Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ocak ayına kadar herkesin süre vermesi lazım.
Ocak ayının sonunda duruma bakılır, kim gitmiş kim kalmış.

Bu adam çıkıp 2 santrafor olsa daha iyi olur demiş adam. Bu adam stopere ihtiyacım var demiş adam.
Şu takım ligde hala lider ve şampiyonlar liginde umutlarını devam ettiriyorsa bu kesinlikle hocanın işidir. Cocu'lar şenollar abdullah avcılar kendi takımlarını kurdular halleri ortada. Sen adamın eline verdin mi savaşcı elmander'i? Orta saha da ölümüne oynayan melo'yu? 2 tane gol kralı drogba ve burak'ı? Sneıjder'i ?
Elinde ki çöpleri çoğu kulüp alıp oynatmaz. Geçmiş senelerin donk'u oynuyo bu takımda kurtarıcı niyetine farkında mı herkes? Eren'in yüzüne bakmıyoduk 2 sene önceye kadar.

Bir Şampiyonlar Ligi maçında, oyuna kurtarıcı olarak Ömer Bayram ve Muğdat Çelik'i aldı.

Bu duruma Terim kadar söven, kızan, isyan eden yoktur.

Ben omer bayrami aliyor diye yonetimi elestiriyorsam , oyuna aliyor diye de terimi elestirmeliyim ki adil olayim

Omer bayram bu takimin oyuncusu degil ve alinmasi yanlis

Tamam , bence de dogru . Belki yaniliriz , o zaman da ozur dileriz

Ama omer bayram alinacak adam degilse , bu yonetime yazarsa , oynatip kotu olursa da hocaya yazar

Saha disindan yonetim saha icinden hoca sorumludur
Nagatomo sakatlandi, hastaneye goturuldu. Kimi oynatacaksin yerine? Sen kimi koyardin sol beke?

Nagatomo sakatlandi, hastaneye goturuldu. Kimi oynatacaksin yerine? Sen kimi koyardin sol beke?

Ömer yerine Mariano'yu oyuna alıp Linnes'i sola çekebilirdi. Yok sağ ayakmış sol ayakmış bunlar gereksiz takıntılar.

yunus,atalay babacan ve celil gibilerin oynama vakti geldi artık hocam. bu rezil kadrodaki bazı oyunculardan kötü oynama ihtimalleri yok

Eee hani Terim yıllardır bu işin içindeydi, biz ondan daha iyi bilemeyeceğimize göre eleştirmek şımarıklık olur cümlelerine ne oldu? Yine mi unuttun kaç gündür biz taraftarı eleştirmek için defalarca yazdığın cümleleri?!

Bloklar arasında sıfır bağlantı kurabiliyoruz iki maçtır.

Herkes topu kaptıracağı anı bekliyor. Topu dürtmeden kontrol edemiyor kimse.

Saha da titrek bir hal var. Uzun zamandır bu kadar çaresiz bir Galatasaray görmemiştim.

Şu son iki maçta 75 ve 90 dk oynadığımız oyun işkence niyetine ders olarak okutulur cinsten. Herkes saha da yalnız ve aslanların arasında boğuluyor gibi oynuyor.

Yaklaşıp pas kanalları oluşturamazlarsa rakibin baskısını kıramazlarsa imkansız bir şeyler yapmamız.

Eren , Sinan asla bizim seviyemizin golcüleri veya kanatları olamaz.

Tıpkı Muğdat ve Ömer’in bizim seviyemizde olmaması gibi. Selçuk futbolu bıraksın zaten. Yazmaya gerek yok.

Kadronun revizyonu şart ama bu maddi koşullarda nasıl olacak merak ediyorum.

Ndiaye falan değil bizim harbi pas yapabilen 8 numara

Belhanda yerine top kontrolü ve oyun aklı olan bir orta saha daha (8.5 diyelim)

Ozan-Serdar dışında 3. Bir stoper (oyun kurucu özelliği olmalı)

Çok net oyun içinde olan bir forvet

Feghouli’den alamadığımız sürekliliği verecek ama onun zekasında bir kanat oyuncusu (Brahimi, Yarmolenko ayarında)

Lazım. Bunlar olduktan sonra yedeklemek de şart bazı yerleri.

Muslera
Linnes (yedek)
Serdar
Ozan(Rotasyon)
Emre (Yedek)
Mariano(?)- iyisi çıkarsa yaş haddinden
Fernando
Nagatomo (seneye yedek)

Dışında kalması gereken yok. Acı ama kadro gözümüzün önünde eridi. Ndiaye’yi saymıyorum zaten alamayacağız ve şu oyun planında oynamaz Galatasaray o yüzden elzem de değil.

Kimse kadro kalitesiz filan diyerek terimi savunmasın.
Suçun hepsinide yönetime atarak terimi kurtarmayin.
Üstüne basa basa söylüyorum;TERİM İSTEMEDEN, YÖNETİM KÜRDAN BİLE SOKAMAZ FLORYAYA.

Aşağıdaki oyuncuları bizzat kendisi istedi ve aldırdı.
Bu maliyetler de terime yazar.
Zaten aşağıda gördüğünüz gibi oyuncuların hepsi süper lig menşeili.
Terimin vizyonu yurtdışına yetmediği için sadece burdaki oyunculara bakıyor.

Oyuncu---bonservis(kira)---maaş

Ndiaye ----750 bin----------2.750m
Emre--------4 milyon--------1.750m
Ömer--------400bin----------500bin
Donk-------------0---------------1.900m

Toplam ------5.150m------6.900m

Bu oyunculari alana kadar 3 tane (2 orta-1 forvet) rodriges tarzı maliyetsiz genç oyuncuları fransa ve belçika liglerinden çok rahat bulurduk.

Rodrigesi 3.5 alıp 1.5 maaş vermiştik.

Harcadığımız 5.150 bonservis parası artı
Gomisten kalan bonservis harcama parası(1.500 civarı) ekleyerek 2 tane iyi genci bonservisi ile alırdık.
Maaşları da adam başı 1.5 olurdu.

Geriye elimizde 3.900 maaş kalacağı için onunlada;
imza parasi: 2 + maaş :2
olmak üzere bonservisi elinde olan iyi bir forveti çok rahat alabilirdik.

Ama yönetim ne yaptı;tüm ipleri terime bıraktı.
Terim de önceden(canyadin zamanı) tecrübeli olduğu için paraları yine işe yaramazlara sacmayi tercih etti.

Kadro kalitesizliği de,
Kondisyon'un yerde surunmesi de,
Oyuncuların isteksizliği ve moralsizliği de,
Yardımcı antrenörlerin yetersizliği de,
Rakipleri küçümsemek de,
Vs..

Hepsi Terime yazar.
Bunu ne kadar erken kabul ederseniz o kadar çabuk sorunu tespit edip çözüme odaklanıriz.

Birileri zengin olurken GALATASARAY fakirleşiyor!

Lanet gelsin, transferde emeği geçip pay alanlara!

Ffp kurallarina gore , maas yukunden kurtulunan miktarlar bir kazanc sayilmadigi icin bonservis harcamalarinda kullanilamiyor

O yuzden yukaridaki yazida gomis in maasi su kadardi , onu vermeyip sunu alirdik onermesi dogru degil

Fakat terim onaylamadan kus ucmaz lafina katiliyorum ve emre israrinin terim odakli olduguna da eminim

Emre ve omer alinmak yerine , belki bonservisi ile olmasa bile opsiyon konarak gereginde 4,5 milyona forvet kiralanabilirdi bile

Cok kritik bir mevki icin bu yol izlenebilirdi . Modeste ile sorunlari sonuca kavusana dek 1 sene cin kulubune bu 4,5 milyon euro kiralama bedeli olarak teklif edilebilirdi

Edit : yaziyi tekrar okudum , kalan para icin imza parasi ve maas yazilmis , o halde yazi tamamen dogru diye bilirim

Gerci ndiaye ozelinde itirazim var , 16 milyona sattigin adami 750 bine kiralamanin acabasi olmaz

Sadece ikinci yarıyı izleyebildim ama şunu söyleyebilirim ki Hocam büyük adamsın, evliya gibi adamsın. Yoksa Belhanda'nın vurdumduymazlığına bu denli katlanabilmen mümkün değil.

Bakmayın lider olduğumuza, CL'de 4 puan aldığımıza. Az biraz iyi bir takımla oynayınca organize olmakta ne kadar beceriksiz olduğumuz ortaya çıkıyor. Bireysellikle bir yere kadar gidebiliriz. Rakipler daha kötü olduğu için biz iyi görünüyoruz sadece.

Devre arası neşter şart.

Kadroda sağlam bir mıntıka temizliği yapılması lazım. Gerekiyorsa gece 2'de odalara su basıp çektirsinler.

Kimse kadro kalitesiz filan diyerek terimi savunmasın.
Suçun hepsinide yönetime atarak terimi kurtarmayin.
Üstüne basa basa söylüyorum;TERİM İSTEMEDEN, YÖNETİM KÜRDAN BİLE SOKAMAZ FLORYAYA.

Aşağıdaki oyuncuları bizzat kendisi istedi ve aldırdı.
Bu maliyetler de terime yazar.
Zaten aşağıda gördüğünüz gibi oyuncuların hepsi süper lig menşeili.
Terimin vizyonu yurtdışına yetmediği için sadece burdaki oyunculara bakıyor.

Oyuncu---bonservis(kira)---maaş

Ndiaye ----750 bin----------2.750m
Emre--------4 milyon--------1.750m
Ömer--------400bin----------500bin
Donk-------------0---------------1.900m

Toplam ------5.150m------6.900m

Bu oyunculari alana kadar 3 tane (2 orta-1 forvet) rodriges tarzı maliyetsiz genç oyuncuları fransa ve belçika liglerinden çok rahat bulurduk.

Rodrigesi 3.5 alıp 1.5 maaş vermiştik.

Harcadığımız 5.150 bonservis parası artı
Gomisten kalan bonservis harcama parası(1.500 civarı) ekleyerek 2 tane iyi genci bonservisi ile alırdık.
Maaşları da adam başı 1.5 olurdu.

Geriye elimizde 3.900 maaş kalacağı için onunlada;
imza parasi: 2 + maaş :2
olmak üzere bonservisi elinde olan iyi bir forveti çok rahat alabilirdik.

Ama yönetim ne yaptı;tüm ipleri terime bıraktı.
Terim de önceden(canyadin zamanı) tecrübeli olduğu için paraları yine işe yaramazlara sacmayi tercih etti.

Kadro kalitesizliği de,
Kondisyon'un yerde surunmesi de,
Oyuncuların isteksizliği ve moralsizliği de,
Yardımcı antrenörlerin yetersizliği de,
Rakipleri küçümsemek de,
Vs..

Hepsi Terime yazar.
Bunu ne kadar erken kabul ederseniz o kadar çabuk sorunu tespit edip çözüme odaklanıriz.

Birileri zengin olurken GALATASARAY fakirleşiyor!

Lanet gelsin, transferde emeği geçip pay alanlara!

Rezalet bir post kusura bakma. Ömer ve Muğdat’ın alınması hata ama her şeyi tek bir kişiye yıkmak Tudor veya x bir kişi için ne kadar yanlışsa Terim için de öyle.

Şu an bir transfer aklı yok bu çok net. Teknik direktörlerin transferde şunu isterim bunu isterim, bunu da gönderebilirsiniz deme durumu var ama icraat makamına bakmak lazım birazda.

Terim olmasa da Cengiz Albayrak gider Muğdat’ı alır başına da Hamza’yı falan getirir. Terim Melo’lu, Eboue’li, Podolski’li, Forlan’lı, Shaqiri’li , Sneijder’li, Tadic’li liste de yaptı.

Alan alıyor. O gün hepsini alıp parasal açıdan başarı olmazsa batacak noktaya getirmek de suçtu. Şimdi parasal açıdan bu kadar korkup hamle yapamamak da suç.

O yüzden yönetimlere yazar bunlar. Hocalar sadece danışman.

Oynayamadığımız futbol Terim’e yazar şu an. Bu kadar da kötü olmamalı mesela. Eleştiriyi oraya yapalım lütfen. Ama aynı kadro ile şu form durumu daha iyi oynatacak hoca da var mı ona da bakmak lazım?

Alpay surekli ffp yi atliyorsunuz . Revize regulasyon kurallarini biliyor musun ? Yoksa makaleyi getireyim mi buraya

Artik su yok , "benim atiyorum 3 sene anlasmam var , sunu sunu alip yatirim yapayim , sonra da tarlayi surer ekinleri toplar artiya gecerim"

Lutfen kafaniz alsin artik sunu . Uefa bu faraziyelere musade etmiyor

Yani sen son gun , cok da degil , 5 milyon euro ya firsat ciksa levandovski yi alabilecek olsan , o durumda bile men cezasini yersin ve settle ment agreement iptal olur

Neden bu kurallari anlamamakta direnen bir kesim var forumda ? Lutfen ama ya

Bununla ilgili mustakil baslik actim

Emre yi almayip yerine forvet alacaktiniz elestirisine ben sizden cok katiliyorum , ama "3 kurus fazla veremeyip 30 liradan ettiniz" lafi resmen yapisti

tekrar buyuk harfle yaziyorum

UEFA GELECEKTEKI MUHTEMEL KAZANIMLARI IHTIMAL GOSTEREREK CARI DONEMLERI TRANSFER ACIGI ILE EKSIDE KAPATMAYI KABUL ET MI YOR !!!

Transferde yönetimle teknik kadro belli bir uzlaşma çerçevesinde oturup ortak bir karar alır. Terim, ona verilen bütçeyle yanlış kişileri seçmiş olabilir ama bunu süzgeçten geçirip onaylamak veya onaylamamak yönetimin elinde. Yani burada tek suçlu Terim veya yönetim diyemeyiz. Ffp ve satılamayan yabancılar manevra alanını daraltıyor, bu bir gerçek.

FFP derken aslinda daha genel bir soru sormak istiyorum . Dunyanin en laubali veya esprili avrupalisi ile dahi masaya oturup is konusurken cercevesi cok net konustugunu hic tecrube ettiniz mi

O binaya her gittiginde yonetim resmen dayak yiyor . Nyon u kast ediyorum

Seninle polemige girmiyorlar . Oturuyorsun , yarim saatte "bunu bunu su sekilde gecersen sonuclari bu olur" diyorlar ve bitiyor

Masadan kalkip alt katta bir yemek salonu var , oraya gectin mi "oooo rodrigues baskan naber ya hatunlar ne durumda , mailime fotograflar atmissin.." diye sohbete devam edebilirsin mesela

Ama o geyik esnasinda da "ya su bizim ffp metnini biraz gevset" dedigin anda "out of question" veya "no way" "impossible" lafini isitirsin

O yuzden "biraz asalim , tur atlayinca kapatiriz ederiz" YOK

Ben de isterdim olsun ama yok . Cerceve cok net . Anlasmada bonservis acigi vermeyeceksin deniyorsa , 1 milyona messi de gelmeye razi olsa almayacaksin

Veya alacaksin ama cikacak ceza kararini kabulleneceksin

Senin secimin !

Alpay surekli ffp yi atliyorsunuz . Revize regulasyon kurallarini biliyor musun ? Yoksa makaleyi getireyim mi buraya

Artik su yok , "benim atiyorum 3 sene anlasmam var , sunu sunu alip yatirim yapayim , sonra da tarlayi surer ekinleri toplar artiya gecerim"

Yani sen son gun , cok da degil , 5 milyon euro ya firsat ciksa levandovski yi alabilecek olsan , o durumda bile men cezasini yersin ve settle ment agreement iptal olur

Emre yi almayip yerine forvet alacaktiniz elestirisine ben sizden cok katiliyorum , ama "3 kurus fazla veremeyip 30 liradan ettiniz" lafi resmen yapisti

UEFA GELECEKTEKI MUHTEMEL KAZANIMLARI IHTIMAL GOSTEREREK CARI DONEMLERI TRANSFER ACIGI ILE EKSIDE KAPATMAYI KABUL ET MI YOR !!!

Abi biliyorum bunu zaten. Gidip eleştirdiğim nokta geçmişte ki hataları yapanlar. Ve bugün ise yönetimi beceriksizlik nedeni ile suçluyorum. Gidip 1-2 ismi satabilseler daha kimyaya uygun transferler yapabilirdik. Kızdığım nokta beceriksizlikleri.

takim gecen sezon da mac oynamiyordu... büyük degisiklik yok yani. Her Korner yine büyük gol tehlikesi oluyor bizim kalede. Kondisyonlar yerlerde, Terim ne yaptigi belli degil. Takimin hic bir tarafi iyi gitmiyor, oyuncular okadar kolay sakatlaniyorsa, büyük ihtimall antreman cok yetersiz dir.

Boldladığım kısma özellikle katılıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt