Fatih Terim: “Bu hareketleri, hakemin yanına kar bırakmayacağız”

Hocanın değişmesi bir boku değiştirmez bu arada. Bu şekilde bir yapılanmaya girildiyse sonununda getirilmesi gerek. Hoca ısrarla iyi olacak bu takım diyor. Terim in karakterini az buçuk biliyoruz kötü bitirmek istemez kariyerini. Er yada geç olacak bu takım ama taraftar ne kadar sabreder bilmiyorum. Geçen seneki şampiyonluğa mal olan seriyi sezonun başında yaptık.

GSCimbom Mobile App
Terimin az buçuk karakterini bilen biri bu takımın Terimle olmayacağını bilir. Çoğu oyuncu silinip gidecek 3 30 paraya. Mustafa gibi dışlanacak, Diagne gibi piyasası düşürülecek, Arda gibi egodan futbolu unutacaklar, çoğu anadolu kulübünde devam edecek. Türk insanını çözmüş Terim, sürekli dış mihraklar.

Yine savunmak hocaya düştü diyorsunuz da, neden bir önceki yönetimde de aynı şeyleri yaşarken, size tersi vaadi verilirken buna sebep olanları sorgulamıyorsunuz ? Bu yönetim bunun için değişmedi mi?

Ha çoğu diyecek bunu da eleştiriyoruz. E orada onu eleştirirken bu alanda da teknik, taktik, futbol eleştirilecek...Haliyle.

Kimse bu görev dağılımını sorgulamıyor. İlkokulda başkanından tut, kütüphane koluna kadar daha düzgün bir dağılım oluyordu be. Böyle bir yönetim sisteminde ne düzgün gidebilir ki ?

Bir fabrikada düşünün ki patron işte insan kaynakları müdürü! Bu olacak şey mi Allah aşkına? Basına falan misal üretim hakkında bilgi geçiyor. Muhasebeci de atıyorum kafasına göre atama yapıyor. O şirket ayakta durabilir mi ? Sadece soruyorum!

Biz taraftar olarak hadi gidelim de her hafta çok biliyor diyoruz ya takımı yönetelim bakalım. Ya da gidip maçlarda düdük çalalım. Zaten bu ülkenin başına ne geliyorsa bundan geliyor! Diploması olmayanlar, okudukları alanın işini icra etmeyenlerin, edenlerin de hakkına girenlerin sistemi. Bari bizde böyle olmasaydı.

Bakın başlıkta ne yazıyor. Teknik Direktör! Tabi ki oyuncusunu savunacak, takımının hakkını arayacak ama bunun yanında bana güzel bir futbol da izlettirecek ki benim elimde savunmak için daha güçlü argümanım olsun. 20 yıl önceki başarılarla, iki üç sene önceki şeylerle avunmak bizim gibi camiaya yakışmıyor. 20 sene önce ekonomi de böyle değildi, hatta üç yıl önceye kadar da. Hadi gene şans verin o zaman! Böyle şey mi olur ya...Olmuyor da zaten ki eleştiriyorsunuz. Artık vadesi doldu diyorsunuz haklı olarak...

Bu konuşmada isim vermesi çok hoş. Bizim haklarımızı araması da. Bireysel bir takıklık var TFF ile aralarında. Onda da hep hakkını savundum. Yine olsa yine savunurum. Ama Allah aşkına yeni kurulmuş bir takım diye de yenilen bu fark, bu sıralama nasıl eleştirilmesin ki ? AL ve lig arasındaki tek fark hakem değil herhalde. Oyun da öyle ki diyoruz. Orada niye bitiricilik sorunu yoktu. Marsilya'ya en az beş atacak bir takım vardı. Bakın en az diyorum. 4 tane atabilirken ligde en çok gol yiyene, gelenin gidenin yendiğine hatta beş altı yediğine karşı nasıl galip gelemezsin. Yapmayın ya. Savunmanın bile bir sınırı olur. Sap ile samanı karıştıranın eleştirilenler olduğunu sanmıyorum ne yazık ki... Gerçekleri duymak istemeyen ve kabullenemeyen arkadaşlar var hepsi bu.

Bugün hesaplayıp fb,jk maçı kısmına yazdım üstümüzde olan takımlardan sadece Adana Demir harici 9 puan toplamışız. İki üç maç dışında hakem faciası var diyeceğimiz maçlar yok içinde...10-11sezonu gibi bir başlangıç yapmışız. O zamandan sonra ne yönetim kaldı ne hoca ne futbolcu. Değişimin devamında ne olduğu herkes tarafından biliniyor. Değişimden bu kadar korkmanın bedelini en güzel örnekle şu an ülkede yaşıyoruz zaten. Ben asıl olur da böyle baştan sona değişim olursa merak ediyorum ki siz şu an verdiğiniz şansın yüzde kaçını o gelenlere vereceksiniz. Böyle başarısız sonuçlarda bile arka çıkacaksınız onu merak ediyorum şahsım adına. Çünkü benim şahsi tavrım isme göre değişmeyecek, onu biliyorum. Yine şu güne, şu ana, şu anki başarıya bakacağım. Kötü oynatırsa eleştireceğim. Hakkı yenilirse sesi olacağım ama hiçbir zaman ' o olmazsa ölürüz, biteriz, daha iyisi mi var sanki' demeyeceğim. Yeniliğe hep açık olacağım. Ki açık olmasak genç çocukların başlığında da sallayanlardan olurdum herhalde. Tepkimi koyduklarım da zaten belli. Yerini bırakacağı adam bile yetiştiremedi. Arda'yı varisi görüyor ama konuşmalardan anladığım. Bu da skandal başka şey. Gitse bile kulüp üzerinde böyle baskısının olması yani...Yine uzun oldu. Asla yanıt yazılsa da cevap vermeyeceğim. Bu konu benim için tartışmasızdır. Fikrim değişmeyecek bu anlamda.

Üsteki yazıyı yanlış yere yazmışım. Teknik Direktör sayfasına olacaktı. Düzenle kısmı da gitmiş maalesef. Affola. Zaten içerikte demiştim, başlık Teknik Direktör diye. Arzu edilirse taşınabilir de kalabilir de. Yine de belirteyim dedim. 🙈

Bunun adi net hedef saptirmaca. Ben Fatih Terimden bu takimin neden top oynamadigini cikip aciklamasini bekliyorum. Hakemlerin niyetini 25 milyon Galatadarayli net goruyor zaten bizim merak ettigimiz koskoca Galatasaray 2 aydir ligde mac kazanamiyor ve bunu sadece ve sadece hakeme baglamak gunu kurtarmak olur.

Tamam hakem sorunu biliyoruz da Terim sorunu ne olacak? Bu terim.nekadar sansli bir adam hakemler hep imdatina yetisiyor onlar olmasa acaba bu durumu nasil acikliyacakti?

Zaten bütün teknik ekip oynadimiz oyundan memnun kaliyormus tek sorunumuz atamadimiz goller ve hakemler mis yoksa cok iyi oynuyormusuz. Yani lafin kisasi hakem maci iyi yönetse birde buldunu atan forvetimiz olsaymis hic bir sorun yokmus.

Kendiniz buna inaniyormusunuz acaba?

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bir defol git adam sergen kadar bile gururun yokmuş sana da attığın yalanlara da yazıklar olsun git şeytan görsün yüzünü defol

Düş yakamızdan

Rıdvan Dilmen: "Fenerbahçe ve Galatasaray lehine hata yapan hakemler ceza alıyor, aleyhine yapanlar maç alıyor."

Geri
Üst Alt