Hocam dünkü çocuk değilsin.
Bir teknik ekibin kadroyu kurmadan önce bir fikri olur. Kendine ait bir taktiği planı yoksa bile birilerini taklit eder, birilerinden esinlenir. Gider Guardiola'nın pas oyununu benimser,Klopp'un Bielsa'nın gegenpresini örnek alır, Mourinho gibi otobüs çekicem der. Ya da Bayern Münih, Real gibi hızlı oynicam der.
Neyi seçerse seçsin o plana göre kadro kurar, o plana göre alternatif yaratır. Sen hızlı oyun oynayacağım diyerek Babel'i alamazsın. Sen oyunu rakip sahaya yıkmak istiyorum diyerek Belhanda'ya bel bağlayamazsın. Sen kanatları aktif kullanmak istiyorum diyerek Mariano-Nagatomo ikilisini elinde tutamazsın. Sen top tutmak istiyorum diyerek Selçuk'tan medet umamazsın.
Bunları, bugün geç kalınmış olsa bile, zararına olsa da satacaksın. Yollayacaksın. Bİlinmedik oyuncu risktir ama parlama ümidi vardı. Elindekilerin yok. Yani Selçuktan daha fazla koşacak bir tane genç orta saha yok muydu? Emre'yi güvendin güveniyoruz da bu kaçıncı şans, yok mu bi alternatif?
Senin ne planın var, ne taktiğin var. Kopya çekecek birini bile bulamamışsın hocam.