# Fatih Terim | Teknik Direktör Adayı | Prensip Anlaşma Sağlandı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: 3. Terim dönemi

Terim hoca`ya karsiyim. Kendisine saygim ve sevgim sonsuz ama, Milli Takim`da bile yaptigi oyuncu tercihleri beni cileden cikariyordu.

Ben pek sanmiyorum bizi basariya götürebilsin.

Abdullah bey. Bu mesajı görünce hemen atladım kusura bakmayın :D

Asıl ekonomik çöküntüye 2. Fatih Terim döneminde başlamadık mı biz ? Fatih Terim gelir gelmez Lucescu'nun oturmuş kadrosunu bozup saçma sapan transferler yapmadı mı? Fatih Terim'in bazı kaprisleri vardır. Mesela takımdaki oyuncular isterse Dünya Starı olsun. Eğer bu takımı kendisi kurmadıysa alayını gönderir. Birde şu açıdan bakmak lazım. Takımdaki çoğu Türk futbolcu A Milli Takım oyuncusu. Ya Fatih Terim bunlar benim oyuncularım kalacak derse ne yapacağız? :) (Ki öyle bir ihtimalde var.) Böyle bir durumda önümüzdeki sezonun bu sezondan farklı geçme ihtimali nedir? :)

Ben de daha çok bunun olmasından korkuyorum aslında.

e yani..

şöyle bi ilk dönemini gözden geçirin..

ilk yarı kötü oynamışız..

malubuz ya da berabere..

kaçımızda umutsuzluk oluyordu??

ne yani yürrüyün koçlarım kim tutar sizi diyerek mi 2 . yarıya salıyodu takımı..

yoksa taktik zekasını mı kullanıyordu..

cevap

2 side..

onu bu şartlarda

özel kılanda bu..

Taktik bilgisine en güzel örnek Ispanya maclaridir zaten. Müthis bir taktikle ciktik maclara bence. Ispanya´yi son yillarda baya zorlayan nadir takimlardan biriyiz. Berkant-Tamas´li kadrolarla Juventus´u sahadan silmisti Terim, Yunanistan maci, Ukrayna maci vs. Taktik anlayisi acisindan önemli örnekler.

''Kardeşim'' diye hitap etme diye önceden söylemiştim, aynısını tekrarlama bir daha. Bunu şu anda sen söylüyorsun, kendini başkasının yerine koyup da millete sallama o zaman.

Okuma yazman varmı ? Slaven bilic diyorum ? kim diyorum slaven bilic Hırvatistan Teknik direktörü ? ha ben ne yapıyorum işimi gücümü bıraktım seninle muhattab oluyorum ? iyimi yapıyorum ? hey ALLAHIM kimlerle uğraşıyoruz.. kardeşim mi ? sen kimsin ki ? işine bak..

Asıl ekonomik çöküntüye 2. Fatih Terim döneminde başlamadık mı biz ? Fatih Terim gelir gelmez Lucescu'nun oturmuş kadrosunu bozup saçma sapan transferler yapmadı mı? Fatih Terim'in bazı kaprisleri vardır. Mesela takımdaki oyuncular isterse Dünya Starı olsun. Eğer bu takımı kendisi kurmadıysa alayını gönderir. Birde şu açıdan bakmak lazım. Takımdaki çoğu Türk futbolcu A Milli Takım oyuncusu. Ya Fatih Terim bunlar benim oyuncularım kalacak derse ne yapacağız? :) (Ki öyle bir ihtimalde var.) Böyle bir durumda önümüzdeki sezonun bu sezondan farklı geçme ihtimali nedir? :)

Gökhan bey Abdullah Bey'e yazmışsınız ama ben de sizin mesajınıza atlamadan edemedim:)

Aşağıdaki mesajı daha önce bu tıpikde yazmıştım. Şimdi tekrarlıyorum. Bi okuyun isterseniz

Lütfen Fatih Terim'in ikinci dönemini birinci dönemle ve şimdi gelecek olursa üçüncü dönemle karıştırmayalım.

İkinci dönemde Fatih Terim yönetime bir transfer listesi verdi. Ama yönetim o listenin en sonundaki isimleri ancak alabildi. Ben Mehmet Cansun'un ağzından duydum o dönemki ekonomik durumu. Hatırladığım kadarıyla anlatılanları paylaşayım.

O zaman IMF Türkiye için bir çok yaptırım uyguluyordu. Sanırım Kemal Derviş'in ekonominin başına geçtiği dönemdi. Bir de o dönemde Avrupa başarısı gelince devlet bize Tanıtma Fonu'ndan bir miktar para vermeyi uygun gördü. Ama o para bir türlü gelmiyordu. Çok da önemli bir para değildi ama bizim için çok önemliydi. Mehmet Cansun bir gün gece geç saatlerde Anlara'ya gitmiş ve IMF Türkiye şefinin evinin kapısına dayanmış. Adam kapıyı açınca Mehmet Bey'in kim olduğunu farketmiş. Çünkü o aralar Mehmet Bey bu para için Ankara'dan çıkmıyormuş. Adama durumu anlatmış. Bu paraya çok ihtiyacımız olduğunu, takımın deplasmana gidecek parası olmadığını anlatmış. Adam da durumu -farketmiş mi diyelim artık siz ne derseniz deyin - anlamış ve Tanıtma Fonu'nda para olmadığı için Fakir Fukara Fon'undan Galatasaray'a para vermeyi kabul etmiş.

Durum bu. Şimdi bu durumdaki bir takımın sportif başarı yakalaması ne kadar zor siz tahmin edin. Ve Fatih Terim bu nedenle olacak ki, artık ekonomisi sağlam olmayan yönetimlerle ve takımlarla çalışmak istemiyor. Çünkü O'nun da bir ismi ve karizması var. Şimdi durum farklı. Aysal Fatih Hoca'ya gerekli desteği verecektir. Ben gelmesinden çok memnun olurum.

Gökhan İnler Napoli'Ye gitti.Gol attı geçen hafta o takıma sevinmedi zaten, orada oynayacak seneye.

Okuma yazman varmı ? Slaven bilic diyorum ? kim diyorum slaven bilic Hırvatistan Teknik direktörü ? ha ben ne yapıyorum işimi gücümü bıraktım seninle muhattab oluyorum ? iyimi yapıyorum ? hey ALLAHIM kimlerle uğraşıyoruz.. kardeşim mi ? sen kimsin ki ? işine bak..

Ben okuduğumu anlarım da, senin anlayamama gibi ciddi bir sorunun var. Slaven Bilic kimdir ki Fatih Terim'e sallayabilsin? Kim olduğumu öğrenmek istersen özele gel, buradan triplere girme kendi kendine :) Bencede, işine bakmaya devam et.

Kaos Futbolu nedir : 2008 yılında türkiyeyle oynayan takımların tüm teknik direktörleri türkiye ne oynuyor anlamadık derlerken sonunda ozamanki hırvatistan milli takım teknik direktörü slaven bilic dayanamamış ben tüm takımların ne oynadığını anladım da turkiye ne oynuyor hangi taktikle oynuyor bir türlü çıkaramadım .. sanki kaotik bir durum var demiş.. bunun üzerine toplu hücüm hepberaber hucüm Kaos futbolu diye litaretüre geçmiştir.. benim lafım değil slaven bilicin lafıdır.

slaven bılıc nerdee şimdi???

adam diyor çözemiyoruzzz diyeee işte. çözülmesin diye fatih terimi getircezzz :)

adam ispanyayla başa baş oynadıı hatılarmısın???? müthiş maçlar çıakrdık son dakikada guzianın goluni yemesekk ??? diyeceksin niye defans yapmadıkii o zmannnn

işte fatih terim budur. yenmek için oynarr-- defans yapıp yatmak için değill.....

herkes sallıyor 2008 için- 2002 de 3 olduk yine salladılar. yahuu neymiş avrupa takımı- yok son dakikalarda hep

bu milli takım veya avrupada temsil bir türk takımı olsun farketmez. önemli olann yürekle-inancla oynamaktır.

arjantinde messi vardı ne oldu???

geçen yazki gana yı hatırlayalımmm. adamlarrr öyle mücadeleci ve öyle inanclı oynadılarkiii? urugaya son dakika penaltıyı atsalarrrr ahh neyseee....

tarih inanclı-yüreklii olanların başarısını yazarr...

futboll inanmaktır. 90 dakika olduğunu unutmamaktır. bunu unuttturmayacak- futboldan zevk alarak oynatması bilecek-topun kendiydeyken ne yapılmasını- top rakipdeyken ne yapılmasını takım halinde uygulayacak- takımda birliği sağlayacakkk teknik adammm faith terimdirrr. varmı bana yerli hocaaaa gösterebileeğinn..

tüm dünyadaki futbol takımlarına bakk ligimize bakkkk

tüm başarılı takımların ya senelerdir aynı hocası- ya da kendi içinden olan hocası mevcut. başarııı kendi içinden olanla geliyor bu dönemdeee.....

Yinemi Terim, biktim lan.

Avci-Kafkas-Luce-Gerets

Bu dörtlüden biri olmazsa seneye birsey beklemeyelim. Terim Sarpi Baltayi Servet'i oynatir yine

Ben okuduğumu anlarım da, senin anlayamama gibi ciddi bir sorunun var. Slaven Bilic kimdir ki Fatih Terim'e sallayabilsin? Kim olduğumu öğrenmek istersen özele gel, buradan triplere girme kendi kendine :) Bencede, işine bakmaya devam et.

harbi delikanlı adamsın :) çok büyük adamsın saygılar..

Kim gelirse gelsin bu takımın tamamı gitmeyecek ki zaten beyler yok öle bir dünya dünyada öyle bir bütce yok hatta.Kim gelirse gelsin Hakanlar Servetler bu takımda zaten kalacak.24 oyuncu yollayıp 24 oyuncu almak gibi hayaller kurmayalım şimdiden alıştıralım kendimizi.

Fatih Terim 2.geldiği dönemde klüp zaten ekonomik olarak çöküntüdeydi.

Lazi,Psg gibi maçlara futbolcular kazan kaldırmış paramız yatmassa çıkmıyoruz demişler ve hatta son 1 saate kadar bunda kararlıydılar.

Bukadar kötüydü durum yani.

Fatih Terim Luceinin şampiyon kadrosunu dağıtmadı o kadro zaten bir arada sahibi olduğumuz oyuncular değillerdi 7si 8i kiralıktı ve klüplerine döndüler

Sergen Bjkya yarım devre önce söz verdi Perez ülkesine döndü Mondiyi zar zor Adnan Öztürk sayesinde elde tuttuk ve bunun gibi bir çok oyuncu o dönem ya futbolu bıraktı ya kiralıktı ülkesine takımına döndü yada bir işe yaramazdı bırakıldı.

Fatih Terim bu klübü ekonomik çöküntüye uğrattı diyoruz ya ben bildim bileli bu klüp bu durumda bir Yalman zamanında borçlar bitmişti ama bukezde o dönemki yönetimin yanlış hamleleri tekrar batağa soktu.Bukadar borç transferler filan olacak borç değil.Terimin yaptığı borç hiç değil.

Yinemi Terim, biktim lan.

Avci-Kafkas-Luce-Gerets

Bu dörtlüden biri olmazsa seneye birsey beklemeyelim. Terim Sarpi Baltayi Servet'i oynatir yine

Valla ben de senin gibi iki de bir şu adam gelirse kesin BAM kalır, Servet Balta kalır diyen adamlardan çok ama çok sıkıldım. İşiniz ücünüz BAM, Servet, Balta. Tamam çok iyi adamlar değil ama biraz başka şeyler söyleyin

Ligi bilmemde eğer gelirse Terim'in Avrupa'da başarılı olması imkansız bu saatten sonra.Futbol artık 2000'deki gibi yürümüyor.En dandik Avrupa takımının bile neler yapabileceğini nasıl oynayabileceğini tahmin edebiliyorsunuz ama ben Fatih Terim'in ne oynattığını hala çözebilmiş değilim.Böyle saçma bir düzenle hiçbirşey yapamayız Avrupa'da.Sadece motivasyon sağlamakla olmaz bu işler.Sürekli aynı hocaların isimlerinin dönmesi can sıkıcı bir hal almaya başladı.Neden yeni bir Skibbe bulmak yerine Fatih Terim?Aynı dönemde biri Galatasaray'ı biri milli takımı çalıştırdı.Hangisinin klasik tabirle günümüz futboluna daha uygun futbol oynattığı ortada.Bir yanda kimsenin tanımlayamadığı kaotik futbol,diğer yanda modern futbol.Kendi adıma söyleyeyim kesinlikle istemiyorum Terim'i,onu takımın başına getirecek vizyonsuz yönetimi de desteklemiyorum.

Yeminle çok korkuyorum hele hele balta yine sol bek olacak afakanlar basıyor.

Takımda tek problem taktik teknik anlayışsa bi çok isim konuşulabilir

Ama bunların yanında disiplin problemi,iletişimsizlik,başıboşluk varsa

Terim her zaman en büyük alternatif olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt