- 26 Kasım 2008
- 18.139
- 17.027
- 2.443
Canım benim başka hocaya çalışma imkanı tanınmadığından bahsettim zaten. Yani aynı serbestliği başka hocaya tanıyabilsek belki kıyaslardık ama yok. 2 kötü sonuçta homurdanıyor herkes, zaten ülkede herkes teknik direktör. Kısa dönem iyi oynatan hocalar olmuştur sadece. Ayrıca son senelerdeki antrenör seçimleri anormal kötü zaten tek tek değerlendirmek istemiyorum, sadece Prandelli isabetli bir tercihti bence ama o da öyle böyle batırmadı.
Prandelli'yi ben de beğenirdim italya milli takımını çalıştırdığı dönemde, yalan yok. Gerets-Lucescu-Hamza-Hagi-Rijkaard 2'şer sene çalıştırdı takımı, üçünün ortak noktası şampiyonluk yaşamış olmaları(gerets-lucescu-hamza). Hamzanınki tam iki değil ama olsun. Prandelli tahammül edilecek gibi değildi. Feldkamp kendisi bıraktı gitti, bülent korkmaz'dan da bir şey olmayacağı belliydi. Riekerinkle de olmadı. Sadece skibbe'ye daha çok şans verilebilirdi benim görüşüm. Yoksa hemen adam harcadığımızı düşünmüyorum. 1 sezon-2 sezon bir şeyler göstermek için yeterli bir süre. Yani biraz başarılı olan taraftara ümit veren adama şans veriliyor genelde terimle bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Kredisi elbette diğerlerinden fazla bu da doğal.
Benim buna bir cevabım olabilir. Malesef etik olmayan yol ve yöntemlerle yerine geldiği ve geldikten sonra 1-2 kez(deplasman sorunu, 16 maçta 4 mağlubiyet bize çok vb.) laf çaktığı Tudor'dan daha kötü top oynatıyor. Ve yine benim eleştirdiğim nokta hem medyada hem örgütlü taraftar grubu tarafından bütünb u kötü gidişata rağmen hiç bir eleştiri görmüyor. Şu forumda bile 3-4 eleştiren insana büyük oranda sadece hakaret ile cevap veriliyor. Bu kadar büyük koruma altında çalışan biri ile ülkeye yeni gelen medyada, siyasette, taraftar gruplarında sıfır desteği olan insanların adil şartlarda iş yaptığını söylemek de zor değil mi?
Yani size garip gelmiyor mu oynadığı maçlarda gayet iyi oynayan Feghouli niye daha önce oynamadı diye dahi 1(yazıyla bir) gazetecinin dahi soru soramaması?
Feghouli konusunda başka bir başlıkta da yazmıştım 46 tane resmi maça çıkmış bizimle. Kalitesini beklediğimiz şekilde göstermiş olsa zaten Terim'i de indirirdi taraftar, o oynatılmadığında. Yine de müthiş bir adam ve oynatılması gerektiğini ben de savunuyorum. Ama neden oynatılmadı, çok süperdi gibi bir görüşüm yok.
Etik olmayan yol ve yöntemlerden kastını anlamadım. Taraftarı falan kendisinin tuttuğunu düşünüyorsan tezahürat vs yapsınlar diye o konuda bir şey diyemem, bilgim yok. Niyet okumayı da sevmem. İlla ki etik olmayan bir durumdan bahsedeceksek Tudor'un bize gelişi buna daha uygun bana göre. Tudor'un oynattığı futboldan daha büyük problemleri vardı. Taraftarı en çok geren noktalar berbat derbi maçları karnesi, oyuncularla yaşadığı sorunları ve iletişimsizliğiydi. Rodrigues'in açıklamalarına bakabiliriz bu noktada o adamı unutun diyordu. Donk'a geldiği ilk gün seni oynatmayacağım istediğini yapabilirsin diyen bir adam. Zaten pek çok ismin performansı arttı tudor gittikten sonra, ki takım ndiaye'yi de kaybetmişti kısa bir süre içinde. Tudor o havayı veremedi ne takıma ne de taraftara.
Benim gördüğüm Tudor, kafasında planı olan bir adamdı. 3-5-2'yi sevdiğini zaten biliyoruz. Mariano'yu aldırdı örneğin 5'linin sağında oynamayı bilen bir topçuydu. Asamoah'ı deli gibi istedi o da 5'linin solunda oynayan bir adamdı. Orta sahaya aldırdığı adamların hepsinin koşu kaliteleri yüksek, alan daraltmaya uygundu. Bence fena bir planı yoktu ama ne oyuncuları yönetebildi ne medyayı ne de taraftarı. Bu zaafiyetlerinin olması benim ya da taraftarın suçu değil. Fatih Terim'in bunları iyi yapıyor oluşu da bizim için bir dezavantaj değil avantajdır. Yoksa taraftar şu an da istifa diye stadı inletiyordu. Hatta inletemiyordu çünkü stat bu kadar dolmazdı. Terim olmasa o antrenmana kaç kişi giderdi sizce? Bunlar avantajdır bu süreçte.
Terim'in hiç bir eleştiri görmediğine de katılmıyorum, zaten şu sayfalarda geriye gidersen olumsuz yorumların çok çok fazla sayıda olduğunu görürsün. Stada giden taraftarda da tam tersi. O konuda yapacak bir şey yok. Medyada ise baya giydiriyorlar benim izlediğim. Eskiden ağızlarını açamazlardı o doğru ama şu an herkes ağzına geleni söylüyor hocaya.