Fatih Terim | Teknik Direktör (Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Gayet eminim. Doldur boşalt yapmak baskı kurmak olmuyor. İstediğimiz skoru ilk yarı alamadıysak zaten hep ikinci yarılar bizim baskımızla geçiyor. Ama sonuçsuz bir baskı.

Madem bu iş bu kadar kolay, her sıkıştığımızda tak değiştiririz dizilişi. İstediğimizi alırız. Yahu FM mi bu?

Transfer olayı tamamen farklı bana göre. Elimizdeki oyuncu kadrosuyla yapabileceğinin en iyisini yaptı. Engin, Necati, Emre Çolak, Hakan Balta, Elmander. Bu adamlarla ŞL'nde başarı geleceğine inanan var mı acaba? Yapabileceklerinin en iyisini yaptılar geçen sene, büyük övgüyü hak ettiler. Ama hoca da farkında ki adamların maksimumu bu. Hedefin daha yukarılarsa bu adamlarla mümkünü yok. Hoca da Burak, Hamit, Amrabat gibi kağıt üstünde mükemmel adamlar aldırdı. Burak, Umut ve Dany çok iyi katkı verdi. Ama Hamit ve Amrabat gibi takımın en önemli oyuncuları olması beklenen adamlardan istenilen verim alınamadı bir türlü. Bu adamlar için günlerce nöbet tutuldu bu forumda. Kimse şimdi yanlış transfer diye kıvırmasın. Diğer bir iki oyuncu zaten alternatif olsun diye aldırdığı isimler.

Kıvırma filan yapmıyorum. Ya adam gibi konuş yada hiç tartışmayalım.

Geçen sene ki başarıya bi lafım mı oldu benim? Neden çarpıtıyosun konuyu.

Yabancı transferi bana göre fiyasko. Amrabat'a verilen 8.6m ile kimler alınırdı biliyor musun? Dany'yi beğenirim ama takımın yedek stoperi olmalı. Cris'e hiç değinmiyorum bile. Hamit'inde kötü performansında sistemin'de etkisi var. Kanat yerine 4-3-3 sağ iç de daha yararlı olacaktır.

Fm gibi bir anda sistemi değiştir demiyoruz zaten. En az 3 aydır kötü oynuyoruz ama hiç bir değişim yok. Devre arası kampında 4-3-3' geçilebilirdi.

Hala Terim istifa dediğimi düşünüyorsun ama öyle demiyorum.

Kıvırma filan yapmıyorum. Ya adam gibi konuş yada hiç tartışmayalım.

Geçen sene ki başarıya bi lafım mı oldu benim? Neden çarpıtıyosun konuyu.

Yabancı transferi bana göre fiyasko. Amrabat'a verilen 8.6m ile kimler alınırdı biliyor musun? Dany'yi beğenirim ama takımın yedek stoperi olmalı. Cris'e hiç değinmiyorum bile. Hamit'inde kötü performansında sistemin'de etkisi var. Kanat yerine 4-3-3 sağ iç de daha yararlı olacaktır.

Fm gibi bir anda sistemi değiştir demiyoruz zaten. En az 3 aydır kötü oynuyoruz ama hiç bir değişim yok. Devre arası kampında 4-3-3' geçilebilirdi.

Hala Terim istifa dediğimi düşünüyorsun ama öyle demiyorum.

Kıvırma lafını tüm forum nezdinde söylüyorum aslında. Diyelim Schalke'yi eledik, gör sen forumun halini. Ömür boyu sözleşme yapalım, öl de ölelim, imparator imparator diye inler buralar. Sonraki ilk yenilgide hocam bu taktikle bu işler yürümez diye hocaya taktik dersi vermeye kalkarlar. Bazı adamların gelmesi için günlerce nöbet tutarlar, gelmediği her gün saydırır dururlar. Kötü oynadığı birkaç maçtan sonra kalayı basarlar. Gerçi bu foruma has değil aslında, Türk milletinin genel olarak karakterinde var. Bugün söylediğini yarın unutur herkes.

Geçen seneki durumu bu transferlerin niye yapıldığını anlatmak için açıkladım. Geçen seneki durum o kadronun maksimumuydu. Hoca da Burak, Hamit, Amrabat gibi takımı daha ileriye taşıyacağını düşündüğü adamları istedi. Amrabat ve Hamit henüz istenilen seviyede değil. Ama bu adamları hemen herkes istiyordu bu forumda. Gerçi hocanın ısrarla istediği Shaqiri ve Podolski alınsa bunlar hiç konuşulmayacaktı belki de. Adam gibi bir stoper alamayıp son anda hocayı Cris'e evet demek zorunda bırakmak da hocanın kabahati değil. Fenerin geleneksel istifa şenlikleri gibi bizim yönetim de geleneksel KAP şenlikleri başlatmış durumda.

Amrabat'a verilen 8 milyon da çok konuşuluyor ama kulübün kasasından çıkan 5 milyon. Gerisini yöneticiler cebinden vermiş. Amrabat da ücretinde ciddi bir indirime gidince aslında bu transferin maliyeti 5 milyon bile değil kulübe. Hoca da bunun üzerine onayladı transferi.

Dizilişe çok fazla takılıyor taraftar. Bugün dünyanın en iyi futbolunu oynayan takımı Barcelona'nın zaman zaman sahaya nasıl dizildiğini anlamak mümkün değil. Baktığında adamların santraforu bile yok genelde. Önliberoları stoper falan yapıyorlar bazen. Diziliş falan yok, sahayı en iyi parselleme var.

Hocaya çok fazla yükleniliyor son zamanlarda. Önce bir istediği ortam yaratılsın, istediği oyuncular alınsın. Sonra yine eleştiren eleştirir. Sneijder de gelsin, ben de çok istiyorum ama hoca sol bek ve stoper diye çırpınırken haftalardır Sneijder peşinde koşup takımın diğer eksiklerini görmezden gelen yöneticiler asıl eleştiriyi hak ediyor.

Dünyayı dolaşsak Fatih Terim gibisini bulamayız. Hocamıza bu günlerde sahip çıkalım.

Bu sistemle Hamit i zaten kaybettik Melo yu da bitirmek üzereyiz yakında Selçuk a küfretmeye başlarız.Bu adamlar 4-4-2 oyuncusu değiller.İyi verim alabilmek için iki forvetinde önde pres yapması lazım yoksa orta sahayı rahat geçen her takım bize gol atıyor.Savunması zayıf oyuncularla savunma yapmaya çalışmak zaten saçmalık.Ya göbeğe defansif bi orta saha alarak yada Hamit i göbeğe çekerek Selçuk-Melo ikilisini ileri göndermeliyiz.Geçen sene olduğu gibi bu ikili yine gol rekoru kırabilir.Çift forvet oynuyoruz ama pozisyon 0(sıfır),ara pas 0(sıfır)

-----XXX------

---Selçuk--Melo----

Hamit(xxx)--Burak--Amrabat

Bu takım ancak bu taktikle toparlanır.Yoksa transferle halletmeye kalkarsak en az 5 transfer lazım.

Hocam yalvarırım Emre Ç.'yi oynatma. Hakan Balta'yı izlemeye razıyım. Koy Hakan'ı önüne de Riera.

Arkadaşlar Fatih Terim'in eskisinden daha fazla taraftarın desteğine ihtiyacı var.İlla ki hata da yapacak ama sonuçta başarıdan başka birşey düşünmüyor kendisi.Bu takımın bir Ferguson modeline ihtiyacı var.Uzun yıllar ligi sürklase etmek istiyorsak bunu İmparator'dan başkası iyi yapamaz.Çünkü o Galatasaray'ın evladı.Fatih Terim'den sonra çok önemli isimler geldi.Ama uzun vadede bir başarı yaşanmadı.Örneğin Gerets ve Rijkaard gibi.Hocanın ve ekibinin kafasını toplaması şart.Kendi içimizde oluşan bu kaos takımı umarım pozitif yönde olumlu etkiler inşallah...

Arkadaşlar Fatih Terim'in eskisinden daha fazla taraftarın desteğine ihtiyacı var.İlla ki hata da yapacak ama sonuçta başarıdan başka birşey düşünmüyor kendisi.Bu takımın bir Ferguson modeline ihtiyacı var.Uzun yıllar ligi sürklase etmek istiyorsak bunu İmparator'dan başkası iyi yapamaz.Çünkü o Galatasaray'ın evladı.Fatih Terim'den sonra çok önemli isimler geldi.Ama uzun vadede bir başarı yaşanmadı.Örneğin Gerets ve Rijkaard gibi.Hocanın ve ekibinin kafasını toplaması şart.Kendi içimizde oluşan bu kaos takımı umarım pozitif yönde olumlu etkiler inşallah...

Öncelikle basını taraftar olarak susturmamız gerek. Yalnız Fatih Terim meselesi değil bu tüm oyuncular kulübün üzerine oynanıyor. Dün Fatih Terim bugün Hasan Şaş-Hamit Altıntop.. Yetti bence artık.

Bugün Terim-Aysal-Tulun'un yemekteki oturma dizilişinden bile haber yapan Nevzat Dindar bana göre artık mimlendi.

Şahsım adına bundan sonra bu haberleri yayınlayan hiç bir gazeteyi okumuyorum eşime dostuma da okutmuyorum. Gerçekten değil yalandan saklanacak konuma gelmiş bulunuyoruz. Sizleri de protestoya davet ediyorum..

Hocam yalvarırım Emre Ç.'yi oynatma. Hakan Balta'yı izlemeye razıyım. Koy Hakan'ı önüne de Riera.

Bak buna katılıyorum işte.. fakat transfer konusuda hocayı yüzeysel bilgilerle eleştirmişsin.. Amrabat'a 5 milyondan fazla vermeyin diyen bizzat Hoca'nın kendisiydi.. 1,5 yıldır Hoca'nın gerçek ve birincil transfer listesinden alınan sadece 3 oyuncu var Eboue,Hamit ve Melo.. diğerlerinin hepsini hoca mecburiyetten kabul etti veya alın dedi.. Melo'yu bile Cambiasso yu alamayınca tercih etti hoca..

Öncelikle basını taraftar olarak susturmamız gerek. Yalnız Fatih Terim meselesi değil bu tüm oyuncular kulübün üzerine oynanıyor. Dün Fatih Terim bugün Hasan Şaş-Hamit Altıntop.. Yetti bence artık.

Bugün Terim-Aysal-Tulun'un yemekteki oturma dizilişinden bile haber yapan Nevzat Dindar bana göre artık mimlendi.

Şahsım adına bundan sonra bu haberleri yayınlayan hiç bir gazeteyi okumuyorum eşime dostuma da okutmuyorum. Gerçekten değil yalandan saklanacak konuma gelmiş bulunuyoruz. Sizleri de protestoya davet ediyorum..

Haklısın renkdaş.İnan ben senelerdir gazetelerin spor sayfalarına bakmıyorum bile.Şişirme haberler,olmadık olaylara nifak sokmalar.Bunlar düpedüz ahlaksızlıkdan ibaret unsurlar.Ben Galatasaray aşığı olarak işler olumsuz gittiğinde bilhassa direkt fikrimi galasaray.org da ileti olarak bildiriyorum.Ciddiye alırlar veya almazlar ancak unutmasınlar GALATASARAY hepimizin.Biz takıma sahip çıkmaya ilelebet devam edersek her daim ayakta kalmayı başarırız

Fatih Terimin söyledikleri hep basinaydi ama sanki yönetime söylemis gibi gösteriyor, bu cahil basin akillanmaz.

Bilmiyorum Yönetim ile ne problemler var, o Mavi kanli olan insanlari ne yapiyor ama bi gercek var bu sezon basindan beri 5 mac sayamam ki nerde iyi adam gibi oynadik. Hep rezil gibi, takim olmayarak... biktim, Terim beceremiyorsa, yada nedeni varsa söylesin yada biraksin. OLacak is degil, elindeki Takim kötü degil, sen hala 442 oyna... Hadi Gol attin bari takimi degistir, iyi oynayan gol atan Elmander ve Hamiti cikar, Emre Colak ve rezalet olan burak hala oyunda dursun.

Ben ilk günden beri diyorum bu Burak ta futbolcu tipi yok, ha kendini cok iyi gelistirmis, ama tam atak olacak, adam ofsayta duruyor, topu bir futbolcu gibi tasiyamiyor hadi neyse bosverdim... nerden cikti bu Sabri ümiti ? koy Hamiti oraya önüne de Aydini, Sol kanata da koy Engini. Ya bari hizli adamlar koy, kreatif adamlari. Emre Colak futbolu bitirmis ve bi gram ilerleme yok, hala ayni dandik oyuncu. Orhan Akin Orta saha versiyonu...

Kusura bakmasin yine öyle kaprisli Fatih Terim cekemem, transferleri zaten fiyasko, zorla aldirtti Ambrabati, simdi de futbolcu begenmiyor. Transferlerde nerde yanlis varsa oraya dadaniyor. Cris de gördü ? He herkesten belki en fazla Galatasarayli dir, ona saygim var, gecmisine ama bu sene cok fazla zarar verdi, faydasindan cok cok daha cok yani kötü etkiledi

Genel manada....

Bence Fatih Terim, C.L. şampiyonu yapsa bile(mübalağa yapıyorum) bizim bir kesim "total futbol", "geniş vizyon şahsiyetli","beğenmezük,istemezük" anlayışlı,her lafa "Fatih Terim'in 2. dönemi" diye başlayan yeni nesil taraftar kesimimize yaranamaz. Sonuçta adam Anadolu'dan gelme,Avrupa'dan değil.Çünkü öyle bir önyargı yapmış ki bir kesim "egolar"ı vefanın üzerine çıkartıp, iyi şeylerin tümünü görmezden gelip,ilk fırsatta bombalama peşindeler.Bu kesim yönetim içinde de var.Geçmişte Fatih Terim'e Hıncal Uluç da "şehir kırosu" demişti. Gerçekten artık bir yenilgide Fatih terim'i eleştirmekten çok,alt metinde kişiliğiyle alakalı yorum yapmak isteyen bir kesimin varlığı aşikar.O yüzden bir kesim ne yaparsa yapsın beğenmeyecek,küçümseyecektir Fatih Terim'i.Çünkü o onların kalite anlayışından uzakta ve egolu...

Gelelim şimdiki duruma...

Şu anda yapılan ego savaşı,güç savaşı.... Herkes pastadan daha büyük pay kapma uğraşında.Geçen sene şampiyonluğa giderken bazı önemli yöneticilerin gidip de başka T.D.'lere teklif götürmesi ve bunun Fatih Terim'in kulağına gitmesini sağlaması resmen ayıp ve Galatasaray'ın menfaatlerinden öte kendini düşünmektir. Fatih Terim de af edersiniz fazla alıngan.Kameralar önündekilere eğer "ironi" babında söylenmemişse gereksiz,olmaması gereken birşeydi. Galatasaray kültürünü herkesten iyi bilmesi gereken Fatih Terim "kol kırılır yen içinde kalır" atasözünü en iyi uygulayan kulübünün genlerine aykırı hareket etti.

Saha içinde iyi değiliz yine.Hoca bazen tutturdu mu tutturuyor ve futbolcu seçimlerinde maalesef "ben düzeltirim" mantığıyla hareket etmekte. Birinin ona "sen T.D.'sin psikolog veya yaratıcı değil" demesi lazım...

Aslında saha içi olumsuzluğun tamamı da Fatih Terim'e ait değil. Bazı yöneticiler huzursuzluk çıkarıyor,transferde koordinasyon yok ve özellikle bu kamp döneminde anlaşıldı ki teknik ekip yalnızlaştırıldı. Bu durumda kusura bakmayın ama motivasyonu sağlayamazsınız. Motivasyon ve inanç kazanmanın yarısıdır.

Ben uzun dönemde Fatih Terim'in bu yapıda kalıcı olacağını sanmıyorum. Kan uyuşmazlığı mevcut...Ya bazı kuyu kazma meraklısı yöneticiler gidecek,ya Fatih Terim boyun eğecek ya yapısını değiştirecek ya da gidecek veyahut Ünal Aysal kendi görüş açısını 180 derece değiştirecek...Çok net iki farklı yapı mevcut şu an.

Kısacası bir çuval inciri berbat etmek için büyük çaba sarf ediyoruz.

Tebrikler (!)

:005:

Hocam lütfen emresiz bi galatasaray aydınsız bi galatasaray... ve de eğer bu sistemle oynayacaksak burak yerine elmander umut başla ve burak ı yedekten al lütfen...umut ligin en çok gol atanı yedek...savunmayı yıpratıp ortasahayı 5leyip pozisyon bulıuruz.. burak yıpranmış savunmada daha çok pozisyon bulur...

Acıklama gereksizdi doğru ama nereye istifa ediyor yahu,her şey güzelken ne diye bozuyoruz.

İyisiyle kötüsüyle Fatih Hoca hiçbir hocanın yapamadıklarını yapıyor,ve o hocaların kredisi bile bundan fazlaydı.

Ki burda Fatih Hocadan bahsediyoruz.

Genel manada....

Bence Fatih Terim, C.L. şampiyonu yapsa bile(mübalağa yapıyorum) bizim bir kesim "total futbol", "geniş vizyon şahsiyetli","beğenmezük,istemezük" anlayışlı,her lafa "Fatih Terim'in 2. dönemi" diye başlayan yeni nesil taraftar kesimimize yaranamaz. Sonuçta adam Anadolu'dan gelme,Avrupa'dan değil.Çünkü öyle bir önyargı yapmış ki bir kesim "egolar"ı vefanın üzerine çıkartıp, iyi şeylerin tümünü görmezden gelip,ilk fırsatta bombalama peşindeler.Bu kesim yönetim içinde de var.Geçmişte Fatih Terim'e Hıncal Uluç da "şehir kırosu" demişti. Gerçekten artık bir yenilgide Fatih terim'i eleştirmekten çok,alt metinde kişiliğiyle alakalı yorum yapmak isteyen bir kesimin varlığı aşikar.O yüzden bir kesim ne yaparsa yapsın beğenmeyecek,küçümseyecektir Fatih Terim'i.Çünkü o onların kalite anlayışından uzakta ve egolu...

Gelelim şimdiki duruma...

Şu anda yapılan ego savaşı,güç savaşı.... Herkes pastadan daha büyük pay kapma uğraşında.Geçen sene şampiyonluğa giderken bazı önemli yöneticilerin gidip de başka T.D.'lere teklif götürmesi ve bunun Fatih Terim'in kulağına gitmesini sağlaması resmen ayıp ve Galatasaray'ın menfaatlerinden öte kendini düşünmektir. Fatih Terim de af edersiniz fazla alıngan.Kameralar önündekilere eğer "ironi" babında söylenmemişse gereksiz,olmaması gereken birşeydi. Galatasaray kültürünü herkesten iyi bilmesi gereken Fatih Terim "kol kırılır yen içinde kalır" atasözünü en iyi uygulayan kulübünün genlerine aykırı hareket etti.

Saha içinde iyi değiliz yine.Hoca bazen tutturdu mu tutturuyor ve futbolcu seçimlerinde maalesef "ben düzeltirim" mantığıyla hareket etmekte. Birinin ona "sen T.D.'sin psikolog veya yaratıcı değil" demesi lazım...

Aslında saha içi olumsuzluğun tamamı da Fatih Terim'e ait değil. Bazı yöneticiler huzursuzluk çıkarıyor,transferde koordinasyon yok ve özellikle bu kamp döneminde anlaşıldı ki teknik ekip yalnızlaştırıldı. Bu durumda kusura bakmayın ama motivasyonu sağlayamazsınız. Motivasyon ve inanç kazanmanın yarısıdır.

Ben uzun dönemde Fatih Terim'in bu yapıda kalıcı olacağını sanmıyorum. Kan uyuşmazlığı mevcut...Ya bazı kuyu kazma meraklısı yöneticiler gidecek,ya Fatih Terim boyun eğecek ya yapısını değiştirecek ya da gidecek veyahut Ünal Aysal kendi görüş açısını 180 derece değiştirecek...Çok net iki farklı yapı mevcut şu an.

Kısacası bir çuval inciri berbat etmek için büyük çaba sarf ediyoruz.

Tebrikler (!)

:005:

Tebrik ederim burada görmeye alışık olmadığımız türden ve 10 numara bir yazı olmuş..

Fb li yöneticiler Alanya'da takımla beraber kampa girerken ve Aziz Yıldırım Aykutla tavla atıp resimleri basına servis ederken bizim yineticiler İstanbul'da kalıp Hoca'yı taciz etmekle Sneijder için beyanat yarışına girmekle meşgul oldular..

Bu durumda şampiyonlukta ve başarılarda elbette ki aslan payı Fatih Terim'e ait olacaktır. Zira herkes herşeyi görüyor artık..

Terim bir takimin basarisi icin gerekli olan motivasyonu, disiplini saglar takimda. Bir de Hagi, Rui Costa gibi oyun kurucular oldu mu takimda, super ofansif futbol oynatir. Sneijder gibi bir oyuncuyu o yuzden cok istiyordum. Zaten basarisiz degildik ama daha cok keyif alacagimiz bir doneme girdik artik.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt