Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bende eleştirimi yapayım bari.

Latto iyi oynamış hocama göre. Yok daha neler hoca?
Koruma amaçlı ise tamamda gerçekten öyle düşünüyorsa oha yuh yani

Terim kurt adamdır hiçbir topçusunu basının önüne atmaz korumak için yapıyor ki Terim 'in himayesi olunca kimse kolay kolay bişey diyemez bu ligde bunu da biliyor bak mesela Tarık-Latov bile yuhalanmadı maçta ...

"Florya'dan haber çıkmasından memnun değilim" dedi.

Bence futbol şubesinin bir türlü adam olamamasının sebebi bu. Çünkü hangi yapıyı kurarsan kur, gemi alttan su alıyor. Sen ne kadar büyük yapı kurarsan o kadar çok su alıyor. Fatih Terim'i istememin en büyük sebeplerinden biri buydu benim.

Hoca'dan ne tür açıklamalar bekliyordunuz ki ? Selçuk bitik, yattığı yerden milyon dolarları götürüyor mu desin ? Ya da Tudor gibi oyuncuları taraftarın önüne mi atsın ? Elbette oyuncuları kazanmak için bu tür açıklamalar yapacaktır. Zaten kimseye hak etmediği halde forma vermez hoca. İyi bir Belhanda ve Ndiaye olduğu sürece Selçuk max yedekten girerek katkı sağlar.

[FONT=&quot]'Asamoah listenizde mi' sorusuna Fatih Terim: "Ümit ederim devre arasında alabiliriz. Ama kısa zaman içinde karar vermek, eylemi yapmak için alternatifini de düşünmeliyiz."[/FONT]

Evet arkadaşlar anlatın, yine neye taktınız neden memnun değilsiniz ?

Ben mi değiştim geçmiş basın toplantılarını, geçmişteki açıklamalarını algılayamıyordum bilmiyorum ama bu sene basın toplantılarını izlerken garip bir keyif alıyorum. Net şekilde tecrübe, olmuşluk, deneyim hissettiriyor cümlelerinde. Kıyaslayacaksam eğer Tudor'un açıklamalarında acemilik ve düşük benlik saygısı vardı. Basın toplantılarında basının eleştirilerinden aşırı etkilenmesi ve öfkeyle kendini savunması buna delalet. İrade gücü zayıf kişilikler baskıya karşı direnç gösteremez, eleştirilere aşırı duygusal tepki verir ve etkilenirler. Baskı altındaki ortamlarda doğru kararlar ve hamleler yapamazlar bu yüzden. Fatih hocanın baskı altında da büyüklüğünü hissettirmesi futbolculara ekstra güven veriyordur. Donk'tan, Lato'dan, Sinan'dan dahi faydalanabilir, onlarla da başarı yakalar diyebiliyorsun Fatih hoca ile. Fatih Terim'e karşı eskiden 'maganda, mafya adamı, kaba adam' ön yargısı vardı, bizim ülkemizde bu adamlar bağıra çağıra başarılı olurlar elbette, ülke insanın dilinden anlıyor derdim; yanılmışım. Bu sene daha bilinçli izleyince karakterinin güçlü olduğunu farkediyorum. Başarılı olacak ortamı yaratmayı biliyor ve iş birliğine, arkadaşlığa, fedakarlığa önem veriyor bu adam (1. ve 3. dönemindeki arkadaşlık ortamı). Bu yönde motive ediyor ve sahada da bunun gösterilmesini istiyor. Bunu isterken egosunu takımın üstüne koyarak değil de 'siz' diliyle motivasyonu sağlıyor (bkz: soyunma odası motivasyon konuşmalarında).

Ve daha tecrübeli, daha olgun, daha büyük hedeflerle takımın başında. Benim içim rahat Fatih hoca takımın başındayken.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt