Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
takımda liyakat yok. adaletin liyakatın olmadığı yerde yıkıntı ve çöküş kaçınılmazdır. bize lazım olan tek şey liyakat.

İnsanlarda genel bir eğilim var o da şu, yüksek lider vasıfları gördükleri, bir zaman iyi şeyler yaptığına şahit oldukları, pr çalışmasını iyi yapan, laf sokan, dik ve genel tanımıyla "reis" modunda takılan kişilere sonsuz bir güven duyma ve kredi tanıma eğilimi bu. Yani insanlar her şartta bir sürüye ait olma ve o sürünün çobanına taparcasına bağlanma ihtiyacı hissediyor. Türkiye özelinde de değil bu durum. Mesela ben Manu'nun internetteki kalesi olan Red Cafe'yi takip ederim. Jose Mourinho geldiğinden beri doğru dürüst hiçbir başarı sağlayamadı United'da. Ama geçen Juve'yu inanılmaz şekilde yenince takımları, bir baktım hepsi Mourinho reis kafamızı keseriz havalarına girmişler. Çünkü adamın kariyerine güveniyorlar öncelikle, cool tavırlarına, rakipleri sinir eden kişiliğine vs. Futbol forumuna siyaset konusunu sokmayı sevmem, doğru da değil. Hepimizin kendince bazı görüşleri var ne de olsa. Ama konuyu vurgulamak için şöyle bir eşleme yapabiliriz diye düşünüyorum. Ülkemizde son dönemde ekonomi ne kadar kötüye giderse gitsin, ne kadar yanlış icraatlar yapılırsa yapılsın her koşulda ülkeyi yöneten insanın arkasında duran kitle ile son dönemde yaşanan bütün fiyaskolara rağmen Fatih Terim'e eleştiriyi yasaklayan, onun peşinden ayrılmayan kitleyi kısmen birbirine çok benzetiyorum. Çünkü bu iki kitle de lidere sonsuz güven ve sadakat duyuyor. Vardır bir bildiği, düzeltirse o düzeltir, asıl şimdi arkasında durup destek olmalıyız temalı yorum ve görüşler birbirine ne kadar da benziyor değil mi? Bardağın dolu tarafına bakmayı sevdiğimiz gibi boş tarafına bakmayı bilmiyoruz. Fatih Terim'in Galatasaray'da kazandığı şampiyonluklar üzerinden destanlar yazılırken onun Şampiyonlar Ligi'ndeki 7 denemesinde sadece 1 kere gruptan çıkabilmeyi başarabilmesi gerçeği de var görülmeyen ve maalasef Fatih Terim lobisinin yıllarca Galatasaray'da başka hiçbir hocaya hayat hakkı tanımadığını da söyleyebiliriz. Dikkat ettiniz mi sinyor dışında herhangi bir teknik direktörün iyi gittiği bir dönemin sonunda yaşanan ilk formsuz dönemde bileti kesildi. Skibbe, Riekerink, Tudor, Hamza, hepsi bu kaderi paylaştı. 17 maçta 36 puanla ilk yarıyı kapatan Galatasaray, 2.devrenin ilk haftalarında Karabük ve Kayseri'ye (hakemlerin bariz etkili olduğu maçlarla hem de) yenilir yenilmez gönderildi Riekerink. 9 maçta 23 puanlık hayvani bir başlangıç yapan Galatasaray, ilk yarı sonundaki zorlu fikstürde arka arkaya birkaç deplasman yenilgisi alınca kovuldu Tudor. 3 kupalı sezonun hemen ardından ligde zorlu deplasmanları birer birer geçen ve devler liginde de fena gitmeyen Galatasaray, bir Rize deplasmanını kaybedince kovuldu Hamza, İlk yarıyı liderin 1 puan gerisinde kapayan, Avrupa'da Benfica, Olympiakos, Hertha Berlin gibi takımlara karşı galibiyetleriyle parmak ısırtan Galatasaray, 2.yarıya biraz kötü başlayıp içeride Kocaeli'ne 5-2 yenilince kovuldu Skibbe. Dikkat edin hepsi 3-5 maçlık bir gerileme dönemiyle Terimist taraftarların da baskısıyla kelleleri alınarak gitti. Ben Fatih Terim'e karşı değilim, onun kötü ve menfaatperest bir insan olduğunu da düşünmüyorum. Ama tarihin en kolay Şampiyonlar Ligi gruplarından birinde 5 maçın 4'ünde gol atamamış, küme düşme hattındaki 2 takıma kısa aralıklarla 2-0'dan maç vermiş ve son 10 resmi maçından yalnızca 1 galibiyet çıkarabilmiş bir teknik direktörün dokunulmazlık zırhıyla koruma altına alınmasındaki çifte standardı da eleştirme hakkı olduğumu düşünüyorum. Hele de diğer hocalara yapılan muameleyi görünce. Saygılar iyi geceler
Forumun girisine çerçeveleyip asmak gerekir

Düşüncem artık gelmemek üzere tdlüğü bırakması. Başkan olsun kulübe o başka.

Devre arası bırakırsa yaşayacağımız olay aynen bu:
images

1-2 sene sonra gelir gene.
Bu nedenle sezonu tamamlayıp emekli olacam diyosa tamamlasın sezonu. Zaten gelecek hocaya inanılmaz ölü bir toprak bırakmış durumda.

İnsanlarda genel bir eğilim var o da şu, yüksek lider vasıfları gördükleri, bir zaman iyi şeyler yaptığına şahit oldukları, pr çalışmasını iyi yapan, laf sokan, dik ve genel tanımıyla "reis" modunda takılan kişilere sonsuz bir güven duyma ve kredi tanıma eğilimi bu. Yani insanlar her şartta bir sürüye ait olma ve o sürünün çobanına taparcasına bağlanma ihtiyacı hissediyor. Türkiye özelinde de değil bu durum. Mesela ben Manu'nun internetteki kalesi olan Red Cafe'yi takip ederim. Jose Mourinho geldiğinden beri doğru dürüst hiçbir başarı sağlayamadı United'da. Ama geçen Juve'yu inanılmaz şekilde yenince takımları, bir baktım hepsi Mourinho reis kafamızı keseriz havalarına girmişler. Çünkü adamın kariyerine güveniyorlar öncelikle, cool tavırlarına, rakipleri sinir eden kişiliğine vs. Futbol forumuna siyaset konusunu sokmayı sevmem, doğru da değil. Hepimizin kendince bazı görüşleri var ne de olsa. Ama konuyu vurgulamak için şöyle bir eşleme yapabiliriz diye düşünüyorum. Ülkemizde son dönemde ekonomi ne kadar kötüye giderse gitsin, ne kadar yanlış icraatlar yapılırsa yapılsın her koşulda ülkeyi yöneten insanın arkasında duran kitle ile son dönemde yaşanan bütün fiyaskolara rağmen Fatih Terim'e eleştiriyi yasaklayan, onun peşinden ayrılmayan kitleyi kısmen birbirine çok benzetiyorum. Çünkü bu iki kitle de lidere sonsuz güven ve sadakat duyuyor. Vardır bir bildiği, düzeltirse o düzeltir, asıl şimdi arkasında durup destek olmalıyız temalı yorum ve görüşler birbirine ne kadar da benziyor değil mi? Bardağın dolu tarafına bakmayı sevdiğimiz gibi boş tarafına bakmayı bilmiyoruz. Fatih Terim'in Galatasaray'da kazandığı şampiyonluklar üzerinden destanlar yazılırken onun Şampiyonlar Ligi'ndeki 7 denemesinde sadece 1 kere gruptan çıkabilmeyi başarabilmesi gerçeği de var görülmeyen ve maalasef Fatih Terim lobisinin yıllarca Galatasaray'da başka hiçbir hocaya hayat hakkı tanımadığını da söyleyebiliriz. Dikkat ettiniz mi sinyor dışında herhangi bir teknik direktörün iyi gittiği bir dönemin sonunda yaşanan ilk formsuz dönemde bileti kesildi. Skibbe, Riekerink, Tudor, Hamza, hepsi bu kaderi paylaştı. 17 maçta 36 puanla ilk yarıyı kapatan Galatasaray, 2.devrenin ilk haftalarında Karabük ve Kayseri'ye (hakemlerin bariz etkili olduğu maçlarla hem de) yenilir yenilmez gönderildi Riekerink. 9 maçta 23 puanlık hayvani bir başlangıç yapan Galatasaray, ilk yarı sonundaki zorlu fikstürde arka arkaya birkaç deplasman yenilgisi alınca kovuldu Tudor. 3 kupalı sezonun hemen ardından ligde zorlu deplasmanları birer birer geçen ve devler liginde de fena gitmeyen Galatasaray, bir Rize deplasmanını kaybedince kovuldu Hamza, İlk yarıyı liderin 1 puan gerisinde kapayan, Avrupa'da Benfica, Olympiakos, Hertha Berlin gibi takımlara karşı galibiyetleriyle parmak ısırtan Galatasaray, 2.yarıya biraz kötü başlayıp içeride Kocaeli'ne 5-2 yenilince kovuldu Skibbe. Dikkat edin hepsi 3-5 maçlık bir gerileme dönemiyle Terimist taraftarların da baskısıyla kelleleri alınarak gitti. Ben Fatih Terim'e karşı değilim, onun kötü ve menfaatperest bir insan olduğunu da düşünmüyorum. Ama tarihin en kolay Şampiyonlar Ligi gruplarından birinde 5 maçın 4'ünde gol atamamış, küme düşme hattındaki 2 takıma kısa aralıklarla 2-0'dan maç vermiş ve son 10 resmi maçından yalnızca 1 galibiyet çıkarabilmiş bir teknik direktörün dokunulmazlık zırhıyla koruma altına alınmasındaki çifte standardı da eleştirme hakkı olduğumu düşünüyorum. Hele de diğer hocalara yapılan muameleyi görünce. Saygılar iyi geceler

Müthiş bir yorum! Bunun farkına varan taraftarlar vizyonist oluyor malesef, aynı ülke gerçeklerine uyanan insanların hain olması gibi

Sözde imparator selcuk denen oyuncu müsveddesinin sözleşmesini yıllık 1,5-2 milyon euro arası bir ücretten 2 yıl daha uzattırıyor, bu güzellik size yeter be terimsporlular vaktiyle aydın yılmazlar,yiğit gökoğlanlar,sabri sarıoğlular hem bu büyük hocanın sözleşme uzatması ve transferi idi ,heleki cavcavın 800 bin dolar vermediği ali lukunkuya 3 milyon dolar verip transfer etmeler,sergio almaguer moruğunun meksikadan transferleri hep bu büyük hocanın eserleri idi.......

Emek verilerek gayet değerli tespitler yapılmış lakin bu mesajı anlayacak taraftar sayısı çok az bakın medyada bile bir tek terim aleyhine (özellikle tüpcü medyasında) haber,yorum çıkmıyor ,çıkmasıda imkansız Terimin ve futbol cahili avanesinin Galatasarayda kalması çok önemli onlar için.

Zaten ölmeden önce biz cidden kurtulmicaz. Bunu kötü niyetli yazmıyorum. Ama kim gelirse gelsin, ilk kötü sonuçlarda zaten birçok kişi Terim geri gelsin dicek. Mancini geldiği gibi isliklandi. Adam hala bizlen okadar olumlu konuşuyor ki, terim bizde olmayınca azı ini açmıyor Galatasaray için, ancak takıma yolunu açmak için konuşuyor.

Kesinlikle devam etmeli. Zira şimdi gitse gene ihale başkalarına kalır, yaptıkları yanına kâr kalır. Sonra sene sonu şampiyon olamayınca "Terim gitti böyle oldu" deme fırsatı bulamamalı kimse. Tıpkı Mancini zamanında olduğu gibi... Başarılarda övünmek kolay, başarısızlıkta da öyle kolay kurtulmak yok, o sorumluluk seve seve alınacak. O yüzden sonuna kadar kendisi ile devam.

SM-G925F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

@Alpay Asma

Zaten ölmeden önce biz cidden kurtulmicaz. Bunu kötü niyetli yazmıyorum. Ama kim gelirse gelsin, ilk kötü sonuçlarda zaten birçok kişi Terim geri gelsin dicek. Mancini geldiği gibi isliklandi. Adam hala bizlen okadar olumlu konuşuyor ki, terim bizde olmayınca azı ini açmıyor Galatasaray için, ancak takıma yolunu açmak için konuşuyor.

Birinci dönemi dışında şampiyon olduğu yıllarda bile zarar vermiş,Galatasarayı bitirmiş adamdır. Eğer terim büyük hoca ise avrupadan bir talibi olurdu nedense komik milan macerası ile bütün foyası ortaya çıkdı daha kimse yanına bile yaklaşmadı , efsanevi oyuncu pirlo '
'Terim'in taktik bilgisinin yetersizliğini ve tüm oyun planının takımı bağıra çağıra motive ederek, sahada iyi bir sonuç almamızı ümit etmek olduğunu anlamamız çok uzun bir süre almadı' ve "Terim eline bir tebeşir alıp taktik tahtasına 11 daire çizerdi. Tahtadaki her daire sahaya çıkacak bir oyuncuyu temsil ederdi. Ancak konuşmanın ortasında taktik tahtası çizdiği oklardan ve karalamalardan öyle bir hale gelirdi ki; hangi dairenin kimi işaret ettiğini anlamak imkansızlaşırdı. Taktik tahtası, oyuncuları ve mevkileri birbirinden ayırmanın mümkün olmadığı karma karışılık bir hal alırdı. Kısacası tam bir kaos… Sadece kalecinin kendi pozisyonundan emin olabildiği bir kaos…" gibi yorumlarla terimsporluları perişan edip gerçekleri ortaya dökmüşdür.

fatih-terim-futboldan-anlamiyor-diyen-pirlo-10109231_5682_m.jpg

gençlere şans verip deneseydin yine bu durumda olsaydık kimse seni konuşmayacaktı hoca bütün ihale transfer yapmayan yönetimde kalcaktı ama sen yanlış kadrolarla,yanlış değişikliklerle,saçma sistemlerle herşeyi üstüne çektin ömer ali,maicon,linnes sana maç kazandırmaz her maç aynı oyuncu değişikliği yapıyosun,eren ve selçukla ne gibi bir ilişkin var dökülüyolar hala ilk 11 de oynatıyosun ve ereni hiç çıkarmıyosun gol atmayı geçtim adam kafa topu alamıyo,son olarak hazırlık maçlarından belliydi takım çalışmıyor yanına eş dost değil işini adam gibi yapacak birilerini al kondisyoner al yaş ortalamamız o kadar yüksek değil bi taraflarından soluyolar,duran top,pas,pres,şut vs. çalışmaları adam gibi yaptıracak antrenörler al tam zamanında ceza yedin konuşma durumunda yok vip den keyifler hesaba 3 milyon euro biz oturduğumuz yerde delirelim,kulüp efsanelerinden biriysen ki öylesin ona göre davran yada çekil artık kenara yapabilcek birileri gelsin arenada yenilmiyoduk şimdi yenemiyoruz rakip kim olursa olsun o kadarda değil bunun transferle alakası yok en azından rizeyi yen...

Tam bir laf ebeliği madem milanda hakkı yenildi,kötü insanlar ayağını kaydırdı,terimi çekemedi peki avrupadan başka hiç bir takım bu adamın değerini anlayamadımı?? kimse kendini kandırmasın avrupada çoğunlukla hak edenler yani yeterliliği olanlar gayette göreve getirilir,torpille iş genellikle ülkemize özgüdür..

Pirlo nun terim hakkinda soylediklerine katilmakla beraber , kendisinin de oyle efsane mertebesinde oldugunu dusunmuyorum

Anca terim ne kadar efsane ise pirlo da o kadardir

Pirlo bos beles overrated hiyaragasinin tekidir. Ftor beyden pek hoşlaşmayan biri olarak bunu belirtmek durumundayim.

Tam bir laf ebeliği madem milanda hakkı yenildi,kötü insanlar ayağını kaydırdı,terimi çekemedi peki avrupadan başka hiç bir takım bu adamın değerini anlayamadımı?? kimse kendini kandırmasın avrupada çoğunlukla hak edenler yani yeterliliği olanlar gayette göreve getirilir,torpille iş genellikle ülkemize özgüdür..
Pirlo'nun dediklerine ve Milan'dan nasıl gönderildiğine istinaden paylaştım videoyu.

Ben oyuncuya tepki koymayida doğru bulmuyorum idare sevk nasılsa etkilesimde öyle oluyor
Takım havası oyun bütünlüğü mental fundamental fiziki kalite olarak gerideyiz
Üstüne teknik ekibin tercihleri tüy dikiyor olaya

Galatasaray Düşmanlarının .........

Güzel bir video paylaşmışsın, mesela topa göre pozisyon gibi argümanlardan bahsedilmiş ve Fatih hocaya sadece motivasyoncu diyenlere sitem edilmiş.

Pekiyi güzel de şöyle bir şey var, özellikle en son Fatih hocanın milli takıma gittiği ve Mancini'nin geldiği dönemde Fatih hoca için yapılan güzellemeler yani kendisini isteyenler ve destekleyenler hep, Fatih hoca olmayınca takım ruhunu kaybediyor, otivasyon yok v.s v.s. şeklinde güzellemelerle bu algıyı kendileri yaratıyor.

Aksine eleştirilerini ve görüşlerini teknik argümanlarla ortaya koysalar hiç bu motivasyon meseleleri dile gelmeyecek bile.

Üstelik son 2 senede yapılan seyirciye açık motivasyon antrenmanları da ortada.

Fatih Terim bizim canımız ciğerimiz tamam cezalar-sakatlıklar hakemlerin sürekli yaptığı eyyamlar bizi çok geri götürdü ama kusura bakmasın kimse bu durumda olmamızın en büyük suçlusu Fatih Terim

Sene başından beri inatla Sinan-Eren-Ahmet-Ömer-Selçuk sürekli forma buluyor hani bu 5 futbolcunun aynı anda sahada olmadığı bir maç hatırlamıyorum ben

1 maçta Donk-Maicon ikilisi forvet olarak tuttu diye sene boyunca her maç ya Donk 'u ya Maicon 'u forvet olarak oyuna alıyor

Atalay-Yunus-Celil-Ali Yavuz-Gökay-Abdülsamed bu çocukların hepsi kadrodaydı değil mi dün akşam ? neden 1 tanesi bile forma şansı bulamadı ? sadece bu maç için değil hiçbir zaman bu çocukları oynatmıyoruz ki Ozan 'da herhalde şans eseri forma buldu da bu durumlara gelebildi yoksa Fatih Terim 'e kalsa Ahmet Çalık 'ı izliyorduk şu anda yerinde madem bu çocukları oynatmayacağız bırakın kendi u21 takımlarıyla oynasınlar hem a takım kadrosuna alıp u21 ile maça çıkmalarına engel oluyoruz hem de çocukları yedek kulübesinde çürütüyoruz, forma bulsalar bile son 5 dakika 10 dakika filan

oyuna giren Ömer sol açık oynadı Yunus oyuna girseydi Ömer 'dan daha mı kötü oynayacaktı ? orta sahamız düştüğü anda Mariano orta sahaya çekildi Gökay-Celil filan oyuna girseydi daha mı kötü olacaktı ? skor 2-2 ye geldi gol atmaya ihtiyacımız var Maicon oyuna giriyor Ali Yavuz 'dan daha iyi mi forvet oynuyor Maicon ?

Bir de değişiklikler meselesi var öndeyken rahatça maçı kazanacakken oyuncu değişikliği yaptık 2-1 oldu sonra bir oyuncu değişikliği daha 2-2 oldu dün Fatih Terim oyuna hiç müdahale etmese maçı çok rahat kazanacaktık

Sahaya çıkan ilk 11 'e bakıyorum azıcık uzaktan yakından futbolla ilişkisi olan adam Feghouli-Selçuk orta sahasıyla lig sonuncusuna karşı bile zorlanacağımızı bilir. Serdar Aziz 'in yokluğunda Maicon varken Ahmet 'in oynamayacağını bilir. Linnes canını dişine takıp oynamaya çalışırken Mariano 'nun şu haliyle forma bulamayacağını bilir. Eren 'in şu haliyle her maç 90 dakika sahada kalmayacağını Selçuk 'un 90 dakikayı artık kaldıramayacağını bilir. Ömer-Muğdat-Ahmet 'in filan Galatasaray futbolcusu olmadığını bu adamların ilk 11 'de kesinlikle olamayacağını bilir

Arkadaş kafayı yiyorum en son kupa maçında + yaptığımız açık antreman maçında en çok göze batan oyuncu Atalay 1 dakika bile forma şansı bulamadı ligde + şampiyonlar liginde bu güne kadar ama Selçuk-Ömer-Ahmet-Eren-Sinan-Muğdat filan sürekli forma şansı buluyor ben hocanın formayı adaletli dağıttığına filan inanmıyorum artık

Zaten takımın kondisyon/fizik kapasitesi hem ligin hem şampiyonlar liginin en kötüsü + sene başından beri en ufak bir taktiğimiz en ufak bir organizasyonumuz yok bunlara hiç girmiyorum bile

Tamam Fatih Terim 'in kredisi sonsuz bizde kendi ağzıyla da söyledi adam "bize hem ocak ayında hem temmuz ayında müsaade edeceksiniz" diye tamam hocam biz sana güveniyoruz senin sözün olunca bekleriz de müsaade de ederiz ama inan geleceğe dair hiçbir umut yok takımda yolunda giden hiçbir şey yok çünkü benim bildiğim Fatih Terim bu değil bu takım Fatih Terim 'in takımı olamaz ...

Ama ne olursa olsun ben Fatih Terim 'in istifa etmesini yeni bir teknik direktörün gelmesini filan kesinlikle istemiyorum. Denedik çünkü olmadı Fatih Terim & Galatasaray ikilisi birlikte yürümeli ben hocanın yine başarılı olacağına inanıyorum. Gitmesi gereken sahada en ufak mücadele vermeyen ruhsuz futbolcular gitmesi gereken hocayı Maicon 'u forvet oynatmaya mecbur bırakan yöneticiler

Nasıl ki bu duruma düşmemizin en büyük sorumlusu Fatih Terim diyorum bu durumdan bizi kurtaracak adamın da Fatih Terim olduğuna eminim

Hocayi kimse bir seye mecbur etmedi .
Nasil denayerin eksikligi ozan ile kapatildi ise , gomis in eksikligi icin de alt yapidan denemeler yapilacakti

Tutmaz veya performans vermez iseler hocanin sucu 0 di o zaman . Ama denemedi bile

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt