Fatih Terim Ünal Aysal zamanında gönderildiğinde kesinlikle hatalıdır.O dönemi herkes hatırlıyordur milli takım mevzusu olduğunda ünal aysal sözleşme uzatmak istiyoruz hocayla demişti.Terim ise beşiktaş maçından hemen önce oynanan içerideki antalya maçından sonra ''ben birileri istiyorum'' diye sözleşme uzatacak değilim dedi.Birileri dediği de galatasaray başkanı..O dönem şampiyonlar ligi ve lig oynarken milli takımın teklifini kabul etmişti.Üstüne demirören ile verdiği pozu biliyoruz.Muhtemelen aysal da hocayı çok sevmiyordu ama Terim maalesef o dönemde hatalıydı ki sonrasında milli takım sürecinde yaşananları görünce çok pişman oldu bence...Maalesef o 2013 milli takım süreci bizim için olumsuz anlamda büyük kırılma oldu..
Ama sonrasında tudor sonrası geldiğinde ise takım liderin 1-2 puan gerisindeydi ama 8-9 puan öndeyken geriye düşmüş,1 ay içinde beşiktaş,malatya,başak,trabzon deplasmanlarında yenilmiş ve hatta kepaze olmuş bir takım vardı.Üstüne 2 senelik başarısızlık sonrası özgüveni düşmüş bir camia ve karşısında güçlü başakşehir,zirveye oynayan fener ve talisca-q7-medel-pepe li beşiktaş takımı vardı..Ayrıca takımdan orta saha ndiaye gitti ve yerine adam alınmadı...Bu kadar olumsuzluğa rağmen o takımı orta sahada kimsenin yüzüne bakmadığı donk ile şampiyon yaptı.Üstüne 2 senedir derbi ve büyük maç kazanamayan takımın büyük maçlarda başı dik ayrılmasını sağladı ve tüm camianın özgüveni yerine geldi.
O sezon o devre arası Terim dışında kim gelse o kırılgan takım şampiyon olamazdı arkadaşlar...Öyle karmaşık bir ortam vardı..
Bu iki örneği neden yazdım...Çünkü bir insanı sevince her şeyi doğru yaptığını söylüyruz,sevmeyince de herşeyi yanlış yaptığını..
Bir insan herşeyi doğru yapamaz..Terim de arada yanlışlar yapıyor.
Ama kesin olan birşey varki terim abartılacak belki ama neredeyse gs tarihinin yarısı..Bugün gururla anlattığımız her başarıda o var..8 şampiyonluk,sayısısız kupa,uefa kupası,süper kupa,ş.ligi çeyrek finali..
Terim gs kulübünde antrenörden öte bir karakter..Babamız gibi..Zorda kalınca o yüzden hep Terim'e gidiyoruz..Dayak yiyince,zorda kalınca babasını çağıran çocuklar gibi..
Yarın öbür gün her insan gibi bu hayattan göçtüğünde o kadar aranacak ki.....