Eyvah Eyvah! Kimlik Bilgilerimiz İnternette Geziyor!

CfTqafvXEAAdns8.jpg

CfTqZx3XEAAuIBY.jpg

Bu nasıl kafa arkadaş? Her bu tür konunun altına bunu yazmana da ben hayret ediyorum. Biri gerçek ismin buysa "Berkant Yasa" yazıyorlar TC kimliğinden, Doğum tarihine, anne adına, baba adına, adresine vs ulaşıyorlar. Bu normal bir şey mi? Her sene paylaşılıyor olması bunu normalleştirir mi? Ben o kadar dönemdir ilk defa görüyorum bu mu hayret edilecek şey yoksa bu bilgilerin ellerine geçmesi mi?

Bu mantıktaki insanları anlamıyorum sanırım yurtdışında yaşıyorsun ya da listede ismin yok keza insanın kendi bilgilerini görüp rahatsız olmaması normal değil. Burası Türkiye ben polisim diyene bankadaki parasını teslim eden milyonlarca insan var. Bu bilgilerle adamlar bankaları dolandırır, sen sanıyorsun ki her işlemde nüfus cüzdan sureti veya ıslak imza isteniyor, gayet şu bilgiler yeterli olur bir çok interaktif bankacılık için. Diğer vahim konular da var.

Aslında cevap vermeyecektim ama senin beni tanımadığın kadar ben seni bildiğim için yazma gereği duydum.
Öncelikle üslup problemin var. Tanımadığın, bilgin olmadığı insanları kategorize etmeye kalkman hoş bir şey değil.
"Her bu tür konuya" ne/ler yazmışım bir söyle de ben de bileyim. Benim ne sandığımı sen nereden biliyorsun pes doğrusu. "bu mantıktaki insan" filan demeye kalkarsan bir daha, ben de üslubumu değiştiririm ama tahkir etmeden.

Ben her sene paylaşılmasının veya böyle bir şeyin varlığının normal olduğundan kat'iyetle bahsetmiyorum bunca insanın ilk defa haberinin olmasına hayret ediyorum. Ülke ortalamasının üstünde eğitimli, gündemi takip eden insanlar olarak görüyorum forumu.

Tum bilgileriniz şu anda satılıyor olabilir

Böyle bir ton haber yapıldı. Hafıza ya da farkındalık sorunu olmalı belli bir yaşın üstündekilerde ya da ülkede olan bitenden haberi yok kimsenin, hayret ettiğim nokta da bu. Yazdığım şeyden olayı normalleştirmeye çalıştığımı düşünmen çok yersiz.

Bak bu da bir başka haber, siyasete meraklı olduğundan bilirsin diye umuyorum, yoksa da haberin olsun;

SGK, kişisel sağlık bilgilerini 72 milyon TL’ye sattı mı? - Milliyet Haber
SGK kişisel verileri satmış - Milliyet Haber

Üstteki linkte paylaşılan haberle yakın zamanlarda bugün forumda konuşulan mevzu ekşide filan konuşulmuştu. Aradan çok süre geçmedi.

Bir de şu var insanların gözü döndüyse senin kimlik bilgilerine bile ihtiyacı yok artık.
Ankara'da tapu dolandırıcılığına yonelik suc orgutu operasyonu
Siber suçlara yahut devletin dolandırılmasına girince yazacak çok şey var daha.

Periyodik olarak ve şahsen banka, vergi daireleri, adli işlemler vs. kontrol etmekte fayda var. Senin bu mantıkta dediğin kişi olarak ben yapıyorum mesela. Ailemden ayrı yaşıyorum ve neredeyse her hafta annemi tembihliyorum tanımadığınız numaraların telefonunu açmayın. eve posta, zarf gelince bana haber verin diye. Artık mağazadan ürün alırken garanti için imza attıklarında bile beni haberdar ediyorlar. Kimlik fotokopisi verirken altına şu iş içindir yazmasını da alışkanlık edindiler. Bir keresinde başımdan ilginç bir olay geçtiği için o gün bugündür elimden geldiğince dikkat ederim bu tür şeylere ve haberlere. Senin de dediğin gibi burası Türkiye.

Sen de aman diyeyim dikkat et böyle şeyler de oluyor, haberin olsun;

İlamsız icra takibi yoluyla dolandırıcılık yapanlara dikkat !
https://www.mailce.com/ilginc-dolandiricilik-yontemleri.html

Bir ülkenin bakanları bu kadar mı cahil bu kadar mı beceriksiz bu kadar mı işbilmez bu kadar mı yalancı olur arkadaş.

Bu Binali de gördüğüm en "akıllı" insanlardan biri gerçekten, her yerinden zeka fışkırıyor resmen.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Son düzenleme:
Neyseki ailemden kimsenin bilgileri yer almıyor.Ama gene de dikkatli olmak gerek.Riskli bir durum

2009 secimi olamaz zira ben oy vermemistim ve sahsimi tespit ettim sahsen

bu nasıl bir güvenlik açığıdır lan 90 ve öncesi doğan herkes var.

Ben yokum za

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ünlü kişiler de var mı
Sanatçı, manekin ..hatunlar vs

Adress de yazıyor ya...

Link atin beyler.

Maşallah bizim Türkiyedeki sülalenin hepsi var

Envoyé de mon Nexus 6 en utilisant Tapatalk

Geri
Üst Alt