Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Burdaki milletin bir cogu, Avrupa da baska liglerin macini izlemiyor, burda real madrid - barca yada premier league de liverpool - man city maclarini bile degil, okadar orta sinif var ki, öyle futbol oynayan, onlar futbol oynuyorsa, biz ne oynuyoruz aga? ayni spor olamaz. Adam gibi futbol görmedikleri icin, okadar da bizim gibi kanser olmuyorlar.
Normal... Orta sınıf dediğin takımların bütçeleri senin büyük takımların iki katı kadar.

Yarışma günlük ortamları ve ülkelerinde olan spor ortamı uzak ara senin önünde.

Herifler her hafta Benfica seviyesine yakın veya üstün takımlar ile oynuyor sen yılda bir iki kere. Akhisar ile oynayın takım seviyesi ve üstün futbolu geliştirmenin zorluğu okadar basit bir iş değil.

O senin görüsün. Benimki farkli. O zaman Porto'ya karsi golleri atsaydik, Terim bu sefer modern futbol oynatmis mi olacakti? Cünkü bizim orda oynadigimiz futbol, Benficanin bu aksam oynadigi futbolun kat ve kat üstünde. Yalniz bize yanlis penalti calip, 2. golde yapilan bir ikram yapilmadi. O yüzden alt yapi hocasi falan neyin dersini vermis? Ama sorun bu degil, elestiri olacak ama elestirirken bile hindi gibi kabarmis laflar, yakismiyor. Bunlar ayip. Benim sorunum böyle degimler. Biraz haddimizi bilmek lazim. Eh sunada inaniyorum, Terimin futbol bilgisi burdaki forumda olanlarin futbol bilgisini bir kac katidir.

evinde ne oynadin porto ya karsi? Sezon da bi iyi mac oynadik, onu da sanki her mac oynamis gibi agzinizdan eksik etmiyorsunuz

fatih terim diye aglayan arkadaslara söylüyorum kadromuz yetersiz kalıyor terimlik bi olay yok terim gitse takımın oynadıgı oyun gene 1 milim degismicek o yüzden yaza yapılıcak transferlere odaklanmanızı öneririm

O senin görüsün. Benimki farkli. O zaman Porto'ya karsi golleri atsaydik, Terim bu sefer modern futbol oynatmis mi olacakti? Cünkü bizim orda oynadigimiz futbol, Benficanin bu aksam oynadigi futbolun kat ve kat üstünde. Yalniz bize yanlis penalti calip, 2. golde yapilan bir ikram yapilmadi. O yüzden alt yapi hocasi falan neyin dersini vermis? Ama sorun bu degil, elestiri olacak ama elestirirken bile hindi gibi kabarmis laflar, yakismiyor. Bunlar ayip. Benim sorunum böyle degimler. Biraz haddimizi bilmek lazim. Eh sunada inaniyorum, Terimin futbol bilgisi burdaki forumda olanlarin futbol bilgisini bir kac katidir.

boş kelam azizim bunlar benificayı bu akşam yenebilirdik bile lakin bu bay terimin çağ dışı futbolunu kurtarmaz... benifica hocası herhalde bizim alanya macını izlemiş,adam tak diye olayı çözmüş birde hızlı futbolla vitesi yükseltince aradaki futbol mentalitesi o kadar büyüdükü ,köy takımı gibi gözükdük..

Normal... Orta sınıf dediğin takımların bütçeleri senin büyük takımların iki katı kadar.

Yarışma günlük ortamları ve ülkelerinde olan spor ortamı uzak ara senin önünde.

Herifler her hafta Benfica seviyesine yakın veya üstün takımlar ile oynuyor sen yılda bir iki kere. Akhisar ile oynayın takım seviyesi ve üstün futbolu geliştirmenin zorluğu okadar basit bir iş değil.

Benfica 25,61 Mio. € milyona oyuncular aldi bu sezon.
Porto 33 Milyon
Galatasaray 25 Milyon

Hocayı taktik teknik olarak değerlendirmiyorum ama hakkının yenmemesi gereken bir konu var.. Oyuncu tercihi.. Mariano oyuna girsin diye fıtık oldum girdikten sonra da sövmeye başladım kaç kere oldu aynı olay önceki maçlarda.. Adam hergün bu adamlarla idman yapıyor kimin hazır olduğunu kimin olmadığını bizden kat kat iyi biliyor..
İstisnai durumlar hariç hoca en hazır kimse onu oynatıyor...

boş kelam azizim bunlar benificayı bu akşam yenebilirdik bile lakin bu bay terimin çağ dışı futbolunu kurtarmaz... benifica hocası herhalde bizim alanya macını izlemiş,adam tak diye olayı çözmüş birde hızlı futbolla vitesi yükseltince aradaki futbol mentalitesi o kadar büyüdükü ,köy takımı gibi gözükdük..
Bende merak ediyorum, bizede anlatda bizde bilelim su modern futbolu. Demek ki bizde geride kaldik. Nasil uygulaniyor?? Mancini bilmiyor mu bunu? Prandelli bilmiyor mu?? Ya bize gelen Hocalarin hic biri mi bilmiyor?? Ögrenmissiniz bir modern futbol, modern futbol. Ama o zaman taktik ve teknik olarak bir cözüm yaz bizde ögrenelim. Anlat bize modern futbolun taktigini nasil uygulariz??

Hocayı taktik teknik olarak değerlendirmiyorum ama hakkının yenmemesi gereken bir konu var.. Oyuncu tercihi.. Mariano oyuna girsin diye fıtık oldum girdikten sonra da sövmeye başladım kaç kere oldu aynı olay önceki maçlarda.. Adam hergün bu adamlarla idman yapıyor kimin hazır olduğunu kimin olmadığını bizden kat kat iyi biliyor..
İstisnai durumlar hariç hoca en hazır kimse onu oynatıyor...
Sezonun basi tam tersi, Mariano kötü oynuyor, Linnes 85 de oyuna sokuyor. Linnes ilk 11 basliyor iyi oynuyor, sonraki mac yine yedek, ve yine ancak olsa olsa küfür eder gibi 88 dakikada oyuna dahil ediliyor, o arada da mariano leshin leshi oynuyor

Porto 33 Milyon
Galatasaray 25 Milyon
Portugis takımları ile kıyasladığımızı bilmiyordum. Evet bunlarla aynı seviyede değil ama yakın seviyede olmalı büyük takımlarımız ne kadarda alt yapıda baya baya..... bayaaaa geride olsakta.

Bunların en büyük avantajı belkide alt yapıları bize karşı.

ne yapalım kardeşim şöyle uzun bir yazı yazda bilelim. bende hep aynı adamları görmekten sıkılıyorum teknik ekipte ve yönetimde. bende benfica gibi sistem takımı olsun isterim. yenilelim ama iyi oynayalım futbol izleyelim skor önemli değil bana göre

ama kabul edelim ki ne fernando ne belhanda ne feghouli ile zaten iyi top oynamamız imkansız. söyle aklından geçen adamları hangi td gelsin hangi futbolcu gelsin bilelim. benficanın 2 stoperi ve orta saha 2lisi benfica B takımından çıkma. bizdende topçu çıktı dedik 6ay oynatamadan sattık çocuğu

Hocanın
marcao, luyindama,linnes,nagatomo hariç hepsini göndereceğine eminim.

Olması grekende bu

Bunu bir ara daha yazdım...

Dikkat edin terim takımları genelde hep ilk golu yiyen takımlar oluyor avrupa kupası maçlarında..
Bu sene avrupa kupası maçları
L
Gs 3-0 L.moskova
Gs 0-0 schalke
Gs 2-3 porto
L.moskova 2-0 Gs
Schalke 2-0 Gs
Porto 1-0 Gs
Gs 1-2 benfica

7 maçın 6 tanesinde ilk golu yemişiz.

2011_13 arası dönem
Gs 0-2 braga
Gs1-1 cluj
Gs 1-0 united
Braga 1-2 Gs
Club 1-3 Gs
United 1-0 Gs
Schalke 2-3 Gs
R.madrid 3'0 Gs
Gs1-1 schalke
Gs 3-2 real
Gs 1'6 real

11 maçın tam 9 tanesinde ilk golu yemişiz.

Yani son 2 dönem toplam 18 maç ve tam 15 tanesinde ilk golu yiyen biziz..

Meselâ lucescu nün 2 sezonluk döneminde 33 avrupa kupası maçı yapmışız ama sadece 10 maçta ilk golu yemişiz..

Mesela o dönemki efsane zor liverpool-roma-barca grubunda oynadığımız 6 maçın sadece 1 tanesinde ilk golu yemişiz..

Terim e devam edelim...

Eski dönemlerde de aşağı yukarı böyle terimin...Zaten terim'in ilk döneminde kazandığımız çoğu maçlar bile genelde geri dönüş hikayeleri..

Mesela milli takım terim ile euro 96 euro 2008 e euro 2016 olmak üzere toplamda 11 a.sampiyonasi maçı yapmış ve bunların 9 tanesinde ilk golu yemişiz.

Euro 2008 mesela hep geri dönüşlerle hatırlanır..

Terim özellikle avrupa kupası maçlarında mac hazırlığı konusunda biraz başarısız gibi duruyor..Kriz anlarında çok başarılı ama maça başladığı ana plan avrupa arenasında çok ise yaramıyor..

Hocam iyisin hoşsun yaptıklarının paha biçilemez o yüzden nankörlük etmek istemem ama şu takıma bir sistem oturtamadın dünya futbolu artık sistemler savaşı elit teknik direktörlere bakın dünya da leş ligimizde bu futbol ve tecrüben her zman ise yarıyor ama Avrupa da bir şey yapamayız bu cağın gerisindeki futbolla hocam.

Sezonun basi tam tersi, Mariano kötü oynuyor, Linnes 85 de oyuna sokuyor. Linnes ilk 11 basliyor iyi oynuyor, sonraki mac yine yedek, ve yine ancak olsa olsa küfür eder gibi 88 dakikada oyuna dahil ediliyor, o arada da mariano leshin leshi oynuyor

O durum biraz farklı mariano çok özel bir oyuncu bir de sağ önde ve sağ içte kim oynarsa iyi anlaşıyor üstelik en önemlisi herif bildiğin oyun kurabiliyor sağdan.. Zaten bu adamın genç dinamik halini ancak rüyamızda görürüz.. Hocanın marianoyu kazanma ısrarı tamamen bu yüzdendir.. Yoksa dediğin gibi linnes sene başı daha formdaydı

Portugis takımları ile kıyasladığımızı bilmiyordum. Evet bunlarla aynı seviyede değil ama yakın seviyede olmalı büyük takımlarımız ne kadarda alt yapıda baya baya..... bayaaaa geride olsakta.

Bunların en büyük avantajı belkide alt yapıları bize karşı.

Okadar baska takimlar varki, listeye ekliye bilirim, bunlar bize karsi oynayip be adam akilli futbol ve bizden daha basarili olduklari icin yazdim.
Türkiye liginde de herkes Real Madrid degil, ama yinede nasil oluyorsa bir cok takim bize karsi acaip tehlikeli oluyor, onlarin bütceleri de bizden yüksek degildir. Yani demekki adam akilli isler yapamiyoruz, hala göbek atiyoruz 1.5 sene sonra belhanda eh peh oynadi diye. Baska takimlar dünden beri satip baska oyuncu alip takima monte ederlerdi.

O durum biraz farklı mariano çok özel bir oyuncu bir de sağ önde ve sağ içte kim oynarsa iyi anlaşıyor üstelik en önemlisi herif bildiğin oyun kurabiliyor sağdan.. Zaten bu adamın genç dinamik halini ancak rüyamızda görürüz.. Hocanın marianoyu kazanma ısrarı tamamen bu yüzdendir.. Yoksa dediğin gibi linnes sene başı daha formdaydı
Hoca da durmadan oyuncu kazana kazana oyun kaybediyor. Belhanda israri, Mariano, Sinan su bu yani biraz da adaletli olmali.

Porto 33 Milyon
Galatasaray 25 Milyon
Benfica Ruben Dias, Gedson Fernandes, Joao Felix gibi adamlari cikartti alt yapidan + macta sol stoper ve onlibero da oynayan oyunculari ocakta takima dahil etmisler, adamlarin 1 senede alt yapidan cikarttigi oyuncu sayisini biz 10 yilda cikarttik/cikartiyoruz.

Oyun olarak ezdiler bizi evet, adamlarin bir oyun plani var, sistemleri var bizim yok. Fatih hoca kendi kadrosunu kurmaya calisiyor, ilk adimi ocakta attik, gelecek sezon da bu degisim devam edecek, biraz sabir. Bu orta saha ile hic bir hoca avrupa'da kolay kolay basarili olamaz.

Benfica Ruben Dias, Gedson Fernandes, Joao Felix gibi adamlari cikartti alt yapidan + macta sol stoper ve onlibero da oynayan oyunculari ocakta takima dahil etmisler, adamlarin 1 senede alt yapidan cikarttigi oyuncu sayisini biz 10 yilda cikarttik/cikartiyoruz.

Oyun olarak ezdiler bizi evet, adamlarin bir oyun plani var, sistemleri var bizim yok. Fatih hoca kendi kadrosunu kurmaya calisiyor, ilk adimi ocakta attik, gelecek sezon da bu degisim devam edecek, biraz sabir. Bu orta saha ile hic bir hoca avrupa'da kolay kolay basarili olamaz.

Birinci ayda daha yeni TD kovup, yeni td geldi takima... Biraz de kabullenin artik.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt