evlenmenin çok zorlaşması

Ne alakasi var? Zengin kizda var cevremde - ama beyin yok. Neden oyle bir mental bunalim riskini alayim?

Ayrica hakli oldugun kisim evlilik ask mesk yalniz olmama guzelde, madalyonun obur yuzu ekonomi.

Evelenen cevremin yuzde 70i bosandi, sinir stres harbindeler cogu hala
Anladım dostum forumda bu yüzden yönelim degistiren üyeler tanıyorum haklısın

Üstad yalnızlık kavramını nasıl yorumlamak gerekir peki insanın iç dünyasının sınırlarını aşamaması mıdır ? Evlilik kişinin bireysel olarak yalnız kalmamak adına yaptığı bir eylem midir ?

geç moderniteden itibaren evlilik denilen şeyin sahici anlamda sürdürülebilmesi için otentik dostluklar şart, bu da entelektüel ortaklık gibi durumlar gerektiriyor. şu anki teknofeodal dünyada kadın erkek ilişkisi direkt olarak görüntüye indirgenmiş durumda, çünkü insanda artık insan kavramı direkt belli kategoriler içinden alımlanıyor, yani özneler arası ilişki tesis edilmiyor, kimse diğerini tanımakla ilgilenmediği için. bu herhalde evrimsel bi faz olarak da görülebilir

ben sahici anlamdaki evliliği "yalnızlığa tepki" olarak düşünemiyorum çünkü sahici ilişkiler sadece özneler arası bağlantı içinde var olabilirler, yani ortak idealler fln olmalıdır. bu durumda kendine zaten yetebilen iki insanın iradesinden bahsediyor oluruz ki bu doğal olarak "iki insanın toplamından" fazlası demek

bunun dışında kalan evlilik tipleri dış dünyanın koşullamasına verilen korkak/niteliksiz tepkiler, yani bilinçsiz/kompulsif eylem durumu var. bunun için 90%'ı başarısızlıkla sonuçlanıyor.

Ekonomik ve siyasi nedenler ana sebep tabi. Geleceğe umutla bakamayan neden evlensin. Bunları geçersek gençler kıyas yapmaya çok meyilli. Benim neden yok, ben hak etmiyor muyum kafası insanları duygu dünyasını mahvetti. Evlenenlerde de boşanma veya aldatma o kadar fazla ki şaşıp kalıyorum rahatlıklarına...

Kıyas cehennemdir, o kuyuya düşmemek lazım

Ekonomik ve siyasi nedenler ana sebep tabi. Geleceğe umutla bakamayan neden evlensin. Bunları geçersek gençler kıyas yapmaya çok meyilli. Benim neden yok, ben hak etmiyor muyum kafası insanları duygu dünyasını mahvetti. Evlenenlerde de boşanma veya aldatma o kadar fazla ki şaşıp kalıyorum rahatlıklarına...

Kıyas cehennemdir, o kuyuya düşmemek lazım
Teknoloji geliştikçe insanlık geriledi renktas. Şu an hicbirseyin kıymeti bilinmiyor. Herkes herşeyin fazlasını istiyor. Haline sukreden yok

Evliliğin iyi yanları var evet masraflı ama seks bedava eğer hergün 4-5 defa seks yaparım diyorsanız evlenin. Masrafını 3 seneye kalmaz çıkarmış olursunuz
Evlilikte seksin bedava olduğu yanılgısına nasıl kapıldın lan? 😀 istedikleri olmasın bak neler oluyor 😀

Evlilikte seksin bedava olduğu yanılgısına nasıl kapıldın lan? 😀 istedikleri olmasın bak neler oluyor 😀
Canım 3. Yılda bir iphone değiştirip gündeme dair ürünler alırsan pek ala bedava seks hakkı kazanırsın. Airfry ilk çıktığında aldım 7 ay seks hakkı kazanmıştım. Şimdi patates bile kızartılmıyor zaten bu amaçlada üretilmiyorlar.

Geri
Üst Alt