GSCimbom
Alper Altun

Fatih Terim Sayfa 304

Alper Altun ·

Cevap
9,9K
Okunma
416,7K
Sayfa
304/497
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Maçın sıcağı sıcağına yazmak istemedim zira ilk defa forumdan banlanabilirdim.

Hocayı seversiniz, hocayı eleştirirsiniz kimseye bişey demem. Maçı kazanırız kaybederiz buna da takılmıyorum. Hatta umrumda bile değil.

TFF, MHK, PFDK, Yönetim, başkan, ali veli deli istediğiniz kadar kurum kuruluş isim sayın. Bu adam şu ya da bu sebeple 41 maç ceza almış ve bundan sonra da alacağını biliyoruz.
Hoca ceza alamaz mı? Pekala alabilir sinirli agresif yükseklerde yaşayan bir isim. Peki ne yapılması lazım. Arkasında takımı yönetecek, bakın idare edecek demiyorum, yönetecek biri lazım. Bu ne Necati'dir ne Selçuk ne de Arda. Şu an çeşitli takımlarda bilfiil hocalık yapan eski futbolcularımız var gidin onlardan birini getirin. Çok mu zor?

Yunus'u öven de var yeren de var. Asıl noktayı kaçırıyoruz. Bu çocuk kendini nasıl geliştirdi? Sadece oynayarak olacak iş değil. Çünkü öyle olsaydı az sonra ismini sayacağım isimler de gelişirdi.

Bu takımın beklerinin ikisi de Premier Lig'de yıllarca forma giymiş isimler. PVA 200 maçın üstünde Yedlin 130 maçın üstünde Premier Ligde oynamış isimler. Hepsini geçtim bu adamlar yıllarca bu takımların ağır antremanlarını yemiş isimler. Haftada 3 maça takımdaki herkesten daha yetkin isimler. Ama gel gelelim bu takımda bu isimler hakikaten çok beceriksiz görünüyorlar. Orta açamıyor, pas veremiyor, sürekli tercih hatası yapıyor.
Büyük umutlarla alınan gençlere bakıyoruz. Morutan sürekli bişeylerin peşinde ama sene başındaki o adam yok. Top kayıpları, şut tercihleri, pasları alabildiğine geri gidiyor. Cica bir varmış bir yokmuş masallardaki gibi. Mohamed, heralde en çok geri giden isimdir. Adamın şutları mermi gibiydi şimdi ayağı pelteye dönmüş.

Bunların birçok sebebi olabilir. Kendine dikkat etmiyordur, baskı altındadır, umudunu kaybetmiştir vs vs. Ama Yunus gibi isimlere bakıyorum ben ortada en önemli sebep olarak antreman metodunu görüyorum. Yani bir takımda "İlk Dokunuş" özelliği olan 2-3 isim olur mu? Yani Ömer topu her ayağına aldığında en az 4 defa dokunup kontrol edecekse, ya da önüne almak istediğinde 5 metre ileriye atacaksa neden bu takımda? Yunus ilk yarıda bunun kanadını felç etmedi mi? Ya Oğulcan'dan gerçekten sağ bek olur mu? Taylan - Berkan orta sahasını kurgularken oyun kurmayı planlıyor olamaz hoca zira ikisi de buna uygun isimler değil. İleriye pas atma konusunda gerçekten çok yetersizler. Koşu gösteren isimleri görmek onların meziyeti değil. Belli ki kesici olarak planlamış lakin Adana'dan ikide bir kontra yemenin, orta sahalarının ki yaş ortalaması 34-35, bizim orta sahayı ezmesinin bi izahı var mı?

Fatih hoca başarılıdır başarısızdır buna karar verecek haddim yok. Devam etsin istifa etsin de demiyorum. Ama her sene her sene Ekim'in ortasında Ocak'ı, Şubat'ın sonunda Haziran'ı işaret edecekse ölme eşeğim ölme.

Çok eleştirilen Cica ve Morutan dahil tüm kadro toplamının bu ligin çok üzerinde olduğunu düşünüyorum. Ancak senelerdir olduğu gibi oyuncuların performanslarını arttırmayı geçtim, net performanslarını düşüren bir teknik direktörümüz var. Komedi bir ekibi var…Bu şartlar halinde başarı çok zor.

Teknik direktörümüz beş senedir berbat bir performans gösteriyor. Uzun uzadıya yazmayacağım çünkü o tip takımın oynadığı berbat futbolu ve yapılan yanlışları gösterdiğim mesajlarım var ve Terim hakkında hala aynı şeyleri düşünüyorum.

UEFA’daki maçlarımızı da izledim. Oyuncular genç, koşuyorlar ve orada ekstra ciddi efor sergiliyorlar ama bunun dışında orada da kaliteli futbol oynamadık. Puanlara bakıp yanlış yorum yapan çok kişi var.

Terim ile yollar hemen ayrılmalı. Bu genç ve Türkiye çapında kaliteli kadro, bu gençleri parlatacak bir hocaya emanet edilmeli.

Benim adayım Norwich’den kovulan Farke. Bu kadro ile muhteşem işler başaracağına ve lige ambargo koyacağına eminim. Ayrıca o gelirse de gerçek pas ve pres futbolu nasıl oynarız nispeten görürüz.

Burak Elmas çok başarılı transferler yaptı. En büyük eksiği teknik ekibi. Eğer Farke veya onun tarzında bir teknik direktör getirirse büyük iş başarır. Yoksa maalesef Terim ve berbat ekibi bu oyuncuları da harcayacak.

Ocak, Haziran, TFF, MHK bilmem ne diye gündem saptırmalarıyla üç seneyi ve daha nice milyon euroları çöpe atacağız.

Dip not: Daha önce söylediğim gibi Gedson’a ve golcü bir kanat oyuncusuna ihtiyacımız net var. O tamamen ayrı bir konu. Ama eldeki mevcut kadrodan minimum verim alınması bu eksiklere bağlanmamalı.

20211221_222659.webp

20211221_222739.webp

20211221_222817.webp

20211221_222847.webp

Evimizdeki maçta hocaya ses çıkarmaz kimse oyuncuları yuhlarlar sonra da bir sürü transfer gençlik filan unutularak pörsümüş yaşlı oyuncuları alırız ve döneriz yine en başa...

Çok basit bir puzzle'da doğru parçaları yerine bir türlü koyamayan psikolojik bir hastalığa yakalanmış gibi. Hep 1 doğru 2 yanlışla gidiyor kadrolar konusunda. Oyuncularda beceriksizlik de var tabi.

1640115883962.webp

Az biraz tepki vermeye başlamış millet. Ben bu herif yüzünden 3 ay ceza yedim. Forum tarihinde daha öncesinde 1 kez ceza yemiştim düşünün. Gitmiyor adam, hepimiz ceza yiyene kadar, 'babaları kadar' sevenler bile sövmeye başlasa bile gitmeyecek. Para tatlı, bu saatten sonra da hiçbir takım almaz bu antrenör eskisini. Ancak bizim gibi enayiler baştacı yapıp tepelerde gezdiririz bu yiyiciyi.

Önceki ceza alma sebebimde şuydu; bu zaata 'Bunak, Komisyoncu' dememle 3 ay yemiştim. Erken afla 1,5 ayda çıktım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt