Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bugün milli takımın başarısı sadece hoca değiştirmekle olmuyo
Şenol Güneş geldi
Fatih Terim geldi
Hiddink geldi
Ersun Yanal geldi
Abdullah Avcı geldi
Mustafa Denizli geldi

geldi de geldi ne oldu değişen bir şey yok
sorun bir tek hocayla çözülmez Türkiyedeki (sözde) profesyonel futbolcuların tamamına yakını amatör
ligde rekabet yok forma bedava milli takıma aynı adamlar seçiliyor

Teriminde hataları var tabiki Çalhanoğlu meselesi mesela
gökhan töreyi kaybetmeyelim diye hem hakanı hem ömeri kaybetti

Fatih Terim´in dediklerinin hepsi dogru da, bu önerileri hayata gecirmek icin ülkenin sifirdan insaa edilmesi lazim.

Egitim sisteminden, yerlesim alanlarina, spor tesislerine kadar hersey sifirdan insaa edilmeli, sifirdan sistem olusturulmali.

Bunlarin hayata gecirilecegine inanmak sadece safliktir. Kisacasi mümkün degildir. Maalesef.

Aslında bizim kafalarda sorun var. Ortalama bir Avrupalı iyi bir yerde çalışmak isterken biz maalesef nasıl daha az çalışıp daha çok kazanırız diye düşünüyoruz . Ee bu futbolcular da bu toplumdan çıkıyor , bir de üzerine yabancı Kuralı çalışmadan para kazanma imkanını kaçırmıyorlar. Fatih hocanın Maaşını da bu yüzden örnek verdim ( imam cemaat ilişkisi). Bu kadar yüksek maaşlarla bu sistem yürümez, yürüyemez. Tarığa Olcana ne biliim bilumum genç çocuğa 1 yılda abartılı harcamazsa Ömrünün sonuna yetecek kadar para veriyoruz , o da çalışmıyor bu kadar basit işte

Nasıl bir faydası olabilir diyorsun ama şu an bu yabancı sınırlaması değiştirilmişse FT'nin katkısı var. Ve sen nasıl faydası olabilir ki diyorsun. İsteyince oluyormuş dimi bazı şeyler ?

Evet 2005-2010 arası da futbolumuz yerlerdeydi. Kulüpler için bakarsak o dönemde sadece 1 CL çeyrek finali var. 2010-2014 dönemi için 1 CL çeyrek finali , 1 CL TOP16 , 1 EL yarı finali var. Şimdi Liverpool'u , Real Madrid'i falan yenebilirmiyiz acaba diyorken o zaman Tromso'lara falan eleniyorduk sen de biliyorsun bunu. Milli takımlara gelince sadece 2008'de bir başarı yakaladık. Onda da iyi bir kimya sağlanmıştı (devşirmeler-gurbetçiler-yerliler). Rakipler de Çek Cumhuriyeti , Hırvatistan falandı yani bizim kalibremizden belki biraz daha öndelerdi. Evet başarıdır ama çok büyük başarı demememiz gerekiyor eğer bu turnuvalarda kalıcı olmayı ve başarılı olmayı gelenek haline getirmek istiyorsak.

tamam belki yapılabilirdi haklı olduğun yerler var
ama şuan futbolumuz o dönemden daha berbat ve bir şeyler yapmak artık mecburiyetindeyiz. o dönemde kulüp bazında berbat haldeydik ama bu bizim sorunumuzdu
fener gayette çeyrek final oynadı milli takımda çeyrek final oynadı

şuan harekete geçme zamanıdır yoksa futbol diye bir şey kalmayacak
geçmişte hatalar yapılmıştır şimdi o hatalardan dönmek mecburiyetindeyiz

Fatih Terim 5 yada 10 kisinin yapacagi görevi tek basina yapiyor... Normalde futbol takimi antrenörüysen, senin böyle isler ile ugrasmaman lazim. Hem Milli takimi calistirip, hemde bu revizyon olayini eline almasi, ülkede futbol sisteminin nekadar sagliksiz oldugunu gösteriyor. Almanya´da Löw daha yeni teknik direktör olmusken, sportif olarak belirli insanlarin önderligindi, Sammer gibi adamlarin ön planda oldugu ülke genelinde revizyon calismalari baslatilmisti. Almanya zaten sistemi oturtmus bir ülke oldugundan dolayi, o meyveleri 10 sene icinde yemeyi basardilar tabiki bile. Uzun yillar sonra alman alt yapisi yildiz ve futbollari göze hos gelen futbolcular yetistirmeye basladi.

Niye almanya 2060 yilina kadar giden projeler üretebiliyor ? Cünkü bu konu hakkinda bilimsel olarak calisan, ama ön planda olmayan 100´lerce belkide 1000´lerce insan var. Türkiye´de futbol adamlari ülke sporunun gelisimine her türlü destek vermesi lazim, ama bu sadece futbol adamlarina kaliteli bir yasam sunabilirsen mümkündür. Sen özellik ile alt yapilarda futbol adamlara ücretlerini gecikmeli verip, zor gecinebilecegi paralar ile calistirirsan, o adami cakalliga kadar itersin.

Maalesef bu yüzden bizde degisimler yavas yavas oluyor, ama hic bir sey yapilmayip, avucumuzun icine bakmaktan her türlü iyidir.

Türk futbolu tek taktiği bam bam bam olan birine kalmış. Önce karşındaki takıma göre taktik değiştirmesini öğren. Alt yapı zaten memleket meselesi.

tamam belki yapılabilirdi haklı olduğun yerler var
ama şuan futbolumuz o dönemden daha berbat ve bir şeyler yapmak artık mecburiyetindeyiz. o dönemde kulüp bazında berbat haldeydik ama bu bizim sorunumuzdu
fener gayette çeyrek final oynadı milli takımda çeyrek final oynadı

şuan harekete geçme zamanıdır yoksa futbol diye bir şey kalmayacak
geçmişte hatalar yapılmıştır şimdi o hatalardan dönmek mecburiyetindeyiz

FT yanlış işler söylüyor demiyorum sadece bu dediklerini daha önceden uygulamaya koyulsaydı şu anki futbolumuz daha iyi yerlerde olacaktır diyorum. Bu arada yanlış anlaşılmasın. Bu uygulama başlanılıp tam haliyle bitirilene kadar yıl olur 2018 falan. O zamana kadar futbol mu kalır bilemiyorum :)

FT yanlış işler söylüyor demiyorum sadece bu dediklerini daha önceden uygulamaya koyulsaydı şu anki futbolumuz daha iyi yerlerde olacaktır diyorum. Bu arada yanlış anlaşılmasın. Bu uygulama başlanılıp tam haliyle bitirilene kadar yıl olur 2018 falan. O zamana kadar futbol mu kalır bilemiyorum :)
geç kalınmıştır doğrudur da hiç birşey yapılmamasından iyidir demek istedim bende :)

he birde yanlış yazmışım nasıl faydası olur değil nasıl bir menfaati olabilir yazcaktım özür dilerim.

yabancı sınırının kalkmasından
altyapıların iyileştirilmesinden vs terimin nasıl bir menfaati olabilir ?

Hayır bir sayfa öncesinde , bu dedikleri aklına şimdi mi gelmiş yoksa başka menfaatler (para vs.) mi anlamında söylemiştim.

Bu adamin taraftarlari sorunlu. Galatasaray'in sorunlarina degil, ft'ye kafa yoruyorlar. Bu herifle özdeslestirmisler kulübü. Bin tane sorunumuz varken hala kulüp üzerinden bu adamin ve kendilerinin egolarini tatmin ediyorlar.

Fatih Terim´e yapilan elestiriler maalesef bu seviyede.

"Derwall yesil sahalarda idman yapilmasi gibi desiklikler getirmis olabilir, ama neden kaleci antrenörü, kondisyoner antrenörleri adapte etmedi zamaninda. Yada Derwall onu yapti tamam, ama bunu neden yapmadi gibi."

Her devrin kendine göre sartlari vardir, bugün kücük gibi gözüken, zamaninda koskocaman devrimlerdir. Sisteme degil, insana bagli bir düzende de herzaman sinirlar ile karsilasarsin. Türkiye´de birseyler yapan insanlara, adam olsayi sunu da yapardi gibi cürümüs bir yaklasim var...

Yukarida da saydigim gibi Terim´in ülke futbolunun gelismesi icin yillardir calisitig ve bir cok yenilikte öncülük yaptigi gerecegi vardir. Futbol gelisiyor, dünya gelisiyor ve Terim´de kendini gelistiriyor. Yetkileri cogaldikca kendini gelistirmeyi devam ediyor... Bu Terim´in muhtemelen en yetkili oldugu dönemi, ve planlarini projelerini dinlerken "Galatasaray´li" Terim olmasindan acikcasi guru duydum. Türk futboluna yenilik ve vizyon getirmis, Terim gibi insanlari yetistirmis caminanin bir neferi olmaktan gurur duyoyurom.

Sorun burada Terim´in yapamadigi calismalar degil, onun aciklarini kapatacak bir sistemin olmamasi. Maalesef Terim´in üzerinde de cok fazla sorumluluk var.

Bu adamin taraftarlari sorunlu. Galatasaray'in sorunlarina degil, ft'ye kafa yoruyorlar. Bu herifle özdeslestirmisler kulübü. Bin tane sorunumuz varken hala kulüp üzerinden bu adamin ve kendilerinin egolarini tatmin ediyorlar.

Adamin konusmasini tam olarak dinledim bugün. Dedikleri sorunlar Türk futbolunu genel olarak kapsiyor, yani bizi de kapsiyor dolayli yada direk olarak. Ben acikcasi Terim gibi Galatasaray camiasinin yetistirdigi bir insanin böyle önemli projelere öncülük yapmasindan gurur duyuyorum.

Adamin konusmasini tam olarak dinledim bugün. Dedikleri sorunlar Türk futbolunu genel olarak kapsiyor, yani bizi de kapsiyor dolayli yada direk olarak. Ben acikcasi Terim gibi Galatasaray camiasinin yetistirdigi bir insanin böyle önemli projelere öncülük yapmasindan gurur duyuyorum.

Konusmayi dinleyemedim. Yetkisi var, buyursun yapsin. Artik bu taraftar ft ve üa meselesinden bölünsün istemiyoruz. Geride kaldi onlar.

antrenör gelişim seminerinde milli takım hezimetini anlatmasını bekleyen "bebeler" var aramızda
bu gibi bebeler yaşı küçük olduğunda sorunun hocayla falan çözülemeyeceğini anlamazlar çünkü muhtemelen Hiddinkin bile başarılı olamadığını bilmezler.
Ayrıca terim 4 sene üst üste şampiyon olup namağlup uefayı alırken muhtemelen tuvaletlerini bile söyleyemeyecekleri bir yaştadırlar gelip burada eleştiri yaparlar

yine bu bebeler ilk kez düzgünce şampiyonluğu aysal zamanında görmüş olup başarı aysalın sanan bebelerdir. Terimi kovduğu an itibariyle ciddi bir başarısı olmayan aysalın.

bu bebelere fazla bir şey söylememek lazım çünkü diyorum ya o adamın tek başına kazandığı şampiyonluk görmemiş bebeler bunlar.
Birçok kişiyi tenzih ediyorum ama eleştiriye açık bir forum değil malesef burası... İlk sezonunda Burak için "ofsaytın ne olduğunu bilmiyor kazma." diye bir tabir kullandığım için 10 gün ceza yedim ben, şimdi bakıyorum, herkes kazma diyor ceza alan da yok veren de yok. Aysal' ı eleştiriyorum, yaptığı onca gereksiz transferler için, fenerli damgası yiyorum. Şimdi bakıyorum, ulan ismini unuttuğumuz futbolcular hep kiralık. Aysal yatsın kalksın Fatih Terim için dua etsin... Fatih Terim, egoisttir, kendini beğenmiştir Aysal' la yaşadığı polemikleri ve tüpçüyle olan ittifakını tasvip etmiyorum eyvallah ama sonuçta Türkiye' nin en önemli futbol adamıdır... Geleceğin de TFF başkanıdır Allah kendisine nasip ederse...

Birçok kişiyi tenzih ediyorum ama eleştiriye açık bir forum değil malesef burası... İlk sezonunda Burak için "ofsaytın ne olduğunu bilmiyor kazma." diye bir tabir kullandığım için 10 gün ceza yedim ben, şimdi bakıyorum, herkes kazma diyor ceza alan da yok veren de yok. Aysal' ı eleştiriyorum, yaptığı onca gereksiz transferler için, fenerli damgası yiyorum. Şimdi bakıyorum, ulan ismini unuttuğumuz futbolcular hep kiralık. Aysal yatsın kalksın Fatih Terim için dua etsin... Fatih Terim, egoisttir, kendini beğenmiştir Aysal' la yaşadığı polemikleri ve tüpçüyle olan ittifakını tasvip etmiyorum eyvallah ama sonuçta Türkiye' nin en önemli futbol adamıdır... Geleceğin de TFF başkanıdır Allah kendisine nasip ederse...

açıkçası ben terimin tekrar Galatasaraya gelmesini istemiyorum bunu defalarca söyledim.
ama forumda aysalı eleştirince direk terimci terimspor falan diyorlar

şöyle dışarıdan bakınca
terim kovuldu aysal kaçtı (bunu görmek için doğa üstü güçlere gerek yok)

forumda;
terim kaçtı aysal bırakmak zorunda kaldı

terimin tüpçüyle samimiyetini rteyle muhabbeti benimde hoşuma gitmiyor ama yapcak bir şey yok
terim tüpcü rte'yle yanyana gelir aooowww bak terim şöyle terim böyle

aysal vizyon toplantısına katılır tüpçüyle selfie çektirir yapmak zorundaydı yoksa kulüp zarar görürdü vs.

aysal başkanken hükümeti eleştirir gezi olaylarına destek verir twitterın kapatılmasına karşı çıkar
şimdi başkan değilsin konuşsana şimdi de madem. Yok neden işinden olur. (zaten vizyon toplantısına da kendisi için katılmıştır)

terimle devam etcez der kovar
manciniyle devam etcez der ayrılır
lucescuyu getircez der getiremez
alman hoca getircez der (yalan)
alman ekolü der(yalan)
anglosakson ekolü der italyan getirir. avrupada 4 takım çalıştıracaksın der kandırır
5 dakika da yollar ayrılabilir der (verirsen parasını 1 saniyede de ayrılır)

fatih terimin egosu yüksek bir insan olmasını bende sevmiyorum ama ozaman baştan getirmeyecektin niye getirdin çünkü onla şampiyon olacağını biliyordun.

Yabancı kuralını kaldırdı ve ülke futbolunun bir kez daha önünü açtı daha ne yapsın bu adam birde çok bilmişler gelmiş atıp tutuyorlar.

acıklamasını dinlemedim ama haksızdır

kımse kbkmasın ama bu adam olmasa bu yabancı kuralının cıkacagına ınanan saftır daha gecen sene tupcu eldekı yabancılar oynasın onu da oynatmıyoruz dıye acıklama yapıyordu...bugun soyledıklerı de cok mantıklı seyler ne kadar uygulanır orası mechul ama saglam bı kafa degısıklıgı gerektıgı acık...defalarca dıbe vurduk demesı de herseyı acıkca gordugunun kanıtı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt