Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dostum , yani büyük kulüp kavramını mı anlatmamı istiyorsun..?

Hayir varmak istedigim nokta sudur: bir kulubun sportif olarak domine edebilmesi icin mali olarak domine etmesi gerekir oncelikle

Bu mali dominasyonun da tarihle, prensiplerle, taraftarla bir alakasi yoktur. Manchester City, Chelsea, PSG gibi ornekler mevcut. Bizdeki muadili de Basaksehir bunlarin. Ayrica kaldi ki borcu bitirsek ve Settlement Agreement'in sonuna gelsek guzel para harcayabilecegiz belki Fener'e Besiktas'a kiyasla ama bu surecin hazirligini iyi yapmiyoruz su an.

Kaos yok çünkü herkes rezaleti kabullenmiş durumda.. milli takımın bu haliyle takımın başında Fatih Hoca olsa şimdi kıyametler kopuyordu ülkede..
Aynen kimsenin umurunda değil şu an milli takım. Terim varken her aday kadro, her maç sonucu olaydı. Lucescu geldiğinden beri 12 maçta 3 galibiyetimiz var ve rezalet oynuyoruz, kadrolar açıklamalar her şey mega fail. Ama Terim'in bir mağlubiyeti kadar ilgi çekmiyor bu durum çoğu zaman.

Kulübün yapısı fazla abartılıyor. Evet diğer kulüplere göre daha kapalı yapıdayız ama buna rağmen en başarılı kulübüz. Bizde kimse kendi diktatörlüğünü kuramıyor (fb ve bjk'nin aksine)

Abdurrahim Albayrak'ı genel kurula sorsan büyük çoğunluk sevmiyordur. Peki bu adam nasıl her yönetime giriyor. Çünkü müşteri bunu talep ediyor. Kulübün yapısı ne kadar değişse de yönetici profili yükselse de bu şartlarda değişen bir şey olacağını sanmıyorum.

Kulübün yapısı fazla abartılıyor. Evet diğer kulüplere göre daha kapalı yapıdayız ama buna rağmen en başarılı kulübüz. Bizde kimse kendi diktatörlüğünü kuramıyor (fb ve bjk'nin aksine)

Abdurrahim Albayrak'ı genel kurula sorsan büyük çoğunluk sevmiyordur. Peki bu adam nasıl her yönetime giriyor. Çünkü müşteri bunu talep ediyor. Kulübün yapısı ne kadar değişse de yönetici profili yükselse de bu şartlarda değişen bir şey olacağını sanmıyorum.

Buna rağmen değil bununla beraber en başarılı kulübüz.

Abdurrahim Albayrak'ı da taraftar maraftar değil,liselilerin kendisi bizzat yönetimlere alıyor.Çünkü kulüp devamlı politik gelişmelere göre konumlandırılıyor birileri tarfından.

Buna rağmen değil bununla beraber en başarılı kulübüz.

Abdurrahim Albayrak'ı da taraftar maraftar değil,liselilerin kendisi bizzat yönetimlere alıyor.Çünkü kulüp devamlı politik gelişmelere göre konumlandırılıyor birileri tarfından.
İlk cümleye katılıyorum ama diğer söylediğin kendimizi kandırmak olur. Evet Albayrak'ın iktidara yakın olması da etkili ama kulüpte başka iktidara yakın isimler de bulunabilir.

Albayrak'ın yönetimlere alınmasının sebebi daha çok taraftarı arkalarına alma isteğinden kaynaklanıyor.

İlk cümleye katılıyorum ama diğer söylediğin kendimizi kandırmak olur. Evet Albayrak'ın iktidara yakın olması da etkili ama kulüpte başka iktidara yakın isimler de bulunabilir.

Albayrak'ın yönetimlere alınmasının sebebi daha çok taraftarı arkalarına alma isteğinden kaynaklanıyor.

Bir tek o demedim zaten.Burada işlev de önemli.Dursun Özbek de bu profilde bir adam mesela.Riva-Florya işini halletmesi için getirildi,halletti gitti.Ama Albayrak'ın taraftarla vb. ilgisi yok.Hani şu an herkes istifa diyor,istifa edip gidiyor mu?

Serdar konusunda saçmaladi ama forvetsizlik sorunda suçsuz. Ben Serdari istemiyorum gibi açiklama yaparak hem son sampiyonlukta katkisi olmus oyuncuya gereken saygiyi göstermedi, hem milyonlarca avro kazanma ihtimali varken bu ihtimalin yuksek olmamasini sagladi. Serdari en kötü ihtimalde yedek olarak tutabilirdi.

Forvet konusunda Terimin hatali oldugunu dusunmuyorum lakin. Yönetimin beceriksizligi icin hoca suclanmamali. Hocanin gorevi oyuncu bulup almak da degildir.

Bir tek o demedim zaten.Burada işlev de önemli.Dursun Özbek de bu profilde bir adam mesela.Riva-Florya işini halletmesi için getirildi,halletti gitti.Ama Albayrak'ın taraftarla vb. ilgisi yok.Hani şu an herkes istifa diyor,istifa edip gidiyor mu?
Nasıl ilgisi yok ya? Ülkede istifa diye bağırmakla kim gitmiş? Önce adamı pohpohlayıp konumunu popülaritesini yükseltirsen şimdi istifa diye bağırarak gitmesini bekleyemezsin maalesef.

Ne desem ikna olmayacaksın ama taraftarın da bazı şeylerde payı var oldukça.

Hayir varmak istedigim nokta sudur: bir kulubun sportif olarak domine edebilmesi icin mali olarak domine etmesi gerekir oncelikle

Bu mali dominasyonun da tarihle, prensiplerle, taraftarla bir alakasi yoktur. Manchester City, Chelsea, PSG gibi ornekler mevcut. Bizdeki muadili de Basaksehir bunlarin. Ayrica kaldi ki borcu bitirsek ve Settlement Agreement'in sonuna gelsek guzel para harcayabilecegiz belki Fener'e Besiktas'a kiyasla ama bu surecin hazirligini iyi yapmiyoruz su an.

ben şu an içinde bulunduğumuz duruma dair kısa vadede izlenmesi gereken yol hakkında tartışmıyorum. söylediğim, senin tabirinle "güzel para harcasak" da floryanın dinamikleri yenilenmediği sürece değişen birşey olmayacağı. çünkü , daha önce olduğu gibi birkaç yıl içerisinde yine bu noktaya dönülecektir. dolayısıyla bahsettiğim şey bizi bu noktaya döngüsel olarak iten sistemin değişmesi gerektiği.

psg'den örneklediğin "mali dominasyon"un bizle ne alakası var bilemiyorum , bizde o tarz bir durum olmaz. benim önerdiğim şey sadece kulübün varlığını sürdürdüğü ligin yapısına karşılık en yüksek verimin alınabileceği sistematik bir finansal işleyiş , yani proje takımları oluşturmak ve bu düzeni sağlamlaştırarak her sezon tepede kalabilmek. bu da ancak ve ancak nitelikli insanların gereken konumlarda görev almalarıyla sağlanabilecek bir durum. böyle bir konumlaşmayı oluşturabilmek için de takdir edeceğin üzere dipten başlamak gerekmekte.

not: benim büyük kulüp olmaktan kastım city , psg vs. değil. sadece doğru yönetilir ve doğru ilişkileri kurabilirsek sahici potensiyalimiz kendini gösterecektir diyorum..

Serdar konusunda saçmaladi ama forvetsizlik sorunda suçsuz. Ben Serdari istemiyorum gibi açiklama yaparak hem son sampiyonlukta katkisi olmus oyuncuya gereken saygiyi göstermedi, hem milyonlarca avro kazanma ihtimali varken bu ihtimalin yuksek olmamasini sagladi. Serdari en kötü ihtimalde yedek olarak tutabilirdi.

Forvet konusunda Terimin hatali oldugunu dusunmuyorum lakin. Yönetimin beceriksizligi icin hoca suclanmamali. Hocanin gorevi oyuncu bulup almak da degildir.
Hocamız yönetimlerden bağımsız tek başına başarılı olacak kabiliyette değil miydi? Şimdi yönetim beceriksizliğinden mağdur mu oluyor :) İşler iyi giderken sadece Terim'in eseri kötü giderken yönetim beceriksiz. Yönetimdeki kankasına da istediğini yaptıramıyorsa yazık gerçekten.

Hocamız yönetimlerden bağımsız tek başına başarılı olacak kabiliyette değil miydi? Şimdi yönetim beceriksizliğinden mağdur mu oluyor :) İşler iyi giderken sadece Terim'in eseri kötü giderken yönetim beceriksiz. Yönetimdeki kankasına da istediğini yaptıramıyorsa yazık gerçekten.

Sormasi ayip degilse avatarinda niye çocuk tecavüzcüsü var renktas

Yok yaw ciddi soruydu. :D Bence Fatih Terimin bu sezon için elestirilecek kararlari var. Özellikle Feghouli ve Serdar konusunda hatali oldugunu düsünüyorum. Ve yanlis insanlara çok güvendi/güveniyor.
Fatih Terim'i eleştirmen gözlerimi yaşarttı. Frank underwood karakterini sevdiğim için avatarimda var. Umarım bu cevap merakını giderir.

Fatih Terim'i eleştirmen gözlerimi yaşarttı. Frank underwood karakterini sevdiğim için avatarimda var. Umarım bu cevap merakını giderir.

Dizinin orijinal versiyonu (Ingiliz dizisidir aslen) hem cok daha iyi cunku dizinin ortasinda ana karakter kovulmuyor hem de oradaki Francis Urquhart en az Frank Underwood baskan kadar efsane bir karakter Ian Richardson'in da oyunculugu cok iyi

K. Spacey'i aktor olarak cok severim hatta en begendigim Amerikali aktordur ama son donemde iyice sapitti hele soyle bir video cekti ki rezalet

Buna Terimciler neden sinirlendi anlamadim

Tabii ki de eleman hakliydi Unal Aysal

Ha bu kulubun en onemli ve en basarili elemani oldugunu degistirmiyor tabii ki

Ama kulubun para verip calistirdigi herkes elemandir yani

Eleman olmasi da efsane olmasina engel degil

laf sokusunda bulundugumu sandi heralde ama niyetim o degildi
ftnin o lafa alinmasi dogal ve baskanin da boyle birseyi soylemesi yanlis
elemansa bir onceki donemi cok kotu olan ve tdlik ceketimi astim lafiyla biten birini mantik olarak tekrar goreve getirmezsin, ama ftyi getirmenin taraftar destegi, kredit gibi bir suru avantaji var o yuzden ona gore konusman gerekir
orda sunu vurguladim aslinda: eleman derken bir bakima su deniyordu, ft kulup yapisi icinde td olarak gorev yapan bir elemandir, yani gorev tanimi bellidir ve "kurumsal yapi"nin icinde calisan birisidir. onun da ustunde kisiler vardir ve yetkili merci degildir
hocanin da bu hususta tulunla falan sorun yasadigini biliyoruz, kendi de hicbir zaman sportif direktor ile calismadi. gelir gelmez de transfer ve bilimum islerin sorumlusu kel cenk ergun kulupten dehlendi.
o halde sunu demek gerekir, su anki yapida ftnin bizzat getirdigi isimler hocaya yardimci olur iken (apo, hanedar, utkucan) neden oyuncu bulup transfer etmek hocanin sorumlulugunda bir olay degildir? bir onceki gorevi turkiye futbol direktoru olan birinden, maasi galatasarayin onceki 2 teknik direktorunun toplamindan fazla olan birinin neden boyle bir sorumlulugu yokmus gibi davranilmaktadir
ft galatasaraya ilk kez gelen biri degil 4. kez geliyor. bu kadar ragbet edilmesinin ve kulup icinde bu kadar etkili olmasinin sebebi elde ettigi basarilarin yani sira sorun cozebilen ve gerektiginde yonetici gibi davranan biri olmasidir
bu sebep ile, ftnin tam yetkili olacagi bir anlayisla dizayn edilmis su anki yonetim kurulu ve kulup birimleri soz konusu iken 7 aydir forvet bulunmamasinin tek sebebi yonetim olamaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt