GSCimbom

Fatih Terim mi, Mircea Lucescu mu?

A

Fatih Terim mi, Mircea Lucescu mu? Sayfa 3

Alp Tuğcan ·

Cevap
72
Okunma
3,9K
Sayfa
3/4

Hangisi Gelsin ?

• Kullanılan toplam oy
    72
Lucescu gelirse Brezilyali oyuncular da gelir, en sevdigim olay bu yoksa illa Lucescu olsun diye bir dusuncem yok ama Brezilyali topcu sart aga.

Lol 1 kötü sezon geçirdi diye ilk ve 3. dönemini görmezden gelen imparator düşmanları var aramızda. Lucenin İtalya'da geçirdiği berbat sezonlara ne diyeceğiz peki? Italyada Bresciayla Serie B ve anglo italya kupasi hariç ne kazanmış ki

Shakhtarla güzel şeyler yaptı o ayrı konu.

Lucescu gelirse Brezilyali oyuncular da gelir, en sevdigim olay bu yoksa illa Lucescu olsun diye bir dusuncem yok ama Brezilyali topcu sart aga.

Bunu daha önce de yazdım. Shakhtar'daki Brezilyalı oyuncuları Lucescu bulup getirmedi, Shakhtar bulup getirdi onları.

Shakhtar Donetsk kulübü bunun için 2010 yılında Porto'nun Scout uzmanı Luis Gonsalves'i transfer etti:

FC Porto expert to scout for FC Shakhtar: 2.8.1

Tamamen kulüp politikası yani. Shakhtar'ın aldığı Brezilya'lılar normalde bu uzman gibi adamların Porto'ya transfer edeceği Brezilya'lılardı, Shakhtar Donetsk bu adamı transfer edince Porto yerine Shakhtar için tespit edip oraya transfer ettirdi. Galatasaray'ın yapması gereken de bu. Gidip bizim gibi sağdan soldan duyma ne idüğü belirsiz oyuncularla kumar oynamıyor Shakhtar, çok iyi takip edilmiş ne yaptığı bilinen oyuncuları alıp getiriyor, bunu yapan Lucescu değil ellerinde Porto'dan transfer ettikleri uzman.

Son düzenleme:
Abi like etme mesajı, tartış tartışma o yola girsin, yoksa biz burda yazıyoruz, az sonra tartışma yine "Lucescu gelsin bize Brezilyalıları getirsin" paralelinde devam ediyor. Lucescu Brezilya'lı filan tanımaz, kendisine ne verdilerse onunla çalıştı Lucescu. Brezilya'lıları Porto'lu scoutu sayesinde Shakhtar bulup verdi Lucescu'ya. Galatasaray'da kendisine Emre Aşık'ı Victoria'yı verdiler onla ne yapıyorsa yaptı, Shakhtar'da Willian'ı Douglas Costa'yı bulup verdiler.

Bu konu iki taraflı yani, bi Lucescu'nun eline verilenle en iyisini yapmaya çalışması (ki yerli oyuncuları ve genç yabancıları harmanlayıp en iyi verimi alabilecek dünyadaki hocalardan biri çünkü lisan da biliyor), bir diğeri scouting olayı, o kulübe ait, TD gelir gider kulübün böyle scout uzmanlarına hocaya bağımlı olmadan sürekli iyi oyuncular bulması için hep ihtiyacı var.

Bunu daha önce de yazdım. Shakhtar'daki Brezilyalı oyuncuları Lucescu bulup getirmedi, Shakhtar bulup getirdi onları.

Shakhtar Donetsk kulübü bunun için 2010 yılında Porto'nun Scout uzmanı Luis Gonsalves'i transfer etti:

FC Porto expert to scout for FC Shakhtar: 2.8.1

Tamamen kulüp politikası yani. Shakhtar'ın aldığı Brezilya'lılar normalde bu uzman gibi adamların Porto'ya transfer edeceği Brezilya'lılardı, Shakhtar Donetsk bu adamı transfer edince Porto yerine Shakhtar için tespit edip oraya transfer ettirdi. Galatasaray'ın yapması gereken de bu. Gidip bizim gibi sağdan soldan duyma ne idüğü belirsiz oyuncularla kumar oynamıyor Shakhtar, çok iyi takip edilmiş ne yaptığı bilinen oyuncuları alıp getiriyor, bunu yapan Lucescu değil ellerinde Porto'dan transfer ettikleri uzman.

Benim kastim o degil, Lucescu yu taniyorsan eskiden beri Brezilyali oyunculara duskundur, hatta eski bir roportajinda bunu aciklamisti. Hucum oyuncularin Brezilyali olacak demisti.

Benim kastim o degil, Lucescu yutaniyorsan eskiden beri Brezilyali oyunculara duskundur, hatta eski bir ropartajinda bunu aciklamisti. Hucum oyuncularin Brezilyali olacak demisti.

Tamam da Lucescu bi scout diil, Shakhtar Donetsk bütün Brezilya'lıları kendileri bulup verdiler. Belki onlara bu fikri Lucescu vermiştir bilmiyoruz ama Lucescu'nun gelip buraya çok iyi ham brezilyalılar getirmesini beklemek biraz hayal bence. O işi uzmanları yapıyor. Lucescu kendisine ne verildiyse onunla birinci sınıf çalıştı ama kendisine birinci sınıf genç oyuncu veren Porto'lu bi herif vardı Shakhtar'da. Bizim ihtiyacımız aynı zamanda o. Yabancı transferi saçmasapan yapılıyor bu kulüpte.

Lucescu konusunda söylediğine katılıyorum, bu ülkedeki "Brezilyalılarla olmaz" saçmalığını dünyada kimse ciddiye almaz zaten, herkes iyi Brezilyalı ve Güney Amerika'lı peşinde.

Son düzenleme:
Luce'yi daha çok severim. Terim son dönem bir takım olumsuz hareketleriyle gözümden biraz düştü diyebilirim. Gittiğinde pek üzülmemiştim. Ama takımın şimdiki haline bakarsak, Luce yaşı itibariyle uzun vadeli çözüm olmaz.

Terim gelirse, uzun vadeli çalışılabilir. O yüzden Terim'in gelmesinden yanayım.

Tamam da Lucescu bi scout diil, Shakhtar Donetsk bütün Brezilya'lıları kendileri bulup verdiler. Belki onlara bu fikri Lucescu vermiştir bilmiyoruz ama Lucescu'nun gelip buraya çok iyi ham brezilyalılar getirmesini beklemek biraz hayal bence. O işi uzmanları yapıyor. Lucescu kendisine ne verildiyse onunla birinci sınıf çalıştı ama kendisine birinci sınıf genç oyuncu veren Porto'lu bi herif vardı Shakhtar'da. Bizim ihtiyacımız aynı zamanda o. Yabancı transferi saçmasapan yapılıyor bu kulüpte.

Lucescu konusunda söylediğine katılıyorum, bu ülkedeki "Brezilyalılarla olmaz" saçmalığını dünyada kimse ciddiye almaz zaten, herkes iyi Brezilyalı ve Güney Amerika'lı peşinde.

Zaten suanda bizim takimda neden Brezilyali hucum oyunculari yok hic anlamiyorum, Brezilya da daha piyasa yapmamis o kadar cok yetenekli genc varki. Gidip bakmiyoruz bile.

2 hoca da başarılı olur burada.
Terim hırslı,egolu,disiplinli karakteri ile.
Luce soğukkanlı,mütevazi kişiliği ile.
Luce daha taktik anlamda üstün ama Terim bir motivasyon ustası.
Sonuç olarak 2 tane büyük hoca.

Zaten suanda bizim takimda neden Brezilyali hucum oyunculari yok hic anlamiyorum, Brezilya da daha piyasa yapmamis o kadar cok yetenekli genc varki. Gidip bakmiyoruz bile.

İyisini bulamadığımızdan + "Brezilyalılar disiplinsiz" diye Türkiye'de basının ortaya attığı tuhaf efsanelerden ama aslen iyisini bulamadığımızdan. Güney Amerika'dan transfer edilen oyuncular kulaktan dolma bilgilerle transfer ediliyor, yok ligin en iyisi seçilmiş, yok şurda çok iyiymiş vs

Orda iyi networku olan yabancı heriflerle çalışmak lazım (Shakhtar'ın Porto'daki herifle çalıştığı gibi), Brezilya'nın her kulübünü her oyuncusunu burdan göndereceğin adamlarla bilip sürekli takip etmen mümkün diil, ama bizde "yabancı para almasın, komisyon yiyecek" gibi tuhaf düşünceler de var. Yesin kardeşim komisyon, sana iyi oyuncu kazandırıyorsa sen o transfer paralarını sokağa atmıyorsun en başta düzgün adama veriyorsun, o da sana iyi adam buluyorsa haketmiştir.

Bi nevi Fener'in o İtalyan herifle yaptığı. Ama Shakhtar Porto'daki herifle yapmış. Porto bu işin kitabını yazmış bi kulüp. Bayern de Michael Reschke'yi transfer etmişti Leverkusen'den bu iş için, transferleri değişti adamların. Bu işleri iyi yapan biri lazım Galatasaray'a (tercihen Porto'dan).

Son düzenleme:
Konudan bağımsız olarak yazıyorum; Galatasaray tarihinin en büyük haini Özhan Canaydın'dır. Sırf seçim sözü verdi diye mis gibi Luce'yi bırakıp FT'yi getirme gafletinde bulunmuştur. Sonra ne mi oldu ? Luce Bjk'ye gitti orda da şampiyon oldu, FT'li Galatasaray ise 2. bitirdi.

Bir sonraki sezonda de yine aynı FT'yle 6. bitirmiştik.

Son düzenleme:
İyisini bulamadığımızdan + "Brezilyalılar disiplinsiz" diye Türkiye'de basının ortaya attığı tuhaf efsanelerden ama aslen iyisini bulamadığımızdan. Güney Amerika'dan transfer edilen oyuncular kulaktan dolma bilgilerle transfer ediliyor, yok ligin en iyisi seçilmiş, yok şurda çok iyiymiş vs

Orda iyi networku olan yabancı heriflerle çalışmak lazım (Shakhtar'ın Porto'daki herifle çalıştığı gibi), Brezilya'nın her kulübünü her oyuncusunu burdan göndereceğin adamlarla bilip sürekli takip etmen mümkün diil, ama bizde "yabancı para almasın, komisyon yiyecek" gibi tuhaf düşünceler de var. Yesin kardeşim komisyon, sana iyi oyuncu kazandırıyorsa sen o transfer paralarını sokağa atmıyorsun en başta düzgün adama veriyorsun, o da sana iyi adam buluyorsa haketmiştir.

Bi nevi Fener'in o İtalyan herifle yaptığı. Ama Shakhtar Porto'daki herifle yapmış. Porto bu işin kitabını yazmış bi kulüp. Bayern de Michael Reschke'yi transfer etmişti Leverkusen'den bu iş için, transferleri değişti adamların. Bu işleri iyi yapan biri lazım Galatasaray'a (tercihen Porto'dan).

Katiliyorum, u zihniyet ve transfer poltikasi degismeli ve artik profesyonellere birakilmali bu is.

Bilmiyorum belki de öyle olur ama adamlardan biri 70i geçmiş diğeri merdiven dayamış. Sürekli aynı isimler. Ölüp gitseler mezardan çıkarıp hoca mı yapacağız? Yeni şeyler deneyelim istiyorum ben.

Terim daha 62 yaşında yapma gözünü seveyim en verimli ve olgun döneminde :)
10-15 yıllık anlaşma yap, şampiyon ol 2. ol 5. ol ama devam et işine karışma ondan sonra bakalım neler bırakmış kimleri yetiştirmiş vs.

Bir TÜRK için Kebap mı Döner mi sorusu kadar zor bir soru.
İkisinin de değeri paha biçilmez.
Durum itibariyle cevabım Terim fakat Lucescu gelecek.

Geri