Fatih Terim'in iktidarla ve tff'yle ters düştüğü zaten herkesin bildiği bir gerçek. Uğraştıkları bu kadar ortadayken hoca neden bu hareketlere, açıklamalara devam ediyor?
Fenerbahçe maçı bittiğinde Fatih Terim Fırat Aydınus'a saydırmaya başladı suratına parmak sallayarak. Sanıyorum o an haklı ya da haksız tribündeki çoğu kişinin yapmak istediği şeydi bu. Muhtemelen daha ağırları. Ben ekran başında bunu hissediyordum en azından diğer arkadaşlarımla beraber. Peki bütün bu gelişmelerden uzun süredir haberdar olan hoca neden bunu yapıyordu? Cevabı aslında basit çünkü bu adam her şeyden önce bir taraftar, Galatasaraylı. Profesyonelce mi? Hayır. Zekice mi? Uzun vadeli sonuçları düşünülmüş bir hareket mi? Hayır. Ama o an hoca tribündeki, ekran başındaki milyonlarca Galatasaraylının yapmak istediği şeyi yapıyordu. Bu kısmı beğenmedik. Ve soralım: Neden profesyonelce davranmıyor?
Galatasaray Hagi ile görüşmeleri sürdürürken menajerinin ve Hagi'nin isteklerinden bıkan Faruk Süren transferden vazgeçer. Dönemin bütün transferlerini(Emre, Popescu, Hagi vs.) yapan İrfan Kurtoğlu'nun anlatımına göre hoca ona bir kağıt uzatır. Kağıtta "ben bu sene hiç para almayacağım" yazmaktadır. Bu da pek profesyonelce gelmedi bana. O sene para almayacak Galatasaray Hagi'yi alabilsin diye. Burada da sorar mıyız "Neden profesyonelce davranmıyor?" diye. Florya'nın kapısına dayanan tüpçü(gerçek tüpçü)nün parasını ödeyip gönderen de bu adamdır, alt yapı oyuncularına harçlık veren de. Rijkaard ya da cocu'nun bunları yapacağını mu sanıyorsunuz?
Şimdi ilk olaya tekrar bakalım; örneğin cocu takımının haksızlığa uğradığını düşünse terim gibi sorumsuz hareketlerde bulunur mu? O şekilde hakemin üzerine yürür mü? Maç sonunda hatta 4 gün sonraki maç sonrasında da saydırmaya devam eder mi? Muhtemelen hayır.
Olaya baktığınız açı bütün sonuçları değiştirir. Ama her yönüyle baktığımızda Fatih Terim budur arkadaşlar. Hocada bir tutarsızlık yok. Tutarsız olan sizlersiniz. İşinize gelince imparator gelmeyince parator. Bu arada parator diye saçmalayanlar da 10 sene Galatasaray'da görev yapmış(Futbolculuğu hariç) 4 kez gelip 3 kez gönderilen(henüz) bu adamın kulübümüzden kaç lira tazminat aldığını da yazarlarsa sevinirim.