Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1.Kendin izle tekrarını maçın burda birbirini gazlayanlara bakma.
Bu gazlayanlarin fikirlerine güveniyorum.
2.Bugün oynayan takım 3-4 oyuncu dışında sürekli u21 maçlarında oynayan altyapı oyuncuları.Birbirlerini çok iyi tanıyorlar.
Ben genc oyuncularin bir arada oynamasindan degil, ciktiklari A takim oyuncularindan bahsediyorum, ki o ciktiklari A takim oyunculari da bir iki istisna disinda rakip takimda dahi oynayamaz.
3.Karşılarındaki rakip u21 liginde oynasa sırıtmaz.
4.Fatih Terim'in avukatı değilim savunmuyorum.Yarın gönderilsin umrumda olmaz.
Buna kendin inanmissin, avukatlarindan bile daha iyi savunuyorsun bu yüzden senin icin yapabilecegim bir sey yok.
5.İsmail Çipe hariç mevcut altyapı oyuncularından hiçbiri a takımda oynayamaz.Bırak a takımı süper ligde oynayamaz.Ali Yavuz Kol'u tam izleyemedim ona bişey diyemem.
Adamlar daha bir mac yapti ve tekrar olacak ama bir iki istisna disinda A takimin lesleri ile maca ciktilar.
..

Kenan duvar ile konuşuyorsun niye uğraşıyorsun ki boşuna zamanına ve sinirlerine yazık.

Bırak ötüp dursun.

sent via GSC

20 sene önceki terimi bilmeyen biriyle terimi konusmam açıkçası hocadaki teknik taktik fizik aşırı inadi dahil herşeyi anlarım fakat terim nolursa olsun çok adil bir adamdı bu sezon ilk defa içinden kindar adaletsiz bir insan çıktı neden nasıl oldu bilmiyorum ama hem kendisi hem takımı yakıyor

Herkes eleştirir ilk mağlubiyette 11 alt yapı ile çıkıp kaybetsek.
Şimdi senin objektif 1 Terimci olduğunu düşünerek postunla alakasız birkaç soru yönelteceğim;

Israrla kötü oynamalarına rağmen oynatılan Selçuk veya Eren yerine altyapıdan birini oynat demek Terim düşmanlığı mı hadsizlik mi

Fatih Terimi korumak için Selçuku övmek Terimin hanesine - mi yazar yoksa + mı

Taraftarın kulübün ekonomik şartlarını gözetip altyapıdan oyuncu oynatılmasını istemesi kötü birşey mi

Fatih Terimin bir de 2 ay sonra görün dediği Yunus gerçekten ptt topçusu mu yoksa Fatih Terim Terimcilerden az mı futbol biliyor

Ozan'ı şak diye 11'e koydu değil mi, ama neden hiç düşündünüz mü?

Stoper al(dır)mamasına rağmen Maicon'u yollamak için mobbing uyguladı el de var zaten 3 stoper (Maicon, Serdar, Ahmet) şurayı bir vasıfsızla tamamlayabilseydi Ozan'nın O'sunu rüyanızda görürdünüz.

Sezonun en başından beri Serdar-Ahmet tandemini kullanmadı mı? Baktı olmadı attı sahaya Ozan'ı.

Aynı şekilde Celil, Atalay yerine Selçuk'u tercih etti.

Aynı şekilde Feghouli yerine Sinan'ı tercih etti.

Aynı şekilde genç forvet yerine Eren ile Muğdat'ı tercih etti.

Bunlar takımın evlat kontenjanından olduğundan mobbing uygulanamıyor, yerlerine başka birisi tercih edilemiyor.

Hocanın ilk geldiğindeki Sabri hakkındaki konuşmasını izleyin: ''Ben olsam Sabri'yi göndermezdim, aidiyet duygusu bazı şeylerden daha önemli, onu korumalıyız'' vs.

KISACASI; AİDİYET DUYGUSU İLE KULÜP YÖNETİLİYOR.

Şimdi senin objektif 1 Terimci olduğunu düşünerek postunla alakasız birkaç soru yönelteceğim;

Israrla kötü oynamalarına rağmen oynatılan Selçuk veya Eren yerine altyapıdan birini oynat demek Terim düşmanlığı mı hadsizlik mi

Fatih Terimi korumak için Selçuku övmek Terimin hanesine - mi yazar yoksa + mı

Taraftarın kulübün ekonomik şartlarını gözetip altyapıdan oyuncu oynatılmasını istemesi kötü birşey mi

Fatih Terimin bir de 2 ay sonra görün dediği Yunus gerçekten ptt topçusu mu yoksa Fatih Terim Terimcilerden az mı futbol biliyor

1. Değil, istenebilir.
2. Eksi yazar.
3. Değil
4. Kaybedilen ilk maçtan sonra o PTT topçusu, bundan cacık olmaz, Terim gençleri de bitirmiş denecek.

Genç oyuncular kötü giderken kurtarıcı olarak değil, takım iyiyken yavaş yavaş monte edilmeli.

Nasıl ki terbiye çorbaya azar azar katılır bu da öyle. 11 de Melo gibi, Hagi gibi liderlerin olur. Genç isimleri önce 1, sonra 2, 3 diye denersin. Önce bazısı 5-10 dakika oynar. Sonra 30 dakika, en sonunda da zorlu bir maçta 11 çıkar.

Eren ve Selçuk rezil diye bu adamları da kaybetmek aynı sinerjisiz ve enerjisizliğin içine kurban olarak seçip atmak doğru değil.

Son olarak, Bu yetersizler zaten oynamasa da senede toplam 6 Milyon Euro alıyor.

Şurda okuduğum yorumlardan sonra gönderilmesini dört gözle bekliyorum. Bütün yorumların ss ini aldım Fatih Terim elbet bi gün gidecek ve burda şu an bu yorumları yapanlar geri dönmesi için dua ediyor olacak ve ben de hepsini ifşa edicem. Takım kötü kim varsa o gitsin Fatih Terim gelsin. Takım iyi imparator Fatih Terim. Takım kötü Fatih Terim futbol fosili, gitsin. Böyle bi kısır döngü.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selçuk ve Erenin sürekli oynatilmasi dogru degil - bu oyuncular yerine gençlere sans verilmeli. Biri Abdülhamit II.nin cesedinden daha ruhsuz digerinin hali ortada. Bizim taraftar olarak görmek istedigimiz seylerden biri Yunus, Celil ve Atalay gibi gençlerin kötü oynayan ilk 11 oyuncular yerine oynatilmasidir. Bunu yapmadigi sürece elestirilmesi son derece dogru

Lakin bu kararlar için ne kadar elestirilecekse Ozan Kabak tercihi de o kadar övülmeli. Maicon denen favela çocugu yahut Ryan Donku stoper olarak oynatabilirdi onlar yerine Ozan Kabaki tercih etti. Sampiyonlar Liginde bile Ozana güvendi. Geçmis hocalara baktigimiz zaman dogru düzgün genç oynatan hocalardan biri de yine Fatih Terimdir.

İyi gün taraftarı kesime son dönemdeki sonuçlarla koz verdi hoca ama yine gerekeni yapacaktır.

Şurda okuduğum yorumlardan sonra gönderilmesini dört gözle bekliyorum. Bütün yorumların ss ini aldım Fatih Terim elbet bi gün gidecek ve burda şu an bu yorumları yapanlar geri dönmesi için dua ediyor olacak ve ben de hepsini ifşa edicem. Takım kötü kim varsa o gitsin Fatih Terim gelsin. Takım iyi imparator Fatih Terim. Takım kötü Fatih Terim futbol fosili, gitsin. Böyle bi kısır döngü. CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Senin gibi tatlı rüyalar gören taraftarlara Terim fazla zaten. Size Ali Koç gibi vizyoner bir başkan comolli gibi bir sportif direktör cocu gibi bir teknik direktör lazım.

Baya baya azınlıkta...

Tt stadı en göze gelinir örnek diyelim yeterli olur. Şimdi başka ortaya atılacak bir delil ne sende nede bende var.

Antiterimciler orada tık sesleri çıkmıyor. Korkularından da olabilir tabiki diye bilirsin şimdi tabiki.

Sanal alemde kimin ne olduğu beli olmayan ortamlarda bu durum ölçülmez zaten. Hele ki bu forum hiç ölçü değil. Şurada olsa olsa 100-500 kişi yazışıyordur devamlı olarak.

Ben genelde kahvehane'de izlerim. Çok kişi egoistliğinden, inadından yakınıyor. Ha taraftarımızı Terimci antiterimci olarak ayırmak istemiyorum. Şu an ihtiyacımız olan bu değil. Ft'nin seveni çok biliyorum. Fakat bu sezon sonunda sen dahil savunanı kalmayacak. Bu gidişle ilk 10 giremez takım, onu söyleyim. Son iki aydır ne doğru dürüst gol atabildik, ne pozisyona girdik.

Gercekci olmakta fayda var sampiyonluga oynayan bir kulup ayni anda 4-5 genc oyuncu cikarmasi mümkün degil

Ozan ilk 11 oyuncusu,yunus ta sezon basinda sans buldu

Sakatliklardan sonra selcuk’un yerine herhangi bir genc kazanilmasi konusuna katilirim ama 4-5 genc ile oynayalim diyenler hayal görüyorlar,sampiyonluga oynuyoruz havlu atmadik

Senin gibi tatlı rüyalar gören taraftarlara Terim fazla zaten. Size Ali Koç gibi vizyoner bir başkan comolli gibi bir sportif direktör cocu gibi bir teknik direktör lazım.
Benim yazdığım şeyle senin verdiğin cevabın ne alakası var?

Kenan duvar ile konuşuyorsun niye uğraşıyorsun ki boşuna zamanına ve sinirlerine yazık.

Bırak ötüp dursun.

sent via GSC
Haklisin, gercekten insanin artik forumda bir cok konuya giresi olmuyor. Cünkü elestiri yaziyorsun, icinde hakareti gectim tek kötü bir laf dahi yok ama gelen cevaplar hem düsmanlar, iyi gün taraftari, futbol cahilleri, hadsizler ve benzeri kelimeler. Forumda goygoy muhabbeti yapilabilen üc bes kisi olmasa girilecek yer degil gercekten. Gecen sezon da böyleydi, biz Tudoru elestirirken de yemedigimiz laf kalmamisti. Ilginc olan o zaman Tudor diye ölüp bitenlerin bazilari bugün arkasindan salliyor. Ha bak en önemli argümani unutmusum. vizyoncu. Halbuki bu yakistirma ile Fatih Terime salliyorlar haberleri yok, malum adam sampiyonluk kutlamasina sampiyonlar ligi müzigi ile cikti, ortaya bir VIZYON koydu. Em azindan bana bu kelimenin anlami böyle ögretildi, bilmiyorum belki devamli bu kelimeyi kullananlar bu kelimenin altinda baska bir sey anliyordur.

Taktik yok, sistem yok falan diyen arkadaşlar bana hangi antrenör döneminde ayağa güzel pas yapan bir takımımız vardı(terimsiz) örnek verebilirler mi? 4 sene üst üste şampiyon olduk takım mükemmel oynuyor herkesi dağıtıyor, geçelim.

-Lucescu dönemi. İlk sene ft döneminin aynısı kadro. şükür gitmiş jardel gelmiş. Aşağı yukarı her şey hazır olduğu için bu seneyi geçiyorum.
Lucescu'nun ikinci senesi beraber oynayabilen, iyi kapanan nou camp deplasmanında galibiyeti kaçıran lakin taraftarın oynanan futboldan asla tatmin olmadığı bir sene. Zaten gitmesinin en büyük sebeplerinden birisi de buydu. 2000'lerin tadını alan taraftar o futbolu da beğenmedi.

-Tekrar ft geliyor. Bu dönemi geçiyorum ft dışında dediğimiz için. Yine de ekleme yapayım 2012'deki takımı övdüğüm için. Hiç bir şey oynamadığımız(özellikle ikinci sene), saçma sapan adamlara paralar saçtığımız bir dönemdi.

-Sonra hagi geldi. Kısıtlı bir kadro ve maddi yetersizlikler arasında iyi bir ilk 11 oluşturdu. Ribery gibi bir adam da getirildi. Takımın futbolu kimseyi tatmin etmese de ben izlemekten keyif alırdım. Orta sahada ergün-conceicao ikilisi iyi top yapardı. Ama asla güzel top oynayan bir takımdı diyemem. Ligi de üçüncü bitirdi.

-Erik Gerets. Gerets sevdiğimiz bir abimizdi. Janti adamdı. Alt yapıdan çok adam oynatırdı. Ama topun arkasına geçme, alan daraltma, defans yapma kavramlarından habersizdi. Zaten ilk geldiği gün açıklamıştı 1-0 kazanmaktansa 5-4 kazanmayı yeğlerim diye. Takımı da buna göre oynattı, sürekli atak yapan daha doğrusu ileri top şişiren bir takımdık. Tek ön libero oynardı. Daha doğrusu tek orta saha. İkinci sene biraz daha ayağa pas yapan, set oyunu oynayan bir takım kurmak istedi, imkanlar da el vermedi(bkz. inamoto), kendisi de beceremedi. Çok kötü top oynayan bir takım ortaya çıktı. tek artısı arda turan'ı takıma tam olarak monte etmiş olmasıydı ki kendisi de bir trabzon maçında 2-3 ay sakatlanmıştı. Takım ligi kötü bir yerde bitirdi. Totalde baktığımızda o istediğimiz sistemli takım yine yoktu.

-Karl Heinz feldkamp. Yanlış hatırlamıyorsam lincoln ve linderoth onun döneminde alınmıştı. Linderoth sakatlıktan hiç çıkamadı, lincoln'le de anlaşamadılar. 11 metin olayının patladığı seneydi. Bol bol mücadele, kan ve göz yaşı vardı ama sistem ve güzel futbol yoktu. Zaten leverkusen'den 5 yemiştik avrupa'da. Seneyi de tamamlayamadı, cevat güler geldi.

-Michael Skibbe işte bu adama gelince benim açımdan işler biraz değişiyor. Her ne kadar şampiyonlar ligi ön elemesine 5 tane stoperle çıktıysa da genel olarak izlerken en keyif aldığım Galatasaray'lardan birisiydi. Lakin yine işin sadece hücum kısmında. İlerde arda-lincoln-kewell önlerinde baros'la bir dönem özellikle ankara deplasmanlarında çok keyifli futbol izlemiştik. Defans-orta saha yine vasat adamlardan kuruluydu ve oralarda yapılan güzel işler yoktu. Ayhan-barış-mehmet topal-mehmet güven falan oynuyordu işte. Keyifli futbol vardı ama oyunun hem hücum hem de defans kısmını yapabildiğimiz bir düzen var mıydı diye sorarsanız yoktu. Saçma sapan 2-3 yenilgi sonrası da görevine son verildi. Gidişine en çok üzüldüğüm adamlardan birisiydi. Seneyi bülent korkmaz tamamladı. Tamamen defansa yönelik bir sistemi vardı. Son dönemlerdeki kötü oyun iyice kötüleşti sezon sonuna kadar ivme böyle devam etti.

-Frank Rijkaard. Büyük ümitlerle geldi tabii. Sistem getirecek total futbol oynatacaktı. Hakan balta-gökhan zan-servet çetin-sabri önlerinde bam(genç arkadaşlar için-barış ayhan mustafa sarp). Ofansif hat yine iyiydi kewell-arda-baros-keita-gio-jo-elano. keyif veren maçlar olduysa da kesinlikle kötü bir takım oyunu vardı genel olarak. Seneye bomba gibi girmiştik herkese 5-6 sallıyorduk lakin o zaman da pas yüzdemizin, hücum paslarımızın falan berbat olduğunu bu şekilde devam edemeyeceğini söylemiştim. Nitekim öyle oldu. Sanırım kimsenin hatırlamak istemeyeceği iki sezon bu şekilde geride kalmış oldu.

-2010-2011 Gheorghe Hagi. Burayı pas geçiyorum. Burada futbol yok. Yalan olmasın seyretmedim de maçları.

-Fatih Terim. Yeniden terim. başta yazdığım sebepten ötürü burayı geçeceğim ancak benim izlediğim galatasaray takımları arasında en sevdiğim iki takımdan birisidir. Mücadeleci, oyunu asla bırakmayan orta saha hakimiyetini eline alan, derbilerin hepsinde rakiplerini yamultan bir takımdı. Selçuk melo orta sahası. Alt yapıdan emre-semih ilerde elmander-necati falan çok hoş takımdı. Neyse geçiyorum.

-Mancini. Mancini senesi benim aklımda kalanlar: sneijder'in çok ekstra bir performans göstermesi, juventus'u eleyişimiz ve inanılmaz saçma oyunculara acayip paralar verilmesi. Genel olarak dengeli bir futbol oynuyorduk. Ne defansta ne hücumda kötüydük ama iyi de değildik. Taraftarın istediği futbola ise burada da ulaşamıyoruz.

-Prandelli-Burayı da geçebiliriz. Konuşacak fazla bir şey yok. Sadece taraftarın beklentisi karşılanmadı diye bırakalım.

-Hamza hamzaoğlu- Şampiyonluk falan iyi hoş ama senenin yıldızının muslera olduğu ortamda iyi ya da keyifli ya da sistemli bir futboldan
bahsedemeyiz sanırım. İkinci seneyi denizliye devredelim

-Denizli. Geçiyorum.

-Riekerink beklentimden daha iyi iş yaptı ama yetmedi. Zaten takım üzerinde herhangi bir ağırlığı da yoktu. İyi adamdı ama severdim.

-Tudor. Bazen çok ümit vaat eder bazen de nefret ettirirdi. Kompleksli ve takıntılı bir adam olmasa başarılı olabilirdi.. En azından alan daraltan, kondüsyonu yüksek bütün oyuncularının görevlerinin belli olduğu disiplinli bir düzeni vardı. Östersund olayından dolayı kredisi ciddi şekilde azalmış şekilde başladı lige. O ya da bu sebepten taraftarın beklentisini karşılayacak bir futbol yine ortada yoktu.

Şimdi sizler örnek verebilirsiniz, kompak şekilde hücum ve defans yaptığımız, hücumu geniş defansı dar alanda yaptığımız, sürekli bir hücum planıyla yüklendiğimiz bir takım, onu oynatan bir hoca var mıydı? Tiki takayı total futbolu falan geçiyorum? Varsa bunlardan terimsiz olanları hangisidir? Ben tabii kendi yaşım ölçüsünde yazdım eskilerden örnek verilebilir.

Şurda okuduğum yorumlardan sonra gönderilmesini dört gözle bekliyorum. Bütün yorumların ss ini aldım Fatih Terim elbet bi gün gidecek ve burda şu an bu yorumları yapanlar geri dönmesi için dua ediyor olacak ve ben de hepsini ifşa edicem. Takım kötü kim varsa o gitsin Fatih Terim gelsin. Takım iyi imparator Fatih Terim. Takım kötü Fatih Terim futbol fosili, gitsin. Böyle bi kısır döngü.

Kısır döngü olduğu doğru yıllardır kulüp 1 gram ileri gidemedi Terim'li veya Terim'siz.

2013 şampiyon 2014 çöküş.
2015 şampiyon 2016 çöküş.
2018 şampiyon 2019 çöküş.

1 mutluluk gelecek 1 hüzünün habercisi bu kulüpte. Bknz; 1 iyi topçu transfer edilirse 1-2 iyi topçu şutlanır takımdan.

Futbolcular artık Galatasaray gibi takımda kalmak için götlerini yırtmalı, nasıl City'de kalmak için Juventus'ta kalmak için köpek gibi oynuyorlarsa burada da öyle olmalı.

Gel gör ki Galatasaray takımına gelmek ve oynamak için yalamak, yalakalık yapmak yetiyor.

Muhtemelen ben spor yöneticiliği, scoutluk vs. bir iş yapıyor ve hocanın sevdiği bir tanıdığı olsaydım şu an Florya'da götümü yaya keyif yapıyordum.

Ölene kadar Terim takımda kalmalı bunu sürekli söylüyorum ama birisi gerçekleri yüzüne vurmalı artık.

Nasıl ben, sen, o en mükemmel değilsek Terim'de değil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt