Ergün Yılmaz
Aslan Üye
- 2 Şubat 2013
- 7.964
- 1.962
- 1.798
Chedjou'u FT istemedi . Bülent Tulun transferi diyebilirim . Ünal Aysal'ın transferi = Bülent Tulun'un transferi . İkisi de aynı şey . Hatta Chedjou yüzünden taraftarların baskısı vardı . Emre Utkucan da tepkileri azaltmak için twitter'da , Fatih Terim'in transferi dedi . Reyes-Forlan-Ujfa meselesine gelirsek ; Ünal Aysal ilk seneden tecrübeli bir takım kurmak istiyordu . Göreve geldiği zaman da tecrübeli ve yıldız oyunculara ihtiyacımız var diyordu . Ha Terim istemişmidir istememişmidir bilmiyorum ama Ünal Aysal o transferler için çok uğraştı . Nerdeyse haftanın her günü Madrid'e uçuyordu . Başkanları ile görüşüyordu . Bence Forlan ve Reyes'in gelmemesi çok da iyi oldu . Belki onlar gelse şampiyon olamayacaktık . Belki Elmander'i alamayacaktık .
Terim'in ekonomik olarak çöküntüde olduğumuz halde bile yine milyon euro'lar döktüğü bilinir . Bunu 2. döneminde anlayabiliriz az çok . 3. döneminde de Amrabat gibi bir oyuncu için Amrabat'ta ısrar eden , 8-10 m Euro olsun ama alınsın mantığıyla giden biri için Sneijder transferinde de ekonomik durumumuzla ilgilenceğini sanmıyorum . Kaldı ki o istemediği Sneijder de 2012-2013 sezonunu kurtaran oyunculardan bir tanesiydi . Drogba'yı da istediğini sanmıyorum . O sene Burak-Umut iyi bir şekilde gidiyordu hatta Fatih Terim çok memnundu forvet hattından . Ama son haftalardaki form düşüklüğü , elde ikisinden başka forvet olmaması , CL'de Top 16 turuna katılması Drogba'yı almamıza itti .
Tulun imza attırdı ama bu Aysal transferi olduğunu göstermez.Ha eğer Tulun transferi demekte ısrar ediyorsan, iş daha trajikomik bir hal alıyor.Demek ki adam kulübü soymuş bu transferden.Burada bir zaafiyet söz konusu.
Ujfa-Reyes-Forlan dan başkanın haberinin dahi olduğunu düşünmüyorum.Yeni bir sinerji yakalanmış, başkan Terim'in gözünün içine bakıyor, en sevdiği adamları getirmiş yönetime yerleştirmiş, onun isteği dışında bir hamle yapacağını hiç mi hiç sanmıyorum.Sadece Elmander'le daha önceden anlaştı, ona da Terim onay verdi.Ayrıca bunlar başkan transferi olsa bile savunulacak hiç bir tarafı yok.O zaman Aziz Yıldırım'dan ne farkı kalıyor? Transferi de başkan yapıyorsa, çıksın taktiği de o versin.
Amrabat 8-10 neyse alın demedi ki Terim.Benim hatırladığım 5'ten fazla vermeyin dedi.Burada Albayrak insiyatif kullandı.Olay bundan ibaret.Maaşı da çok düşük bir oyuncu zaten.
Drogba konusununda bilgim yok ama Sneijder'i istemediği ortaya çıktı.Öyle olsa Drogba'yı istemediği de ortaya çıkardı ki farkındaysan Drogba ilk geldiğinde Terim ne kadar sıcak karşıladı onu.Kameraların önünde yılların dostu gibi oturup sarıldılar.
Son olarak ben başkanı o oyuncuyu aldı, bunu sattı diye eleştirmem eğer Hayro da olduğu gibi arkadaş tavsiyesi haberleri yoksa.Td'nin işi transfer, başkanın işiyse maddi kaynak bulmaktır.