Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abdüş bizim alt yapıdan çıksa yedekte battaniye savaşı veriyor olurdu malesef
Olabilir o kadarına bir şey diyemem ama Abdülkadir'in bu ikinci sezonu diye biliyorum. Geçen sezon A takıma geçiş sürecini atlattı diye biliyorum. Yusuf da öyle olması lazım, belki de daha uzun süre oldu tam bilmiyorum Yusuf'u.

Zaten yetersiz bir kadromuz vardı. Üstüne milli takımda ve Bursa maçında saçma sapan sakatlık eklenince maç kazanamaz hale geldik. Tam sakatlar düzeliyor, işler yoluna girecek derken Fener maçının hakem tarafından katledilmesi ve verilen saçma sapan cezalar bizi iyice ligde kopardı.

Fb maçında yapılanların, verilen cezaların ve son maç verilen penaltının aslında bilinçli bir şekilde hocayı ve Galatasaray'ı bitirmek için yapılan operasyonlar olduğunu son maçta açık ve net bir şekilde gördük.

Şuan ki konumumuza bakıyorum. Yaşanan bunca şeye rağmen hala yarıştan kopmuş değiliz. Rize maçıyla birlikte Donk hariç cezalı oyuncumuz, Belhanda ve Akbaba hariç sakat oyuncumuz kalmıyor. Başakşehir ve Beşiktaş maçlarını iyi bir şekilde atlatabilirsek devre arasında toparlanabileceğimizi düşünüyorum.

o boy ve fizikle topçu mu olur diye herkesi gömüyordun altyapıda nasıl çelişki bu ?
Olmaz zaten görüşüm değişmedi, çok yetenekli izlediğim kadarıyla, ayağı da temiz ama bu maçta da fbdeki yapılı adamlara karşı sıkıntı yaşadı çoğu zaman kayboldu aralarında ama pasları ve oyun görüşüyle kotarıyor bi şekilde.
Ben sadece Kenan'ın yazdığına karşılık durumu belirttim, iyi kötü benzer tarzda yunusumuz var 88de oynuna giriyor. celil var diyorlar, gökay var diyorlar ben pek izlemedim açıkçası ama selçuk oynuyor

Olmaz zaten görüşüm değişmedi, çok yetenekli izlediğim kadarıyla, ayağı da temiz ama bu maçta da fbdeki yapılı adamlara karşı sıkıntı yaşadı çoğu zaman kayboldu aralarında ama pasları ve oyun görüşüyle kotarıyor bi şekilde.
Ben sadece Kenan'ın yazdığına karşılık durumu belirttim, iyi kötü benzer tarzda yunusumuz var 88de oynuna giriyor. celil var diyorlar, gökay var diyorlar ben pek izlemedim açıkçası ama selçuk oynuyor

iyi de sen hem fizik olarak yetersizler diyorsun her fırsatta gömüyorsun ki haklı olduğun taraflar var ama fizik olarak yetersizler diye şans vermiyeceksek iyi oyuncu olmalarını nasıl bekliyecez dura dura gelişecek değiller ya.

Fizik futbolda çok önemli ama üstün bir teknik ve oyun bilgisi bu dezavantajı ortadan kaldırabilir. Bkz Modric.

Abdülkadir de ortasahaya geçmeli bence.

iyi de sen hem fizik olarak yetersizler diyorsun her fırsatta gömüyorsun ki haklı olduğun taraflar var ama fizik olarak yetersizler diye şans vermiyeceksek iyi oyuncu olmalarını nasıl bekliyecez dura dura gelişecek değiller ya.
zaten uyuşmadığımız nokta o, ben fiziksel dezavantajı olan bir futbolcunun üst seviye futbol oynamasını ya yüksek azmi veya yeteneğiyle ya da dışarıdan takviyeyle kapatmasıyla halledebileceğini düşünüyorum ki 2. dediğim çok sağlıklı birşey değil hedo sanırım nba'e giderken yapmıştı bunu.
açıkçası benim derdim gençlerin oynayıp gelişmesi değil evet güzel bişey altyapıdan oyuncu çıkıp vitrine koymak ama bi yandan as kadrodaki çoğu oyuncuna 3m€+ paralar verip diğer yandan da altyapıya yatırım yapmasını beklemek bizim gibi kulüpler için abesle iştigal etmek olur.

benim sindiremediğim noktaya gelirsek sinan&selçuk&ömer gibi işlevsiz/etkisiz elemanların oyunda kalması. en azından ufak da olsa bu çocukların katkı verme ihtimali var.lakin dediğim gibi Terim'in yerinde olsam ve kadromda eksiklikler olmasa fiziksel bağlamda gelişmemiş oyuncuları ben de oynatmam.

Fizik futbolda çok önemli ama üstün bir teknik ve oyun bilgisi bu dezavantajı ortadan kaldırabilir. Bkz Modric.

Abdülkadir de ortasahaya geçmeli bence.
Önce iyi bir hocayla çalışması lazım.

Kaleye daha yakın olması gerekiyor onun dışında.

Olabilir o kadarına bir şey diyemem ama Abdülkadir'in bu ikinci sezonu diye biliyorum. Geçen sezon A takıma geçiş sürecini atlattı diye biliyorum. Yusuf da öyle olması lazım, belki de daha uzun süre oldu tam bilmiyorum Yusuf'u.

Apo 47 maca cikmis toplamda twitterda okudum

oyuncular first class degil, ama lig de first class degil, sanki aykut kocaman in takimi real madrid. Bizden daha fazla sans buldular, biz sadece penaltiya takildik, ama biraz da aga biz bu sene futbol un f sni bile oynamiyoruz, böyle sampion olmaktan sa, hic olmayalim bence

Selcukla erenden
Daha oncesinde sinandan medet ummak Galatasaray gibi bir camiaya yakismiyor
Genclere guven hoca oynatma su hainleri

Fener maçından önceki bir ay boyunca da takım top mop oynamıyordu. En son Kasımpaşa ve Lokomotiv maçlarında iyi oynamıştı takım ve sonra bir anda nasıl oluyorsa sert düşüşe geçti. Arada bir Porto maçında biraz iyi oynadık onda da oynamasak daha iyiydi. İyi oynamayıp da kaybetsek bu kadar üzülmezdim. O kadar pozisyona girip atacak bir tane adamın yok. Şampiyon liginde oynuyorsun boş kaleye atacak oyuncun yok. Atamayana atarlar oldu saçma sapan bir gol yeyip kaybettik. Ondan sonra da bir daha belimiz doğrulmadı zaten. Maç kazansak da ite kaka kazandık. Tam fener maçında kendimize geliyoruz galiba derken zoru başarıp 2-0'dan bu leş fenere maç verdik, yetmedi provokasyona geldik ve neredeyse takımın yarısını kaybettik.

Yani Fatih Hoca'nın mazeretleri var da o kadar da değil. Tamam Stoper ve Santrafor istedi salak yönetim alamadı kabul. Bu mazereti sadece CL için kabul edebilirim. Lig için kabul etmem. Ha takımın kondisyonu iyidir, çatır çatır mücadele eder topunu oynar ama golcüsü olmadığı için gol atamaz berabere kalır yenilir vs... öyle bir durumda yok. Takımın kondisyonu yerlerde ve ne oynadığı belli değil. Yaz hazırlık kamplarında bu takım ne çalıştı aga? Darbeye bağlı olmayan bunca sakatlığın sebebi nedir? Hocanın bu sorulara cevap vermesi ve çözümü üretmesi gerekiyor.

Hakemi federasyonu falan öyle gizli mizli değil bildiğin aleni Galatasaray ve Fatih Terim düşmanlığı yapıyor kabulümdür lakin zayıf gördükleri için bu derece aleni bir şekilde saldıracak cüreti bulabiliyorlar. Biz bu sezon neden bu kadar zayıf düştük? Yerini doldurmadan 30 gol atmış adamı neden gönderdik? Belhanda, Feghouli, Maicon vs... gibi adamları neden pazarlayamadık da Gomis'i gönderdik? Belhanda, Sinan vs... gibi adamlara neden bu kadar güvenildi? Selçuk denen halı sahada top oynayacak mecali kalmamış adamı hala daha oynatmak ısrarı nedendir? Altyapıdan şu ölmüş bitmiş Selçuk kadar top oynayacak adam çıkaramıyorsak o altyapı ne işe yarar? Bir Ozan kurtarmaz bu işi.

Velhasıl kelam Bjk maçındaki takım çok farklı bir görüntü vermeli ve oradan istediğini alıp çıkmalı. Ha çıkamıyorsa dahi öyle geçen seneki Bjk deplasmanındaki gibi aciz bir takım görmek istemiyorum. Yoksa Allah muhafaza geçen seneki gibi ucuz kurtaramayabiliriz. Umarım hocanın bir planı vardır.

Fener maçından önceki bir ay boyunca da takım top mop oynamıyordu. En son Kasımpaşa ve Lokomotiv maçlarında iyi oynamıştı takım ve sonra bir anda nasıl oluyorsa sert düşüşe geçti. Arada bir Porto maçında biraz iyi oynadık onda da oynamasak daha iyiydi. İyi oynamayıp da kaybetsek bu kadar üzülmezdim. O kadar pozisyona girip atacak bir tane adamın yok. Şampiyon liginde oynuyorsun boş kaleye atacak oyuncun yok. Atamayana atarlar oldu saçma sapan bir gol yeyip kaybettik. Ondan sonra da bir daha belimiz doğrulmadı zaten. Maç kazansak da ite kaka kazandık. Tam fener maçında kendimize geliyoruz galiba derken zoru başarıp 2-0'dan bu leş fenere maç verdik, yetmedi provokasyona geldik ve neredeyse takımın yarısını kaybettik.

Yani Fatih Hoca'nın mazeretleri var da o kadar da değil. Tamam Stoper ve Santrafor istedi salak yönetim alamadı kabul. Bu mazereti sadece CL için kabul edebilirim. Lig için kabul etmem. Ha takımın kondisyonu iyidir, çatır çatır mücadele eder topunu oynar ama golcüsü olmadığı için gol atamaz berabere kalır yenilir vs... öyle bir durumda yok. Takımın kondisyonu yerlerde ve ne oynadığı belli değil. Yaz hazırlık kamplarında bu takım ne çalıştı aga? Darbeye bağlı olmayan bunca sakatlığın sebebi nedir? Hocanın bu sorulara cevap vermesi ve çözümü üretmesi gerekiyor.

Hakemi federasyonu falan öyle gizli mizli değil bildiğin aleni Galatasaray ve Fatih Terim düşmanlığı yapıyor kabulümdür lakin zayıf gördükleri için bu derece aleni bir şekilde saldıracak cüreti bulabiliyorlar. Biz bu sezon neden bu kadar zayıf düştük? Yerini doldurmadan 30 gol atmış adamı neden gönderdik? Belhanda, Feghouli, Maicon vs... gibi adamları neden pazarlayamadık da Gomis'i gönderdik? Belhanda, Sinan vs... gibi adamlara neden bu kadar güvenildi? Selçuk denen halı sahada top oynayacak mecali kalmamış adamı hala daha oynatmak ısrarı nedendir? Altyapıdan şu ölmüş bitmiş Selçuk kadar top oynayacak adam çıkaramıyorsak o altyapı ne işe yarar? Bir Ozan kurtarmaz bu işi.

Velhasıl kelam Bjk maçındaki takım çok farklı bir görüntü vermeli ve oradan istediğini alıp çıkmalı. Ha çıkamıyorsa dahi öyle geçen seneki Bjk deplasmanındaki gibi aciz bir takım görmek istemiyorum. Yoksa Allah muhafaza geçen seneki gibi ucuz kurtaramayabiliriz. Umarım hocanın bir planı vardır.
abi özet geçsene

Fatih Terim , Galatasaray'a tarihinde en büyük başarıyı yaşatmış teknik adamdır. Milli takımla da yaptıkları ortadadır.

Fatih Terim, bir dünya markasıdır.

Eleştirmek ayrı bir şey, zamanında ben de çok eleştirdim. Ama gerçekleri görmemezlikten gelemeyiz.

Seversin veya sevmezsin ama Galatasaray tarihine adını altın harflerle kazımıştır.

Bir insanın gereğinden fazla kibirli olup olmadığını anlayabilmek için onu yakından tanımak gerekir. Onu yeterince tanımadan ahkam kesmek sağlıklı sonuçlar vermez. Hayattan öğrendiğim en önemli şeylerden biri de budur.

Size göre en büyük başarıyı "yaşatmış", kimine göre ise en büyük başarıya başkalarının sırtından ortak olmuş. Hangi bakış açısından baktığına bağlı. Senin bakış açına göre FT olmasa o başarılar asla gelmezdi.

Bana göre bu sezon FT'nin gerçek anlamda ne kadar başarılarımızda katkısı olduğunu ispatlıyor. Elinde üst düzey oyuncular ve yardımcılar olmadığı zaman FT koca bir hiç. Gördüğümüz üzere FT öyle özel bir hoca değil, hatta gayet vasat bir adam.

Size göre en büyük başarıyı "yaşatmış", kimine göre ise en büyük başarıya başkalarının sırtından ortak olmuş. Hangi bakış açısından baktığına bağlı. Senin bakış açına göre FT olmasa o başarılar asla gelmezdi.

Bana göre bu sezon FT'nin gerçek anlamda ne kadar başarılarımızda katkısı olduğunu ispatlıyor. Elinde üst düzey oyuncular ve yardımcılar olmadığı zaman FT koca bir hiç. Gördüğümüz üzere FT öyle özel bir hoca değil, hatta gayet vasat bir adam.

O kadar çok faktör var ki. Tartışmasız en iyi denilen teknik direktörlerin de bekleneni veremediği veya dibe vurduğu sezonlar olmuştur. Üst düzey oyuncular ve yardımcılar mutlaka her dönemde önemli ama başarıyı getiren onlarca faktörden sadece ikisi.

Hep söylüyorum. Fatih Terim kendisi bırakana kadar burada kalmalı.

Bazı renkdaşların anlamadığı, eleştirmenin, hocanın başarısını ve devamlılığını istemekle zıt bir düşünce olmadığıdır.

Takım iyi oynamıyor. Defansif ve ofansif olarak ortada kötü bir performans söz konusu. Ama en önemlisi takım koşup mücadele etmiyor. Bir takımın maç genelinde sadece 100-103 km civarında koşması kabul edilebilir bir durum değil. Bir de kalite olmayınca ciddi sıkıntı yaşıyoruz.

Sözün kısası Fatih hocanın takımı toparlaması lazım. Bu yılki performansı çok kötü.

Mahalle yanarken ....... saçını tararmış..

Camia topyekün savaşa girmişken hala burada teknik taktik kasanlar bana bu sözü hatırlatıyor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt