Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dün yazmıştım, maalesef Hoca yine gündem değiştirdi.

Fatih Hocanın bir kez de öz eleştiri yapması lazım.

1. Bu takım organize pres yapamıyor. Maçlarda kaç kez bir oyuncu pres yaparken, çevresinde o prese katılmayan bir iki oyuncu gördüm. İki kişi pres yapsa üçüncü katılmadı böylelikle adamlar presimizi çok rahat kırdılar. Oysa organize şekilde pres yapıldığı ender anlarda hep Schalke zorlandı ve top kaybı yaşadı. Takımın kondisyonu biraz iyi olsa, takım biraz organize oynasa adamları darmadağın edeceğiz. Ama Fatih Terim’in takımı iyi oynatamadığı ve organize oynatamadığı açık.

2. Ofansta organizasyon sıfır. Üçgenler sıfır. Ara paslarıyla oturmuş takımların dengesini bozmak sıfır. Sene başından beri bir çok pozisyonumuz rakip sahada boş alan bulmamızla geldi. Geriye çekilmiş, yerini almış takımlara karşı bir tane organize atak yapamıyoruz. Şansa bir iki pas ardarda yapınca çölde su görmüş adama dönüyorum taraftar olarak.

3. Takımın kondisyonu sıfır. Hoca bıraksın bu milli ara işlerini. Premier League’i yakından takip etmesem tamam diyeceğim de adamlar bizden çok daha fazla maç yapıyorlar ayrıca maç başına çok daha fazla koşuyorlar. Oyuncuları dünyanın dört bir yanında oynuyor. Sevgili hocam bu İngiltere’nin havasından mı, adam gibi takım çalıştırmamaktan mı?

Dün söylediğimi tekrar ediyorum. Sorun bu maç değil. Galatasaray Avrupa’da başarılı bir takım değil. Özellikle diş sahada anormal kötü bir takım. Bizim yenilmemiz sürpriz değil. Kalitesiz bir takımız. Bizim hiç bir şekilde organize olamamamız, kondisyonumuzun yetersiz olması ve sahaya karakter koymamamız problem.

Fatih Hoca yeni gelmedi ki, koca bir yaz dönemi geçirdi. Kalitesizlik transfer eksikliği ile açıklanır ama karaktersiz futbol, kondisyonsuzluk ve organizasyon eksikliği açıklanamaz.

Son not: Fatih Hoca bırakana kadar kalmalı. Ama taraftarı eşşek yerine koymasın ve takımı adam gibi oynatsın. Kalitesizlikten yenilelim, bireysel hatalardan yenilelim ama teknik ekibin takımı hazırlamasındaki çok açık eksikleri görmezden gelmeye çalışmayalım. Fatih Terim ve ekibi bu oyunculardan şu anda maksimum verim almıyor. Bu da işin gerçeği.

Dün yazmıştım, maalesef Hoca yine gündem değiştirdi.

Fatih Hocanın bir kez de öz eleştiri yapması lazım.

1. Bu takım organize pres yapamıyor. Maçlarda kaç kez bir oyuncu pres yaparken, çevresinde o prese katılmayan bir iki oyuncu gördüm. İki kişi pres yapsa üçüncü katılmadı böylelikle adamlar presimizi çok rahat kırdılar. Oysa organize şekilde pres yapıldığı ender anlarda hep Schalke zorlandı ve top kaybı yaşadı. Takımın kondisyonu biraz iyi olsa, takım biraz organize oynasa adamları darmadağın edeceğiz. Ama Fatih Terim’in takımı iyi oynatamadığı ve organize oynatamadığı açık.

2. Ofansta organizasyon sıfır. Üçgenler sıfır. Ara paslarıyla oturmuş takımların dengesini bozmak sıfır. Sene başından beri bir çok pozisyonumuz rakip sahada boş alan bulmamızla geldi. Geriye çekilmiş, yerini almış takımlara karşı bir tane organize atak yapamıyoruz. Şansa bir iki pas ardarda yapınca çölde su görmüş adama dönüyorum taraftar olarak.

3. Takımın kondisyonu sıfır. Hoca bıraksın bu milli ara işlerini. Premier League’i yakından takip etmesem tamam diyeceğim de adamlar bizden çok daha fazla maç yapıyorlar ayrıca maç başına çok daha fazla koşuyorlar. Oyuncuları dünyanın dört bir yanında oynuyor. Sevgili hocam bu İngiltere’nin havasından mı, adam gibi takım çalıştırmamaktan mı?

Dün söylediğimi tekrar ediyorum. Sorun bu maç değil. Galatasaray Avrupa’da başarılı bir takım değil. Özellikle diş sahada anormal kötü bir takım. Bizim yenilmemiz sürpriz değil. Kalitesiz bir takımız. Bizim hiç bir şekilde organize olamamamız, kondisyonumuzun yetersiz olması ve sahaya karakter koymamamız problem.

Fatih Hoca yeni gelmedi ki, koca bir yaz dönemi geçirdi. Kalitesizlik transfer eksikliği ile açıklanır ama karaktersiz futbol, kondisyonsuzluk ve organizasyon eksikliği açıklanamaz.

Son not: Fatih Hoca bırakana kadar kalmalı. Ama taraftarı eşşek yerine koymasın ve takımı adam gibi oynatsın. Kalitesizlikten yenilelim, bireysel hatalardan yenilelim ama teknik ekibin takımı hazırlamasındaki çok açık eksikleri görmezden gelmeye çalışmayalım. Fatih Terim ve ekibi bu oyunculardan şu anda maksimum verim almıyor. Bu da işin gerçeği.
Eleştiri getirirken altını doldurup kendi bakış açında sıralamışsın analizlerini..katıldığım noktalar var katılmadığım noktalar var..ama saçma sapan trollük amacıyla yazmayıp sadece futbol açısından konulara değinerek..seviyeli ve usluplu yazdığın için tebrik ediyorum renktaş..

Bu takimin bu halinden herkes sorumludur , terim yonetim ve oyuncular , ucundan en son taraftar da girer listeye

Toparlayacak olan da onlar . Yonetim islerini bilincli ve duzgun yapmalarini saglayacak , terim organizasyonu duzeltecek kendini sorgulayacak

Oyuncular icin bir sey diyemiyorum , yatsalar da ucretler garanti

Seyirci de beklentisini ucurmayacak , abuk sabuk yildiz su bu demeyecek , biraz mali konulari da bilecek

öyle şeyler
yaşattın ki
uğrunda
ölmeye değer

hoca eskiden oyuncu degisiklikleriyle mac alırdı simdiyse elde olan macları bile veriyor

abartmıyorum hic oyuncu degistirmese bazı maclarda enazından 1 puan alabilirdik

fener macında selcuk dünkü macta ömer degisikligi gibi acaba farkında degilmi bu degisiklik hatalarının

Eleştiri getirirken altını doldurup kendi bakış açında sıralamışsın analizlerini..katıldığım noktalar var katılmadığım noktalar var..ama saçma sapan trollük amacıyla yazmayıp sadece futbol açısından konulara değinerek..seviyeli ve usluplu yazdığın için tebrik ediyorum renktaş..

Çok teşekkürler. Ben arada sırada gerektiğinde eleştiri yaparım bazen haklı bazen haksız olarak. Ama Fatih Hoca’nın hep bu takımda kalmasını isterim. Hocayı asla trollemem çünkü Galatasaray tarihinin en önemli bir kaç isminden biridir ve bu ülkeye Avrupa kupası getirmiştir. Sevapları hatalarından çok çok yukarıda. Bence en büyük eksiği öz eleştiri yapmaması.

Yoksa Nagatomo, Fernando, Emre Akbaba vs. İyileşince ve devre arası yapabilirlerse Feghouli gidip forvet alırlarsa bu takım yine şampiyon olacak. Bakmayın kadromuz Türkiye’deki her takımdan çok daha iyi. İki problem sakatlar ve forvet eksiği.

Terim: "İşlere de bir bakalım, iyi gidiyor mu gitmiyor mu. Rakiplerimizin birinden 2, birinden 10 puan öndeyiz. Şu an önde olan takım da bizden 4 puan önde. 8 eksiğe, 9 sakata, birçok şeye rağmen."

Seninleyiz imparator

Tabiki yine 1 Allah kulu taktik, teknik, oyuncu performansı, Feghouli&Maicon sorularını soramadan bir basın toplantısı daha sona erdi.

Sorsa ne olacak ya adamları fırçalayacak soruya da cevap vermeyecek bilmiyoruz sanki:d Sonra mahalle kabadayısı diyince küfür ediyor bütün taraftar fenere, hayır edin de adama korkudan soru soramıyorlar. Yardımcı antrenörleri, transfer sorumlusu, scout ekibi hepsi kendi biatçısı. Başarısızlığı kime yazacağız bi anlasam zaten. Geçen sene şampiyon olduk ama kötü oynuyorduk yine, böyle gitmez dedik bu sene daha kötüye gitti. Takımın adım atacak hali kalmıyor 2.yarılarda bu da enteresan. Bi de sene sonu Selçuk'la sözleşme uzattırırsa ne gülerim valla.

Hoca şu haysiyetsiz karaktersiz ahmet çakara haddini bildir de ondan sonra ne yaparsan yap.

Yav adama git diyen yok ama insan hatalarından ders alır yav.
Selçuk-sinan-ömer'i oynatacağına direk diksen arada top çarpar falan olumlu anlamda.
Ayıca kesinlikle profesyonel bir antrenör ekibiyle çalışmalı.

Bak hep ayni seyi konusuyoruz, hadi CL maclarini bir kenara biraktim tamam seviye dedik

Peki sadece bir gomis gitmesi midir takimdaki tum sorun ? Bu takimin kondusyon bunalimi , bu takimda gecen sene tonla yatirim yapilmis bazi adamlarin forma gorememesi , yerlerine selcuklarin sinanlarin sabir testine bizi sokmalari , anlamsiz degisiklikler , sacma sapan oyuna mudahaleler , bitmeyen sakatliklar

Ligde de berbat durumdayiz , gucumuz yok , hic bir dominasyon kuramiyoruz

Ileri uctaki eksiklik resmen herseye gunah kecisi oldu . O kendi icerisinde bir sorun ama tonla baska sorun var

Gecen sezon o kadar zorlu stresli periyodda sakatimiz yoktu , simdi adelesi atmayan yok
Evet sadece Gomis gitmesidir. Önde topu tutamiyoruz, forvet istasyonu yok diye.

Çok teşekkürler. Ben arada sırada gerektiğinde eleştiri yaparım bazen haklı bazen haksız olarak. Ama Fatih Hoca’nın hep bu takımda kalmasını isterim. Hocayı asla trollemem çünkü Galatasaray tarihinin en önemli bir kaç isminden biridir ve bu ülkeye Avrupa kupası getirmiştir. Sevapları hatalarından çok çok yukarıda. Bence en büyük eksiği öz eleştiri yapmaması.

Yoksa Nagatomo, Fernando, Emre Akbaba vs. İyileşince ve devre arası yapabilirlerse Feghouli gidip forvet alırlarsa bu takım yine şampiyon olacak. Bakmayın kadromuz Türkiye’deki her takımdan çok daha iyi. İki problem sakatlar ve forvet eksiği.

Fatih Terim in şu an ki mevcut durumda kesinlikle hataları var..benim en büyük gördüğüm eksik takımda fizik kondüsyonun iyi olmaması ve futbolcuların mental açıdan çok zayıf olması..maç içinde bazı anlar vardır ki reaksiyon göstermek gerekir mücade ve hırs adına.fatih terim in takımında en önemli özelliklerden biridir bu bahsettiğim reaksiyon..bu sene bundan eser yok..takım oyundan çabuk kopuyor bir olumsuzlukta..oyuncuları bu seviyede hazır edip bu eksikliği görüp çözmesi gereken kişi fatih hoca...zaten mental ve fizik açıdan problemi çözemezsen istediğin kadar taktik ver oyun planı oluştur boş..olmaz..uygulamada böyle başarısız kalırsın işte..bir de üstüne santraforun olmaması işi iyice kötü duruma getirdi..tek mevki diye bakmak hata..iyi bir santraforun olması hücum aksiyonlarının her aşamasında önem arz ediyor..kanatlar orta saha hatta defans mevkilerine bile etkisi var...örneğin son maçlarda dikkat edin hücum ederken top rakip sahaya geldiğinde sonuca gidecek aksiyonlarda bir kısır döngü oluyor...kanatlarda orta seçeneği kullanılmıyor çünkü içeride vuracak santraforun yok..içeri rodrigez ya da snanı kaçırmaya çalışıyoruz bu sefer vuruş kaliteleri berbat..porto maçında kaçan goller hala aklımızda..iyi santrafor olsa idi porto dan galibiyet ile ayrılmıştık..bu tarz galibiyet kaçınca takıma motivasyonu da kayboluyor sonraki maçlarda..dün mesela onyekurunun ayağını sokmadığı pozisyon,sinanın çok müsait pozisyonda değerlendiremediği pozisyon ve rodri nin karşı karşıya kaldığı pozisyonu heba etmesi..bunlardan birisi gol olsa maçın seyri değişebilirdi..şampiyonlar liginde böyle pozisyonu bulunca kaçırırsan zaten bırak galibiyeti beraberliği bile koruyamazsın..dün schalke maçında takım rezil oynamadı aslında..gücümüz nispetinde oynadık schalke nin 2. gölüne kadar da oyun üstünlüğü bizde idi...ama işte skor üretemeyip üstüne bireysel hatalardan gol yiyince zaten orada maç bitti..yine bu sene olan hastalığımız nüksetti maçı bıraktık..oyundan düştük...hele bir de selçuğu oyuna aldı fatih hoca iyice mahvetti..çok kızıyorum selçuktan medet ummasına..selçuk artık hem zihinsel hem bedensel olarak futbolu bırakmış..ne bekliyor hala selçuktan..sinan zaten ilk 11 adamı olmadığını çoktan kanıtladı..onda da ısrar etmesi bence mecburiyetten..devre arası transfer döneminde gerçek anlamda iyi bir santrafor ve hatta yine etkin olabilecek ama maliyeti uygun kiralık ikinci bir santrafor şart..sakatlar iyileşince tam kadro olduğumuzda fatih hocada öz eleştiri yapıp bazı inatlarından geri adım atarsa şampiyonluk yolunda yine çok iddialı bir takım olacağımızı düşünüyorum...

Acaba sampiyonlar liginin 26 senelik organizasyonunda su asagidaki olayin ikinci ornegi var midir

5727C945-D5A5-4C03-BB1E-F737CFC32302.webp

Sorsa ne olacak ya adamları fırçalayacak soruya da cevap vermeyecek bilmiyoruz sanki:d Sonra mahalle kabadayısı diyince küfür ediyor bütün taraftar fenere, hayır edin de adama korkudan soru soramıyorlar. Yardımcı antrenörleri, transfer sorumlusu, scout ekibi hepsi kendi biatçısı. Başarısızlığı kime yazacağız bi anlasam zaten. Geçen sene şampiyon olduk ama kötü oynuyorduk yine, böyle gitmez dedik bu sene daha kötüye gitti. Takımın adım atacak hali kalmıyor 2.yarılarda bu da enteresan. Bi de sene sonu Selçuk'la sözleşme uzattırırsa ne gülerim valla.
geçen sene şampiyonluğa giderken bu denli kötü oynamıyorduk bence..bir kaç maçta kötü oyunumuz oldu evet ama genelde geçen seneki oyunumuz iyiydi bu kadar gömmeye gerek yok..anadolu takımlarına karşı zorlandığımız zamanlar oldu ama son dakikaya kadar reaksiyon gösterdik bir çok maçta..ki geçen sene fernando ve ndiaye olmadan başladık ikinci yarıya..aylardır oynamayan donktan faydalandık..geçen sene özellikle derbilerde çok akıllı oynadık ve hem oyun hem skor üstünlüğünü elde ettik..kadıköydeki fener maçında bile galibiyeti kaçıran taraf biz olduk..bu basının soru sormasına niye taktınız onu da anlamadım ben..heleki şu an ki medya çoğunlukla tüpçü tayfasının medyası...zaten biz hatalar eksikler ne görüyoruz..fatih hocadan tutun teknik ekibe yönetime kadar yapılan hatalar zaten bariz değil mi..muhabir sorsa ne sormasa ne..selçuk konusunda sözleşme yenilemesi yapmazlar umarım..çok büyük hata olur

Artık düşman yaratmak, olanı yok etmek, olandan şikayet etmek yerine çözüm üretmeye başlar umarım. Karnımız tok atara gidere, altı üstü futbol ve tek temennimiz iyi bir futbol izlemek, fazlası değil.

[device_name] cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Selçuku oynatmak bu takıma en büyük ihanettir hocam. Koy celili atalayı gıkımız çıkarsa şerefsizim. Madem kötüyüz çok kötüyüz bu kötülüğü avantaja çevirip gençlere daha fazla şans verelim. Ozan gibi bir oyuncu daha kazansak GS kazanır !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt