Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yahu bu nasıl sığ bir bakış açısıdır..Milli takım uğruna neden Galatasaray feda edilsin iki takım birden çalıştırıp başarılı olanlar insan değil mi?Adam zaten ne olursa olsun Galatasaray'ı bırakmam diyerek tavrını koydu ama milli takımı da reddetmek istemedi orayı da dipten kurtarmak istedi federasyonun başında kim olursa olsun aynısını yapardı..Fatih Terim'e Galatasaray'a milli takım değil böyle sizin gibi medyanın gazına gelenler komplo teorilerine inananlar vefa göstermeyenler yüzünden zarar görür..Bu oyuna gelenleri gördükçe üzülüyorum sadece halbuki ben bu oyunlara gelmeyecek yıpratma kampanyalarına kanmayacak kadar akıl fikire sahip olduğumuzu düşünüyordum ama yanılmışım malesef..

Senin derin olduğunu düşündüğün bakış açın nedir ? Terim in iki takımı birden çalıştırabilecek kapasitede olduğu mu ? Yani sana kalsa iki takımı birden çalıştıracak ve sen bundan rahatsız olmayacaksın... Milli takımın durumuna göre, sözleşme imzalamayıp Galatasarayı yedekte tutacak, bu da senin hoşuna gidiyor herhalde.

Senin derin bakış açın geniş mezhebinden ibaret. Böyle bir şey asla kabul edilemez. Burası Langaspor değil. Galatasarayın başındaki hoca tüm mesaisini takımına vermelidir... Başkan nezaket gösterip 4 maç için izin vermiş olabilir. 4 maçla biter bu iş. Sonrasını hoca kendi bilir.

Yazdıklarının gerisi iyice masal. Yok asla bırakmam demiş, yok milli takımı dipten kurtarmak istemiş, yok medya gazıymış. Belliki senin aklın fikrin bunlara yetiyor.

O 30 milyon sadece bonservislerdir. Bir oyuncu ücretleri ve tazminatlari arti 10 yillik faizini hesaplayin. en az 100 milyon euro gibi bir rakam çikiyor

her neyse. hadi 100 olsun. bunu hesaplamasini veya izin vermesi gerekenler kim ?! bütcen buna izin vermiyorsa yönetim olarak buna nasil izin vere bilirsin. ilaki basari garanti ile bu kumari Galatasarayimizin gelecegi ile oyanyamazsin sen yönetim olarak.

basarida degil sadece kötü gitti zamanda hesabini kitabini yapman lazim. yapamazsan sonra bu borc 200de olur zamanla 300de.

Topragi bol olsun ama bu camiayi atese atan bir Canaydin baskanimiz oldu maalesef. neyse rahmetlinin arkasindan konusmakda istemiyorum simdi.

İkinci Fatih Terim dönemini hatırlayın, acaba keramet kimde? Son iki senedeki başarıda ve ekonomik rahatlamada başkanın mı payı daha büyük Fatih Terim'in mi? Karşılıksız olarak belki Galatasaray tarihinin en büyük finansal hizmetini veren Ünal Aysal'a karşı küstahlık yapmayın. O Fatih Terim dediğiniz ikinci döneminde parasını alıp gitti, bugün de parasını alır gider.

Senin dedıgının tam tersini dusun o zaman Fatih hoca olmasaydı baska bir antrenorle Unal Aysal basarısız olsaydı durumu Adnan Polattan beter olurdu Adnan Polat gecmıste yaptıgı hizmetler var peki Unal baskanın nesi vardı???

çok sükür. Ama bundan sonra ne verecek Terim bize? Siz gerçekten Terimin bize düzgün futbol, ve Türkiye 'nin en güçlü kadrosunun hakkini verebilecegini düsünüyormusunuz? Dün bjk 3 kurusluk kadrosuyla bizi yenebilirdi. Kendileri ikram ettiler maçi. Eger elinde böyle kadro varsa ve sen bu ligin tozuna atamiyorsan yetersizsindir

Türkiye gerçekleri ile örtüşen bir yaklaşım değil bu. Bir kere hoca gitsin şu antrenör gelsin dediğimiz türdeki antrenörlerden Türkiye'ye gelenlerin hepsi arkasına teneke bağlanarak gönderildi. Burası Türkiye. Buranın kuralları çok başka. O tür adamlar iki ay dayanabiliyorlar en fazla. Sonra hepsinin şirazesi kayıyor. Ben Fatih Terim'den daha iyi bizi yönetebilecek bir hoca olduğunu düşünmüyorum Türkiye şartlarında. Belki Lucescu, o da bizi artık iyi tanıdığı için. O da aklı varsa bu ülkede bir daha çalışmaz zaten.

2001-2002 yilinda borcumuz 30 milyon dollardi evet. hocaninkisinide hadi ekleyelim . oldu 60 milyon euro... bu camiayi yönetenler hic mi hesap kitap yapmasini bilemedi sorarlar adama af edersin o zaman. senin dedigin gibi gelirlerimiz yüksek degilse af edersin ne ayaksinda bukadar borc altina giriyorsun ?!

bütceyi hazirlayan sensin sonucda yönetim olarak. hocada veya daha dogrusu hocalarda en az sucu bulurum ben burda.

Herşey Fatih Terim'e bırakıldı 2.döneminde.Her oyuncuyu kendi aldı.Bütçeyide kendi isteği doğrultusunda yönetti.Eğer yönetim bu işleri kısıtlasaydı da Fatih Terim'e istediği çalışma ortamı ve yeterli yetki verilmedi diye eleştirilirdi.

Su maci kazandiysak tek nedeni Bruma ve Drogba'dir. Hoca filan degil. Geciniz allah askina yine takim kotuydu tutturmus bir 4-3-1-2 her alan Drogba'ya sisiriyor ayiptir yahu kandirmayin insanlari

Hoca belli bir seviyeye kadar çok iyi ama bir noktadan sonra yetmiyor. Kendi egolarınakurban edyor kendisini..

Malesef öğrenmeye de çok kapalı bir adam.

hoca gitsin demedim karar versin diyorum gidiyosa da lucescu ayarında adam lazım yani sonuçta Galatasarayı herkes çalıştırmak ister

ya kararini zaten verdi hoca. adam demedimi Galatasaray beni göndermedikten sonra ben bir yere gitmem. dönermek isteseler bile gitmemeye diretirim demedimi hoca yahu. daha ne desin hoca?!

ama hadi ilaki giderse diyelim bir lucescu ya bende fit olurum acikcasi. hem türkiyeyi biliyor hemde muthis tercübe kazandi shaktarda porto style yolunda.

ondan haric baska da hoca aklima gelmiyor ama vallahi uzun vadeli. ve daha önemlisi mourinhoyu getirsen bile bir riske girmis olursun. tutarsa iyide ama ya tutmasza ?! bir hoca degisikligi hele hele böyle ünlü bir ismin camiayamiza maliyeti ne kadar olur bir hesaplayin. sadece ona verilecek paradan da konusmuyorum. isteyecekleri oyuncular veya istemeyecekler oyuncular takimdaki.

hoca degisikligi ölye basit olmuyor maalesef.

2000 yilinda Galatasarayimizi nasil dünya siralamaisnda 1ci yapa bildiyse. ve nasil euro 2008de milli takimi yari final oynatiysa. ve nasil son 2 senede sampionluklar yasatip ve gecen sene ceyrek final oynata bildiyse kisitli kadromuz ile(sampionlar liginde diger oynayan takimlara göre) o zaman ben hocanin arkasinda durmaya calisirim.

ben istikrardan yanayim arkadasim. bir fergusonumuz olacaksa kanresini iyi olan fatih hoca ile bunu denemeye calisirim.

Birincilige Lucescu ile Real'i yenince yükselmistik yanlis hatirlamiyorsam. Lucescu'nun hakki yendigi için düzelteyim dedim.

Neyse, istesekte istemesekte sene sonuna kadar devam edecek zaten. Brezilya ya giderse milli takimimizla bizi nasil birakip gittigini göreceksiniz. Bin kere söyledim bir daha söyleyim. Adam roma'ya gidecekti ciddi teklif gelseydi. Galatasaray onun için 1. planda degil. Bunu unutun. üzüldügüm nokta 4. yildizdan olacak olmamiz.

Senin dedıgının tam tersini dusun o zaman Fatih hoca olmasaydı baska bir antrenorle Unal Aysal basarısız olsaydı durumu Adnan Polattan beter olurdu Adnan Polat gecmıste yaptıgı hizmetler var peki Unal baskanın nesi vardı???

Yeni nesil her konuda çok aceleci ve fazla heyecanlı maalesef. O gitsin, bu gelsin türündeki yaklaşımların sonunu kimse düşünmüyor. Hoca hakkında gitsin diyebilmek için yerine gelecek kişiyi iyi hesap etmek gerekir. Yabancı hocalarla bu işin yürümediğini geçmiş bize acı da olsa gösterdi.

Herşey Fatih Terim'e bırakıldı 2.döneminde.Her oyuncuyu kendi aldı.Bütçeyide kendi isteği doğrultusunda yönetti.Eğer yönetim bu işleri kısıtlasaydı da Fatih Terim'e istediği çalışma ortamı ve yeterli yetki verilmedi diye eleştirilirdi.

böyle sacmalik mi olur yahu ?! bu nerde duyulmus görülmüs?!

tamam yetkiyi hocaya verde ama senin belirledigin bütce sinirlar icinde. al hoca sana 10 milyon euro. istedigini al kunlan harca. camiadan bukadari cikiyor dersin. senin dedigine göre yönetimin isinide o üstlenmiski bu tam bir fiasko.

ya kararini zaten verdi hoca. adam demedimi Galatasaray beni göndermedikten sonra ben bir yere gitmem. dönermek isteseler bile gitmemeye diretirim demedimi hoca yahu. daha ne desin hoca?!

ama hadi ilaki giderse diyelim bir lucescu ya bende fit olurum acikcasi. hem türkiyeyi biliyor hemde muthis tercübe kazandi shaktarda porto style yolunda.

ondan haric baska da hoca aklima gelmiyor ama vallahi uzun vadeli. ve daha önemlisi mourinhoyu getirsen bile bir riske girmis olursun. tutarsa iyide ama ya tutmasza ?! bir hoca degisikligi hele hele böyle ünlü bir ismin camiayamiza maliyeti ne kadar olur bir hesaplayin. sadece ona verilecek paradan da konusmuyorum. isteyecekleri oyuncular veya istemeyecekler oyuncular takimdaki.

hoca degisikligi ölye basit olmuyor maalesef.

Baskan Hocayi ariyor, hoca telefona bakmiyor. Mesaj yolluyor geri donmuyor. Sozlesme yenileyelim diyor, ben birilerinin keyfi olsun diye sozlesme yenilemem diyor. Geeeeec!

Birincilige Lucescu ile Real'i yenince yükselmistik yanlis hatirlamiyorsam. Lucescu'nun hakki yendigi için düzelteyim dedim.

Neyse, istesekte istemesekte sene sonuna kadar devam edecek zaten. Brezilya ya giderse milli takimimizla bizi nasil birakip gittigini göreceksiniz. Bin kere söyledim bir daha söyleyim. Adam roma'ya gidecekti ciddi teklif gelseydi. Galatasaray onun için 1. planda degil. Bunu unutun. üzüldügüm nokta 4. yildizdan olacak olmamiz.

ola bilir 1ci konusunda. ama orda lucescunun pek üst düzey emeklerini ben görmüyorum. hazir systemi ve takimi almisdi lucescu.

2ci senesinde ama sayarim basarisini kesinlikle.

Baskan Hocayi ariyor, hoca telefona bakmiyor. Mesaj yolluyor geri donmuyor. Sozlesme yenileyelim diyor, ben birilerinin keyfi olsun diye sozlesme yenilemem diyor. Geeeeec!

telefon konusunu kim diyor ?! dogrumu ?! öyle beyaz tv spor programmindan haberleri dinlesyip her seye kanmayin artik.

keyfi olsun yenilemem konusunda bu tür spor programmlarina dayalidir aslinda. o konuyuda iyi okumak gerekir. cok yanlis anlasiliyor hoca bir cok konuda. ama hata onda birazda. sifreli sifreli konusmasini pek seviyor ki bu galiba bizim camiadaki bir hastalik haline geldi. baskanda öyle mesela. dediklerini iki kere dinleyip degerlendirmek gerekiyor bazen.

Hocanın o dönem yaptırdığı transferlerin maliyetleri taş çatlasa 20-25 milyon dolar. Galatasaray gibi bir kulüp bu miktarlarla batacak veya yükselecek değil. O dönemki ekonomik sıkıntılarımızın temel nedeni ne yazık ki döneminde en büyük başarıları yaşadığımız Faruk Süren'dir. O müthiş başarıları paraya dönüştürememiştir maalesef. O dönem dünya çapında müthiş bir itibarımız vardı ama bunu değerlendirebilecek bir yönetimimiz olmadı. Fatih Terim 2. kez geldiğinde zaten ekonomik durumumuz felaket seviyesindeydi. Bunları hoca başarılı anlamında söylemiyorum ama sadece onun üstüne de yıkılamaz bu dönem. Ayrıca 2. senesindeki çöküşte Olimpiyat stadının da ciddi etkisi yadsınamaz.

Kurumsallaşma bina dikmekle veya yönetici değiştirmekle birden olacak bir şey değil. Kaldı ki Galatasaray gibi bu ülkenin en gelenekçi oluşumlarından birini kurumsallaştırmak şu aşamada hayalden öteye geçmez. Liseci anlayış varken bu imkansız. Ayrıca, bir spor kulübü belli oranlarda gelenekçi olmak da zorundadır. Holding değil burası neticede.

illaki köklerimizi unutmamak lazim. Fakan Süren'in basarilari paraya çeviremediginin sebebi kurumsallasma eksikligi. Yani profesyonel çalisan eksikligi. Bugünde öyle. Ve malesef yönetimde Terim gibi futboldan anlamiyor.

Halbuki Galatasaray futboldan anlayan eski futbolcularini kurslara gönderip profesyonel görevlere getirebilir. Daha dgru düzgün bir scout sistemi bile kurulmadi. Fatih Terim ne için var? Bagirip çagirmayla, bam bam bam'la futbol olmaz artik.

telefon konusunu kim diyor ?! dogrumu ?! öyle beyaz tv spor programmindan haberleri dinlesyip her seye kanmayin artik.

keyfi olsun yenilemem konusunda bu tür spor programmlarina dayalidir aslinda. o konuyuda iyi okumak gerekir. cok yanlis anlasiliyor hoca bir cok konuda. ama hata onda birazda. sifreli sifreli konusmasini pek seviyor ki bu galiba bizim camiadaki bir hastalik haline geldi. baskanda öyle mesela. dediklerini iki kere dinleyip degerlendirmek gerekiyor bazen.

Keyfi olsunu kendi soyledi ben degil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt