatspor'un altyapisinda olsa böyle bir futbolcu olabilirmiydi hic sanmiyorum.

Mesut bizim takimda oynasaydi böyle etkili gözükmezdi. Nuri gibi elestirilirdi. Sergen Mesut futbolcu filan degil derdi. Nuri Almanya´da oynasaydi en azindan Mesut kadar etkili olurdu bugün. Fark sistem. Bunu kavramamiz gerekiyor.

Cümle aleminiz, "Bu Mesut, büyük oyuncu! Bu Lahm, Müller.. Haddini bil! Merkeze koy bir ortasaha beraberliğe çık" dersiniz maçtan önce! Şişmiş egolarınız defalarca patlatılır, ama anlamamazlıktan gelirsiniz. Laflarınız ve çamurlarınız attığınız yerde kalır. Kimse kendisini aklayamaz.

Sonra da dönüp Almanya'ya, Hollanda gibi takımlara methiye düzmekten lügatta kelime bırakmazsınız. Sanki yukardaki ülke futbolu güdüklüğünün mimarı değilmişsiniz gibi…

Oysa ki herşeyi bu kadar işgal eden dillerinizi ve yazılarınızı, teknik direktör ve futbolculara cesaret vermek ve Lucescu tarzı ile yumuşattığınız 2004 Yunanistan futbolu pompanızın yerine "alternatifiniz var, imkanlarınız kısıtlı da olsa pozitif futbola hizmet edebilirsiniz, biz sizin arkanızdayız" demek için kullansaydınız herşey farklı olabilirdi.

Yıl 2010 ne gazı ne ruhu. O ruhla bir kere bir çok mistik olay sonucunda 3. olunur, sonra da dünya kupasına gidilemez. Bu kadar basit bir şey. Hiddink'in sistemi tutsaydı Hiddink mükemmel bir taktikle çıktı olurdu. Tutmadı sistemi şimdi herkes eleştirir. Ofansif bir kadro çıkarsa Almanya karşısında dengesiz hücum etse 5 tane gol yerdi, sonra Almanya karşısında neden böyle kadro çıkartıldı, Hiddink futbolu bilmiyor, bilse çok iyi kontra atak yapan takıma karşı böyle ofansif kadro ile çıkılmaz denilirdi. Skora göre herkes yorum yapıyor. Bir maç kaybedilirse td tüm doğruları yapsa bile bir çok hata bulunabilir. Almanya işte kolay mı yenmek. 2008'den sonra futboları ne kadar gelişti, milli takım geride kaldı. Kaosla ruhla olmaz artık olsa dünya kupasına giderdik..

Yıl 2010 ne gazı ne ruhu. O ruhla bir kere bir çok mistik olay sonucunda 3. olunur, sonra da dünya kupasına gidilemez. Bu kadar basit bir şey. Hiddink'in sistemi tutsaydı Hiddink mükemmel bir taktikle çıktı olurdu. Tutmadı sistemi şimdi herkes eleştirir. Ofansif bir kadro çıkarsa Almanya karşısında dengesiz hücum etse 5 tane gol yerdi, sonra Almanya karşısında neden böyle kadro çıkartıldı, Hiddink futbolu bilmiyor, bilse çok iyi kontra atak yapan takıma karşı böyle ofansif kadro ile çıkılmaz denilirdi. Skora göre herkes yorum yapıyor. Bir maç kaybedilirse td tüm doğruları yapsa bile bir çok hata bulunabilir. Almanya işte kolay mı yenmek. 2008'den sonra futboları ne kadar gelişti, milli takım geride kaldı. Kaosla ruhla olmaz artık olsa dünya kupasına giderdik..

Sen maçı izledin mi?

Karsimizda cok formsuz ve sanssiz bir Almanya vardi.

Ne sistemi Allah aşkına? İ.Üzülmez gibi 100'ün üzerinde avrupa tecrübesi olan, Milli takıma almayıp ve Sabri'den sol bek yaratmanın ne sistemi olabilir? Hamit'i sol tarafa koyarak, intihara kalkışırsanız hangi sistemden bahsetmiş olabiliriz?

Geri
Üst Alt