Emre Bari
Berlin Panteri
- 30 Ocak 2019
- 41.988
- 36.469
- 2.773
Ters köşe oldum renktas
sana atmadı rengim yanlış anlama
bücüre attı golü
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ters köşe oldum renktas
Nerede yaşıyorsun bilmiyorum..ama bizim ülkede adaletin zerresinin olmadığı da rasyonel bir durum..buna futbol camiasi da dahil..hem iyi hoca hem iyi insan bu düzende hayal ettiğimiz futbolu görmemiz için asla yeterli değil.. sadece teknik taktik ile profesyonellik ile bizim ülkemizde futbolu futbol gibi izleyeceğimizi düşünüyorsan bu da senin adına bunu hayal eden bir çok arkadaş adına rasyonellikten kopuk olduğunuzu gösterir.
Ama ülkede bir zaman gelir gercekten adaletin ve liyakatin esas olduğu günleri görürsek..futbolu yöneten kurumlar da adil ve hakkaniyetli kurumlar olurlarsa işte o zaman belki iyi futbol sistemli istikrarlı futbol icin umutlanabiliriz.mevcut düzen ve sistemde dediğiniz şeyler mümkün değil..
şöyle bir çıkarımda bulunabilir miyiz
hoca tek bir oyun ve belirli oyuncu grubu ile başarılı oluyor
bu oyun reali 3-2 yendiğimizdeki veya çek maçındaki kiminin kaos filan dediği oyun
oyuncu grubu olarak da yerli ağırlıklı, taktikten çok motivasyona daha yatkın melo gibi umut gibi mesela, nesil olarak da üst nesilden oyuncularla daha başarılı oluyor
dünyadaki oyun değiştikçe ona ayak uydurmayı denese de yukarıdaki faktörlerin dışına çıkınca bocalıyor
Ya hacı. Geçen seneki kadro son 5 yıldaki en iyi kadro olabilirdi.ben hocayı 2 yıl üst üste şampiyonlukta sizin kadar eleştiriyordum. çünkü elde hakikaten iyi malzeme ama dandik ve başıboş bir oyun vardı. ilk 2 yılında yaptığı tek antrenörlükte şampiyonluk haftalarında donk'u fernando'nun yanına ortaya koyup rakibi bozan anlayışa dönmesiydi. sonraki 2 yılda ise kadro eridi, ağır bonservisle kulübe bağlanan ve bir aidiyet olması icap eden oyuncuların bir kısmı takımdan ayrıldı, geri kalan fizik veya yetenek anlamında çaptan düştü. buna rağmen 2 yıldır çok daha derli toplu, sahada ne oynadığını bilen bir galatasaray var. geçen yılın 2. yarısı pandemi arasına kadar da ligin en iyi takımıydık, bu yıl 2. yarı başı yeni transferler takıma katılana kadar da. ilk yıl avrupa'da dandiktik ki ben de eleştiryordum, geçen yıl daha oyun oturmamıştı buna rağmen ölüm grubunda psg ve real maçlarında 3'lü savunma deneyerek en azından rezaletten kurtardı. bu yıl rangers eleştirisi ise can sıkıcı başka bir şey değil. ilk yarıdaki kadronun ligde tutunması bile beceriyken tek maçlı elemede sezonun flaş takımlarından birine elendi diye üstüne büyük eleştiriler getirilmesi saçma. çift maçlı olsa gene östersunds gibi deplasmanlı elendi filan derdik, tek maç oynadın zaten daha kötü takımdın ve boş kaleye çıkıp elendin. dandik formatın, kötü kurbanlarından biri olduk. hani şenol güneş'in avrupa ligi gruplarından birine düşersin de çek takımından filan deplasmanda 4 yersin eyvallah derim ama bu sezonki formattan avrupa'da büyük mağduriyetler çıkarılmasını saçma buluyorum.
Şu an takımda Feghouli dışında bütün oyuncuları kendisi aldırdı. Her sezon aşağı yukarı 10 oyuncu transfer ediyoruz. Bunların yarısı iyi çıksa zaten başka bir tablo olurdu. Akbaba'yla Ömer'le Oğulcan'la şampiyonluk iddiasında bulunmamız bile futbol şansı. Akbaba'yı almak için forvet alamadı bu kulüp. Dünyada hangi yönetim hocanın bütün isteklerini yerine getirebiliyor? Hele kulüp ve ülke ekonomisi bu haldeyken, FFP sıkıntısı varken. Gidip de sana sürekli Sneijder, Drogba, Hagi gibi yıldızlar alamaz bir yönetim.ben hocayı 2 yıl üst üste şampiyonlukta sizin kadar eleştiriyordum. çünkü elde hakikaten iyi malzeme ama dandik ve başıboş bir oyun vardı. ilk 2 yılında yaptığı tek antrenörlükte şampiyonluk haftalarında donk'u fernando'nun yanına ortaya koyup rakibi bozan anlayışa dönmesiydi. sonraki 2 yılda ise kadro eridi, ağır bonservisle kulübe bağlanan ve bir aidiyet olması icap eden oyuncuların bir kısmı takımdan ayrıldı, geri kalan fizik veya yetenek anlamında çaptan düştü. buna rağmen 2 yıldır çok daha derli toplu, sahada ne oynadığını bilen bir galatasaray var. geçen yılın 2. yarısı pandemi arasına kadar da ligin en iyi takımıydık, bu yıl 2. yarı başı yeni transferler takıma katılana kadar da. ilk yıl avrupa'da dandiktik ki ben de eleştiryordum, geçen yıl daha oyun oturmamıştı buna rağmen ölüm grubunda psg ve real maçlarında 3'lü savunma deneyerek en azından rezaletten kurtardı. bu yıl rangers eleştirisi ise can sıkıcı başka bir şey değil. ilk yarıdaki kadronun ligde tutunması bile beceriyken tek maçlı elemede sezonun flaş takımlarından birine elendi diye üstüne büyük eleştiriler getirilmesi saçma. çift maçlı olsa gene östersunds gibi deplasmanlı elendi filan derdik, tek maç oynadın zaten daha kötü takımdın ve boş kaleye çıkıp elendin. dandik formatın, kötü kurbanlarından biri olduk. hani şenol güneş'in avrupa ligi gruplarından birine düşersin de çek takımından filan deplasmanda 4 yersin eyvallah derim ama bu sezonki formattan avrupa'da büyük mağduriyetler çıkarılmasını saçma buluyorum.
Ya hacı. Geçen seneki kadro son 5 yıldaki en iyi kadro olabilirdi.
Geldiğinde son 3 yılın ortalaması 30 maç olan falcao. Beşiktaş'ın orta sahada oynattığı atibanın mitolojik tanrısı nzonzi, tek topla ofansif oyuncuları pozisyona sokma gibi özelliği olan dünyadaki sayılı oyunculardan birisi seri.
Sakatlık bahanesine maç seçen lemina.
Geçen sene psg maçında son 5 yıldaki en iyi futbolumuzu oynadık. Bok atmaya gerek yok muhteşem oyunculardan kurulu bir takım vardı.
Andonesiyle falan bayağı dinamik bir takımdık. Bu takım şimdiki takımın kaderinin aynısını yaşadı(çalışmamak)
Geçen seneki takıma laf eden çarpılır.
Bu sene evet kadro kalitemiz dibe düştü ama gel gelelim Ocak ayında yapılan transferler de az buz işler değil. Bir zahmet orta sahada irfan ve gerzek ndayisşosjdjdnrme yerine scout ağımızdan coulibaly tarzı bir oyuncu bulup istetebilirdi. En büyük eksikliğimiz orta sahanın minnoşluğu, seri tarzı bir oyun kurucu ve press kırıcı bir oyuncu olmayınca takım hayvan hibi Fernando tarzı bir oyuncunun eksikliğini arıyor.
Bizim tek sorunumuz çalışmamak, çalışmamak, çalışmamak.
Şu an takımda Feghouli dışında bütün oyuncuları kendisi aldırdı. Her sezon aşağı yukarı 10 oyuncu transfer ediyoruz. Bunların yarısı iyi çıksa zaten başka bir tablo olurdu. Akbaba'yla Ömer'le Oğulcan'la şampiyonluk iddiasında bulunmamız bile futbol şansı. Akbaba'yı almak için forvet alamadı bu kulüp. Dünyada hangi yönetim hocanın bütün isteklerini yerine getirebiliyor? Hele kulüp ve ülke ekonomisi bu haldeyken, FFP sıkıntısı varken. Gidip de sana sürekli Sneijder, Drogba, Hagi gibi yıldızlar alamaz bir yönetim.
Hocanın 4. döneminde yaptığı birkaç hamlesi var. Mesela bitmiş Donk'u takıma kazandırdı arada forvete atıyor uzun boylu diye. Başka da hocalık olarak vay be ne hamle yaptı dediğimiz bir olay oldu mu? Varsa söyleyin biz mi kaçırdık. Siz inanıyor musunuz gelecek sezon Avrupa'da bu tercihlerle, bu futbolla başarılı olacağız?
Aaa olur mu hiç şampiyon olursak zaten kadro iyi değildir çöp kadroyu Fatih hoca şampiyon yapmıştırsamp oluruz, CL'de 4-5-6lik oluruz yine ondan sonra terimciler
kadro cok kotu yeaaa diye zirlar.
Bunu ilk yaptığında ben eleştirirken bir maç kazandık diye muhteşem hamle olarak görüldü o zaman.Şu an takımda Feghouli dışında bütün oyuncuları kendisi aldırdı. Her sezon aşağı yukarı 10 oyuncu transfer ediyoruz. Bunların yarısı iyi çıksa zaten başka bir tablo olurdu. Akbaba'yla Ömer'le Oğulcan'la şampiyonluk iddiasında bulunmamız bile futbol şansı. Akbaba'yı almak için forvet alamadı bu kulüp. Dünyada hangi yönetim hocanın bütün isteklerini yerine getirebiliyor? Hele kulüp ve ülke ekonomisi bu haldeyken, FFP sıkıntısı varken. Gidip de sana sürekli Sneijder, Drogba, Hagi gibi yıldızlar alamaz bir yönetim.
Hocanın 4. döneminde yaptığı birkaç hamlesi var. Mesela bitmiş Donk'u takıma kazandırdı arada forvete atıyor uzun boylu diye. Başka da hocalık olarak vay be ne hamle yaptı dediğimiz bir olay oldu mu? Varsa söyleyin biz mi kaçırdık. Siz inanıyor musunuz gelecek sezon Avrupa'da bu tercihlerle, bu futbolla başarılı olacağız?
Şu an takımda Feghouli dışında bütün oyuncuları kendisi aldırdı. Her sezon aşağı yukarı 10 oyuncu transfer ediyoruz. Bunların yarısı iyi çıksa zaten başka bir tablo olurdu. Akbaba'yla Ömer'le Oğulcan'la şampiyonluk iddiasında bulunmamız bile futbol şansı. Akbaba'yı almak için forvet alamadı bu kulüp. Dünyada hangi yönetim hocanın bütün isteklerini yerine getirebiliyor? Hele kulüp ve ülke ekonomisi bu haldeyken, FFP sıkıntısı varken. Gidip de sana sürekli Sneijder, Drogba, Hagi gibi yıldızlar alamaz bir yönetim.
Maalesef hocanın öğrencileri bile hocaya ders verir olmuş. Boynuz kulağı geçmiş. Dünkü hoca Gerrard resmen futbol nasıl oynanır dersi vermiş. Hala hocayı nasıl savunuruz telaşı içindeler. Gerçeği göremiyorlar mı yoksa gerçekler acı geldiği için inkar mı ediyorlar...Bunu ilk yaptığında ben eleştirirken bir maç kazandık diye muhteşem hamle olarak görüldü o zaman.
Takımdaki sarı öküz işte oydu. Donk ve maicon çift forveti gelmiş geçmiş en büyük futbol katliyamıdır. Bir maç tuttu diye 30 kere aynısını dener olduk. O gün bir tane genci kazanmak için forvete soksaydık bugün futbola bakış açımız hakkında farklı şeyler konuşurduk.
Bir takımın geriye düştüğünde donk/luyindama vs. Kim varsa forvete gönderme taktiği 90'ların başının taktikleri, 10 yaşındaki cocuk bile aha şimdi donk forvete geçecek diye bekliyor. Hayır donlu orta sahada oynatsak sertlik katacağız onu da yapmıyoruz.
Elin toyu gelir 3 günlük idmanla defanstan nasıl topla çıkarılır, press nasıl kırılır dersi verir.
Nzonzi ile Atiba farkli tipte oyuncular, Nzonzi'nin kariyerindeki gol/asist sayisina Atiba 2-3 sezonda sanirim ulasmistir, maalesef. Gecen seneki kadro son 5 yildaki en iyi kadro demek de bence biraz iddiali hele ki kritik oyuncular kiraliksa (aidiyet duygusu ve sezon sonu gidisler) ve/veya klublerinden dususte olduklari icin gonderilen isimlerse, Nzonzi de dahil buna, Roma taraftarina sorabiliirsiniz bunu. Ayrica, Seri'nin dunyanin sayili isimlerinden biri demissin asist veya pozisyona sokma konusunda, yapmayin allasen, adam oyle olsa suanki takiminda 90' oynadigi mac sayisi oynamadiklarindan fersah fersah fazla olurdu ki takimi dusmemeye oynuyor. Ayrica kariyer boyu asist sayisi 40'dan az aman ne maestro (ust seviye maclar), ha yine is yapardi ama abartmamak lazim "dunyanin sayili ismi" falan cok abarti. Andonis bence katki alamadigimiz ve almamizin da zor olacagi bir isimdi. Ben ediyorum, carpilacagimi da sanmiyorum. Cogu "adi" var "sani" yok isimler ya da belki dogru takimda is yapabilecek ender olasiliktaki isimler. Lemina belki ehh iste derim o da sakat geldi sonra sakatlandi geri dondu topladi derken hoopp kiralik belasi, yeni sezonda yok.Ya hacı. Geçen seneki kadro son 5 yıldaki en iyi kadro olabilirdi.
Geldiğinde son 3 yılın ortalaması 30 maç olan falcao. Beşiktaş'ın orta sahada oynattığı atibanın mitolojik tanrısı nzonzi, tek topla ofansif oyuncuları pozisyona sokma gibi özelliği olan dünyadaki sayılı oyunculardan birisi seri.
Sakatlık bahanesine maç seçen lemina.
Geçen sene psg maçında son 5 yıldaki en iyi futbolumuzu oynadık. Bok atmaya gerek yok muhteşem oyunculardan kurulu bir takım vardı.
Andonesiyle falan bayağı dinamik bir takımdık. Bu takım şimdiki takımın kaderinin aynısını yaşadı(çalışmamak)
Geçen seneki takıma laf eden çarpılır.
Bu sene evet kadro kalitemiz dibe düştü ama gel gelelim Ocak ayında yapılan transferler de az buz işler değil. Bir zahmet orta sahada irfan ve gerzek ndayisşosjdjdnrme yerine scout ağımızdan coulibaly tarzı bir oyuncu bulup istetebilirdi. En büyük eksikliğimiz orta sahanın minnoşluğu, seri tarzı bir oyun kurucu ve press kırıcı bir oyuncu olmayınca takım hayvan hibi Fernando tarzı bir oyuncunun eksikliğini arıyor.
Bizim tek sorunumuz çalışmamak, çalışmamak, çalışmamak.
ülkedeki kötülüğün parçası ve sorumlusu olarak terimi görmen inanılmaz gercekten..yani ülkenin 20 yılda geldiği durumun ve curumuslugun terim ile ne alakası var..spor camiasında mevcut düzende siyasi bir kampanyaya destek vermediği içinde düzen tarafından aforoz edilmek istenen bir adam terim su an..tamam işte renktaş ülkedeki bu kötülüğün bir parçası ve sorumlularından olan birini ben istemiyorum
diğer takımlar filan da beni ilgilendirmez
benim takımım gerets ile kalli ile lucescu ile şampiyon oldu mancini ile kupa aldı şlde tarihin en zor grubumuzdan çıktı
demek ki iyiler de yapabiliyor
Hocayı hala başarısız bulmayanlar ne olursa gitmesini ister bi yeşillendirsin çok merak ediyorum
ülkedeki kötülüğün parçası ve sorumlusu olarak terimi görmen inanılmaz gercekten..yani ülkenin 20 yılda geldiği durumun ve curumuslugun terim ile ne alakası var..spor camiasında mevcut düzende siyasi bir kampanyaya destek vermediği içinde düzen tarafından aforoz edilmek istenen bir adam terim su an..
mancinin ersundan puan farkı yiyerek nisanda şampiyonluğu verdigini es geçip Türkiye kupasını sayarak ki tam bir sene bile kalmayan adamı övgüyle sayıp (ki mancini yi kotu bulmam), 22 şampiyonluğun 8 tanesinde emeği olan uefa kupasını getiren takımın başında olan hocanı kötülüklerin parçası olarak görmen zaten zihininizdeki çarpıkligi gösteriyor..terimi su son iki sene başarısız bulmak hatta 4.doneminde komple kötü futbolun sorumlusu görmek evet kabul edilebilir..düşüncedir saygı duyulur..ama kalkıp tüm tarihi yok sayarak heleki ülkedeki çürümüşluk ile es görüp kötülüğün bir parçası görmek ise asla iyi niyet değildir..
Katılıyorum sana hoca istesin bu takım son virajda vitesi yükseltir şampiyonda olur. Ama ilk pandemi arasından sonra futbola mı küstü ne olduysa takımın daha götü doğrulmadı. Şartlar herkese aynıyken kötü olanlar 1 aylık hazırlık sürecinde kondisyon yükledi. Takımın cılız kalması ile kendi kaderimizi çizdik. Belki takım az daha diri olsa Muslera'nın sakatlandığı pozisyon da olmazdı, andonenin sakatlandığı pozisyon da.geçen seneye kötü başladık zaten ona bir şey demiyorum. ama zonzi hıyarını sevmiyorum, insanın yaptığı işe saygısı olup psg ve real deplasmanlardaki işleri yapmazdı. şl için zaten her şartta geç kadro kuruyor türk takımları, ölüm grubuna düşünce de elimize bıraktığımızla kaldık. seri ve lemina'dan sezonun ilerleyen dönemlerinde çokca katkı aldık. hatta seri o kadar yükseldi ki lemina dönünce 6 numarada sıkıntı yaratır mı diye korktuk, ki ilk döndüğü maçta çok istim üstündeyken sivas'ta 2 puan bıraktık. buna karşın pandemi arasına girerken ligin en iyi takımıydık. dönüşünde kötü oynuyorduk rize'de ama araya soğukluk da girmişti k her takımın yaşadığı bir şeydi. o maçı kaybetsek ama muslera sakatlanmasa gene yarışı sonuna kadar götürür ve bıraktığımız oyun kalitesini yakalayabilsek şampiyon olurduk.
bu sene devre arası yusuf'u 2 milyona, berat'ı 2.5 milyona alamadık. scout transferi yapsak daha az mesai veya para harcar mıydık emin değilim. avrupalı da artık mal değil, 1 yıl yanında oturtuğu onyekuru'nun bile satın alma opsiyonuna 5 kağıttan aşağısını yazdırmıyor. zaten yönetimin ne kadar maharetli olduğu belli transfer konusunda adamlar geçtim irfan'ı, yusuf ve berat'ı ikna edememişler, avrupalıyla masaya oturup 3 günde oyuncu mu getirecekler? bu sene hocanın tek fiyasko transferi etebo işte. kendi izledi ya da izlemedi önemli değil, hücum ve savunmada aynı anda bu kadar yetersiz olabilen bir adamı uzun zamandır izlememiştim. taylan'ın takımdan kesilmesi kendi nedenleri dışında salakçaydı ama taylan gibi bir adamın takım için bu kadar değişilmez bir eleman olmasının payesi bile hocaya yazar. zaten bu sene onun dışında fahiş bir taktiksel hatası olduğunu da sanmıyorum.
ısrarla çalışmadığımız ve bir türlü geliştiremediğimiz tek şeyi de duran toplar olarak görüyorum. hoca sürekli çalışıyoruz çalışıyoruz diyor, çalıştırıyor da illa ki ama belli ki çalışma yetersiz ya da bilmiyor nasıl çalıştıracağını. zaten milli takımda arda'yla arasını açan da bu saçma salak duran top savunması-hücumu durumlarıydı. o günden bu güne kadar hala aynı. onun dışında tam kadroya yakın bile sahada olup ortada maç yönetildiğinde bu takım ülkede herkesi yenebilecek güçte, şartlar eşit olduğunda onu başarabileceğimizi de 2 yıldır çokca gösterdik zaten.