# Fatih Terim | Teknik Direktör Adayı | Prensip Anlaşma Sağlandı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim Geri mi Geliyor?

Terim surekli basarili olan bir td degil. Kiyaslama falan yapilirken hep en iyi donemler ornek olarak aliniyor kotu donemler alinmiyor. Iyi kadro vardi UEFA sirasinda ekstra da Hagi faktoru ve ikinci geldiginde hos bir tablo yoktu gene Avrupa 3. lugu vardi fakat sansti baska bir sebebi yoktu. Mucize falan diyordu surekli gazeteler. Sonrasinda zaten milli takim gruplardan hatta herkesin kolay dedigi gruplardan cikamadi.

aysal'in hedefi: avrupada basarida süreklilik ve istikrar.

f.terim 4 sezonda sadece 1 kere CL gruplarinda ilk 3'e girebildi ve 3. oldu.

tam o sezonda kupayi kaldirdik.

f.terim 2. milli takim döneminde kac yil td'lik yapti hatirlamiyorum. ama bir seferinde dünya kupasina katilamadik. avrupa kupasinda 3. olduk. ama bu 3.lük'de sansin payi cok büüyktü cünkü berbat ötesi futbol oynadik.

bu demek oluyorki:

tr liginde sampiyon olmak istersen terim ideal olabilir.

ama eger avrupa da basari ve ayni zamanda süreklilik hedefliyorsan terim yanlis tercih.

Benim de surekli basarili ve kurtarici olarak gosterilmesini aklim almiyor.

Kimse kotu donemleri de gormek istemiyor. Hep UEFA goruluyor sonrasi goz ardi ediliyor Avrupa 3. lugu goruluyor fakat sonrasinda gruplardan cikamama hatta o kupada 3. olmada sans faktorunu hesaba katmiyor ki oncesinde de sanirsam zor bela gitti Avrupa kupasina.

Ben de gercekten elinde bir sihirli degnek gibi tasvir edilmesini anlamiyorum Terim'in.

Renktaş bu saatte ayıksın dimi kardeşim :) yuhh artık ayıptır.. UEFA kupasını hiç yenilgisiz aldık biz. Okanları,emreleri, İngilterede adını altın harflerle yazdıran Tugay Kerimoğlunu, Bülent korkmazları hepsi çıkaran FT dir. Gelmesini istemiyor olabilirsiniz, sevmiyorda olabilirsiniz, ama ortada olan gerçekleri görmemezlikten gelip yok sayamazsınız..

terim'e baska kulüplerden hic teklif gelmiyor mu acaba ?!

ben terim'i değerlendirirken açıkçası milli takım kariyerini göz önüne almıyorum. milli takım yönetmek başka bir şeydir ve bence fatih terim'e göre değildir.

milli takıma dönem dönem adam çağırırsın, 3-4 gün çalıştırıp maça sürersin. analiz yeteneği ve taktisyenlik ön plandadır.

fatih terim, tam bir futbol kulübü içindir.

şöyle anlatabilirim, başarısız sezonlarda dahi şöyle bir şey oluyordu, diyelim ilk yarı kötü oynuyoruz, hiç umrumda olmuyor. ikinci yarı fatih terim gerekli ayarı çeker, alırız diyordum.

rijkaard mesela, geldi adam dedi ki bunlar 25-30 yaşında adamlar ne yapacaklarını bilirler. avrupa sandı burayı. değil işte bilmezler. fatih terim onlara zorla gösteriyordu, öğretiyordu.

fatih terim olduğu zaman, karmaşa, kaos, maç seçen oyuncu olmaz.

bursaspor maçında miller'ın attığı gol vardı ya, balta'nın etrafında döne döne 2 kere vurdu, balta milim kıpırdamayıp hakeme baktı.

onu fatih terim yönetiminde yapsa ya, yapabilir mi yapamaz.

o yüzden fatih terim kurtarıcı olarak görülür. herkes bir toparlanır, bir önünü ilikler o gelince.

fatih terimin 2. gelişi cimri rahmetli dönemiydi yıldız alınmadı her istenilen oyuncu fenere kaptırıldı. unutmayın bunları terim güçlü yönetimle sağlam olur.........

terim'e baska kulüplerden hic teklif gelmiyor mu acaba ?!

galatasaray'da 2. dönemde başarısız oldu hala o konuşuluyor mesela. bu tip adamlar başarısız olacaklarını düşündükleri zaman hamle yapmazlar. çünkü isimleri zedelenir.

eh çok büyük kulüpler de önce başka adayları düşünür tabii.

fatih terim'e yüksek derece yetki artı para verecek bir yönetim lazım. para derken, kendisine değil yani istediği oyuncuları vs almak için :)

ya bırakın bu işleri ne olur.

fatih terim gibi teknik adamın varmı başka???

morunhio her sene şampiyonmu yapıyor takımları?

başarısız dediğiniz fatih terim ise son zamanlarında...

benim avatarımdaki resme bakın derval-piontek gibi isimlerle çalışan futbolun ne olduğunu bilipte hoca olan biri..

yeni arayış isim versenize bana.. vereceğiniz isimlar gelebilecekler ne yapmış kovulan yokmu veya istifa eden içlerindee..

ne yapmak istedikleri bir yana nerden çıktığını bilipte o renklere aşık biriyle çalışmak ap ayrı..

Çok nankör bir milletiz.. ( söz meclisten dışarı )

Yok o soz gayet meclisten iceri olmus (: Basarilari kadar basarisizliklari var ve bir kisi etrafinda oyle bir tabu olusturuyolarki elestirilemez noktasina getiriliyor. Gaz bence daha etkili Terim'in futbolunda teknik ve taktikten daha cok. Oncesinde de benzer takim kac sene gruplardan cikamadi. Takim gazi aldiginda cizgi olarak yukseliyor alamadiginda batiyor. Bu demek degilki Terim taktik falan vermiyor. Kesinlikle veriyor fakat taktikten daha cok gaz dedikleri moral motivasyon etkili bence Terim futbolunda.

aysal'in hedefi: avrupada basarida süreklilik ve istikrar.

f.terim 4 sezonda sadece 1 kere CL gruplarinda ilk 3'e girebildi ve 3. oldu.

tam o sezonda kupayi kaldirdik.

f.terim 2. milli takim döneminde kac yil td'lik yapti hatirlamiyorum. ama bir seferinde dünya kupasina katilamadik. avrupa kupasinda 3. olduk. ama bu 3.lük'de sansin payi cok büüyktü cünkü berbat ötesi futbol oynadik.

bu demek oluyorki:

tr liginde sampiyon olmak istersen terim ideal olabilir.

ama eger avrupa da basari ve ayni zamanda süreklilik hedefliyorsan terim yanlis tercih.

bu yazdilkarina kendin ioanaiyormu?

celiskiye girmsin arkadas sen

TURK FUTBOLU FATIH TERIMLE EN BUYUK BASARILARI GORDU

sen ne yaziyon allah askina

Yok o soz gayet meclisten iceri olmus (: Basarilari kadar basarisizliklari var ve bir kisi etrafinda oyle bir tabu olusturuyolarki elestirilemez noktasina getiriliyor. Gaz bence daha etkili Terim'in futbolunda teknik ve taktikten daha cok. Oncesinde de benzer takim kac sene gruplardan cikamadi. Takim gazi aldiginda cizgi olarak yukseliyor alamadiginda batiyor. Bu demek degilki Terim taktik falan vermiyor. Kesinlikle veriyor fakat taktikten daha cok gaz dedikleri moral motivasyon etkili bence Terim futbolunda.

Zaten En önemli olay soyunma odasında gerçekleşir. Her T.D. taktik verebilir, her T.D. strateji üretebilir ama her T.D. gaz veremez, her T.D. motive edemez takımı.. !! FT gelmeden şimdiden yıpratılmaya başlandı bile ! Ne istiyorsunuz bu durumda kim gelicek ? Yenilik mi lazım diyorsunuz ? Verin o zaman bizi bu durumdan çıkarabilecek T.D. isimleri bizde burda onları değerlendirelim haklıysanız haklısınız bu adam gelsin deriz zaten ! Ama şuan bizi çıkarabilecek tek adamdır TERİM.. Dün dedim,bugünde diyorum, her zamanda gururla söyleyeceğim.. Grande TERİM !!!

Aslında 1 numaralı Fatih Terim karşıtıyımdır. Yani durun bu yanlış oldu. Fatih Terim tarzı hocaların yöntemlerinin yanlış olduğunu, kısa vadede başarılı olacağını savunurum hep. O yüzden Rijkaard, Rijkaard diye bağırırım her yerde. Sistem Adamlarına taparım her zaman. Ve bu yolda gerekirse 10-20 sene sabretme gibi bir yetenğim bile vardır. Ama ben bile İmparator'un gelmesini istiyorum şuanlık sadece. Çünkü bu takıma Mourinho'yu getirsen cidden başarılı olmamız imkansız. Mourinho gelse bile ilk 2-3 ay çılgınlar gibi top oynarız, futbolcular Mourinho'ya alıştıktan sonra Rijkaard ile başımıza gelenler gelir.

Fatih Terim takımı tamamen kontrol altında tutabilir. Yerli oyuncu piyasasında da her oyuncu onunla çalışmak isteyecektir. Öyle veya böyle dünya tarafından da bir saygınlığı var. Kaldı ki basın da üstüne o kadar gelemez. En azından cevabını alır.

Futbolcular bir nevi s.çtı ağzımıza Skibbe ile başlayan dönemde. Terim en azından kısa vadede oyuncuya dayalı sistemi bitirecek, o kesin. Kuralına uymayan adamı da temizler. O isim Baros da olabilir Arda da. En güzeli de Terim ''yollayın'' dediğinde yöneticilerin ''tutalım'' deme lüksü olmayacak. Tamamen camiayı temizleyecektir. Ondan sonra gelecek adamın işi biraz daha kolay olacaktır. Bir nevi hazır bir takım olacak. Disiplinli olacak takım. Kalli olacak bir nevi. Belki değeri o zaman anlaşılmayacaktır ama o gittiğinde yerine gelen adam muhtemelen Terim'e olan saygısından bahsedecektir.

İşte bu yüzden Terim diyorum. Belki görünürde başarılı olmaz bile. Yinede o saydığım maddeleri yapacağına %100 eminim. Böyle tanıdım çünkü hayatım boyunca Terim'i.

Tekrar diyorum, normalde Terim tarzı hocalara karşı olduğum, tamamen ''sistem hocalarını'' savunan bir adam olduğum halde şuan Terim'den başka Galatasaray'ın kurtuluşu yoktur. Mourinho gelse yine başarı gelmez.

ya GAZ la oyun olsaydi simdi ben Barcelonada olurdum ;)

adam antreman yaptirmasa adam taktik calistirmasa adam takima bir felese yerlestirmese ne gazi ne milangaz ne dogalk gaz hatta o....k bile bir sey yapamaz

Mustafa Sarpa o kadar gaz verki nolacak ki?

Terim gibi ;

1- Otoriter

2- İsmi kadar büyük olan

3- Sap ile samanı ayırt edebilen

4- Dediğini yaptıran

5- Türk spor medyasına , Aziz yıldırma ve kanarya severlere malzeme vermeyen

6- Disiplinden katiyen ödün vermeyen

7- ...

Kaç adam var !?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt