# Fatih Terim | Teknik Direktör Adayı | Prensip Anlaşma Sağlandı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim Geri mi Geliyor?

Selen Olsen, tek hedef muhalefet mesaj sayısını yükseltmek..

Benim açımdan Terim tartışılmazdır.. Gerisi yalan..

Farkli yerlere cekiyorsunuz. Ben basarilari kadar basarisizliklari da var ve futbolunda gaz onemli dedim. Iste Avrupa ve bizdeki 2. donemi hep basarilarinin one cikartilmasi basarisizliklarin arka plana atilmasi. Sonrasinda futbolunda gazin onemli bir yer tutmasi takimin gazi aldiginda gitmesi fakat ayni takimin sartlar degisince tepetaklak olmasi vs. vs. Sonrasinda alinti yapip uzattin. Sen de Terim'i istemeyenlere karsi muhalefet mesajlarini arttiriyorsun o zaman.

Farkli yerlere cekiyorsunuz. Ben basarilari kadar basarisizliklari da var ve futbolunda gaz onemli dedim. Iste Avrupa ve bizdeki 2. donemi hep basarilarinin one cikartilmasi basarisizliklarin arka plana atilmasi. Sonrasinda futbolunda gazin onemli bir yer tutmasi takimin gazi aldiginda gitmesi fakat ayni takimin sartlar degisince tepetaklak olmasi vs. vs. Sonrasinda alinti yapip uzattin. Sen de Terim'i istemeyenlere karsi muhalefet mesajlarini arttiriyorsun o zaman.

İyi diyorsun hoş diyorsun.. Başarılarıda oldu başarısızlıklarıda oldu diyorsun ama FT'in gaz olayından yola çıkıp bu durumda olmamızı FT'e yüklüyorsun.. Bunun bilincindemisin bilemiyorum ama tekrar oku ve düşün.

yahuuu bişey demiyorumm sana.. lyon ve arsanalden baka örnek versen daha iyi olur..

bu takımların bulundukları ekonomik olarak büyük ülkelerde büyük yatırım yapan başkanlara sahiplerdir. bu kulupler kurumsal görünsede başkanlarının parasıyla döner..

BANA SORN ALT YAPI DEE GİTSİN OLUR. SENİN ALT YAPINDAN FUTBOLCU ÇIKMIYORSA EL AÇIP YABANCIDAN MEDET UMUYORSAN BÖYLE BUGUNLERDE OLURSUN...

Tamam altyapini duzelt. Gaz yerine futbolcu profesyonel olsun sahadaki gorevini bilsin, bunu kurmaya calis. Ve bunu saglamanin farkli yollari var. Ortami degistirirsin futbolcu mecbur profesyonel olur. Digerinde bizimkilerin dilinden bizimkiler anlar mantigiyla gidersin o da uzun vadede cozum getirmez. Artik o gaz falan bir yere kadar. Hepsi artik cok fazla kosuyor cok fazla gorevini yerine getiriyor Avrupa'daki futbolcularin. Futbol degisti. Sen neresinde duracaksin bu degisimin sorun bu.

30 milyon taraftar kitlen varken ve Avrupa'da da cok fazla taraftar kitlen varken bunu maddi guce donusturememek yonetimlerin beceriksizligi ki artik Digiturktur havuzdur vs. vs. cok fazla para geliyor oralardan.

" Onur Nigdeli " renktaş karşındaki bir bayan olduğu için mi tüm yazdıklarını beğeniyorsun yoksa okuyup hak verdiğin için mi :D

Galatasarayin asil sorunu teknik direktor degildir. Son 8-9 senedeki duzensizliginin,problemlerinin nedeni tamamen baskan ve yonetim sorunudur.Terim ikinci doneminde basaramadiysa veya diger hocalarda dikis tutturamadiysa Bunu Canaydin ve Polat yonetimlerinde arayacaksiniz,gerisi detaydir.

Bugun secilecek Aysal yonetimi gercekten disaridan gorundugu gibi akilli ve guclu olursa Terim ligi ve avrupayi domine eder .

UNUTMADAN ... türikiye futbolunu ileriye taşımak günü birlik gelen teknik adamlarla olmaz...

her ülke kendi teknik adamın kurduğu veya hala onların başında olduğu kuluplerle başarılı oluyor.

guardilo (alt yapı ve kendi oyuncusu)- barca

luce ( kendi ülkesi) - shaktar doneks

porto hocası ( portekizli)

ferguson ( yıllardır aynı yerde )

şenol güneş - ertuğrul sağlam - tolunay kafkas- abdullah avcı sayarım daha da uzun olur.

bu teknik adamların teknik özelliği futbolcunu şimartmadan disipliinli bir yapıda futbolu birlikte oynarlar ise- takım olarak var olurlar ise var oldukları.

sen gaza gelmeden başarılı olmuş biri varmıı? çalışmayı-disiplini-yeteneği bırakıyorum çünkü olay kişisel değil takım.

sen bana inanırsın ben sana inanmam ama hadi yapabilirsin diyip o kişiye öz güvenini kazandıracak şeyler yaparsan sorumluluk verirsen güvenirsen başarı olur.

fatih terim gibi hocaların yaptığı. futbolcuların kendine inanmasına öz güven ile takım olarak birlikte hareket etmesini sağlamak için o kadaroyu ve takımı disiplin içinde taktiksel-çalışarak onları hazırlamaktır. biz geçmişte başarısını veya başarısızlığını değerlendirmiyoruz. bizim galatasaray istediğimiz kendine güvenen-sorumluluklarını bilen-disiplinli vs gibi şeyleri bir arada tutan bir takım. takım olmak zaten başarıyı getircektir...

Mentalite problemi. Gaz ve profesyonellik anlayisini oturtmak falan farkli seyler. Birisi makine sistemi gibi sistem kurar oyuncular gider gelir birsey degismez o takim hep vardir digerinde olmaz kisa vadede cikis yakalanir uzun vadede gene surekli cokus vardir. Terim mentalitesi bence bizi yukari tasimaz. Zaten tek basari diye UEFA ve Avrupa 3. lugu ile ovunmesi bir ulkenin zaten basli basina problem.

Fark hergun aciliyor. Bu mentalite ile de zaten kisa sureli basarilar gelir uzun vadede birsey kalmaz. Sonra Hiddinki gibi td takimi nasil toparlayacagini bilemez ya da Rijkaard'lar Bosqueler kovulur ve bizim dilimizden ancak bizimkiler anlar mantigi ile genel olarak Florya'da sistem degistirilmeden efsanevi bir kadronun olusmasi ve bir UEFA alarak 10 yil boyunca gene onunla ovunulmesi beklenir.

Tamam altyapini duzelt. Gaz yerine futbolcu profesyonel olsun sahadaki gorevini bilsin, bunu kurmaya calis. Ve bunu saglamanin farkli yollari var. Ortami degistirirsin futbolcu mecbur profesyonel olur. Digerinde bizimkilerin dilinden bizimkiler anlar mantigiyla gidersin o da uzun vadede cozum getirmez. Artik o gaz falan bir yere kadar. Hepsi artik cok fazla kosuyor cok fazla gorevini yerine getiriyor Avrupa'daki futbolcularin. Futbol degisti. Sen neresinde duracaksin bu degisimin sorun bu.

30 milyon taraftar kitlen varken ve Avrupa'da da cok fazla taraftar kitlen varken bunu maddi guce donusturememek yonetimlerin beceriksizligi ki artik Digiturktur havuzdur vs. vs. cok fazla para geliyor oralardan.

burdaa şuna üzülüyorummm.. lütfen oku bunu rica ederimm. fatih terim başarızda olduğunu dönem olmuştur ama takım içindeki disiplinsizlikkler veya abuk sabuk şeylerle değil.

1- herkesin bahsettiği o alt yapıyı ve istediği yapıyı kimler yarattı. piontekin yardımcısı olan fatih terim 1990 senelerin başalrında milli takım düzeyindeyken genç millerile ilgilenerek onlar en aşağıdan hazırlayarak. sadece yeteneklerin değil takımında olduğunu onlara fark ettirerek genç milliler akdeniz olimpiyatlarını kazandı.

2- a milli takımın başına geçtiğinde çoğu ismi duyulmamıi isimlerle avrupa şampiyonasını takımı götürdü.

3- galatasarayın başına geldiğinde aly yapıya abdullah avcı ve bir kaç ismi atıyarak ordan ve diğer kuluplerden oyuncu araştırarak ümit davala-hakan ünsal- hasan şaş- fatih a--alt yapıdan emre- ayağı kırılıpta herkesin unuttuğu okan-suat gibi yerli oyuncuları çalışmaları ve onlara verdği sorumluluklarla onların türk futboluna kazandırdı. sadece yıldızlar bağlı kalmadı kendi oyuncusunuda güvendi.

biraz lütfen görelim biz fatih terimi " imparator" yaparken gönlümüzde yaptık onun kölesi değiliz. hatası olduğunda eleştirdik.

biz niye fatih terimde inatcıyız.

takımın birliği-disiplini-çalışma arzusu-inancı-sorumluluk duygusu olan bir yapısı yok.

bana sadece iyi oyuncularla kazanılacak başarı değil

işte senin söylediğin mantiletiyi türk aklıyla onlara anlatacak olan fatih terimdir.

gelecek yabancıların hiçbiri türkiye ye geldiklerinde alt yapı demezler para yemeye gelirler anlayın artık

idealist hocalar piontel-derval gibi isimler artık fünyada yok.. onun için fatih terim kendi içinden çıktığı kulube ideallerini gerçekleştirecek yapıyı kazandıracağı için. çünkü o galatasaraylı sadece para için olanlardan değil. NOKTA

aysal'in hedefi: avrupada basarida süreklilik ve istikrar.

f.terim 4 sezonda sadece 1 kere CL gruplarinda ilk 3'e girebildi ve 3. oldu.

tam o sezonda kupayi kaldirdik.

f.terim 2. milli takim döneminde kac yil td'lik yapti hatirlamiyorum. ama bir seferinde dünya kupasina katilamadik. avrupa kupasinda 3. olduk. ama bu 3.lük'de sansin payi cok büüyktü cünkü berbat ötesi futbol oynadik.

bu demek oluyorki:

tr liginde sampiyon olmak istersen terim ideal olabilir.

ama eger avrupa da basari ve ayni zamanda süreklilik hedefliyorsan terim yanlis tercih.

Avrupa'da başarı için Terim yanlış tercih mi? Günün en talihsiz mesajının senden gelmesi ayrı bir üzdü beni Gökay.

bir arkadas terim gelirse "kisa vadede oyuncuya dayali sistem biter" demis.

uyuncuya bagli sistemi bitirmek icn terim'in gelmesine gerek yok.

yollarsin sabri, zan, servet, balta, BAM gibi adamlari...bak nasil bitiyor bu sistem.

zaten bu adamlar 1 numarali gitme adaylari.

Disiplinsiz demiyorum zaten gaz diyorum. Ve genel olarak mentalite problemi. Tarihte var olan birsey gelecekte kesin ayni sonucu verecek degil. Futbol degisti Terim degismedi. Bu dediklerine ek o donem Anadolu kuluplerinin cok gucsuz olmasi iyi oyuncularini hemen bizim alabilmemiz ki simdi cok kolay olmayacak bu durum vs. vs. 96-00 ile simdiki sartlar cok farkli ve gercek anlamda bir yeniden yapilanma gerekiyor. Ekstra Hagi faktoru cok buyuktu bence altyapidaki futbolcularin mesala Emre'nin Emre olmasinda falan cok rolu vardi Hagi'nin.. Basarili olmaz demiyorum olabilir de o donemki sartlara ve moral-motivasyona bagli fakat milli takimda oldugu gibi kirilma da yasanabilir. Ve Avrupa'da basarili olacagina inanmiyorum. Ikinci gelisince onca transfer yapip cogunun tutmamasi da var. Bu konu tartisilmisti o donem gazetelerde falan cok para harcandigi falan tasinmisti o donem butcesine gore fakat basari gelmedi.Terim Dervallerin falan kurdugu sistemin uzerine gelen birisi. Ve Terim birsey birakmadi. Futbolcularin profesyonelliklerinden- bagirip cagirinca oynuyorlarsa zaten profesyonel degillerdir- oyuncuya dayali duzenden-gene gelen td'ye gore oynamalari-

Terim de bizi calistirirken bedava calistirmiyor o da para aliyor. Td tabiki de alacak ve her gelen para icin geliyor dogru degil bence. Sadece mentalite uyusmuyor ve sorunlar cikiyor. Zaten ne zaman onlarla basari gelir o zaman Turk futbolu ilerler. Terim ile sistemi eski aliskanliklari kirmiyorsun sadece zamani kurtariyorsun ki o bile kesin degil cunku basarisizliklari da var.

Futbolcular iste boyle falan dogru degil. Burdaki herkes biliyor profesyonellik nedir futbolcular mi bilmiyor onlar da biliyor fakat sen bunu olusturacagin sistemle degil kisi ile kirmaya calisiyorsun. Kisi gittiginde aliskanliklar devam edecektir ki zaten de ediyor. Ekstra dedigim gibi o donemki sartlarla simdiki sartlar cok farkli.

Hagi icinde hep gecmis ornek veriliyordu ne oldu gorduk. Terim icin de gecmis ornek verilirdi 2. gelisi milli takim performanslarini falan gorduk.

Sadece Terim gelince hersey duzelecek gibi bir hava var. Olmama ihtimali de yuksek. Tr'de basari gelse bile tekrar diyorum Terim mentalitesi ile tekrar Avrupa'da basari gelmesi cok zor artik.

fatih hocayla hiç bi türlü görşme yapılmamış ! ama gelmesi kesinlikle iyi olur ....

Murat Tanyeri'nin yazdıkça yazası geliyor maşallah. Eminim bir cümle yazacam diye başlıyor. Sonlandıramıyor:D

Avrupa'da başarı için Terim yanlış tercih mi? Günün en talihsiz mesajının senden gelmesi ayrı bir üzdü beni Gökay.

terim ile avrupa'da 1 basari göster desem uefa kupasini gösterirsin.

baska göster desem hangisini göstereceksin?

4 senede sadece bir kere samp. ligi gruplarinda 3. olan bir TD avrupada basarili ise, ozaman bizim basari anlayisimiz cok farkli.

bir arkadas terim gelirse "kisa vadede oyuncuya dayali sistem biter" demis.

uyuncuya bagli sistemi bitirmek icn terim'in gelmesine gerek yok.

yollarsin sabri, zan, servet, balta, BAM gibi adamlari...bak nasil bitiyor bu sistem.

zaten bu adamlar 1 numarali gitme adaylari.

Galatasaray'da oyuncuya dayalı sistem yok. Oyuncuya değer bile yok. Değer veren bile yok. Büyük kulüpte oynadığını hissettirecek birşey bile yapılmıyor yıllardır. Bunları hissettiren Hasan Şaş'lar Hakan Şükür'ler vardı. Artık onlarda yok.

İnsanların ağzına pelesenk olan laflar vardır ya. Bu futbolcuya dayalı sistem lafıda onlardan biridir

Disiplinsiz demiyorum zaten gaz diyorum. Ve genel olarak mentalite problemi. Tarihte var olan birsey gelecekte kesin ayni sonucu verecek degil. Futbol degisti Terim degismedi. Bu dediklerine ek o donem Anadolu kuluplerinin cok gucsuz olmasi iyi oyuncularini hemen bizim alabilmemiz ki simdi cok kolay olmayacak bu durum vs. vs. 96-00 ile simdiki sartlar cok farkli ve gercek anlamda bir yeniden yapilanma gerekiyor. Ekstra Hagi faktoru cok buyuktu bence altyapidaki futbolcularin mesala Emre'nin Emre olmasinda falan cok rolu vardi Hagi'nin.. Basarili olmaz demiyorum olabilir de o donemki sartlara ve moral-motivasyona bagli fakat milli takimda oldugu gibi kirilma da yasanabilir. Ve Avrupa'da basarili olacagina inanmiyorum. Ikinci gelisince onca transfer yapip cogunun tutmamasi da var. Bu konu tartisilmisti o donem gazetelerde falan cok para harcandigi falan tasinmisti o donem butcesine gore fakat basari gelmedi.Terim Dervallerin falan kurdugu sistemin uzerine gelen birisi. Ve Terim birsey birakmadi. Futbolcularin profesyonelliklerinden- bagirip cagirinca oynuyorlarsa zaten profesyonel degillerdir- oyuncuya dayali duzenden-gene gelen td'ye gore oynamalari-

Terim de bizi calistirirken bedava calistirmiyor o da para aliyor. Td tabiki de alacak ve her gelen para icin geliyor dogru degil bence. Sadece mentalite uyusmuyor ve sorunlar cikiyor. Zaten ne zaman onlarla basari gelir o zaman Turk futbolu ilerler. Terim ile sistemi eski aliskanliklari kirmiyorsun sadece zamani kurtariyorsun ki o bile kesin degil cunku basarisizliklari da var.

Futbolcular iste boyle falan dogru degil. Burdaki herkes biliyor profesyonellik nedir futbolcular mi bilmiyor onlar da biliyor fakat sen bunu olusturacagin sistemle degil kisi ile kirmaya calisiyorsun. Kisi gittiginde aliskanliklar devam edecektir ki zaten de ediyor. Ekstra dedigim gibi o donemki sartlarla simdiki sartlar cok farkli.

Hagi icinde hep gecmis ornek veriliyordu ne oldu gorduk. Terim icin de gecmis ornek verilirdi 2. gelisi milli takim performanslarini falan gorduk.

Sadece Terim gelince hersey duzelecek gibi bir hava var. Olmama ihtimali de yuksek. Tr'de basari gelse bile tekrar diyorum Terim mentalitesi ile tekrar Avrupa'da basari gelmesi cok zor artik.

o dönemdeki anadolu kulupleri güçsüz dü diyorsun ve gerisini okumadım.

şimdi bunalrı yapamayanlar var.

gençlerbirliği-malatyaspor-bursaspor-gaziantepspor bu takımlar uefa turlar atlayıp çeyrek finale çıknalar yokmu aralarında?

güçsüz değildiler hiç te bile.

ersun hocayı-ziya hocayı filan unutma o dönemde

roma-blackburn-aston villa gibi takımları devirmişer üst turlara çıkmışlardı...

çok çabuk unutuyosunuz bazı şeyleri yahu. evet yazdıkça yazasım geliyor. ben kendimce olması gerekenleri yazıyorum ama sanki bazı takımların veya bazı insanların hiçbir işe yaramazlar denilecek kadar yok sayılmasını görmezden gelemiyorum

Benim Ünal Aysal'ın konuşmalarından çıkardığım sonuç;Fatih Terim'den ziyade,daha önce çalışmamış bir yabancı hoca olacak gibi.

Benim Ünal Aysal'ın konuşmalarından çıkardığım sonuç;Fatih Terim'den ziyade,daha önce çalışmamış bir yabancı hoca olacak gibi.

O zaman önümüzdeki sezonu atalım çöpe.İsterse Mourinho olsun bu ligi anlayana kadar iş işten geçiyo

adam kendi dedi yahu sende hee..

ben türkiyede kulubumuzde çalışmış hocalardan yanayım dedi.. maşşallahh nerden anladın bunu?

a.albayrak romanyaya filan gitmedi sallayıp dursunlarr :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt