Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İlk mesajda dedin ya romantize ediyorsun o kadar önemli bir figür değil.Sportif açıdan önemli bir figür niye önemli olduğunu önceki mesajlarda net anlattım kısa bir röportaj da attım izlemen için,izledin mi mesela?Ki zaten işe yaramayan bir adam olsa liseciler yönetimin y'sine bile sokmazlar bu kendilerine 180 derece ters adamı sanırım bunda da hemfikirizdir?

Tamam çıkmasın transferi yapmasın da,yapacak biri var mı asıl sorulması gereken bu.Burada başkanın bir suçu var,yönetim kurulu kendisi ve Albayrak dışında pasif isimlerden oluşuyor.

Olmasaydi sampiyon olmazdin diyorsun, ama futbolculari mutlu tutacak pekala baska bir Galatasarayli da bulunabilir bence.

Sadece 21:50'den sonrasini izledim, cok onemli bir sey yoktu, Ali Durust Florya'ya gidecek yoneticinin orada isi olmasi gerektigini aksi takdirde bosuna gittigini soyluyor. Aslinda daha cok yonetim sportif islere karismamaliya getiriyor lafi.

Lisecilerin isine yaramasinin sebebi iktidarla iliskileri diye dusunuyorum.

Şanslı demek yanlış. Bu kadar şans tutmaz.
Konu futbolcularla yakından ilgilenmesiyle alakalı. Geçen fb li Samet kendi dönemini anlatıyordu. Zico zamanında gecenin 2 sinde futbolcularin problemleriyle uğraşıyordum diyordu. Zico nun brezilya dizisi hastası olduğu onun için akşam vakti çanak ayarı yaptırdım diyordu. Adam bundan mutlu oluyordu benim de bunu gerçekleştirmem görevim olmasa da fb için yapıyordum diyor. Çünkü oyuncu veya td kendine kalan alanda rahat ve iyi hissederse antrenmanlara da iştahlı geliyor iyi çalışıyor bu da doğal olarak başarıyı getiriyor diye devam ediyordu.
Basit gibi şeyler ama ufak detaylar mükemmel sonuçlar doğuruyor.
Gelelim bize albayrak diye küçümsediğin adam futbolcunun akan çatısından yiyeceği yemeğe, alacaklarına kadar herşeye ilgileniyor. Gideninden kalanına saygı görmesinin sebebi bu. Başarıyı da bu getiriyor. Misal Aysal 2.donemi. Herşey tamam diyorduk gayet Pro yönetim vardı ama başarı gelmedi. Sebep ahanda bu saydıklarım iste.
Tesadüf 1 olur 2 olr maksimum 3 olur. 6 olmaz.

[D. A] cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Bu yüzden de işte bizden dönemsel yükselmeler dışında bir bok olmuyor bunları așamadığımız sürece de olmayacak.

Hadi eskiden yabancı sınırı ile birlikte Türk oyuncular daha çoktu Türk insanı böyle şeyleri sever diyorduk ama şimdi takımların yarısı yabancı.

Avrupa takımlarında Albayrak mı var da oyuncular takır takır top oynuyor. Bu övündüğümüz düzen esasen ayağımızda ki en ağır pranga. Alt yapı oyuncusu bile abi aşağı abi yukarı kafasında ve ortaya çıkan sonuçlar hepimizin malumu.

Bu sadece Albayrak için geçerli değil tüm ülke futbolu için geçerli.

Konu futbolcularla yakından ilgilenmesiyle alakalı. Geçen fb li Samet kendi dönemini anlatıyordu. Zico zamanında gecenin 2 sinde futbolcularin problemleriyle uğraşıyordum diyordu. Zico nun brezilya dizisi hastası olduğu onun için akşam vakti çanak ayarı yaptırdım diyordu. Adam bundan mutlu oluyordu benim de bunu gerçekleştirmem görevim olmasa da fb için yapıyordum diyor. Çünkü oyuncu veya td kendine kalan alanda rahat ve iyi hissederse antrenmanlara da iştahlı geliyor iyi çalışıyor bu da doğal olarak başarıyı getiriyor diye devam ediyordu.
Gelelim bize albayrak diye küçümsediğin adam futbolcunun akan çatısından yiyeceği yemeğe, alacaklarına kadar herşeye ilgileniyor. Gideninden kalanına saygı görmesinin sebebi bu. Başarıyı da bu getiriyor. Misal Aysal 2.donemi. Herşey tamam diyorduk gayet Pro yönetim vardı ama başarı gelmedi. Sebep ahanda bu saydıklarım iste.

Futbolculari mutlu tutmak hic oyle zor bir is degil.

Sadece futbolcular da değil.Bütün çalışanlarıyla Florya'da bir kenetlenme oluyor.Oradaki çalışanların durumu takımı,takım da onları etkiliyor bunlar hep bağlantılı.GS'nin başarılarına baktığında hep Florya'dan başlayan hikayeler.Bu hikayeyi yazacak bir ekip olmadığında büyük bir kulübe yakışmayacak şekilde çöküyoruz.

Olmasaydi sampiyon olmazdin diyorsun, ama futbolculari mutlu tutacak pekala baska bir Galatasarayli da bulunabilir bence.

Sadece 21:50'den sonrasini izledim, cok onemli bir sey yoktu, Ali Durust Florya'ya gidecek yoneticinin orada isi olmasi gerektigini aksi takdirde bosuna gittigini soyluyor. Aslinda daha cok yonetim sportif islere karismamaliya getiriyor lafi.

Lisecilerin isine yaramasinin sebebi iktidarla iliskileri diye dusunuyorum.

Bak orada diyor ki,orada oturup milletin işinin bitmesini beklersen sıkılırsın.Sen de oradaki insanlara müdahil olacaksın diyor.Orayı insanların işi değil evi gibi görmesini sağlayacaksın ima ediyor.Bu önemli değil mi şimdi yani? :)

Sportif boyutta bakarsak gecenin yarısında sırf Melo istedi diye pastane açtıran bir adam bulacaksak olur niye olmasın? :)

Bu yüzden de işte bizden dönemsel yükselmeler dışında bir bok olmuyor bunları așamadığımız sürece de olmayacak.

Hadi eskiden yabancı sınırı ile birlikte Türk oyuncular daha çoktu Türk insanı böyle şeyleri sever diyorduk ama şimdi takımların yarısı yabancı.

Avrupa takımlarında Albayrak mı var da oyuncular takır takır top oynuyor. Bu övündüğümüz düzen esasen ayağımızda ki en ağır pranga. Alt yapı oyuncusu bile abi aşağı abi yukarı kafasında ve ortaya çıkan sonuçlar hepimizin malumu.

Tanıyı doğru koymak lazım.Düzen böyle olduğu için başarısızız yarım bir söylem.Ülkedeki insanların zihniyeti böyle olduğu için bu düzen var.Mesela Galatasaray camiası eskiden çok üretken bir camiaydı.Derwall geldi Denizli'yi çıkardı.O gitti Feldkamp gitti Hollmann geldi başarısız olsa da Souness falan geldi Terim gitti Lucescu geldi Gerets geldi hep bir döngüyü ve standardı yakaladık iyi kötü.Şimdi üretemiyorsak,20 sene önce de başımızda Terim 15 sene sonrasında da 20 sene sonrasında da hala Terim ve Albayrak falan varsa burada en büyük suçlu GS'dir.Riekerink'i de Tudor'u da desteklememdeki en büyük sebep de buydu.Tamam şu an bunlar var iyi hoş.Bunlar olmayınca ne olacak peki 20 sene sonra mesela?Yenisini çıkartmaya dair bir belirti göstermedik henüz.

Tanıyı doğru koymak lazım.Düzen böyle olduğu için başarısızız yarım bir söylem.Ülkedeki insanların zihniyeti böyle olduğu için bu düzen var.Mesela Galatasaray camiası eskiden çok üretken bir camiaydı.Derwall geldi Denizli'yi çıkardı.O gitti Feldkamp gitti Hollmann geldi başarısız olsa da Souness falan geldi Terim gitti Lucescu geldi Gerets geldi hep bir döngüyü ve standardı yakaladık iyi kötü.Şimdi üretemiyorsak,20 sene önce de başımızda Terim 15 sene sonrasında da 20 sene sonrasında da hala Terim ve Albayrak falan varsa burada en büyük suçlu GS'dir.Riekerink'i de Tudor'u da desteklememdeki en büyük sebep de buydu.Tamam şu an bunlar var iyi hoş.Bunlar olmayınca ne olacak peki 20 sene sonra mesela?Yenisini çıkartmaya dair bir belirti göstermedik henüz.
Sen isimlere takılıyorsun Riekerink, Tudor hatta bak kariyer açısından ek yapalım Rijkaard. Ben ise futbolcu tabanında profesyonellik ilkesini yerleştirmediğimiz sürece hocanın ismi ne olursa olsun sorun olacağını düşünüyorum.

Biz ülkede yönetim katında profesyonellik olayını konuşup duruyoruz, oysa bana göre daha da vahim olan bu oyunu oynayanlar profesyonel değiller. Bu düzene yabancı oyuncular da dahil oluyor, ya gelir gelmez ya da yarım veya bir sezon iyi oynadıktan sonra.

Daha bugün okudum Cocu gitti bahar havası geldi diye. Haberin detayı Koeman daha arkadaşça davranıyor, oyunculara daha yakın davranıyor, vs. vs. vs.

Oyuncunun damı akıyor, gece yarısı canı pasta çekiyor. Sen bu düzeni canlı tuttuğun sürece oyuncular bunu bekler, alışmış kudurmuştan beterdir derler. Oyuncunun damı akıyor ise menajeri veya boş vaktinde kendisi ilgilenir, canı pasta istiyor ise izin gününde gidip yer.

Bunlar basit örnekler evet ama ana fikir olarak ilgi alaka olmadığı zaman oyuncunun canı oynamak istemiyor bu ülkede. Oysa bu bir iş, bir meslek, bunun için bu oyuncular yüklü miktar da para alıyorlar. Oyunculara hayır efendim damın akıyor ise bu senin sorunun, topunu oyna bakalım ortamını aşılamadığımız sürece de bu böyle devam edecek biz de kendimizi başarılıyız diye kandırmaya devam edeceğiz.

En güzel örnek Arda, Burak, Caner ve diğerlerinin ait olduğu jenerasyon. Adamlar futbolcu değiller adeta birer kabadayı, dünyayı yaratan gibiler. Bunların çıktıkları dönemi hatırlıyorum höt desen saklanacak ürkeklikte idiler. Şimdi ise gün geçmiyor ki futbol dışında bir rezilliğin içinde olmasınlar.

Son düzenleme:
Sen isimlere takılıyorsun Riekerink, Tudor hatta bak kariyer açısından ek yapalım Rijkaard. Ben ise futbolcu tabanında profesyonellik ilkesini yerleştirmediğimiz sürece hocanın ismi ne olursa olsun sorun olacağını düşünüyorum.

Biz ülkede yönetim katında profesyonellik olayını konuşup duruyoruz, oysa bana göre daha da vahim olan bu oyunu oynayanlar profesyonel değiller. Bu düzene yabancı oyuncular da dahil oluyor, ya gelir gelmez ya da yarım veya bir sezon iyi oynadıktan sonra.

Daha bugün okudum Cocu gitti bahar havası geldi diye. Haberin detayı Koeman daha arkadaşça davranıyor, oyunculara daha yakın davranıyor, vs. vs. vs.

Oyuncunun damı akıyor, gece yarısı canı pasta çekiyor. Sen bu düzeni canlı tuttuğun sürece oyuncular bunu bekler, alışmış kudurmuştan beterdir derler. Oyuncunun damı akıyor ise menajeri veya boş vaktinde kendisi ilgilenir, canı pasta istiyor ise izin gününde gidip yer.

Bunlar basit örnekler evet ama ana fikir olarak ilgi alaka olmadığı zaman oyuncunun canı oynamak istemiyor bu ülkede. Oysa bu bir iş, bir meslek, bunun için bu oyuncular yüklü miktar da para alıyorlar. Oyunculara hayır efendim damın akıyor ise bu senin sorunun, topunu oyna bakalım ortamını aşılamadığımız sürece de bu böyle devam edecek biz de kendimizi başarılıyız diye kandırmaya devam edeceğiz.

Ona daha ilk satırda cevap verdim zihniyet meselesi.Profesyonellik sadece futbol çaplı bir sorun değil bu ülkede.

.....
3e359fa9653c1fc82a4a6d59038d1881.jpg

Galatasaray Düşmanlarının .........

Futbolculari mutlu tutmak hic oyle zor bir is degil.
alakası yok fazlasıyla egolu adamlar bunlar. abuk sabuk seylere bozulabiliyorlar. ekstra ailevi sorunlar da çıkabiliyor. profesyonel görünümlü amatör çoğu. drogba sneijder gibi adamlar da menajersiz hareket etmiyor. paralarını verdiğin sürece oynarlar, 2 ay aksat en baba gsliyim diyen bile satar takımı.

tabi yaw adamlar burda pamuklar içerisinde yaşatılıyor neredeyse. ister istemez taleplerde artıyor. sen bu talepleri karşıladığın sürece iyisin. dediğim gibi aksattığın sürece de saboteler başlıyor ama. yıllar evvel prim prim diye tezahurat tutuyorlardı albayrak'a. çünkü biliyolarlar ki yaparsa bu yapar. gerek kulüpten gerek kendi cebinden. melo kaç sene oldu gideli? hala albayrak'a tapıyor adam. iyi ilişkilerle ayrıldığın sürece sıkıntılı şeyler değil ama bu işleri ayarlayabilecek birinin olması lazım. albayrak çocuk gibi sen gs ile mutlu edersen bu adamı yarın öbür gün varını yoğunu döker.

amk gazetesine bak valla bravo forumun genelinden daha gs li gibi. bunun sahibi genel müdürü vs kim?

Dun begenilmeyen asporda , sabah kerem inan , aksam evren turhan , ayrica selim soydan hepsi bunlari dile getirdi

Hele selim soydan kadar terimcisi az bulunur

Tüm gün Aspor izleyecek kadar vaktin mi var.

sent via GSC

Baska is yaparken aspor u da es zamanli izleyip anlayacak kadar multi tasking tarafim var

Hocam Allah korusun ölüm hastalık olmasa 15 yıl daha Galatasarayimizin başında olacak.

Cekemeyen lubunyaları dışarı alalim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt