Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
UEFA döneminde maddi kazanç sağladık demedim zaten UEFA dönemi hakkında konuşmuyordum.

Başka bir iş adamı yapamazdı, bundan önce yapmadı da zaten. Herkes bu sermaye arttırımını Ünal Ayal ile öğrendi. Zaten bu yüzden hala tartışıyorlar doğru olup olmadığını.

hayir burda eksik bilgin var. 2005 yilinda aziz fener ile sermaye artimina yapan ilk kulüpdür. bizim yaptigimizi bunlar yillar önce yapti. hata CNN turkde canli yayinda aysal baskan bunu anlatmisdi.

bize laf atiyorlar ama kendileri o sene yaptilar bu olayin aynisini diye dalga gecti baskan.

hayir burda eksik bilgin var. 2005 yilinda aziz fener ile sermaye artimina yapan ilk kulüpdür. bizim yaptigimizi bunlar yillar önce yapti. hata CNN turkde canli yayinda aysal baskan bunu anlatmisdi.

bize laf atiyorlar ama kendileri o sene yaptilar bu olayin aynisini diye dalga gecti baskan.

Bunu ilk kez duyuyorum ama doğrudur.

Yazdıklarını okuyunca bi irkildim ne yıllardı yav onlar, maddi manevi çökmüştük ve o eziklik peşimizi uzun süre bırakmamıştı. Allah bi daha göstermesin o günleri

Öyle böyle değil. Hatta bence o dönem yaşanmasa bugünler çok önceden gelebilirdi. Fenerbahçe'nin maddi anlamda çok gerisine düşmüştük fakat değerlendirmediler o dönemleri o kadar sıkıntıya rağmen şampiyon olduk.

05-06 şampiyonluğunu hiç unutmam, Hasan hoca, kral kendi cebinden bazen para veriyordu futbolculara maaşlara ödeyemediğimiz için.

o dönemdeki isimleri az cok hatirliyorum ama öyle 50 milyon dollarlar ?! okadar harcadimi o dönem hoca ?! hadi harcamis diyelim.. 340 milyon dollar borc vardi sonunda aysal dönemine kadar. yani hocanin hatasi var diyoruz zaten ama o batirdi onun yüzünden 10 sene geriye gittik .. katilamiyorum. ama hatalidir o dönem yani.
Tabi ki sadece terim sorumlu değildir o çöküşten ama inanılmaz kötü futbolculara milyonlar harcandı, hatta 50 milyon dolar'dan bile çok olabilir işin dahada vahimi o çöp futbolcular tam ölü yatırımdı geri dönüş zaten olmamıştı ve o çöp futbolcuları yollayıp yeniden kadro kurmakta çok zorlandık, adamları gönderirken bile eziyet çektik tazminat cart-curt o 1.5 sene çok şey kaybettirdi burda hem fikir olmamız lazım, baştan kadro kurmak çok zor iş hele ki tamamen başarılı oluruz ümidiyle o kadar para harcayıp elde sıfır varsa

03/04'te yine çoğu oyuncu yollanmış, yeni bir sürü oyuncu alınmış. Ödenen tazminatlar filan uçuk rakamlar o dönemin paraları için. Hoca gittikten sonra yine kadro çok değişmiş.

o dönemdeki isimleri az cok hatirliyorum ama öyle 50 milyon dollarlar ?! okadar harcadimi o dönem hoca ?! hadi harcamis diyelim.. 340 milyon dollar borc vardi sonunda aysal dönemine kadar. yani hocanin hatasi var diyoruz zaten ama o batirdi onun yüzünden 10 sene geriye gittik .. katilamiyorum. ama hatalidir o dönem yani.

50 Milyon tek transferlere, dedigim gibi az oyuncu almadik, türk ve yabanci, her 6 ay bi yarim takim yolluyup baska aliyorduk, onlar da bizden tikir tikir daha maaslarini aliyorlardi, herkes öyle seve seve gitmiyor nedense bu ülkede...

Ozaman öyle bütcelere de herkesin okadar degildi, bi real madrid de para vardi o dönem öyle hayvan gibi harciyarak, 2006 da patladi su herkesin parasi olmasi ve saga sola sacmasi.

Biz o zaman orta sinif bile olamamistik, birde Olimpiyat fiasko su vurdu basimiza ne seyirci geldi, ne avrupada bisey yapabildik, tek türkiye ilen okadar futbolcu yu gecindirmen imkansiz, dedigim gibi Xavier gibi de boer gibi oyuncularin piyasalari vardi, yasli olsada iyi maas aliyorlardi, öyle fazla da güclü sponsorlar yoktu

yani okadarda maddi anlamda enkaz birakmamis hoca arkasinda.

Hayır o fiyatlar eksik. Çoğu oyuncuda ? işareti var. Onların fiyatları bilinmiyor. Bunlara + maaşlar var ve bir çok oyuncu ertesi sene kontratı fesh edilerek yollanmış. Yani onlarada ayrıca para ödemişsin. Bulur bir 50-70 milyon'u o zaman ki zarar.

Hayır o fiyatlar eksik. Çoğu oyuncuda ? işareti var. Onların fiyatları bilinmiyor. Bunlara + maaşlar var ve bir çok oyuncu ertesi sene kontratı fesh edilerek yollanmış. Yani onlarada ayrıca para ödemişsin. Bulur bir 50-70 milyon'u o zaman ki zarar.

yokdur okadar yahu. hadi oldu diyelim. onun diätini cokdan geri ödemis oldu hoca öyle yada böyle. son 2 yilda onunda katkilari ile 200 milyon dollar kasaya girdi .

yani aslinda o dönem nasil sadece hocaya bütün faturayi kesmek haksizliksa simdikide basariyi tabikide sadece hocaya saymak yanlis olur.

hatalar her zaman ola bilir. o zamandan beri 10 sene gecmis. 10 sene daha tercübelenmis bir hoca var.

yokdur okadar yahu. hadi oldu diyelim. onun diätini cokdan geri ödemis oldu hoca öyle yada böyle. son 2 yilda onunda katkilari ile 200 milyon dollar kasaya girdi .

yani aslinda o dönem nasil sadece hocaya bütün faturayi kesmek haksizliksa simdikide basariyi tabikide sadece hocaya saymak yanlis olur.

hatalar her zaman ola bilir. o zamandan beri 10 sene gecmis. 10 sene daha tercübelenmis bir hoca var.

Vardır o kadar ciddiyim arkadaşında dediği gibi o sezon 10 kişi gider, Ocakta 10 kişi gelir yine giderdi inanılmaz işler oluyordu o dönem ve o zamanlar bu paralar ohoo inanılmaz paralardı :)

Vardır o kadar ciddiyim arkadaşında dediği gibi o sezon 10 kişi gider, Ocakta 10 kişi gelir yine giderdi inanılmaz işler oluyordu o dönem ve o zamanlar bu paralar ohoo inanılmaz paralardı :)

bildigim kadar revivo yu bize bedava ya vermislerdi bizden de yaklasik 2 milyon dolar aliyordu, zaten yollandi, o parayi da tikir tikir almistir, zaten dedigim gibi bi kac isleyen futbolcu vardi Cesar Prates gibi onlar bile yollaniyordu

vallah o dönemi pek hatirlamiyorum acikcasi. felipe ama muthis oyuncuydu aslinda . top teknigi süperdi. agir oldugu icin istemedi hoca onu galiba sonradan.

hagiden sonra belki en iyi 10 nummaraydi. bide simdiki sneijder. lincolnden ben bir sey anlamadim vallahi :)

vallah o dönemi pek hatirlamiyorum acikcasi. felipe ama muthis oyuncuydu aslinda . top teknigi süperdi. agir oldugu icin istemedi hoca onu galiba sonradan.

hagiden sonra belki en iyi 10 nummaraydi. bide simdiki sneijder. lincolnden ben bir sey anlamadim vallahi :)

Hayır ağır olduğu için değil. Felipe bir gün hocanın kapısını çalar, Hocam ben 10 numara gibi oynayamıyorum der, hocada sen benden iyimi bileceksin der yollar. Kısa özet geçtim sana konuyu.

ya hepsini gectim... yahu yarin real macimiz var hafta sonu cok önemli bjk macimiz. camiada-taraftarin konustugu ugrastigi konulara bakarmisiniz yahu :(

gelde deli olma.

Felipe bir 10 numara icin baya hizliydi, cidden dün müs gibi hatirliyorum o zamnda galiba championship manager di oyunun adi, brezilya ya geri dönmüstü ve ben almaya calisiyordum cünkü hiz 17 mi neydi (20 maksimum)

Hayır ağır olduğu için değil. Felipe bir gün hocanın kapısını çalar, Hocam ben 10 numara gibi oynayamıyorum der, hocada sen benden iyimi bileceksin der yollar. Kısa özet geçtim sana konuyu.

Allah Allah. agir oldugu icin yolandi diye biliyordum vallahi simdi kadar :)

Felipe Arif ile iyi anlaşıyordu. Verdiği ince ara pasları Arif iyi değerlendiriyordu.

Birden ne olduysa oldu, Hoca Arif i klübeye, Felipe yi sol beke çekti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt