Fatih Terim, Yönetimden Sağ Bek Transferi İstedi!

sağlıklı omar-yedlin tüm kulvarlarda götürürdü. en eli yüzü düzgün bekin suratında havai fişek patlatmasının faturasını hocaya yıkmamak gerek. zati içimize sine sine aldığımzı son bekler de bonservis verebildiğimiz mariano ve nagatomo'ydu. sürekli beleş transfer, elalimin artıklarını almaya alışırsan her zaman beklentileri karşılamayacağını da kabullenmek gerek. ha linnes'e zam yapıp şener isimli elemana imza parası verilene kadar rosier gibi bi risk alınabilirdi eyvallah ama alıp o veya bu şekil elimizde patlayan diger transferler de şener kadar abesle iştigal değildi.

Oynayacagimiz sisteme gore degerlendirmek lazim aslinda.

Simdi Tete hala genc bir oyuncu sayilir, belki son 2 senede pek gelisim gostermemis olabilir ama aksi olsa zaten bizim gundemimizde olmaz.

Tete'nin savunma yonu cok iyi bizim ligimizin standartlarina gore, hayvan gibi guclu herif zaten hem stoper hem sagbekte is yapar. Ofansif yonu sadece zayif. Bende sahsen bek oyuncularinda teknik kapasitesi yuksek olani istiyorum ama bunu 4 'lu defans icin diyorum.

Simdi 3'lu oynar mi hoca bilemem ama oyle bir ihtimal varsa Tete cok dogru bir tercih olur. Kaan Ayhan'i ama alabiliyorsak yerli oyuncu kontenjanindan dolayi onu alirdim tabi. O da sagbekte oynar Tete kadar.
Çok korkunç bir sol kanat kurgumuz olursa neden olmasın, mesela 2018/2019 sezonunda çok iyi işleyen bir sağ kanadımız vardı Mariano/Belhanda ve Feghouli üçlüsü varken sol kanattan hücum etmek gibi bir derdimiz yoktu oyunu hep sağ tarafa yıkıp Onyekuru 'nun sprint özelliğini kullanıyorduk sadece Nagatomo orda arka tarafı muazzam kapatıyordu gerçekten o dönemde

Veya bu sene Beşiktaş oyunu tamamen Ghezzal ve Rosier ile sağ tarafa oyunu yıkıp sol kanatta Larin 'in sadece arka direkte topa vurmasını bekliyordu bu durumda Rıdvan 'ın hücum katkısından ziyade Nsakala'nın defans katkısı daha çok işe yarıyordu

Mesela çok acayip bir sol kanat kurgularsın Marcao 'yla oyuna başladığın sol bekinle sol kanadınla oyunu tamamen sol tarafa yıktığın bir takımda Tete 'nin dediğin gibi defans katkısı ayakta kalma becerisi acayip işe yarayabilir defansta neticede dörtlü olarak sahaya çıksak bile kanatlardan hücum ederken çoğu zaman bloklar arasında kayma yaparak 1 bek geride bekliyor mesela olmaz da Romain Perraud gibi hücuma çıktığı zaman dört dörtlük bir sol bekin vardır önünde Felipe Anderson gibi oyunu forse edebilecek bir kanat oyundun vardır sol kanattan atak yaparken Marcao sola gelip bekin boşalttığı alanı kapatır Luyindama / veya artık yeni sağ stoperimiz kim olacaksa o merkeze kayar Tete 3. bir defans oyuncusu olarak oynar

Böyle bir düzende çok saçma değil hani neticede çok çok uzun zamandır iki kanattan da eşit derecede hücum katkısı aldığımızı iki bekimizle birden hücum ettiğimizi hatırlamıyorum. Mesela Saracchi ileride topu kaptırdığımız zaman agresif ve hızlı yaptığı savunma çok değerli oluyordu belki Saracchi 'nin hücum katkısından bile daha değerliydi benim gözümde o katkısı Tete bu işi sadece agresifliğiyle hızıyla filan değil bayağı bir defans oyuncusu gibi gözü kapalı yapar

Bu kadar uzun uzun konuştum da aslında sen bir cümleyle söylemişsin bunu 😄 "Oynayacagimiz sisteme gore" belki de Tete sistemin en kilit oyuncusu olur bilemem

Yedlin den ni cacık olmaz neden aldırdın Fatih hocam böyle çöp adamı

Her sene düzenli olarak 1 sağ bek alıyoruz

Sabri’den beri dikiş tutmadı bu bölge

Şaka lan şaka, keşke mariano gibi bir adam bulabilsek

Once Omar'i istedi, bir kaza oldu neyse herif gitti bitti maalesef (gerci ben onu da begenmiyordum). Sonra Yedlin'i iste, 6 ay oldu ve begenme simdi yeniden sag bek iste. 1 senede bir takim dusunun ayni bolgeye 3. defa transfer bakiyor.

Ozet: sag bek lazim ama lutfen sadece hizli biri degil, kafasi olan teknik bir sag bek alin.
Onuda temposuz diye taraftarimiz beğenmiyordu.

Geri
Üst Alt