Ömer Tuğrul Yılmazer
Berlin Panteri
- 4 Temmuz 2009
- 49.494
- 2.795
- 2.063
Fatih Hoca giderse yerine, medyayla muhattap olmayacak yabancı bir sportif direktör ve yabancı bir hoca gelmeli. Bundan sonraki hedefler bunu gerektirir.
Sammer ve Löw
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Fatih Hoca giderse yerine, medyayla muhattap olmayacak yabancı bir sportif direktör ve yabancı bir hoca gelmeli. Bundan sonraki hedefler bunu gerektirir.
Sammer ve Löw![]()
Hakaret etmeye çalıştığım falan yok senin ilk mesajda kullandığın tabiri iade ediyorum o kadar.
Sezonu görmeden sözleşme uzatmak diye bir kural yok, yok da 2014'te sözleşmesi biten, enkaz devralıp 2 yıldır seni şampiyon yapmış, avrupa'da çeyrek finale taşımış teknik direktöre güvendiğini başka nasıl ifade edeceksin? Öyle araya başka takımlar girdikten sonra hocanın Galatasaraylılığını sınar gibi sözleşme teklif edersen bunun altında da artniyet aranır.
Üstteki maddelere eklemeyi unutmuşum bundan önce de Albayrak ve Dürüst'ü kurumsallaşma adına yollaması var. Terim'e en yakın 2 isim yani. Hocaya bir başka mesaj...
Birbirimizi kandırmaya gerek yok, başkanın Fatih Terim'le arasının iyi olmadığını görüyoruz, eğer sorunları olmasaydı sezon başında hocanın hak ettiği sözleşmeyi teklif eder bütün dedikoducuların ağzını kapatırdı. Ama yapmadı. Şimdi de doğal olarak niyeti sorgulanıyor.
Fotoğraf net, bir şekilde size servis edildiği yönde görmeye çalışmazsanız, Terim nefretinizi biraz arka plana itmeyi başarırsanız siz de göreceksiniz.
Hala ısrarla oyunlar çevirenin Fatih Terim olduğunu iddia ediyorsan da diyecek çok fazla bir şey yok. Taraftar da camia da hocanın nasıl bir Galatasaraylı olduğunu iyi biliyor. Olur da takımdan ayrılmaya zorlanırsa sezon sonu olağanüstü kongreyi de hep birlikte takip ederiz.
Ünal Aysal'ın yapacağı tek şey,
Hocayı alıp karşısına konuşacak. Yeni sözleşmeyi de önüne koyacak.
Hocam bana Galatasaray'lılığını anlatma, şartlarımız bu bizimle olmak istiyorsan imzanı at.
Yok ben karar vermedim, milli takımda da kalmak istiyorum derse herşey için teşekkür edilip ilişkisi kesilmelidir.
Takımın durumu kötüye gidiyor, saha içinde kimin ne yaptığı belli değil.
Başka bir hoca yapmış olsaydı saatlerce tartışırdık sakat sakat Selçuk'u milli takımda oynattığı için.
Bu sene bariz çok fazla hata yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Ben Terim'i severim bizim için çok önemli isim ama böyle yapmaya devam ederse hem kendine hemde kulübe çok zararı olacak.
Başkan ile aralarında sorun olabilir ama bunu sürekli ima edip medya önünde ikisininde çocuk gibi açıklama yapması sıktı artık.
Oturun konuşun, eteğinizdeki kurtları dökün ve kesin bir sonuç alın. En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir.
Bu şekilde sezonu tamamlarsak ne yazıkki hem ligde hemde CL de başarısız oluruz.
Hocam artık Umut'u sağ kanatta oynatmayı bırak veya Umut, Drogba ve Burak'ı aynı anda oynatma. Bunları kim besleyecek ? Hiç birinden kanat özelliği yok. Çok forvet ile oynamak daha fazla gol atmak anlamına gelmiyor. Doldur boşalt futbolu bize hiç yakışmıyor. 2. yarı orta sahanın ortasında resmen 20-30 metrelik boşluk vardı.
Ben başkanın yerinde olsam "Birileri rahat edecek diye imza atmam" lafından sonra Fatih Terim'le oturup konuşmam bile.
O kadar uzun masal anlatıp bahane üretmeye çalışacağına desene Terim TFF ile gizli sözleşme imzalamaz. Erkek gibi çıkarıp gösterir sözleşmeyi... Ama yapamıyor işte. Demekki bir işler döndürmüş. Lafı eveleyip geveliyor...
İlk döneminde de gelen ilk teklifte kaçmıştı. Suçlu Faruk Süren olmuştu. İkinci döneminde kovuldu, suçlu Özhan Canydın oldu. Üçüncü döneminde yine aldığı ilk telifte kaçıyor. Suçlu Ünal Aysal olacak.
Terimin bahane bulmasına gerek bile yok. Terim aşıkları kendileri bahane üretiyorlar zaten. Sonra da kendi ürettikleri bahanelere inanıyorlar.
Ama biz Galatasaraylılar neyin ne olduğunu, kimin ne olduğunu biliriz.
Ben olayın iyi tarafından bakarak, orta da soru işareti bırakmamak adına (Aysal tarafı için) son birkez konuşmaların da fayda olacağını düşünüyorum.
Senin dediğin gibi, o lafından sonra konuşmak istemezse de anlarım ama bu durumda da kesinlikle ilişkisini hemen kesmeli. Bu açıklamadan sonra bir yaptırım yapmak zorunda aslında Aysal. Aysal'ın şu dakikadan sonra yapmayacağı herşey aleyhine...
Hoca zaten işi gücü bıraktı, her maç öncesi ve maç sonu 3-4 tane yorumcuya posta koyma derdine düştü. Takım puan kaybediyor, onun derdi hala ona buna laf yetiştirmek. Galatasaray puan kaybetmiş önemli mi, yeter ki o kendi egosunu bir tatmin etsin.
8-9 tane de dava açmış zaten. Ben bu takım neden top oynamıyor, Türkiye'nin en pahalı kadrosu nasıl oluyor da 4 maçta sadece 1 galibiyet alabiliyor, bunların nedenlerini duymak istiyorum ama hocamız şahsi meselelerinden bahsedip duruyor. Milli takımın en kritik maçı öncesinde bile medya patronlarına atar yapıyor, yok ona buna ek iş verin falan.
Mactan daha fazla mac sonu yapacagi aciklamaya hazirlanmis gibi geldi bana da.
Gider Milli Takımını yönetir. Bana bu çileyi çektirmek zorunda değil. Kimse ona demiyor Mili Takımı çalıştırmasın diye. Bir an önce yollar ayrılsın ve Milli Takımı çalıştırsın bu kadar çok istiyorsa.
Drogba ve Burak olmasa dün bu takım pozisyona giremezdi. Takımın tek bildiği sey vur topu ileri 3 forvetden biri indirir de rastgele gol olur. Neyi savunuyorsunuz anlamıyorum ki? Dün rezil oynadık şunu kabul edin önce. Sahaya dizilişimiz 3 forvet + 2 kanat 1 orta saha daha saçmaydı. Şu son 30 dakika'yı başka takıma karşı oynasak sırf kontra ataklardan 7-8 tane pozisyona girerlerdi.
Ligin vasat takımı Antalyaspor'a bile ancak böyle pozisyon bulabiliyorsak vay bizim halimize. Hocanın bu kulübe yaşattığı başarılara eyvallah ama bu kulüp her sene sırf 40-50m harcıyor bonservislere. Ben hiç bir zaman geçmişe bakamam futbolda. Bugün önemlidir futbolda. Maalesef hocanın geçmişte yaşattığı başarılar aklıma gelmiyor ben maç izlerken saçımı başımı yolarken. Yada sezon sonunda 10-12 puan geride kapatırsak Lig TV hocanın geçmiş başarıları adına bize fazla para vermeyecek yada UEFA aaa hocanız sizin geçmişte çok başarılar yaşatmış ülkesine ve bu takıma gelin sizi Şampiyonlar Ligine alıyım da demiyecek.
Hocanın Milli Takımı kabul etmesi hataydı eğer takımla sözleşmeyi uzatmıyorsa gitsin kalsın Milli Takımda. Ne demek bazılarının keyfi olsun diye ben imza atmam? Bu açık açık başkana sen istedin diye imza atacak değilim demek. Sırf bu laf yüzünden bile hoca ile yarın yolları ayırırım ayıp çünkü bu yaptığı konuşma. Şimdi herkes Ünal Aysal'a yükleniyorda Fatih Hoca bu zamana kadar çalıştığı hangi başkan ile anlaştı? Hepsi ile sorun yaşadı. TFF Başkanlarıda dahil. Euro 2008'de başarılı olmadan önce rahmetli Hasan Doğan sırf takım iyi gidiyor diye Hoca ile yolları ayırmadı.
Drogba ve Burak kotuyse rezilse onlari oyundan almasi gerekenin kim oldugu da belli.
Mactan daha fazla mac sonu yapacagi aciklamaya hazirlanmis gibi geldi bana da.
Ben olayın iyi tarafından bakarak, orta da soru işareti bırakmamak adına (Aysal tarafı için) son birkez konuşmaların da fayda olacağını düşünüyorum.
Senin dediğin gibi, o lafından sonra konuşmak istemezse de anlarım ama bu durumda da kesinlikle ilişkisini hemen kesmeli. Bu açıklamadan sonra bir yaptırım yapmak zorunda aslında Aysal. Aysal'ın şu dakikadan sonra yapmayacağı herşey aleyhine...
Fatih Terim camiada çok güçlü bi isim, özellikle taraftarın üzerindeki gücü çok fazla, başkanda bunun farkında. Akıllı adam Aysal, sözleşmeyi attı önüne şimdi Fatih Terim'in yapacaklarını izliyor. Her geçen gün kredisini tüketiyor hoca da taraftarın gözünde.