Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Comolli zaten dünya daki tek Sportif direktör ya ondan hep onu örnek almalıyız tabi ki.

O olmazsa Terraneo var bir de tabi demi.

sent via GSC

Bana göre bir SD ihtiyacı vardır. Bunun FT'nin görevi ile bir ilgisi yoktur. SD dediğin bir şirket menajeri, ceo'su gibi hem kulübe temsili açısından hem ekonomik planlaması açısından işleri rayına oturtacak eleman.

Comolli kötü bir örnek, dünyada bin tane güzel örneğini bulursun. Bunu aynı Bartali nin getirilmesi gibi düşün. O göreve bir uzman gerekiyor. Ama Terim işime kimse karışmasın diye Abdürrahim'e yaptırıyor bu işi. Yanlış yapıyor. Kendisinin de taraftarı olduğu Galatasaray'a zarar veriyor.

Yani Apo mu seciyor transfer edilen futbolculari ? Abdurrahim´in orada olmasinin sebebi kulübün sicak para ihtiyacini karsilamasindan dolayidir. Ancak Mehmet Özbegin yaptigi gibi karar araci olamaz Fatih Terim varken. Transferleri cözenler yine aracilar/meneceler.

Sportif Direktör ile calisan, ve calismayan hocalar var, ikisinin de basarili, basarisiz örnegi var. Comolli hatta kötü bir örnek degil (kariyerinde basarili oldugu var), ama ligimizde görev yapmis bir örnek. Ve taze... Bunu niye cikariyorum ortaya... Cünkü hic birseyin garantisi yok, iki yol da uygulayanlara göre basariya, ve basarisizliga cikabilir.

Fatih Terim zaten iyi bir örnek. Yahu, zaten transfer edilen oyuncular oynuyor. Bu adam transfer yapamiyorsa, nasil sampiyon oluyor ? Transfer yapmak kadar, transferi takima monte etmek de en az okadar önemlidir, hatta daha da önemlidir. Fatih Terim bu konuda basarili örnek olmasa, basarisiz olamaz.

Comolli zaten dünya daki tek Sportif direktör ya ondan hep onu örnek almalıyız tabi ki.
O olmazsa Terraneo var bir de tabi demi.
sent via GSC

Onu unutmustum neredeyse. adam soyup gitti memleketi...
Bilader, bu iki herifin de basarili oldugu yerler var. Burada basarisiz oldular, dönem dönem disarida görev yaptigi anlarda da basariz oldugu anlar vardir. Bazen duvara karsi yazdigimi düsünüyorum, Sportif Direktör ile calismak ne basari garantisidir, ne de garanti olarak basari oranini yükselmektedir.

Fatih Terim´in kendine göre bir calisma sistemi var, ve bu zaten basarili bir örnek. Hatta oran olarak dünyada gördügüm en basarili örneklerden bir tanesi Galatasaray ile. Burada adamin calisma sistemini kurcalamanin mantigi yok. Arsenal icin Wenger, Manchester icin Ferguson ne ise, Terim´de Galatasaray icin odur... Simdi bu adamlarin da hata diyebilecegin tonlarca olayi var, ama basarili oranlari onlarin yaninda ve hakli gösteriyor... (Wenger nekadar loser diye anilsa, bende zaman zaman tasak gecsem de 1998-2006 arasi arsenal tarihinin en basarili dönemini yasatti)

Yani Apo mu seciyor transfer edilen futbolculari ? Abdurrahim´in orada olmasinin sebebi kulübün sicak para ihtiyacini karsilamasindan dolayidir. Ancak Mehmet Özbegin yaptigi gibi karar araci olamaz Fatih Terim varken. Transferleri cözenler yine aracilar/meneceler.

Sportif Direktör ile calisan, ve calismayan hocalar var, ikisinin de basarili, basarisiz örnegi var. Comolli hatta kötü bir örnek degil (kariyerinde basarili oldugu var), ama ligimizde görev yapmis bir örnek. Ve taze... Bunu niye cikariyorum ortaya... Cünkü hic birseyin garantisi yok, iki yol da uygulayanlara göre basariya, ve basarisizliga cikabilir.

Fatih Terim zaten iyi bir örnek. Yahu, zaten transfer edilen oyuncular oynuyor. Bu adam transfer yapamiyorsa, nasil sampiyon oluyor ? Transfer yapmak kadar, transferi takima monte etmek de en az okadar önemlidir, hatta daha da önemlidir. Fatih Terim bu konuda basarili örnek olmasa, basarisiz olamaz.

Anlamıyorsun bir türlü kardeş. Ben Teknik direktörlerin ve başkanların transfer listeleri yaptığı düzene karşıyım. Bu hakimiyet düzenini yıkamadığımız için dünya futbolunun gerisinde kalıyoruz. Fark gittikçe açılıyor bu bilinçsizce yapılan işler yüzünden.
Abdürrahim bu kulübe zarar ettirmesinde, biz onun kasa kolaylığına kalmayız.

Ft istedigi adamlarin listesini yapar SDye verir transferleri o bitirir. Luis campos gelsin

Anlamıyorsun bir türlü kardeş. Ben Teknik direktörlerin ve başkanların transfer listeleri yaptığı düzene karşıyım. Bu hakimiyet düzenini yıkamadığımız için dünya futbolunun gerisinde kalıyoruz. Fark gittikçe açılıyor bu bilinçsizce yapılan işler yüzünden.
liverpool'un transferlerini yada city'nin transferlerini sportif direktörler mi yapıyor?.hayır pep geliyor bana şunu şunu alın adama onu alıyor.klopp diyor bana şu oyuncu lazım gidiyorlar onu alıyorlar.senin dediğin oyuncu alma satma konusunda profesyonel lazım diyorsan hak veririmde sportif direktörlere transferler bırakılmalı konusuna katılmıyorum.

Kulüp iki senedir zarar felan etmiyor. Abdül mü vardi dursun kasa kolayligi saglarken, al iste fitil gibi istiyor 20 milyon avrosunu. Galatasaray´da nakit akis en az 30 senedir sikintili, devre arasi prekazinin soyunma odasinda o jugoslaw aksani ile "parrrra parrrra "diye bagirdigi dönemleri de biliyoruz. Galatasaray´da kasa kolayligi saglanmadigi vakit, senin birak transfer yapmayi, oyunculara dogru dürüst ödeme yapma ihtimalin yok. Galatasaray´i terim batirdi diyorsun, tillahi ki Galatasaray´in Fenerbahce kadar borcu yoksa, bunun sebebidir Fatih Terim. Sadece 2011´den beri dördüncü kez Sampiyonlar Ligine katiliyoruz onun ile.

Baskanlarin transfer listesi yapmasi yanlis cünkü baskanin futbolun f si ile alakasi yoktur genel olarak. Ama parayi basan bir baskansa, en azindan farkli bir avantaj saglamis olabilir. Ama o da bizde yok.

Fergusonun sportif direktörü mü vardi da, emeklilige gidene kadar donunda salliyordu ligi ... Kaliplara sikismamak lazim.

Ft istedigi adamlarin listesini yapar SDye verir transferleri o bitirir. Luis campos gelsin

Bu adamlar Galatasaray´da calismanin bir mahsuru yok, ama bu taraftar profili varken, kulübü donuna kadar soyarlar, herkes de ciftlik bank gibi memnun kalir. Burada hala Cenk Ergün, Haldun Üstünel yalayanlar var, Cenk Ergün´ün yaptigi transfer planlamasini ekonomik olarak kaldiramadigimiz gibi birde ebemize hallenen FFP cezasi yedirdi. Yaptirdigi hic bir kontratin kulüp adina mantikli aciklamasi yok.
Haldun Üstünel, döneminde aldirdigi oyuncularin bir biri ile alakasi yok. Getirdigi hoca balon. Basari desen o da yok. Ama lüle lüle uzun saclim al beni modunda geziyor taraftar.

Bu arada Haldun Üstünel´in taraftarligini ve iyi niyetini asla sorgulamam. Ama adam Stoch´a 8 milyon avro vermedigimiz icin küsüp istifa etti.
Su an kulüpte yöneticilik yapmasini da isterim. Kendisi tribüncü ve kavgacidir, bu hooligan mode Galatasarayda savascilara ve kavgacilara ihtiyacimiz var.

Sportif direktör' ün çok iyi seçilmiş olması lazım; o da yetmez güçlü bir başkan ve yönetimin sağlam desteğini almadan başarılı icraatlar yapamaz...

Bizim kulüplerin ve taraftarların mevcut günübirlikçi anlayışlarıyla (TD ler de buna uymaya mecbur kalıyorlar haliyle) sportif direktörlük kavramı çok afaki geliyor bana...

liverpool'un transferlerini yada city'nin transferlerini sportif direktörler mi yapıyor?.hayır pep geliyor bana şunu şunu alın adama onu alıyor.klopp diyor bana şu oyuncu lazım gidiyorlar onu alıyorlar.senin dediğin oyuncu alma satma konusunda profesyonel lazım diyorsan hak veririmde sportif direktörlere transferler bırakılmalı konusuna katılmıyorum.

Bir kişinin tasarrufuna bırakılmamalı. Bize lazım olan Selçuk ile sözleşme yenilemeyecek. Çakne gibi akla zarar transferler yapmayacak, Naga, babel, jimmy, Adem, Şener gibi satamayacağın transferlerden uzak duracak, bir sezondur forvetsiz oynamamıza müsade etmeyecek bir akıl.

Kulüp iki senedir zarar felan etmiyor. Abdül mü vardi dursun kasa kolayligi saglarken, al iste fitil gibi istiyor 20 milyon avrosunu. Galatasaray´da nakit akis en az 30 senedir sikintili, devre arasi prekazinin soyunma odasinda o jugoslaw aksani ile "parrrra parrrra "diye bagirdigi dönemleri de biliyoruz. Galatasaray´da kasa kolayligi saglanmadigi vakit, senin birak transfer yapmayi, oyunculara dogru dürüst ödeme yapma ihtimalin yok. Galatasaray´i terim batirdi diyorsun, tillahi ki Galatasaray´in Fenerbahce kadar borcu yoksa, bunun sebebidir Fatih Terim. Sadece 2011´den beri dördüncü kez Sampiyonlar Ligine katiliyoruz onun ile.

Baskanlarin transfer listesi yapmasi yanlis cünkü baskanin futbolun f si ile alakasi yoktur genel olarak. Ama parayi basan bir baskansa, en azindan farkli bir avantaj saglamis olabilir. Ama o da bizde yok.

Fergusonun sportif direktörü mü vardi da, emeklilige gidene kadar donunda salliyordu ligi ... Kaliplara sikismamak lazim.

Konudan konuya atLıyorsun. İnsanı yoruyorsun vallahi. He Adem haklısın. Her şey olduğu gibi mikemmel.

Sportif direktör' ün çok iyi seçilmiş olması lazım; o da yetmez güçlü bir başkan ve yönetimin sağlam desteğini almadan başarılı icraatlar yapamaz...

Bizim kulüplerin ve taraftarların mevcut günübirlikçi anlayışlarıyla (TD ler de buna uymaya mecbur kalıyorlar haliyle) sportif direktörlük kavramı çok afaki geliyor bana...

Para düzenin oldugu her yerde cakallarin bayrami vardir. Kulüplerin anasini aglatan bir sistem var dünya futbolunda, buna meceler ve sportif direktörler dahil. Senin kulübün ile ciddi bir gönül bagi olmayan adamlar, gözünün yasina hicte bakmazlar. Misal olarak Bayern´de Uli Hoeneß, Allah var, adam hem caldi, hemde calisti... Ama ortada bir potansiyal vardi.

Simdi bizde ülke sartlar göregi bir ekonomik potansiyal yok. Yani büyütme potansiyali, siyaseten büyümüs gibi geliyor bana hep Türkiye´de futbol ekonomisi. Ülkenin ekonomik durumu ise ortada. Avrupa´da güzide bir sehirde, ve ligde mücadele etsek, durum biraz farkli olur... Bu bir ekonomiyi büyütme potansiyalinin varligini gösterir.

Iyi bir sportif direktör böyle düsünebilir. Su an buradan iki kazaniyor, üc caliyorsam, ekonomiyi büyüttügüm vakit 4 kazanir, 6 calarim. Burada iki taraf icin bir win win durumu vardir...

Bizde ise Galatasaray´in mali deniz, yemeyen domuz durumu var. Alabildigin kadar al, cebini doldurabildigin kadar doldur, sonra git olayi. Türkiye´de bir takimi uluslarasi anlamda ciddi bir sekilde insanlara ve markalara cezbedici hale getirmek bir utopidir. Insan kendinden bilir isi, Fransa´yi izlersin, Ingilttere´yi izlersin, Almanya´yi izlersin, hatta kücük maclari dahil, ama gidip Rusya´da, yada ukrayna´da ortalama bir mac izlemezsin. Bulgaristan´da izlemezsin, Yunanistan´da izlemesin. Istedigi kadar da yildiz getirsinler, avrupada lig olarak domine etmedikleri süreci lukratif gelmez. Avrupa transfer piyasasinin oradan beslenmedigi sürece lukratif gelmez. Zaten kucük kulüplerin zirveden iyice yok oldugu, kücük liglerin sansinin kalmadigi bir dönemdeyiz 90 lardan beri.

Konudan konuya atLıyorsun. İnsanı yoruyorsun vallahi. He Adem haklısın. Her şey olduğu gibi mikemmel.

Hersey mükemmel degil de arkadas. Burada basari getiren adami sorun diye yansitiyorsun, oysaki sorun o basariyi saglayan degil, o basarinin üzerine birakmak birseyler kurmayi, kulübü ekonomik olarak makul seviyeye bile getiremeyen yöneticiler, ve baskanlardir.

1. Zarar diyorsun, ortada zarar yok
2. Sportif Direktör diyorsun, burada Aysal Baskanim diye gezdigin adam Sportif Direktör ile calismamis, ne Terim ile Terim´siz.
3. Ekonomik zarari ile kulübün anasini aglatan Aysal´a

Yani nereden tutsam elimde kaliyor...

Kulübün ucmasini beklemiyorum, ama kulüp ekonomik batik haldeyse bu hocalar ile degil, transferler ile degil, kulübü onca basariya ragmen ekonomik olarak en azindan normal bir seviyede yönetemeyen capsiz yöneticiler ile alakali bir durum. Yani kücük bir beklentiyi dahi karsilayamiyorlar.

Olayin borcsuz olmasinda dahi degilim. Ama en azindan ortada makul bir durum olmaliydi. Buda hocalarin degil, iste yöneticilerin görevi.

Vallahi konyaspor maçında oynattığı futbolu ben beğendim. Oyun güzel sinyaller veriyor. Ama bunun için yani bu oyunu tamamlamak için iki tane hızlı gidip gelebilen sol-sağ beke ihtiyacı var. Bu oyunu bu bekler ile oynayamazsın.
+ Ceza sahası içeresinde bulduğu gol pozisyonunu harcamayan 2 pozisyonda 1 tanesini kesin içeri sokacak golcüye ihtiyac var. Oda zaten ismi geçen falcao ve onun ayarında bir golcü ile olabilir.
Kısacası falcao + iyi bir sağ-sol bek ile bu iş çözülür. Defans toparlanır diye düşünüyorum. Seri - Nzozi birbirine alışacaktır.

1 5 yıl için müthiş rakam. Kulüp tarihinde yok bu galiba. Öyle teker teker olunca göze çarpmıyor tabiki.....
Devamını bekliyoruz. Süreklilik önemli

Bazılarının Terim nefreti o kadar gözünü kör etmiş ki at gözlüğüyle bile bakamıyor.

Amrabat’ı isteyen terim, çok kötü bir oyuncu muydu? Sonra gelen onlarca çöpten daha faydalı oldu hatta ama bonservisi nedeniyle hep çöp olarak lanse edildi. Terim adamı istedi peki 8 milyon euro verip alan kim? O çok beğendiğin Aysal yönetimi. Aynı dönemde verdiğin olumsuz transfer örnekleri 2-3’ü geçemez. Peki ya olumlular?

Sanki Terim olmayınca muazzam transferler yapılıyor. 2 sene önce lige Tudor ile lige başlarken ligin en iyi kadrosu bizde miydi beşiktaş’ta mıydı? Açık ara beşiktaş’taydı. 2011’de geldiğinde kadro kalitesi orta sınıf anadolu takımından halliceydi.

Hadi hepsini geçtim ulan Aysal döneminin tek suçlusu madem Terim’di hatta Aysal’ın tek hatası Terim’in istediği oyuncuları almaktı. Ontivero, Salih, Veysel, Adili, Hajrovic, Koray Günter, Oğuzhan Kayar, Burdisso, Umut Gündoğan, Tarık, Olcan, Yasin, Dzemaili gibi çöplere 5-6 Amrabat parası veren, verdiren Terim miydi?

Sonra kulübü mali olarak batırıp defolup giden terim miydi?

Kulübü çöplerle doldurmak nasıl olur bir örnek daha vereyim mi?

Takımın en kaliteli oyuncularını satıp Bilal Kısa, Jose Rodriguez, Jem Karacan, Cenk, Oynamayan Kevin Grob, Carole gibi adamları doldurmakla olur.

Hatta Serdar, Eren, Tolga, Ahmet Çalık, Cavanda, Josue, Sigthorsson gibi oyunculara 3-4 m euro bonservis saçan da Terim’di değil mi?

Ben hoca kadar oyuncu tercihi iyi olan baska bir hoca görmedim bu ligde. Tutmayanlar olmuştur elbette aksi mumkun degil. Karavana atmayan her aldığı oyuncu çılgın atan hoca zaten yok.

Bir kişinin tasarrufuna bırakılmamalı. Bize lazım olan Selçuk ile sözleşme yenilemeyecek. Çakne gibi akla zarar transferler yapmayacak, Naga, babel, jimmy, Adem, Şener gibi satamayacağın transferlerden uzak duracak, bir sezondur forvetsiz oynamamıza müsade etmeyecek bir akıl.
O akıl herkeste var cicim.. lakin dediklerini yapmak için en az 2 yıl başarısızlığı göze almak lazım.. ki olası başarısızlıkta elinde istifa bayrağıyla en ön safta sen koşturursun yine..
Öte yandan gerek mali durumumuz gerekse de sportif konjonktür şampiyonluktan taviz vermemeyi gerektiriyor, ki bu pencereden bakarsan Diagne transferi bile bizi şampiyon yaptığı için haklılık kazanıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt