Fatih Terim | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
0001.gif

Şenol hocam milli takımimiza uzun yıllar hizmet edip kendi olusturdugu bu jenerasyonla ins ulkemize min. bir adet kupa getirecektir. Hocamıza destek olalım.

Milli takim kaybetsin de gidip rahat rahat senora söveyim diyen kafa neyse, milli takim kazaninca bu basliga gelen kafa da o.

Dün gece erinmedim euro 20 eleme mac basliklarina baktim. Aynı adamlar hiç şaşmaz her mac bal sans vs diye diye alinan maçlari onemsememisler. Ve yine Ayni adamlar uluslar ligi maclarinda da sövmusler. Ki gereksiz maclardi.

Hersey karşılıklı bunu sende biliyorsun. Adam hollanda norvec maclarından 6 puanla cikmis. Gidip basligina serefsiz yazinca, terim basligina da yansimasi oluyor. Ha sen senor serefsizdir dogru bi soylemdir diyorsan onu da ayrica konuşuruz. Saha disina girersek cikamayiz cunku. Bir tane de karakter zaafı göstermeyen adam bulamayiz.

Yabancı sınırı mevzusunda soylemleri bence de yanlış. Ben olsam komple serbest bırakırım. Ama adamin fikri bu yönde. Birilerinin soylettigini de dusunmuyorum. Bjknin basinda da yabancı sayısı fazla demisti diye hatirliyorum ben.

Kimsenin Milli takım yenilsin de sevelim dediğini sanmıyorum, Şenol'a kötü hoca demek için maç bitmesini beklemek ayrı yani bunu düzeltemeyiz zira bence o ne kadar yanlışsa Şenol 2 maçtır müthiş hocalık gösterdi, eze eze yendik diye bakmak da yanlış.

Yine de MT kazandı diye gelip FT'ye sallamak daha beter bir şey bence, yani manası da yok. Sonuç olarak Şenol hoca daha iyi kadroya sahipken FT onu yendi, yenmese Beşiktaş'ta yüksek ihtimalle devam ederdi, şampiyon olmaya devam etse yani ki bu adamlar iyi arkadaşlar bence Şenol'a sorsan FT daha iyi der zaten.

Bu da mesele değil de yani dün akşam FT naptı da gelip ona sallanıyor yav, dün akşamki kadronun temelini atan kararı aldıran adam o.

Saha dışında Şenol'u tartışmam 2015 sonrası bambaşka bir adam oldu şahsen eleştirilerim de o kafatasçı zihniyetine zaten benim hep. 2015'te bize gelmesini de hepimiz istiyorduk.

Cok sacma bir tartisma

Ikisi de basarili

Ama hangisinin kazandigi basarilar daha fazla tabiki Fatih Terim

Ayni yasta olmalarina ragmen basari olarak arada ucurum var,birinin 8 lig sampiyonlugu var digerinin 2

Kim ne derse desin bu is basariya bakar Bu yuzden Fatih hoca önde

Kariyerlerinin geneline degil de Son 5 yila bakacak olursak ozaman bir esitlik söz konusu Ama senol gunes’in milli takim da yaptiklari onu bir adim öne cikarir

Ama genel anlamda Fatih hoca tartismasiz daha basarili bir teknik direktor
Eğer FT vs ŞG karşılaştırmasını bozacak bir kupa varsa uefa kupasıdır. Lig şampiyonlukları, dünya kupası, avrupa kupası başarıları tartışmaya açık. Ama uefa kupası çok eskilerde kaldı. O dönemin performansları bugünün kıstası değil.

Ben şenol Güneşin de hep böyle gideceğini zannetmiyorum. Karadağ yenilgisi sürpriz olmaz. Hollanda ve Norveç’i oyun kurarak yenmedik. Uzaktan isabetli şutlarla fişi çektik. Artık Türkiye’yi ciddiye alıp şut çektirmemeye bakacaklar. Birde bakmışın 3. olmuşuz.

Elit bir takım çıkabiliyor ortaya. Devamı neden gelmedi. Yani bende diyorum yabancı komple serbest olsun. Yerlilere fazla.maaş gömmeyelim. Bunu gören yerli gençlerde avrupaya açılsın. Oranın disiplini, oranın antrenmanını yesin.

Bu karar devam ederken iceriyi de disiplin altına almamız lzm bizim. Antrenman metotlarında degisim, disiplinli iş ahlakı olan oyuncular cıkması icin uygun ortamı saglamamız lzmdı.

Yabancıyı serbest bıraktık, yerlilere vermedik eskisi gibi milyonlar ama bu defada yabancilara gömdük ve gömüyoruz. Turk futbolunda kasası artıda olan kac kulup var.

Eğer FT vs ŞG karşılaştırmasını bozacak bir kupa varsa uefa kupasıdır. Lig şampiyonlukları, dünya kupası, avrupa kupası başarıları tartışmaya açık. Ama uefa kupası çok eskilerde kaldı. O dönemin performansları bugünün kıstası değil.

Ben şenol Güneşin de hep böyle gideceğini zannetmiyorum. Karadağ yenilgisi sürpriz olmaz. Hollanda ve Norveç’i oyun kurarak yenmedik. Uzaktan isabetli şutlarla fişi çektik. Artık Türkiye’yi ciddiye alıp şut çektirmemeye bakacaklar. Birde bakmışın 3. olmuşuz.
Şenol hocam ins dünya kupasini alırsa tartışma biter mi renkdas

su anda oynayan topa ve güncel duruma göre konusmak gerekirse:

ftball < senolball

Elit bir takım çıkabiliyor ortaya. Devamı neden gelmedi. Yani bende diyorum yabancı komple serbest olsun. Yerlilere fazla.maaş gömmeyelim. Bunu gören yerli gençlerde avrupaya açılsın. Oranın disiplini, oranın antrenmanını yesin.

Bu karar devam ederken iceriyi de disiplin altına almamız lzm bizim. Antrenman metotlarında degisim, disiplinli iş ahlakı olan oyuncular cıkması icin uygun ortamı saglamamız lzmdı.

Yabancıyı serbest bıraktık, yerlilere vermedik eskisi gibi milyonlar ama bu defada yabancilara gömdük ve gömüyoruz. Turk futbolunda kasası artıda olan kac kulup var.
Yabancı diye gidip PL maaşları alan adamlara yanlarsan normal

Şenol kazanimca Terim’e sallayanlarla kaybedince Terim’i savunanlar kadar saçma bi kitle yok sanirim, özellikle Twitterda çok var bunlardan. İkisi de ayni jenerasyonun adami aralari da gayet iyi ben tartıştıklarını, birbirlerine salladiklarini da hatırlamıyorum ama nedense fanboylar birbiriyle kapışıyor.

O dönem performansı hakkında yorum yapmıyorum ama ne olursa olsun bazılarının hayal bile edemeyeceği ortamlar.
31AF8EE4-4FC2-41C0-9C68-AA285DE272C0.webp

Bir Galatasaray´linin eger Galatasaray´li ise Senol Günes´e antipatik yaklasmasi gayet dogaldir. Yabanci siniri operasyonu adeta Galatasaray´a karsi bir sopa gibi üzermizde tutulup, biraz Galatasaray zayiflayinca sesler yavas yavas kisilmaya baslandi. Bunun bayrak tutani Senol Günes oldu. Ki, Türk genclerinin dünyainin en iyi liglerine yayilmasinin ekmegini yiyen birde kendisi. Cikip sadece Galatasaray´lilari da degil, tüm futbol izleyenleri futboldan sogutacak bir kurali savunuyor. Sonra Ozan Tufan gibi 0 gelisim ile oyuncular yillarini ülkenin piskopat taraftari ile heba edecek.

Milli Takimin basarilari yine ayri bir konudur. Milli Takimi calistiracak kapasiteye sahip hocalar zaten ya Senol Günes, ya da Fatih Terim´dir günümüzde. Fatih Hoca daha yüksek bir seviyenin bir hocasi oldugu gibi, ayni zamanda gelecegi de olusturmaya cabalayan bir isimdir. Senol Hoca ise kadrom bana 5 sene yeter kafasinda. Ama elindeki kadroyla cok iyi isler yapar Senol Günes´de.

Fatih Terim´in sorunu ise tartismali bir isim olmasi... Agresif, hararetli, bu sekilde antipatik geliyor cünkü...

1. Fenerbahce, Besiktas taraftarlarinin (Yaklasik taraftarin yüzde 60´i) resmen gencligini elinden almis.
2. Ayni dönem nedense bazi GS taraftarinin da gencligini elinden almis gibi davranan bir kitle de daha var

O yüzden nefret etmelerine ragmen Fenerliler bile Senol üzerinden daha kolay uzlasirlar. Fatih Terim gibi travma degildir onlar icin. Cünkü senol genel olarak lokmasini agzindan aldiklari bir isim.

Fatih Terim´i bir nevi Felipe Melo gibi düsünmek lazim. Fatih Hoca´nin arkasi saglam olmasa dakikada harcarlar.

Ayni yasta olmalarina ragmen basari olarak arada ucurum var,birinin 8 lig sampiyonlugu var digerinin 2

Kim ne derse desin bu is basariya bakar Bu yuzden Fatih hoca önde

Kariyerlerinin geneline degil de Son 5 yila bakacak olursak ozaman bir esitlik söz konusu Ama senol gunes’in milli takim da yaptiklari onu bir adim öne cikarir

Ama genel anlamda Fatih hoca tartismasiz daha basarili bir teknik direktor

terim nerdeyse tüm kariyerini gs'de geçirdi, güneş ise 3 büyüklerden birinde sadece 3 sezon görev aldı, kariyerinin kalan bölümünü anadolu takımlarında geçirdi.. güneş kariyerinin 12 sezonunu 3 büyüklerde, terim anadolu takımlarında geçirseydi genel tablo biraz daha farklı olurdu muhtemelen..
birde son 5 sezon sadece milli takım değil avrupa kupalarında da çok büyük fark attı güneş.. ki bu ülkenin avrupa fatihi takımı her zaman galatasaray olmuştur. maalesef son 3 sezondur avrupa'da mazimize hiç yakışmayacak sonuçlar almaktayız.. ligde zaman zaman inişler çıkışlar olabilir ama avrupa'da averaj takımı haline gelmemizi hazmedemiyorum..

şenolun iyi yaptığı tek şey doğru zamanda doğru yerde olmak

toptan anlamadığı çok açık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt