Fatih Terim gunumuz sartlarinda berbat bir teknik direktordur. (96-00 seneleri arasindaki performansi hakkindaki goruslerimi cok yazdim. Tekrarlamiyorum. Kisaca cok saygi duydugum bir futbol oynatiyordu.)
Bugune gelirsek:
Takimin saha ici organizasyonu berbat.
Kondisyonu berbat.
Ikili mucadelelerde kaybeden, oyunculari surekli yere dusen bir takim.
Avrupa'da surekli en az kosan takimlardan biri oluyoruz.
Bir buyuk sirkette CEO olsa tum parametrelerden F alir direk kovulur.
Oysa ulkemizde sagolsun kraldan cok kralci oldugu icin istifa etmeyi gectim, "gazeteciler" soru bile soramiyorlar.
Saha disinda surekli sucu baskalarina atan, tum olumsuzluklarda birilerine saldiran, hep bir seyler aciklayacak olan ama hic bir sey aciklamayan, TFF'den, hakemlere, rakip kuluplerin baskanlarindan olum dosegindeki ve kendisini hep desteklemis, kovmasi gerektiginde arkasinda duran, kendi baskanina saldiran bir adam var ortada. Kirk yilda bir hata bende dediginde de acayip sarkastik tavirda soyleyen ve asla buna inanmayan, devre arasi, sezon oncesi vesaire diye taraftari uyutan, surekli yanlis adimlar atmaya devam eden birisi...
Bu sezon transferlerde nihayet genc oyunculara yoneldi ama saha ici organizasyon hala berbat. Bu arada Van Aanholt'u aldirdi ve Ghezzal'i da cok istemis. Yani aslinda ortada cok ciddi bir gelisme de yok. Ama yine de genc oyuncular alindigi icin o konuda tebrik ediyorum. Ancak buradaki en buyuk problem o genc oyuncularin gelisecegi bir ortam yok Galatasaray'da...
Fatih Terim'in basta oldugu donemlerde ben genc bir oyuncunun ciddi gelisim gosterdigini hatirlamiyorum. Zaten idmanlari izlerseniz boyle bir seyin mumkun olmadigini gorursunuz.
GSTV YouTube kanalinda bazi idmanlara bakmaya basladim. Bir idmana GSTV baslik olarak kiran kirana gibi bir sey yazmisti. Izledim. Gordugum en lakayit, hafif tempolu idmandi.
Bakin en basitinden yaziyorum. Galatasaray guya paslasmayi iyi yapan bir takim. Tamamen yanlis...
Bakin bu Atletico Madrid'in Simeone ile yaptigi hafif tempoda stratejik paslasma idmani. Olay sadece 5'e 2 degil. Onemli olan nasil paslastigin, paslastiktan sonra nasil bos alanlara hareket etmen gerektigi.... Yani adam sadece paslasma degil, ayni zamanda oyuncularin hareketlenmelerinin de nasil olacagini gosteriyor. Bir de bizim idmanlara bakin. Ortada cok ciddi fark var. Bu da sahaya yansiyor. Galatasaray defansta ve orta sahada oyuncu coklugu oldugu yerde paslasabilmesine ragmen ileride dogru hareketlenmeleri yapmadi, kosmadigi icin iyi takimlara karsi pozisyon uretmekte sikinti yasiyor.
Bu da Pep'ten bir ornek. Yine hafif tempo ama oyunculara nasil hareketlenmeleri gerektigini ogretiyor.
Biz bunlari yapmiyoruz. Yapiyoruz diyen varsa, sahada neden yapmadigimizi aciklasin.
Neyse, simdi en azindan bir cok kisi elestirmeye baslamis ama uzucu olan bu berbat ligde bir kac galibiyet gelince cogu kisi yine goklere cikartir. Her sene Avrupa'da da tokat yemeye devam ederiz.