Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kulübe elit seviyede yabancı teknik direktörler dahi geldi fakat, hiç biri Fatih Terim'in seviyesine çıkamadı. Gözler hep onu arayacaktır. Ünal Aysal'ın Fatih Terim ile görüşmelere başladığı ilk günde dahi başarılı olacağımıza bütün camia tereddütsüz inanmıştı. Fatih Terim'in Türk futbolunda gerçekten çok ayrı bir yeri var.

Aziz'in neferleri gibi kadınlar voleybol, basketbol falan ne varsa doldurmuşsunuz.

Ben Aysal sportif başarısız oldu mu dedim? Cümleyi iyi oku bak Terimden sonra sportif başarı olarak çöken Aysal dedim. Çıkar o listeden Terim zamanında alınan Futbol'da başarıları öyle gönder görelim sportif başarı artmış mı azalmış mı ;)
galatasaray sadece futbol değil, bir spor kulübüdür. yani onu içinden çıkar, şunu sağa sok, diğerini yana geçir demen saçma. ayrıca sportif başarıyı hocaya bağlıyorsanız, başarısızlığı başkana yıkamazsınız. fato kulübü satıp yardakçıların yanına gitmeseymiş o zaman.

O eski Aziz neferleri de kalmadi ki artik rengim, cok azlar... Suni azizci yaratma telasi icindeyiz son bir kac yildir oralarda... :(

Doğrudur o azılı oldukları dönemlerde yapılan tartışmalarda ne kadar çer çöp kupa varsa doldurur "bak en çok kupa kazanan biziz" derlerdi. Onların öyle çırpınışlarını görünce Allah'tan Galatasaraylıyım bizde böyle körü körüne destekleyen insanlar yok derdim. Sağolsunlar yeni nesil beni yanılttı hiç hatası yokmuş gibi tapanlar bir hayli fazla, yanlışa yanlış diyeceksin arkadaş biz ne çektiysek "çalıyor ama çalışıyor" mantığından çektik. Bari şu kulübün içine girmesin şu düşünce adam tarihinde ilk defa Avrupa'dan ceza almamıza sebep oldu hala tapar gibi savunanlar hatalarını kabul etmeyenler var. Kabul edin artık bu veya saz arkadaşları italyanlar döneminde komisyoncular aracılığıyla yedikleri paralarla kulübü batırdılar.

galatasaray sadece futbol değil, bir spor kulübüdür. yani onu içinden çıkar, şunu sağa sok, diğerini yana geçir demen saçma. ayrıca sportif başarıyı hocaya bağlıyorsanız, başarısızlığı başkana yıkamazsınız. fato kulübü satıp yardakçıların yanına gitmeseymiş o zaman.

Aferin Aziz'in neferlerinden bayağı bir şey öğrenmişsin savunma aynı :) Birde şu kadar kupa kazandı, Drogba ve Sneijder'i getirdi diye saçma sapan savunmalara geçmeyin. Dursun'da geldiği 11 aylık dönemde 1 TR şampiyonluğu, 1 TR kupası, 1 Süper kupa aldı ne diyelim şimdi Dursun daha başarılı mı diyelim? Kazandığı başarılar daha sonra yaptıkları hataları örter mi? İlk geldiğinde yaptığı iyi transferler Ocak 2014 transfer rezaletini aklar mı?

Doğrudur o azılı oldukları dönemlerde yapılan tartışmalarda ne kadar çer çöp kupa varsa doldurur "bak en çok kupa kazanan biziz" derlerdi. Onların öyle çırpınışlarını görünce Allah'tan Galatasaraylıyım bizde böyle körü körüne destekleyen insanlar yok derdim. Sağolsunlar yeni nesil beni yanılttı hiç hatası yokmuş gibi tapanlar bir hayli fazla, yanlışa yanlış diyeceksin arkadaş biz ne çektiysek "çalıyor ama çalışıyor" mantığından çektik. Bari şu kulübün içine girmesin şu düşünce adam tarihinde ilk defa Avrupa'dan ceza almamıza sebep oldu hala tapar gibi savunanlar hatalarını kabul etmeyenler var. Kabul edin artık bu veya saz arkadaşları italyanlar döneminde komisyoncular aracılığıyla yedikleri paralarla kulübü batırdılar.

Aferin Aziz'in neferlerinden bayağı bir şey öğrenmişsin savunma aynı :) Birde şu kadar kupa kazandı, Drogba ve Sneijder'i getirdi diye saçma sapan savunmalara geçmeyin. Dursun'da geldiği 11 aylık dönemde 1 TR şampiyonluğu, 1 TR kupası, 1 Süper kupa aldı ne diyelim şimdi Dursun daha başarılı mı diyelim? Kazandığı başarılar daha sonra yaptıkları hataları örter mi? İlk geldiğinde yaptığı iyi transferler Ocak 2014 transfer rezaletini aklar mı?
o kupalar kazanıldığında dursun değil, duygun başkandı. google bir ara galatasaray yaz çıkan sonuçlardan geçmişini güzelce oku hacım. ayrıca o kupalarla ilgili aysal başkanım söyle bir şey söylemişti; "Duygun Yarsuvat'ın '1 lira harcamadım ama 3 kupa aldım' "6 ayda 3 kupa almış, takdir edilecek bir şey. Bir çocuk bile 9 ayda yapılıyor"

artı olarak aysal'ı savunan kimse kalkıpta yapılan hataları savunmadı, ama taratorcular 100 küsur yıllık kılabın tüm başarılarını taratora yapıştırdılar. buna rağmen o tarator kılabı tüpçünün, rte'nin ve azizin kıçını yalamak, bunun yanında yaladığı kıçlardan da güzel paralar cukkalamak için kılabı satmayı bırak kıbleye çevirip havada karada kektirdi. yiğit transferinden tut, amrabat'a kadar taratorun komisyonlarını konuşmayın anca hülo çekin.

Hüloggg ftnin kebabiyim

Sent from my iPhone using Tapatalk

orada ironi var zaten sonuç olarak geçen sezon son lig maçına çıktığında, Türkiye kupası finaline çıktığında, Süper kupa finaline çıktığında takımın başkanı Dursun değil miydi?

Terim'in hataları çoktur ben hataları olmadığını söylemedim ki, insan elbette hata yapar kimisinin hataları başarısının önüne bile geçer. Ama şu da gerçek ki Galatasaray'ın son 30 yılında elde ettiği başarıların %75-80'inde Fatih Terim imzası var. Çok şaşıracaksın ama o öve öve bitiremediğiniz Galatasaray tarihinin en iyi başkanı dediğiniz Aysal'ın elde ettiği başarıların bile %80'inde Terim'in imzası var zorunuza gitse de gerçek böyle.

Güzel kardesim, biraz uzun olabilir ama :D

Iyi Baskan, haddini bilen Baskan´dir, görevini yapan Baskan´dir. Sporcular ve Teknik Adamlar sportif basariyi getirir, o basariya göre projeler ile, planlar ve programlar ile o basarinin üstüne bir saltanat kurarlar. 4 kere üst üste Sampiyonluk, 1 Uefa kupasi kazandik, ama Galatasaray maddi anlamda zayiflamayi basardi... Aysal Baskan´di, ilk iki sene maximum basari yakaladik, 4 sene kaldi yaklasik kulübün basinda, hangi projeyi üretti ? Galatasaray idari, ve yönetimsel anlamda hangi konuda ileriye gitti ? Kocaman bir 0...

Allah var ki, Aziz Yildirim´in ilk dönemlerine pek birsey diyemem. Adam sahaya cikip, kendisi oynayacak degil. Gümbür gümbür gelen Galatasaray´a üc sampiyonluk verdi... Ancak, o dönem biz zayiflarken, kulübü maddi olarak okadar güclendirdi ki, 2000-2010 yani 10 sene boyunca ezeli rakibimiz bize karsi dev bir maddi üstünlük ile mücadel etti. Galatasaray bunun degerlendirmesini yapamaz ise, ki yapamadi yillardir, tabiki sürekli ayni hatalari tekrarlar.

O dönem sifir basari yakalamis Fenerbahce, ekonomik anlamda nasil bukadar büyüdü. Kazanabilecegi her basariyi kazanmis bir Galatasaray, nasil oldu da maddi olarak bukadar cöktü ? Yani Aziz Yildirim´in o dönemler yaptigi hamleleri, biri gelseydi bizde yapsaydi, bugün Türkiye liginde rekabet bitmisti. Eski stadi zamaninda biz yenileyip, güzellestirip, büyütemedik. Aziz iki senede dikti yeni stadi.

Aziz Yildirim´in o zamanlar da FIFA Manager oynayip, kiskandigi adamlari kovma huyu vardi, ancak 2005´lere kadar müthis bir üretkenlik gösterdi kulüp icin ekonomik anlamda. Ve 11 yildir da deli gibi sariliyor o koltukta... Garip garip isler ile ugrasip, üretmemeye de basladi. Bir Baskan´in sportif basariyi üstlenmeye calismasinin, zaten en uygun örnegi bu herif. Yani bukadar önemli islere imza atmis bir adamin, bunlara ragmen nasil rezil olurum kitabini yazmaya doyamadi. Önünde bal gibi bir örnek varken, hala bu izden, büyük baskancilik oynayan taraftarimizin olmasi üzücü.

Ama bizde yöneticilik tamamen Futboldan gelen, yada gelmeyen basarilara bakiyor... Ve gelen yönetimler, birde futboluyu yönetemeye calisiyor... Faruk Süren yine rolünü bilen bir adamdi, bu toplara girmedi. Sonuclar ortada... Ünal Aysal ilk iki seneler giremedi, sonra entresan bir sekilde yönetimi ve sonra Fatih Terim´i tasviye ederek, hayalina kavusabildi. Ünal Aysal´dan beklenti cok büyüktü, ama 2012/2013 sezonundan sonraki hamleleri, bana kimse mantikli bir sekilde aciklayamaz. Galatasaray´i iceriden cökertmek istesem, o hamleleri yapardim. Yönetimi dagit, Teknik Adamini kov, ve bundan zevk alan Galatasaray taraftarlari bile var... Bu hamleleri yaparsan, ya delisindir, ya bir yerden talimat almissindir, yada dev gibi kibirli bir adam oldugunu gösterir...

Hee, yine gelse, Baskan olsa, adami asacak da degiliz. Ama 4 senede 0 üretkenlik gösterip, birde futbola, ona buna el atip istikrar bozmus bir adama, nasil kurtarici gözü ile bakilir, anlamak güc... FFP cezasinin mimari, bunca basariya ragmen birsey üretemedi, maddi olarak ileriye tasiyamadi adam kulübü. Ve benim bu konuda büyük umutlarim vardi, bilen bilir... Giderken Ünal Aysal yararli iki üc proje birakir dedim.

Yani, demekki Türkiye´de böyle güclü duran Baskan´larin, kaslarina gözlerine bir ask var... Böyle entresan, güclü ve gizemli duran tipler seviliyor.

En basitinden...

1. Yarattigimiz AS´ler kulübü ekonomik anlamda sömürüyor.
2. Galatasaray store hala bir gelir kaynagi olamadi
3. Onlarca bir birinden degerli arazi, hala bom bos duruyor. Oralara su son 14-15 sene icinde bir iki proje hayata gecirseydik, bugün maddi olarak bir dev haline gelirdik belkide.

Demekki 20 yildir bu kulüp iyi Baskan felan görmemis. Daha önceden hazirlanan zeminlerden yemis, bir stad disina, 20 senedir hic üretememis.

Son düzenleme:
Kardeş yapma dur.

hqdefault.jpg

İlla birinin yanında, birinin karşısında duracaksınız. :)

Oysa Ünal Aysal gibi başkanlar Fatih Terim gibi hocalarla, Fatih Terim gibi hocalar da Ünal Aysal gibi başkanlarla daha başarılı olurlar ki öyle de oldular zaten.

ünal aysal olmasa galatasaray 3 katı borçla boğuşuyordu ft denilen mafya bozuntusu o futbolcuları kendi cebinden mi aldı sormak lazım her geldiğinde yığınla transfer yaptırıp galatasarayı borç yükünün altına sokan ftden başkası değildir.

İlla birinin yanında, birinin karşısında duracaksınız. :)

Oysa Ünal Aysal gibi başkanlar Fatih Terim gibi hocalarla, Fatih Terim gibi hocalar da Ünal Aysal gibi başkanlarla daha başarılı olurlar ki öyle de oldular zaten.

ikisininde karsisindayiz; elhamdurillah
muslim_man-3811.gif

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt