Fatih Terim: "En önemli hedefim; arkamda önemli bir jenerasyon ve futbol mirası bırakabilmektir"

gençleşeceğiz diyorsun da hoca diagne, babel ve feghouliyle nasıl bir jenerasyon bırakmayı hedefliyorsun?

daha sezon başı sayın başkan bay pısırık bu oyuncularla yüz yüze görüştüğünü ve kulüp bulmalarını istediğini söylemedi mi?

takımda bence potansiyeli en yüksek iki oyuncun mohamed ve morutan fakat sen bu mevkilerde 30+ leşleri kullanıyorsun.

sezon başından beri mohamed ve morutan 11 oynasa ne olurdu ki en fazla kaç puan fark yiyebilirdik 25 mi?

bu gidişle galatasarayın önündeki yıllarıda heba edeceksiniz. floryadaki masörlerin dahi komple kovulması gerek.

bu ft rte karşılaştırması yapan zekailerin farketmediği şey rteye bir zmnlar başarılıydı demeleri :danyal:kendileri "ftci"lere laf çakayım derken rteyi övmüş oluyorlar bir bakıma... Sad...
rte 2002-2010 arası TC tarihinin Atatürk'ten sonra en başarılı lideri olabilir bu arada. Sonraki seneler tam tersi bir hüvviyete büründüğü için eleştiriliyor zaten. 2008'e geri döneceğiz deseler herkes geri dönmek ister. Geçmişte başarıları oldu diye ölene kadar o koltukta oturmamalı nihayetinde.

burada bahsettiğim şey rtenin herşeyi uçurması filan değil sadece senin ilk mesajındaki mantığın yanlışlığı idi

terimciler aksine terim gidince herşeyin berbat olacağı iddiasındalar

herkesin dilinde gidince kendisini arıyoruz iddiası ki baştan aşağı yanlış bir şey bu

zaten eleştirenlerin çoğu da terimden sonra uçarız da demiyor

işini iyi yapamayan herhangi birine ne yapılıyorsa buna da o yapılsın hadi efsane diye 1 sene 2 sene farklı davranıldı peki ama daha kaç sene kendisine iltimas geçilecek

tam yetkili oyuncu dediği anda oyuncu, desteğe gelin dediğinde hava alanında taraftar, beğenmediğinde kendisine emir erliği yapacak yönetim

ama sorumluluğa gelince kendisinden başka herkesin sorumlu olduğu bir ortam

yani sen mesajı yazarken mesela ne mantıkla yazıyorsun sana göre terim gidince bir şey değişmeyecek o zaman terim ölene kadar kalsın

eee enflasyon hep vardı varsın şimdi de olsundan farkı nedir ki
Benim problemim Terim'in kalması ya da gitmesi değil önce o kısmı anlamanı isterim. Hatta tercih hakkım olsa bugün görevden alınmasını ya da istifa etmesini isterim. Ama ortada iftira varsa, yalan, yanlış iddialarla bu iş yapılmaya ya da desteklenmeye çalışıyorsa buna karşı doğruları yazarım. Olay bundan ibaret. Terim bugün gönderilsin ok ama tutup da 2000 yılında enkaz bıraktı diye bir zırvaya da müsamaha gösterecek değiliz. Bunu savunmam Terim'in kalması için uğraştığım manasına gelmez. Gerçekleri dile getiriyorum, bunlar senin için FT giderse biteriz manasına geliyorsa ona bir şey diyemem. Hala akp özelinde örnek veriyorsun, öyle ise ilk alıntıladığım mesajdaki soruyu cevaplamanı isterim. Benim yaşım gereği izlediğim en iyi kadroyu Ft kurdu, en çok başarıyı o kazandı ve açık ara en dominant oyunu o oynattı, Avrupa'da da en başarılısı o. Bunların aynısını RTE-TR denkleminde söyleyebiliyorsan sana katılmayacağım ancak en azından tutarlı konuştuğunu kabul edeceğim.

bu döneminizi ele alirsak, gelecek nesillere biraktiginiz en büyük miras artan borç yüku hocam.

gene de çok seviyorum sizi

rte 2002-2010 arası TC tarihinin Atatürk'ten sonra en başarılı lideri olabilir bu arada. Sonraki seneler tam tersi bir hüvviyete büründüğü için eleştiriliyor zaten. 2008'e geri döneceğiz deseler herkes geri dönmek ister. Geçmişte başarıları oldu diye ölene kadar o koltukta oturmamalı nihayetinde.

1641297087615.png

Bence de RTE-FT kıyasları doğru değil.

FT ile RTE kıyaslanamaz zaten. Birisi atanmış, diğeri seçilmiş.

2002-2010 arası TC tarihinin altın çağlarıydı knk kimse bunu inkar edemez. Ekonomi tarihin en iyi düzeylerinde, dolar 1.5 seviyesinde, mülteci sorunu yok, komşularla sıfır sorun politikası, AB'ye katılmak için bazı modernize adımlar atılmış, milli futbol takımından tut Eurovision'a kadar başarılarımız olmuş, kutuplaşma bu kadar fazla değildi vs. Daha iyi bir dönem göster yanlış biliyormuşum diyeceğim. Bugün en azılı muhalif bile o dönemlere bir şey demez.

Bence de RTE-FT kıyasları doğru değil.
Şuursuzca peşlerinden gidenler için yapılan benzetmeler pek de haksız değil.
Yapılan işe değil de işi yapana bakanlar malesef yanlışları görmezden gelmeye devam ettikçe işi yapanlar kendi hatalarının farkına varamaz malesef.
Yani zannımca kıyaslamalar ft rte için değil müritleri için geçerli

2002-2010 arası TC tarihinin altın çağlarıydı knk kimse bunu inkar edemez. Ekonomi tarihin en iyi düzeylerinde, dolar 1.5 seviyesinde, mülteci sorunu yok, komşularla sıfır sorun politikası, AB'ye katılmak için bazı modernize adımlar atılmış, milli futbol takımından tut Eurovision'a kadar başarılarımız olmuş, kutuplaşma bu kadar fazla değildi vs. Daha iyi bir dönem göster yanlış biliyormuşum diyeceğim. Bugün en azılı muhalif bile o dönemlere bir şey demez.

Benziyor demek tıpatıp aynılar demek değil. Gelişi benzemez;bu günü yarını benzer. Tarzı benzer,mazeret buluşu benzer, kusursuz oluşu! benzer, sorumsuz yetkileri benzer,kurum kimliğinin üzerine çıkışı benzer,tek adam kültü benzer,her durumda savunulması benzer,sevenleri benzer hatta karşıtları benzer... Bu benzetme den Rte=Ft denklemi çıkartıp, normal olarak farklı yönler bulup işte benzemiyor demek biraz demagojik. Yani kullanılan,sadece durumu izaha çalışan bir metafor.

Benzemek;
bir şeyin bütünüyle ya da herhangi bir bakımdan bir başka şeyi andırması, iki şey arasında ortak yönler, özellikler, nitelikler bulunması, biri ötekini anımsatması.

geçen faruk süren'in açıklamaları bugün fatih terim'in açıklaması. başkanı da katmış bak birlikte çıktık bu yola bu yol cesurların yoludur, tolerans ister, fedakarlık ister. seni kim takar sana bir şey olmaz benim adım, kariyerim söz konusu demiş. he illa göndereceğim derseniz de tazminatımı verirsiniz ben istifa etmem diye bitirmiş. demek ki hocamın 2-3 maçı kaldı.

Geri
Üst Alt