Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
3 defa hizmet etti Milli Takıma. Daha ne yapsın ki?
Yaptı. İlki 95-96 seneleri. Ben bile çocuk yaştayım. Terim’i Terim yapan o dönemin başarısı oldu. Sonraki milli takım dönemlerinde belirgin bir düşüş oldu o döneme göre. Aynısı bizde de oldu. Her seferinde o 96-2000 dönemini hayal ederek getirildi. Ama asla bir daha o performansına yaklaşamadı.

Terim aslında 2000’den sonra tükenerek bitiyor ama biz farkında değiliz. 2000’e kadar üreten bir adam iken, 2000 sonrası tüketen bir adama dönüştü.

Yaptı. İlki 95-96 seneleri. Ben bile çocuk yaştayım. Terim’i Terim yapan o dönemin başarısı oldu. Sonraki milli takım dönemlerinde belirgin bir düşüş oldu o döneme göre. Aynısı bizde de oldu. Her seferinde o 96-2000 dönemini hayal ederek getirildi. Ama asla bir daha o performansına yaklaşamadı.

Terim aslında 2000’den sonra tükenerek bitiyor ama biz farkında değiliz. 2000’e kadar üreten bir adam iken, 2000 sonrası tüketen bir adama dönüştü.
Belirgin düşüş dediğin dönemde Avrupa 3.lüğü geldi. Euro 2016'da kriz yaşanmasa yine başarı gelebilirdi.
Ayrıca sportif başarının dışında Milli takımda aldığı ve aldırdığı kararlar neticesinde bugün milli takım bu noktaya gelebilmiş durumda.
Hem düşüşte diyorsunuz hem milli takıma hizmet etsin diyorsunuz. Tam olarak ne istiyorsunuz anlamadım?

Belirgin düşüş dediğin dönemde Avrupa 3.lüğü geldi. Euro 2016'da kriz yaşanmasa yine başarı gelebilirdi.
Ayrıca sportif başarının dışında Milli takımda aldığı ve aldırdığı kararlar neticesinde bugün milli takım bu noktaya gelebilmiş durumda.
Hem düşüşte diyorsunuz hem milli takıma hizmet etsin diyorsunuz. Tam olarak ne istiyorsunuz anlamadım?
Son 2 sezon fiyasko. Bu sene maksimum 2.lik, onu bile yapamayip Emre B'nin gerisinde tamamlarsa sasirmam. Gecen sene zaten 6.bitirdik. Basaksehir ve olursa Besiktas sampiyonluklari ile bir nebze üstü örtülebilir FB olmadigi icin ama hocanin artik kendine gelip kaprislerinden ve inatlarindan vazgecmesi gerekiyor. Vasat bile olmayan yerlileri pohpohlamasi, sürekli Emre Akbaba'yi oynatmak icin fantastik kadrolar denemesi, es kaza 1 galibiyet alinca bir sonraki maci da o kadro ve sistemle kazanabilecegini düsünmesi, gol lazimken orta sahayi tamamen bosaltip 2. ve hatta 3.golü yemesi. Süper Lig'de son 4 macta 1 galibiyeti var. Hikmet Karaman Galatasaray'i calistirsa daha fazla puan toplardi bu son 4 macta. Fener'i, Alanya'yi falan yenip gidiyor dandik takimlara puan veriyor.

Tutarsiz bir yorum bu. Bir de "bizim efsanemiz denilen adam" demis. Aynen oyle efsanedir. Sen kabul et ya da etme. Gel sen Semol Gunes'i 2002'de yazilanlarla kiyasla. Buyuk bir kesim tarafindan finale cikamama sebebi olarak gosteriliyordu. Iyi getirir ancak finallerin ismi degildir Senol. Ayrica, bu ulkeye ilkleri yasatmis bir isimdir Fatih Terim. Milli Takim tarihine biraz acip baksaydin keske bu talihsiz yorumu yapmadan once. Senol hocayi severiz ancak vizyonu "yabanci siniri" olan adam icin "ben kalan islere bakarim, golge dusurmez" diyen tipler iyi okusun, bir profesyonelin ufkunu anlamak icin bu bile tek basina yeterli input. Bugun, bu cocuklarin Avrupa'nin bas ve baslati lig/takimlarinda oynama sebebi kim lutfen bir dusun bakalim ? Ve kim simde o sebebi sil bastan degistirmek istiyor ? Ya, benim esim, cok takip etmez, o bile bana bunu yorumladi (ben tabi mac sirasinda diyorum iste su Milan'da, su Liverpool'da vs..) "ee zaten iyi liglerde oynuyorlarmis bisde oynasalar boyle kazanamazdik". Siz, 30 yas ustune hicbir insana bunu anlatamazsiniz, neyse, donelim yabanci sinirina, les gibi oyunculara dunyalari verelim en olmazi Almanci genclere cokelim yine, yeniden.
Şenol Güneş’i severim demişsiniz. Ben pek sevmem. Td olarak FT, ŞG, ve ya o eskilerden beğendiğim td yok. Onların zamanı geçti olarak görüyorum.

Terim savunulurken hep geçmişe atıfta bulunuyor millet. Sadece sen değil, herkes geçmiş şampiyonlukları gösteriyor. Ama bunları inkar eden yok zaten. Gelecekte ne yapacak? Beni bundan sonrası ilgilendiriyor. Ben Terim ile bundan sonra başarılı olacağımıza inanmıyorum. Siz Terim’in kalmasından yana olan taraftarında buna inandığından emin değilim.

“Terim giderse Galatasaray çöker”. Bu söylem siyasetten de tanıdık geliyor. Her şeyin kötü gitmesine rağmen dümenin başındaki adamı değiştirmekten neden korkayım? Kim olsa şu kadarını oynatırdı zaten.

Son 2 sezon fiyasko. Bu sene maksimum 2.lik, onu bile yapamayip Emre B'nin gerisinde tamamlarsa sasirmam. Gecen sene zaten 6.bitirdik. Basaksehir ve olursa Besiktas sampiyonluklari ile bir nebze üstü örtülebilir FB olmadigi icin ama hocanin artik kendine gelip kaprislerinden ve inatlarindan vazgecmesi gerekiyor. Vasat bile olmayan yerlileri pohpohlamasi, sürekli Emre Akbaba'yi oynatmak icin fantastik kadrolar denemesi, es kaza 1 galibiyet alinca bir sonraki maci da o kadro ve sistemle kazanabilecegini düsünmesi, gol lazimken orta sahayi tamamen bosaltip 2. ve hatta 3.golü yemesi. Süper Lig'de son 4 macta 1 galibiyeti var. Hikmet Karaman Galatasaray'i calistirsa daha fazla puan toplardi bu son 4 macta. Fener'i, Alanya'yi falan yenip gidiyor dandik takimlara puan veriyor.
Hocayı savunmak gibi bi niyetim yok biliyosun en çok eleştirenlerdenim. Kulüp performansı yerlerde.

Milli takımda görmek istiyorum diyebilirim. Bu benim şahsi fikrim. Sende Galatasaray’da görmek istiyorum diyebilirsin. Kimisi de İtalya’da çalıştığını görmek istiyorum diyebilir. Kimseyi görüşü için yargılamayın. Mesela FT milli takımda olduğu dönemlerde ben milli takımı daha bir gönülden destekliyorum.

Şenol Güneş’i severim demişsiniz. Ben pek sevmem. Td olarak FT, ŞG, ve ya o eskilerden beğendiğim td yok. Onların zamanı geçti olarak görüyorum.

Terim savunulurken hep geçmişe atıfta bulunuyor millet. Sadece sen değil, herkes geçmiş şampiyonlukları gösteriyor. Ama bunları inkar eden yok zaten. Gelecekte ne yapacak? Beni bundan sonrası ilgilendiriyor. Ben Terim ile bundan sonra başarılı olacağımıza inanmıyorum. Siz Terim’in kalmasından yana olan taraftarında buna inandığından emin değilim.

“Terim giderse Galatasaray çöker”. Bu söylem siyasetten de tanıdık geliyor. Her şeyin kötü gitmesine rağmen dümenin başındaki adamı değiştirmekten neden korkayım? Kim olsa şu kadarını oynatırdı zaten.
Ben Terim giderse Galatasaray çöker demedim, boyle bir dusuncemde yok. Zamani gecti dedigin neyin zamani ? Teknik olarak detaylandirirsan daha anlasilir olacak.

Son düzenleme:
tenor.gif

Trolleri, şimdi de her yerde bu Milli takımın temellerini attı diye algı yaratmaya başlamış.

Koca kafa ile birlikte prim için rezil ettiği günleri ne çabuk unuttunuz?

Unutanlar varsa devamını şu an tekrar bize izletiyorlar kaçırmayın derim.

Her zaman dediğim gibi bırakmadığı her gün Efsane'den ------------->kestane'ye doğru koşar adım ilerliyor.

Florya'dan içeri adım atmaya utanır hale gelecek.

Galatasaray gerileyince 2004teki turnuvaya köy takımına elenip gidemeyen Şenol mu usta oldu şimdi

2002deki ilk 11lerin 8i bizden oluyordu zaten, yani yabancıları çıkar UEFA kadrosuydu oynattığı kadro.

Fikstürü hiç hatırlatmayalım bir tane Avrupa takımıyla oynamadan kaldık yarı finale. Kore nerden geldi biz nerden.

Şimdi de yine çok iyi bir kadro var, oynatmak da önemli ama her iki seferde de hazır kadrolar geldi eline. FT çoğu zaman yokluk dönemlerinde geçti MT'ın başına.

Yıllarca 2-3 lejyonerle takılırken şimdi herkes lejyoner, ülke içi kalitesizlikle uğraşmıyor dışarıdaki seviyeye adapte oluyorlar.

Galatasaray gerileyince 2004teki turnuvaya köy takımına elenip gidemeyen Şenol mu usta oldu şimdi

2002deki ilk 11lerin 8i bizden oluyordu zaten, yani yabancıları çıkar UEFA kadrosuydu oynattığı kadro.

Fikstürü hiç hatırlatmayalım bir tane Avrupa takımıyla oynamadan kaldık yarı finale. Kore nerden geldi biz nerden.

Şimdi de yine çok iyi bir kadro var, oynatmak da önemli ama her iki seferde de hazır kadrolar geldi eline. FT çoğu zaman yokluk dönemlerinde geçti MT'ın başına.

Yıllarca 2-3 lejyonerle takılırken şimdi herkes lejyoner, ülke içi kalitesizlikle uğraşmıyor dışarıdaki seviyeye adapte oluyorlar.

Simdiki kadrodan ayni performansi alabilirmiydi sence hoca? Ben yapamazdi diye düsünüyorum. Hoca son senelerde takmis top bizde olmali, yüksek defans yaparak oyunu domine etmeye. O taktikle bence Fransaya, Islandaya, Norvece ve Holandaya karsi baya zorlanirdik diye düsünüyorum.

Simdiki kadrodan ayni performansi alabilirmiydi sence hoca? Ben yapamazdi diye düsünüyorum. Hoca son senelerde takmis top bizde olmali, yüksek defans yaparak oyunu domine etmeye. O taktikle bence Fransaya, Islandaya, Norvece ve Holandaya karsi baya zorlanirdik diye düsünüyorum.
Ne desek boş yapmak olur. Savunma hattı çok iyi, dün sadece Çağlar yerine Serdar Aziz olsa 2 tane yemiştik. Terim yıllarca Serdarla Semihle Topalla; kırılgan savunmalarla oynadı. Hem fizik hem mental olarak düşerdik.

Dikkat edersen bu kadro dipdiri, düşmüyor hiç.

images (77).webp

bu usta şu çırak kıyaslaması hiç mantıklı değil zaten üstelik milli maç sonrası hocaya sarılması da öyle

terim 96-2010 arası tartışmasız en iyi türk td hatta totalde de öyle diyenlere katılırım ama 2010 trabzona şenolun dönüşü ile başlayan süreçte ben oyun olarak şenolu daha iyi buluyorum

ama milli takım jenerasyonu konusunda haklısın şenol hoca hep iyi jenerasyonlara denk geldi mesela 2002de o günün terimi olsa bence dünya kupasında daha iyi oyunlar bile oynayabilirdik o takımla çünkü terime uygundu yapısı

bugünkü jenerasyonun tarzı ise şenola uygun bence terimle bu kadar iyi olmazdık

kulüp kariyerlerinde ise terim görece çok daha büyük ve pahalı kadrolarla çalıştı hemen her döneminde çok para harcanmıştır yani

şenol ise elindekileri parlatan bir adam bugün bitti denilen buraktaki payı yadsınamaz

terim bir tık daha winner şenol ise oyuncu gelişiminde daha iyi gibi

Ben Terim giderse Galatasaray çöker demedim, boyle bir dusuncemde yok. Zamani gecti dedigin neyin zamani ? Teknik olarak detaylandirirsan daha anlasilir olacak.
Nasıl oyuncuların zamanı geçti diyorsak teknik direktörlerde aynısı oluyor. Falcao, Arda, Feg, Babel’i düşün. Bir zamanların büyük oyuncuları, bugün zamanı geçmiş. Yeterli verim alamıyorsun. Mourinho’nun bile zamanı geçmiş.

Terim’in bugüne kadar kalabilmiş olması da geçmişten gelen kredisi sayesinde. Ama nereye kadar? Taraftar en fazla bir sezon daha destekler bu gidişi. Bilsem ki bu adam bir futbol ekolü kuracak, yeniden Avrupanın başaltı takımı olacağız, yemin ediyorum 5 yıl şampiyon olmasak sesimi çıkarmam. Biz Galatasaray’lılar çok şampiyonluklar yaşadık. Sabredebiliriz. Ama öyle bir umut yok maalesef.

Vay be 70 yıllık hayatında 3 kupa lig sampiyonlugu kazandirabilen adam Dünya kupasını saymayın bile ,kazandığı kupalar evine sığmayan fatih terimle kiyaslaniyor bunu yapanlarda sözde Galatasarayli,Edirne'den öteye çok sevdiğiniz zimbacinin adı bilinmezken ki hala bilinmiyor fatih terim denilince imparator deniyordu bütün Avrupa'da
Terimi Mustafa Denizli'ye kıyasla anlarımda Şenol Güneş kimdir kardeşim o zaman sergende yerli oyuncu kazandirdi onunla kiyaslayalim kendinizi rezil etmeyin dahada

Vay be 70 yıllık hayatında 3 kupa lig sampiyonlugu kazandirabilen adam Dünya kupasını saymayın bile ,kazandığı kupalar evine sığmayan fatih terimle kiyaslaniyor bunu yapanlarda sözde Galatasarayli,Edirne'den öteye çok sevdiğiniz zimbacinin adı bilinmezken ki hala bilinmiyor fatih terim denilince imparator deniyordu bütün Avrupa'da
Terimi Mustafa Denizli'ye kıyasla anlarımda Şenol Güneş kimdir kardeşim o zaman sergende yerli oyuncu kazandirdi onunla kiyaslayalim kendinizi rezil etmeyin dahada
Sergen terimden daha iyi td renkdaş.

bu usta şu çırak kıyaslaması hiç mantıklı değil zaten üstelik milli maç sonrası hocaya sarılması da öyle

terim 96-2010 arası tartışmasız en iyi türk td hatta totalde de öyle diyenlere katılırım ama 2010 trabzona şenolun dönüşü ile başlayan süreçte ben oyun olarak şenolu daha iyi buluyorum

ama milli takım jenerasyonu konusunda haklısın şenol hoca hep iyi jenerasyonlara denk geldi mesela 2002de o günün terimi olsa bence dünya kupasında daha iyi oyunlar bile oynayabilirdik o takımla çünkü terime uygundu yapısı

bugünkü jenerasyonun tarzı ise şenola uygun bence terimle bu kadar iyi olmazdık

kulüp kariyerlerinde ise terim görece çok daha büyük ve pahalı kadrolarla çalıştı hemen her döneminde çok para harcanmıştır yani

şenol ise elindekileri parlatan bir adam bugün bitti denilen buraktaki payı yadsınamaz

terim bir tık daha winner şenol ise oyuncu gelişiminde daha iyi gibi
İyi top oynatmak ayrı kupa kazanmak ayrı.

Gomez, Sosa, Talisca gibi winner adamlara denk geldi. Tjk'nin Şenol dönemi kadrosu bizim son 4 senedeki kadrolarımızdan iyidi. Winner adamımız da hemen hiç olmadı Talisca ve Gomez gibi.

2011 dönemi de TS taş gibiydi, Jaja ligin en iyi topçusuydu mesela o dönemlerde. Bursa dönemi de iyidi ama başarı yoktu o sezon. Evet oyuncu geliştiriyor ama çer çöp de yok elinde yani, hep iyi topçularla çalıştı.

Terimin geldiği dönem Tjk de önümüzdeydi zaten, kadroları da daha iyidi.

Şenolun Bjk dönemi de şanslıydı zira FFP yokken yabancı sınırı kalktı ve taş gibi kadro kurdular.

Şenola usta derken usta çırak muhabbeti yapmadım, kral yapılması doğru değil diye dedim. Zira açsın baksın herkes FT kimlerle oynamış Milli takımda, Şenol kimlerle oynamış.

İyi futbol oynatmak ayrı evet Şenol daha göze hoş gelen oyun oynattı hız açısından ama Bilicten gelen yapıyı devam ettirdiğini de göz ardı etmemek lazım, tjk zaten yükselişteydi Şenol geldiğinde, bizse 2 çöp sezon geçirmiş takımı tamamen değiştirmiştik.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt