Fatih Terim | Teknik Direktör (Arşiv)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Fatih Terim | Teknik Direktör

Şu modern futbolu anlatırmısın bize Talha kardeşim? Ayrıca Fatih Terim modern futbolun hangi öğelerine ayak uyduramıyor? Ve modern futbol ile modern olmayan futboluda açıklarsan sevinirim sevgili teknik direktör kardeşim.

Kenardan taktik vermicekse orda durmasının ne önemi var? Taktik bilginle açıklayabiliyorsan açıkla. Yoksa eleştirenlere ironi yaparak kendini bi halt zannetme.

Modern futbol 2 paragrafta anlatılacak şey değil. Bunun mümkün olduğunu düşünerek zaten Fatih Terim'in futbol anlayışını savunuyor olmanı anlayabiliyorum.

Modern olmayan futbolu en yakın örnekten açıklayayım: "BAM BAM BAM" Fatih Terim

Ben size "modern futbolu bana iki paragrafta anlatırmısınız" diye mi sordum Talha bey? Bam bam bam neymiş? Çizgi filmlerde o tarz birşeyler vardı sanırım. O mu acaba?

frank de boer di matteo falan da var

Geç

ordaki real td: LUCE :bid:

bu elit antrenör yerine herkez öyle davet edilmiyor ve bunun yaninda tek davetide degil hocanin .daha öncede davet edilmisdi

foto595x.jpg

türkiyede bu elit kategorisine hangi türk bir hoca gire bilmis simdiye kadar?! öyle her baba yigitin isi degil bu. frank de boer kötü hoca degil onu elestirmisinde. ajax da cok iyi isler yapior.

bravo ya yemin ediyorum bravo.bakalım daha kimlere giydirilecek burdan hocayla başlamış hagi ile devam eden süreç.bakalım daha aklımıza kimler gelecek giydireceğimiz bu takımın efsanelerinden.siz zahmet etmeyin madem efsanelere giydirmeye başladınız ben size bir kaç isim söyleyeyimde siz düşünme zahmetine girmeyin.hoca ve hagiden sonra bülent kaptan,hakan şükür,popescu,hakan ünsal,hatta ve hatta turgay şeren en top noktada da METİN OKTAY'A giydirirsiniz o zaman tam olur işte.bu nedir arkadaş.nasıl bir taraftarlık bu.artık eleştiri falan bırakılmış resmen hakarete başlanılmış.önce hocaya sonra hagiye bu ne saçmalık ya.burasının hangi forum olduğunu unutan arkadaşlar kendinize gelin.burası ANTU değil farkındasınızdır umamarım.yaptığınız eleştiri falan değil resmen kepazelik.bu kulübün değerlerine,efsanelerine hakaret etmeyi ben başka birşeyle açıklayamıyorum.burası sizlerin galatasarayın efsanelerine hakaret edip kendi egonuzu tatmin edeceğiniz bir yer değil.umarım farkındasınızdır bunların.gerek hoca,gerek hagi bizler için bir değerdir.siz ne kadar galatasaraylıysanız en az sizin kadar galatasaraylıyım ve bu şekilde kim olursa olsun takımımın değerlerine hakaret edilmesine seyirci ve sessiz kalamam.kimsede kusura bakmayacak.biz ezikbahçeli değil galatasaraylıyız.değerlerimize her zaman sahip çıkarız.efsane denilen adamları sövercesine göndermek eziklere yakışır bize yakışan ise değerlerimize sövmek,hakaret etmek değil onlara sahip çıkmaktır.yılarca tribünlerde TAÇSIZ KRAL METİN OKTAYA yaptığımızı tezahüratlarda bunun en büyük delillerindendir.o yüzden aklınızı başınıza alın,hangi takımın taraftarı demiyorum bireyi olduğunuzu unutmayın.bizler bu takımın taraftarı değil BU BÜYÜK AİLENİN BİREYLERİYİZ.BİZİM FARKIMIZ HER ZAMAN BU OLMUŞTUR.AİLE BÜYÜKLERİNE HEP SAYGILI OLMUŞUZDUR.

Kenardan taktik vermicekse orda durmasının ne önemi var? Taktik bilginle açıklayabiliyorsan açıkla. Yoksa eleştirenlere ironi yaparak kendini bi halt zannetme.

İroni falan değil yahu. Bilmiyoruz, soruyoruz. Nedir bu modern futbol? Bir açıklarsan sevinirim.

Vardır diyorsan biraz açıkla bakalım. Neymiş bu modern futbol? Ben de merak ettim.

Fatih Terim'in takımın başında durması gerektiğini tabii ki savunacağım. Hatta on senelik sözleşme yapılması taraftarıyım. Şampiyonlar Ligi'nde en azından bir yarı final kazandırmadan bir yere gitmemeli. Gelmiş geçmiş en büyük Türk teknik direktörden daha iyi bildiklerini zannedip atıp tutanları da ciddiye almıyorum, kimse de kusura bakmasın.

Fener, şikeden darbe aldıysa hoca da enkaz devraldı. Geçerli bir neden olarak görmüyorum bunu.

Ligimizin oyun yapısı belli. Modernmiş, çağdışıymış bunlar boş laf. Bizim lig fiziğe dayalıdır, her takım buna alışmak zorundadır.

Bir ara 4-3-3 furyası vardı, şimdi de 4-2-3-1. Sonraki ne olacak bakalım? Ben, Hamit ve Amrabat'la bu sistemin oynanabileceğini düşünmüyorum.

Başkan, yıldız sözünü tutmak için biraz agresif davrandı bu devre arasında. Hatta hoca da sitemkar açıklamalar yapmıştı. Carlinhos alınamadığı için mecburen Drogba'ya evet dediğini düşünüyorum ben hocanın. Ama gerçeğini asla bilemeyiz. Arka planda hocanın pek hazzetmediği Bülent Tulun'un işleri bunlar. Başkan da inadına bu adamda ısrar ediyor.

Modern futbolun nesini açıklayayım ben? Ne olmadığını açıkladım ama. "Bam bam bam" değil.

Ama yine de kısa özet geçeyim...

En basitinden: Verkaç. Duran top organizasyonu (korner, frikik vs) Zorlandığın bi maçta son dakikalarda 1-0 öne geçmiş olmana rağmen hala Allah ne verdiyse saldırma ihtiyacı hissetmemek (1-1 berabere kaldığımız Eskişehir maçında gol yediğimiz anlarda beklerimiz bindirme yapmakla meşguldü)

Benim taktik bilgim filan yok. Sadece izleyici ve taraftarım.

Burada delice eleştirenler getirir lisansını koyar, der ki ben bu işin ehliyim, eğitimim var. O zaman taktiksel yönden eleştirmeye hakkı vardır. Ama çıkıpta olur olmadık şeyler için hiç kimseye yem etmeyiz hocamızı.

Ayrıca öyle kendini bişey zannetme filan gibi konuşma bence. Sen kim oluyorsunda bana had bildirmeye kalkışıyorsun?

Lucescu bile Süper Kupayı kazandığında böyle iyi bir takımı bana bırakan teknik direktör Fatih Terimin bu kupada önemli hakkı vardır dedi. Siz yok Hagi, yok Popescu diyorsunuz.

İroni falan değil yahu. Bilmiyoruz, soruyoruz. Nedir bu modern futbol? Bir açıklarsan sevinirim.

Onu modern futboldan bahsedenlere sor. Ama sanırım Reali falan izlemen sana yardımcı olur modern futbol hakkında. Benim bahsettiğim 1-0 öndeyken ilk yarının son dakikasında kontradan nasıl yedik o golü açıklaması. Bunun modern futbolla ne alakası var? Manyakmısınız? Saracak yer arıyorsunuz!

Ben size "modern futbolu bana iki paragrafta anlatırmısınız" diye mi sordum Talha bey? Bam bam bam neymiş? Çizgi filmlerde o tarz birşeyler vardı sanırım. O mu acaba?

Kaç paragrafta anlatmamı istedin? Kitap mı yazsaydım?

Yok şu vardı beyefendi.

Varsa yoksa Drogba! - Ligtv.com.tr

4:15'te Fatih Terim'in Drogba'ya verdiği taktik.

Modern olmayan futbola daha çok örnek verecek olursam... Kenarda objektiflere poz vermek. Kurmaylarını (Braga ve Cluj) ve kendini (Schalke) rakip analiz etmek için görevlendirip, bomboş dönmek. Kenardan oyunculara sadece bağırmak, maçı iyi okuyamamak. Son 10 dakkada güç bela attığın golden sonra hala saldırmaya devam ederek 90'da 1 puana razı olmak (Eskişehir maçı 1-1)

bu elit antrenör yerine herkez öyle davet edilmiyor ve bunun yaninda tek davetide degil hocanin .daha öncede davet edilmisdi

foto595x.jpg

türkiyede bu elit kategorisine hangi türk bir hoca gire bilmis simdiye kadar?! öyle her baba yigitin isi degil bu. frank de boer kötü hoca degil onu elestirmisinde. ajax da cok iyi isler yapior.

öfffffff napak yani?

Modern futbolun nesini açıklayayım ben? Ne olmadığını açıkladım ama. "Bam bam bam" değil.

En basitinden: Verkaç. Duran top organizasyonu (korner, frikik vs) Zorlandığın bi maçta son dakikalarda 1-0 öne geçmiş olmana rağmen hala Allah ne verdiyse saldırma ihtiyacı hissetmemek (1-1 berabere kaldığımız Eskişehir maçında gol yediğimiz anlarda beklerimiz bindirme yapmakla meşguldü)

Bunlara ek olarak bir de skor olarak geriye düştüğünde topu ileri şişirmeden, doldur boşalt yapmadan oynayabilmek..

bravo ya yemin ediyorum bravo.bakalım daha kimlere giydirilecek burdan hocayla başlamış hagi ile devam eden süreç.bakalım daha aklımıza kimler gelecek giydireceğimiz bu takımın efsanelerinden.siz zahmet etmeyin madem efsanelere giydirmeye başladınız ben size bir kaç isim söyleyeyimde siz düşünme zahmetine girmeyin.hoca ve hagiden sonra bülent kaptan,hakan şükür,popescu,hakan ünsal,hatta ve hatta turgay şeren en top noktada da METİN OKTAY'A giydirirsiniz o zaman tam olur işte.bu nedir arkadaş.nasıl bir taraftarlık bu.artık eleştiri falan bırakılmış resmen hakarete başlanılmış.önce hocaya sonra hagiye bu ne saçmalık ya.burasının hangi forum olduğunu unutan arkadaşlar kendinize gelin.burası ANTU değil farkındasınızdır umamarım.yaptığınız eleştiri falan değil resmen kepazelik.bu kulübün değerlerine,efsanelerine hakaret etmeyi ben başka birşeyle açıklayamıyorum.burası sizlerin galatasarayın efsanelerine hakaret edip kendi egonuzu tatmin edeceğiniz bir yer değil.umarım farkındasınızdır bunların.gerek hoca,gerek hagi bizler için bir değerdir.siz ne kadar galatasaraylıysanız en az sizin kadar galatasaraylıyım ve bu şekilde kim olursa olsun takımımın değerlerine hakaret edilmesine seyirci ve sessiz kalamam.kimsede kusura bakmayacak.biz ezikbahçeli değil galatasaraylıyız.değerlerimize her zaman sahip çıkarız.efsane denilen adamları sövercesine göndermek eziklere yakışır bize yakışan ise değerlerimize sövmek,hakaret etmek değil onlara sahip çıkmaktır.yılarca tribünlerde TAÇSIZ KRAL METİN OKTAYA yaptığımızı tezahüratlarda bunun en büyük delillerindendir.o yüzden aklınızı başınıza alın,hangi takımın taraftarı demiyorum bireyi olduğunuzu unutmayın.bizler bu takımın taraftarı değil BU BÜYÜK AİLENİN BİREYLERİYİZ.BİZİM FARKIMIZ HER ZAMAN BU OLMUŞTUR.AİLE BÜYÜKLERİNE HEP SAYGILI OLMUŞUZDUR.

Imza!!!

ama efsanelerimize pek deger vermiyoruz taraftar olarak son yilarda. ancak futboldan uzaklastiklari yada öldükleri zaman oluyor malesef. Fatih hocayi burda cogu normal bir hoca gibi görmekde malesef. HEykeli dikilmesi gerekn insanlardan birisidir benim gözümde.

Lucescu bile Süper Kupayı kazandığında böyle iyi bir takımı bana bırakan teknik direktör Fatih Terimin bu kupada önemli hakkı vardı dedi. Siz yok Hagi, yok Popescu diyorsunuz.

Terim de Lucescu'dan sonra gelince adamin kurdugu sampiyon takimi dagitmakla ise baslamisti. :asd:

Benim taktik bilgim filan yok. Sadece izleyici ve taraftarım.

Burada delice eleştirenler getirir lisansını koyar, der ki ben bu işin ehliyim, eğitimim var. O zaman taktiksel yönden eleştirmeye hakkı vardır. Ama çıkıpta olur olmadık şeyler için hiç kimseye yem etmeyiz hocamızı.

Ayrıca öyle kendini bişey zannetme filan gibi konuşma bence. Sen kim oluyorsunda bana had bildirmeye kalkışıyorsun?

Teknik direktör değilim. Elimden geldiği kadar premier lig ve bundesliga'yı izlerim Galatasarayın maçları dışında. İlk yarının son dakikasında 1-0 önde olan bir takımın kontradan gol yediğini görmedim. Anlatmak istediğim bu! Senin yazdığın mesajda ki uslüba göre cevap verdim. Herkes kendi yöntemini kullanır ;)

Terim de Lucescu'dan sonra gelince adamin kurdugu sampiyon takimi dagitmakla ise baslamisti. :asd:

Bunda haklısın, orda o şekilde takımın basına gelmemelidi. Fatih Hocada insan, hatalar yaptı, ama yaptığı iyi şeyleride görmememiz yanlış olur.

Senin bu açıkladığın "sorun" sadece Galatasaray'ın sorunu değil. Tüm Türk futbolunun sorunu. Ayrıca bu Fatih Terim'den sonra başlamış birşeyde değil. Bizim ligimizde bam güm oynanıyor futbol. Sıradan bir Alman takımı dahi sistem içinde oynuyor futbolu. Arada ülkeler arası mantelite farkı var. Bu Fatih Terim'in bir senede düzeltebileceği birşey değil.

Bunu sanki Fatih Terim böyle yapmış gibi acımasızca eleştirileri hazmedemiyorum. Bu takıma kimler geldi geçtide o dediğin futbolu oynattı..

Modern futbol dediğiniz buysa hemen hocayla görüşelim, bir hızlandırılmış kurs falan ayarlayalım kendisine. Öğrensin artık hoca da bunları. Forumdan bir ekip kurulması yerinde olur hocaya modern futbol öğretmek için.

Yahu, uzatmamaya çalışıyorum ama bu kadarına da yuh artık demek istiyorum. 5 kere şampiyon olmuş, UEFA'yı almış, Avrupa 3.'sü, Şampiyonlar Ligi gruplarında çıkmış adama verkaç, duran top, modern futbol öğretmeye mi kalkıyorsunuz cidden?

Ben açıklarım da üşeniyorum harbi sabah sabah bi de kime açıklıycan yani. F.t'yi savunmak komik bi durum şu anda sene başından beri 5 pas yapamıyoruz en azından bunları dğeiştirmek için bişey yapar insan o da yok. O da yok değil çünkü taktik bilgisi sıfır adamın defans bizim kalenin önünde bekliyor forvetler rakip kalenin önünde biri de demiyor ki bu orta sahayı kim tutacak. Topu alan geçti ortayı dün tarihi farktan kurtulduk hala lolo yapıyorsunuz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt