Gel listesini cikaralim ve inceleyelim. Objektif olarak yanlis soyledigin cunku.
1) "Terim defalarca kovulmus bir adamdir."
- Milli Takim (1993-1996): Takim tarihinde ilk defa Avrupa Sampiyonasi'na katildi. Kovulmadi.
- Galatasaray (1996-2000): Malum
. Kovulmadi.
- Fiorentina (2000-2001): Kovulmadi. Gecen odul verdiler.
- Milan (2001-2002): Kariyerinde ilk defa kovuldu. Dunyanin en iyi takimi denilebilecek bir Milan'dan. Pirlo'nun hakkinda yazdiklari cok konusulur ama ornegin Gattuso ve Rui Costa gibileri cok iyi bir hoca oldugunu soylerler. Gattuso kovulma sebebini kulubu butunuyle yonetmek istemesinden oldugunu, baskanin isine karismasini sevmediginden kaynaklandigini soyledi mesela.
- Galatasaray (2002-2004): Ayrildi, kovulmadi. Inter ve Milan kendine teklif goturdu ama kabul etmedi.
- Milli Takim (2005-2009): Avrupa Sampiyonasi hikayesi malum. Kovulmadi.
- Galatasaray (2011-2013): Aysal tarafindan kovuldu. Sonrasindaki cokus malum.
- Milli Takim (2013-2017): Futbol disi olaylar yuzunden, biraz da meshur "Evet" akimina katilmadigindan kovuldu.
Sonuc: Isinden 3 kere kovulmus. Biri yonetim hatasi (Aysal), biri futbol disi sebeplerden (Milli Takim). Sanirsam Milan'dan kovulmasini gercek bir kovulma sayabilirsin, cunku alinan sonuclara dair bir sikinti vardi. Yani bir hocalik performansi zaafiyeti mevcuttu.
2) "Terimin tarihinde basarilar oldugu kadar husranlar da vardir."
- Milli Takimi ilk defa Avrupa Sampiyonasina goturmek. 2008'de Avrupa Sampiyonasi yari finali oynatmak. Yalnizca 1 defa Dunya Kupasi'na kalamamis.
- Galatasarayla 7 sezonda 6 Lig Sampiyonlugu, 2 Turkiye Kupasi, 4 Turkiye Super Kupasi, 1 UEFA Kupasi. Yalnizca 1 sene sampiyon olamamis.
Sonuc: Basarilarinin yaklasik 15'de 1'i kadar "husran"lari vardir. "Husran" dedigimiz seyler de ligde sampiyon olamamak ve dunya kupasina gidememek

. Her sene olan seyler degil yani.
Eh hal boyle olunca "Ya kardesim ne oldu da bu adama bu kadar guveniyorsunuz?" diye sorunca meczup damgasi yiyor insan. Asil ben soruyorum, "Ya kardesim ne oldu da bu adama bu kadar guvenilmesi sizlere batiyor?"