# Fatih Terim | Teknik Direktör Adayı | Prensip Anlaşma Sağlandı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim Geri mi Geliyor?

aysal'ın son konuşması kafa karıştırdı.

bana lucescu için çabalıyorlar gibi geldi. olmazsa terim gelecek gibi. ama terim böyle bir durum da kabul etmez. neyse bekleyip göreceğiz.

terim ile avrupa'da 1 basari göster desem uefa kupasini gösterirsin.

baska göster desem hangisini göstereceksin?

4 senede sadece bir kere samp. ligi gruplarinda 3. olan bir TD avrupada basarili ise, ozaman bizim basari anlayisimiz cok farkli.

Tam yerinde bir cevap. Beklediğim buydu.

Senin bunu anlayabilmen için o döneme dönmen gerekiyor. Biz ilk CL puanımızı 93-94 senesinde Barcelona ilr evimizde 0-0 berabere alarak almışken sen nasıl böyle birşey söylersin. İlk galibiyetimizi 94-45 senesinde yine Barcelona'yı yenmişken sen nasıl böyle birşey söylersin.

Sen öyle bir konuşuyorsun ki sanki yıllardır Avrupa'yı titretiyorduk da Fatih Terim gelince zorla gruptan çıktık.

Ayrıca sana şunu söyliyim. O zamanlarda gruptan tek takım çıkıyordu. Şimdiki gibi 2 takım değil. 98-99 senesinde 8 puanla ikinci olduk çıkamadık. 99-2000 senesinde 7 puan aldık 2. olduk uefa ya gittik. Kupayı aldık. Ama seni bunlar kesmiyor nedense. Çünkü 93-94 de sen 5 yaşındaydın.

Bunları bilmemen çok norma. Senin bildiğin 2003 yılındaki Terim. Sen görmedin şanlı beraberlikleri falan.

Fatih Terim sadece Türk futbolcusunun değil Türk insanınında ufkunu açmıştır. Hayal edeni sokakta deli gibi dövecekleri şeyleri gerçeğe dönüştürmüştür. Bunları göremiyorsan bekle. O senin nesline bunları göstermeye öğretmeye geliyor zaten

adam kendi dedi yahu sende hee..

ben türkiyede kulubumuzde çalışmış hocalardan yanayım dedi.. maşşallahh nerden anladın bunu?

a.albayrak romanyaya filan gitmedi sallayıp dursunlarr :)

Nerde dedi?Ben de dinledim.Terim ve Gerets dışında da hoca olabilir dedi.Ben açıkçası daha önce çalışmamış bir yabancı olacağını düşünüyorum.Herkes Terim ile Gerets'e şartlanmış.Bence ikiside olmayacak.

o dönemdeki anadolu kulupleri güçsüz dü diyorsun ve gerisini okumadım.

şimdi bunalrı yapamayanlar var.

gençlerbirliği-malatyaspor-bursaspor-gaziantepspor bu takımlar uefa turlar atlayıp çeyrek finale çıknalar yokmu aralarında?

güçsüz değildiler hiç te bile.

ersun hocayı-ziya hocayı filan unutma o dönemde

roma-blackburn-aston villa gibi takımları devirmişer üst turlara çıkmışlardı...

çok çabuk unutuyosunuz bazı şeyleri yahu. evet yazdıkça yazasım geliyor. ben kendimce olması gerekenleri yazıyorum ama sanki bazı takımların veya bazı insanların hiçbir işe yaramazlar denilecek kadar yok sayılmasını görmezden gelemiyorum

Simdiki sartlarla o donemki sartlari ayni tutuyorsan senin bilecegin is. Ekstra Hagi faktorunu arka plana atmayin. Hagi olmasaydi siradan bir takim olarak devam ederdik yola. Hatta o donemi iyi bilenler konustuklarinda Hagi'nin eliyle saha icinde sen suraya git sen buraya git diye direktifler verdigini falan da soyluyorlar. Terim'in katkisi yok demiyorum kesinlikle var. Fakat ilk donem icin siraladiklarin ikinci doneminde olmadi. Tesaduf ya da bilincli bir kere olustu o kadro ve Turk futbol tarihinin bizim degil tum Turk futbol tarihinin en iyi kadrosu diyorlardi o kadro icin. Bir daha olusur mu bilemem ve demekki ondan cok daha iyi kadro olusturmak gerekir CL'de basarili olmak icin ya da o kadro kalitesini yakalayip farkli bir td ile daha uste cikmak gerekir.

Gorecegiz gelirse oyle bir kadro olusturup olusturamayacagini eger kalirsa uzun vadede CL'de neler yapabilecegimizi sureklilik olup olmayacagini.

aysal'in hedefi: avrupada basarida süreklilik ve istikrar.

f.terim 4 sezonda sadece 1 kere CL gruplarinda ilk 3'e girebildi ve 3. oldu.

tam o sezonda kupayi kaldirdik.

f.terim 2. milli takim döneminde kac yil td'lik yapti hatirlamiyorum. ama bir seferinde dünya kupasina katilamadik. avrupa kupasinda 3. olduk. ama bu 3.lük'de sansin payi cok büüyktü cünkü berbat ötesi futbol oynadik.

bu demek oluyorki:

tr liginde sampiyon olmak istersen terim ideal olabilir.

ama eger avrupa da basari ve ayni zamanda süreklilik hedefliyorsan terim yanlis tercih.

yuh yani be arkadaş..yani yuh bile değil kusura bakma ama yaptığın ayıp..

atlatico madrid--Galatasaray maçınıda mı hatırlamazsın..hani şu çok karakterli! fatih akyelin hediyesi ile yediğimiz golu..

kusura bakmayın ama önce bilgi sahibi olun..

tekrar özür dileyerekten söylüyorum..

Senin bunu anlayabilmen için o döneme dönmen gerekiyor. Biz ilk CL puanımızı 93-94 senesinde Barcelona ilr evimizde 0-0 berabere alarak almışken sen nasıl böyle birşey söylersin. İlk galibiyetimizi 94-45 senesinde yine Barcelona'yı yenmişken sen nasıl böyle birşey söylersin.

Sen öyle bir konuşuyorsun ki sanki yıllardır Avrupa'yı titretiyorduk da Fatih Terim gelince zorla gruptan çıktık.

Ayrıca sana şunu söyliyim. O zamanlarda gruptan tek takım çıkıyordu. Şimdiki gibi 2 takım değil. 98-99 senesinde 8 puanla ikinci olduk çıkamadık. 99-2000 senesinde 7 puan aldık 2. olduk uefa ya gittik. Kupayı aldık. Ama seni bunlar kesmiyor nedense. Çünkü 93-94 de sen 5 yaşındaydın.

Bunları bilmemen çok norma. Senin bildiğin 2003 yılındaki Terim. Sen görmedin şanlı beraberlikleri falan.

Fatih Terim sadece Türk futbolcusunun değil Türk insanınında ufkunu açmıştır. Hayal edeni sokakta deli gibi dövecekleri şeyleri gerçeğe dönüştürmüştür. Bunları göremiyorsan bekle. O senin nesline bunları göstermeye öğretmeye geliyor zaten

riza kardes f.terim'i sevebilirsin, sayabilirsin, hayrani olabilirsin. lakin bu hayranlik senin gözlerini bürümüs.

hepimiz sayariz, severiz terim'i. bir zamanlar bende hayraniydim. luce gibi bir adam'dan (!) kurtuldugumuz icin ve terim'in geri geldigi icin bayram ediyorduk. ama cok büyük hayal kirikligi yasatti. bunlar taktik, teknik sebeplerden cok daha öte.

benim fikrim terim'in yanlis tercih olacagindan yana.

baska türlü de her fikir' desaygi duyarim.

ama taparcasina yorumlar okuyunca ister istemez bazi gercekleri hatirlatma geregini duyuyorum :)

riza kardes f.terim'i sevebilirsin, sayabilirsin, hayrani olabilirsin. lakin bu hayranlik senin gözlerini bürümüs.

hepimiz sayariz, severiz terim'i. bir zamanlar bende hayraniydim. luce gibi bir adam'dan (!) kurtuldugumuz icin ve terim'in geri geldigi icin bayram ediyorduk. ama cok büyük hayal kirikligi yasatti. bunlar taktik, teknik sebeplerden cok daha öte.

benim fikrim terim'in yanlis tercih olacagindan yana.

baska türlü de her fikir'e saygi duyarim.

Bende sana saygı duyarım ama ben somut bir şeyler ortaya koydum. Sen de koy. Bak ben puan dedim. Başarı hikayesini anlattım. Sen neden istemediğini (sevmediğini demiyorum bak. Bana ne sevmezsen sevme) anlat bana. Örneklerle ben anlayayım.

Sana 2002-2003 te gelişinden bir hikaye anlatayım ama çok uzun. Daha önce anlattım. Bizim parasızlığımzıla ilgili. Adam Rui Costa'yı yazdı listenin başına adama gidip listenin en sonundaki ismi aldılar. Bu bir gerçek. Bunu kabul edeceksiniz. Sen de bir yere TD olsan, seninde bir listen olur. İlk sıraya yazarsın birini. Olmadı ikiciyi, olmadı üçüncüyü alırlar. FT bunların hiç birinden bahsetmedi. Daha yazacak şeylerim var bekle bulayım bir dakika yazacam

Cevap: Ve Terim Dönüyor

2000 Yılında Siyaset Meydanı'na Faruk Süren, Terim, Hagi, bir kaç futbolcu falan katıldılar. Faruk Süren anlatıyor.

'1996 yılında hoca ile sözleşme imzalayacağız. Gerçi bu konuyu hocadan izin almadan anlatıyorum ama beni mazur görsün. Hoca sözleşmeye bir tane madde koydurmak istedi. Nedir diye sorduk. Avrupa'dan kupa getirirsem şu kadar prim isterim dedi. Biz şöyle birbirimize baktık. Hocam senin ağzın en söylüyor. Avrupa'dan kupa getirmek mi? O prim az sen o kupayı getir alacağın primi hesap edemezsin dedik. İşte kupa burada'

Fatih Terim anlatılmaz. Onu beraberce yaşamalıyız

Al bak bunu bu topik de yazmıştım daha önce. Bunlarda önemli şeyler. Sen bunları anlamalısın

terim ile avrupa'da 1 basari göster desem uefa kupasini gösterirsin.

baska göster desem hangisini göstereceksin?

4 senede sadece bir kere samp. ligi gruplarinda 3. olan bir TD avrupada basarili ise, ozaman bizim basari anlayisimiz cok farkli.

2. olup gruptan çıkamadığımızda var juventuslu bilbaolu grupta.He 2.olup çıkamamak Terimin beceriksizliği demeyin şimdi kalkıp ozamanki kurallar gereği sadece 1.ler çıkıyordu gruplardan.

Edit : Rıza söylemiş zaten.

Terim gelmeden her sene şampiyonlar liginde yarı final mi oynuyoduk?Ya da o gittikten sonra ne yapabildik avrupada?

Gökay senin sorunun FT'in kişiliğiyle, hareketleriyle, egosuyla. Yoksa teknik, taktik, idari vs. Buna futbolla ilgili koyabileceğin her terimi koyabilirsin. Hepsi için sana verecek cevabımız vardır. Fatih Terim'inde vardır. Ama bana dersen ki uyuz oluyorum abi adama, gıcık birşey dersen sana bol şans derim.

düşünsene Polat gidiyor diye sevinirken yeni bir kâbus Fatih Terim geliyor. En son isteyeceğim şey yeni bir kâbus.

sakin yanlis anlama, bende fatih terim`in gelmesini istiyorum ama 99-00 senesin`de 3. olduk, ikinci degil.

sakin yanlis anlama, bende fatih terim`in gelmesini istiyorum ama 99-00 senesin`de 3. olduk, ikinci degil.

Olabilir. Ben önce 3. yazmıştım. Sonra 2. yaptım. Onun için düzeltme var mesajda.:) O zamanlar çok değişiyordu sistemler. Hatta onda sonra gruptan çıkıyorduk bir grup daha geliyordu. Lucescu döneminde iki defa gruptan çıkıp Madrid'e elenmiştik dimi?

Beyler Türkiye öyle Türk milletinin sanmak istedigi gibi bir futbol ülkesi degil. Fatih Terim ortaya cikmadan evvel yerlerde sürünüyordu bu ülke. Makedonya galibiyetlerini sokaklarda kutluyordu. Türk futbolundaki bütün ilkleri Fatih Terim basardi ve devamini da sadece Fatih Terim getirdi. Bazilari sevmeyebilir, kiskanabilir vs. ancak birileri bu basarilari neden hep Fatih Terim yasatiyor sorusunu cevaplayabilmeli. Cevaplayamiyorlar. Cünkü aciklamasi yok.

Fatih Terim basimizda olur, bizi sokaklara döker, iyi futbol oynamiyoruz ama haci derler. Ama son dakikalarda gol attik derler. Yillar sonra sokaklara döküldükleri icin tesekkür etmezler. Zaten herseyi Türk milleti bilir. Ersun Yanal caylak olur, Senol Günes tipsiz olur, Hiddink amatör olur, uzar gider yani. Ama bunlarin hicbiri Fatih Terim´in basarilarina yaklasamadi Türk futbolu adina. Türkiye gercekleri dogrultusunda bizi Avrupa´da basariya götürecek yegane adam Terim´dir. Baskasi yok, olmayacak. Yazin bunu kenara

Olabilir. Ben önce 3. yazmıştım. Sonra 2. yaptım. Onun için düzeltme var mesajda.:) O zamanlar çok değişiyordu sistemler. Hatta onda sonra gruptan çıkıyorduk bir grup daha geliyordu. Lucescu döneminde iki defa gruptan çıkıp Madrid'e elenmiştik dimi?

haklisin, ceyrek final macimiz idi. nedense bizim ceyrek final maci oynadigimiz daha sonralari medya tarafindan untuldu. sanki ilk defa fenerbahce ceyrek final oynamis havasi yarattilar.

yuh yani be arkadaş..yani yuh bile değil kusura bakma ama yaptığın ayıp..

atlatico madrid--Galatasaray maçınıda mı hatırlamazsın..hani şu çok karakterli! fatih akyelin hediyesi ile yediğimiz golu..

kusura bakmayın ama önce bilgi sahibi olun..

tekrar özür dileyerekten söylüyorum..

niye ayip yahu...terim ile "uluslararasi basarida süreklilik" hayalin ötesinde birsey.

son milli takimina baksaniz en büyük kaniti. gs'de dönemlerini de es geciyorum hadi ;)

Beyler Türkiye öyle Türk milletinin sanmak istedigi gibi bir futbol ülkesi degil. Fatih Terim ortaya cikmadan evvel yerlerde sürünüyordu bu ülke. Makedonya galibiyetlerini sokaklarda kutluyordu. Türk futbolundaki bütün ilkleri Fatih Terim basardi ve devamini da sadece Fatih Terim getirdi. Bazilari sevmeyebilir, kiskanabilir vs. ancak birileri bu basarilari neden hep Fatih Terim yasatiyor sorusunu cevaplayabilmeli. Cevaplayamiyorlar. Cünkü aciklamasi yok.

Fatih Terim basimizda olur, bizi sokaklara döker, iyi futbol oynamiyoruz ama haci derler. Ama son dakikalarda gol attik derler. Yillar sonra sokaklara döküldükleri icin tesekkür etmezler. Zaten herseyi Türk milleti bilir. Ersun Yanal caylak olur, Senol Günes tipsiz olur, Hiddink amatör olur, uzar gider yani. Ama bunlarin hicbiri Fatih Terim´in basarilarina yaklasamadi Türk futbolu adina. Türkiye gercekleri dogrultusunda bizi Avrupa´da basariya götürecek yegane adam Terim´dir. Baskasi yok, olmayacak. Yazin bunu kenara

Ulan biz 2002 senesinde Fatih Terim'in kurduğu takım sayesinde Dünya 3.sü olduk, Avrupa'lı hiç bir takımla karşılaşmadık ki dediler. Sanki her turnuvada 2. 3. oluyoruzda. Memnuniyetsiz bir milletiz abi.

Terim gelmeden her sene şampiyonlar liginde yarı final mi oynuyoduk?Ya da o gittikten sonra ne yapabildik avrupada?

terim gelmeden önce de yari finaller, ceyrek finaller var yanliz...üstelik sampiyonlar kupasinda. yanlis hatirlamiyorsam m.denizli ile yari final yasamistik.

Gökay senin sorunun FT'in kişiliğiyle, hareketleriyle, egosuyla. Yoksa teknik, taktik, idari vs. Buna futbolla ilgili koyabileceğin her terimi koyabilirsin. Hepsi için sana verecek cevabımız vardır. Fatih Terim'inde vardır. Ama bana dersen ki uyuz oluyorum abi adama, gıcık birşey dersen sana bol şans derim.

düşünsene Polat gidiyor diye sevinirken yeni bir kâbus Fatih Terim geliyor. En son isteyeceğim şey yeni bir kâbus.

riza reis...simdi uzun uzun anlatamam. zaten bundan önce bir cok kez terim'e fazla umut baglanmamasi gerektigini ve hedeflerimiz icin yanlis adam oldugunu düsünüyorum.

f.terim ile doruk noktaya ulastik. dag'a tirmanmak gibi birsey. daha fazlasini bekleyemeyiz ondan. süreklilik istiyorsak yani bu doruk noktayi korumak istiyorsak baska td'lere yönelmemiz lazim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt