Mehmet Ozturk
Parçalı Üye
bi takimda 3 brezilyali olmaz denirken
Bi de böyle bi efsane uydurmuştu Türk medyası. Lucescu iyi gider bize, oğlunu getiriyorsa getirsin yardımcısının kim olacağından kime ne?
bi takimda 3 brezilyali olmaz denirken
Lucescu gelirse Brezilyali oyuncular da gelir, en sevdigim olay bu yoksa illa Lucescu olsun diye bir dusuncem yok ama Brezilyali topcu sart aga.
Bunu daha önce de yazdım. Shakhtar'daki Brezilyalı oyuncuları Lucescu bulup getirmedi, Shakhtar bulup getirdi onları.
Shakhtar Donetsk kulübü bunun için 2010 yılında Porto'nun Scout uzmanı Luis Gonsalves'i transfer etti:
FC Porto expert to scout for FC Shakhtar: 2.8.1
Tamamen kulüp politikası yani. Shakhtar'ın aldığı Brezilya'lılar normalde bu uzman gibi adamların Porto'ya transfer edeceği Brezilya'lılardı, Shakhtar Donetsk bu adamı transfer edince Porto yerine Shakhtar için tespit edip oraya transfer ettirdi. Galatasaray'ın yapması gereken de bu. Gidip bizim gibi sağdan soldan duyma ne idüğü belirsiz oyuncularla kumar oynamıyor Shakhtar, çok iyi takip edilmiş ne yaptığı bilinen oyuncuları alıp getiriyor, bunu yapan Lucescu değil ellerinde Porto'dan transfer ettikleri uzman.
Benim kastim o degil, Lucescu yutaniyorsan eskiden beri Brezilyali oyunculara duskundur, hatta eski bir ropartajinda bunu aciklamisti. Hucum oyuncularin Brezilyali olacak demisti.
Tamam da Lucescu bi scout diil, Shakhtar Donetsk bütün Brezilya'lıları kendileri bulup verdiler. Belki onlara bu fikri Lucescu vermiştir bilmiyoruz ama Lucescu'nun gelip buraya çok iyi ham brezilyalılar getirmesini beklemek biraz hayal bence. O işi uzmanları yapıyor. Lucescu kendisine ne verildiyse onunla birinci sınıf çalıştı ama kendisine birinci sınıf genç oyuncu veren Porto'lu bi herif vardı Shakhtar'da. Bizim ihtiyacımız aynı zamanda o. Yabancı transferi saçmasapan yapılıyor bu kulüpte.
Lucescu konusunda söylediğine katılıyorum, bu ülkedeki "Brezilyalılarla olmaz" saçmalığını dünyada kimse ciddiye almaz zaten, herkes iyi Brezilyalı ve Güney Amerika'lı peşinde.
Zaten suanda bizim takimda neden Brezilyali hucum oyunculari yok hic anlamiyorum, Brezilya da daha piyasa yapmamis o kadar cok yetenekli genc varki. Gidip bakmiyoruz bile.
İyisini bulamadığımızdan + "Brezilyalılar disiplinsiz" diye Türkiye'de basının ortaya attığı tuhaf efsanelerden ama aslen iyisini bulamadığımızdan. Güney Amerika'dan transfer edilen oyuncular kulaktan dolma bilgilerle transfer ediliyor, yok ligin en iyisi seçilmiş, yok şurda çok iyiymiş vs
Orda iyi networku olan yabancı heriflerle çalışmak lazım (Shakhtar'ın Porto'daki herifle çalıştığı gibi), Brezilya'nın her kulübünü her oyuncusunu burdan göndereceğin adamlarla bilip sürekli takip etmen mümkün diil, ama bizde "yabancı para almasın, komisyon yiyecek" gibi tuhaf düşünceler de var. Yesin kardeşim komisyon, sana iyi oyuncu kazandırıyorsa sen o transfer paralarını sokağa atmıyorsun en başta düzgün adama veriyorsun, o da sana iyi adam buluyorsa haketmiştir.
Bi nevi Fener'in o İtalyan herifle yaptığı. Ama Shakhtar Porto'daki herifle yapmış. Porto bu işin kitabını yazmış bi kulüp. Bayern de Michael Reschke'yi transfer etmişti Leverkusen'den bu iş için, transferleri değişti adamların. Bu işleri iyi yapan biri lazım Galatasaray'a (tercihen Porto'dan).
Bilmiyorum belki de öyle olur ama adamlardan biri 70i geçmiş diğeri merdiven dayamış. Sürekli aynı isimler. Ölüp gitseler mezardan çıkarıp hoca mı yapacağız? Yeni şeyler deneyelim istiyorum ben.