Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kulübünde 40 yil hizmet varmis adami tanimiyorsan, ben sana ne diyeyim ???

ZAMAN GAZETESİ

merhum Turgut Özal'ın sahaları çimlendirmesi, Futbol Federasyonu’nu özerkleştirmesi ve federasyonun Sepp Piontek’i iş başına getirmesiydi. En az bunlar kadar önemli bir icraat daha vardı: Piontek’in yardımcılıklarına Fatih Terim ve Rasim Kara ikilisinin tayin edilmesi. Terim ve Kara ikilisinin bilinçli bir proje çerçevesinde tüm Türkiye’yi tarayarak 315 yeteneği belirlemesi ise tam bir devrimdi. Belirlenen bu isimler, bir çekirdek haline geldiler ve Olimpik Milli Takım ile birlikte Türk futbolunun makus talihini değiştirmek için yeni bir dönemi başlattılar. Altın jenerasyon olarak nitelendirebileceğimiz bu kadroda Rüştü, Hakan Şükür, Ogün, Bülent, Alpay, Abdullah, Sergen, Tugay, Arif ve Ergün gibi isimler vardı. İlk kez Terim– Kara ikilisinin çalıştırdığı Olimpik Milli Takım’da bir arada oynamaya başlayan bu isimler, 1991 yılında Akdeniz Oyunları’nda final oynadı, 1993 yılında da kupanın sahibi oldu. Finalde Cezayir’i 2–0 yenen Olimpik Milli Takım, yarı finalde de ev sahibi Fransa’yı 1–0 mağlup ederek saf dışı bırakmıştı. Bugün A Milli Takım’ın formasını giyen ve o günlerde de şampiyon Olimpik Milli Takım’ın ilk onbirinde yer alan oyuncularımız şunlardı: Rüştü, Bülent, Alpay, Sergen, Tugay, Abdullah, Hakan Şükür ve Arif. Fransa Olimpik Milli Takımı’nda oynayan bazı isimler ise ilginçti. 1998 Dünya Kupası’nı ve 2000 Avrupa Şampiyonası’nı kazanan efsane kadronun vazgeçilmez oyuncularından Zidane, Thuram, Dugarry ve Blanc, Türkiye’ye mağlup oldukları maçta Fransa formasını giymişlerdi. Yani, bizim jenerasyon, Fransa’dan daha iyiydi. Daha sonra bu altın jenerasyona, 1992 yılında Avrupa şampiyonu olan A Genç Milli Takım’ın oyuncularından Okan, Oktay ve Emre Aşık gibi isimler dahil oldu.

Piontek, Mayıs 1993’te sözleşmesi sona erdiği için, Amerika 94 Dünya Kupası elemelerinde başarılı olamayan Türk Milli Takımı’ndan ayrılıp ülkesinin yolunu tuttu. Bu arada, A Milli Takım’ın başına kimin geçeceğine dair çeşitli spekülasyonlar vardı. Kimi Tınaz Tırpan'ı öne sürüyordu, kimi de Mustafa Denizli'yi. Denizli’nin o günlerde Spor Bakanlığı’nın bağlı olduğu Doğru Yol Partisi’ne üye olması ise onun adının daha fazla telaffuz edilmesini sağlıyordu. İsmi cılız bir şekilde telaffuz edilen Fatih Terim ise kendinden emin bir şekilde Akdeniz Oyunları’nı bekliyordu. Nitekim, elde edilen şampiyonluktan sonra Futbol Federasyonu, A Milli Takım’ın yeni teknik direktörünü açıkladı: Fatih Terim.

hiç bişey deme zaten mümkünse saydığın adamların çoğunun futbola kazandırılmasında terimin hiç alakası yok, sergen,arif,hakan özellikle, 90 yılına kadar adam üç sene sakaryada top oynamış türkiye kupası kazanmış,tugay galatasaray altyapısındayken 87-88 de a takıma çıkmış vesaire.Ha sana tavsiyem koşulsuz biat ediceğine biraz araştır, yetiştirmekle yetişeni alıp oynatmak arasındaki farkıda öğrenirsen ekstra olur,ayrıca iyi teknik direktördür bencede onda sıkıntı yok sevip sevmemem önemli değil

Bence sen bos bir sekilde haterlik yapiyorsun... Biat miat, senin seviyene inmek istesem, daha önce yazdiklarin ile mahtap gecerdim. Sana olayi anlatan bir yazi sundum, sen halen bildigini okumaya devam et. Biraz aklini kullansan, biat degil, hakliya hakkini teslim etmek oldugunu görürdün.

benimle herhangi birşey geçecek kapasitede değilsin öncelikle ,ayrıca aç o futbolcuların çoğunun kariyerlerini ,nerde yetişmişler gör, ben bildiğimi değil olanı okudum işine gelmiyorsa beni ilgilendirmez

benimle herhangi birşey geçecek kapasitede değilsin öncelikle ,ayrıca aç o futbolcuların çoğunun kariyerlerini ,nerde yetişmişler gör, ben bildiğimi değil olanı okudum işine gelmiyorsa beni ilgilendirmez

Tamam canim sen herkesten iyi biliyorsun...

Alpay Özalan: "Neden başarısız buluyorum. Bizden sonra yeni ekinler ekilmedi. Bizim başarımız 92'ye dayanıyor. O ekinleri de Fatih Terim ekmiştir! 92 Akdeniz oyunlarında şampiyon olduk. Aynı ekip Dünya üçüncüsü oldu."

Senol Günes bilmiyor, Alpay Özalan bilmiyor, bu olayin derin analzini yapmis gazete bilmiyor, ama sen biliyorsun. Seviyen cok yüksek, tebrik ederim.

Bu takıma Hayrettin, Volkan Kilimci, Mehmet Duymazer, Cengiz Dülgeroğlu, Adamma Sarr, Felipe, Klodian Duro, Baliç, Pinto, Pratez. Petre,Tamaş, Frank de Boer, Lukunku, Xavier, Cristian, Revivo, orhan ak cihan haspolatlı gibi oyuncuları da İmparator getirdi. Bunu da belirtmeden geçmeyelim. Hizmetleri olmuştur, eksileri de olmuştur. Ben eksileri de gören taraftayım. ilk katıldığımız avrupa şampiyonasını da hatırlıyorum. Sonuncu ve gol atamadan ayrılmıştık turnuvadan. Gruptan çıkan takımları bir sonraki turda elediler. O takımda da Terimin Galatasaray'da ki kilit oyuncuları vardı. Bülent korkmaz, tugay, arif, Hakan, Suat. hatırlamadığım varsa affetsin.

Türkiye´nin cumhuriyet tarihinde ilk defa bileginin hakki ile katildigi finallerden bahsediyorsun... Bunlar basarinin ilk adimlariydi... Galatasaray´da Terim iki sene basarisiz oldu, 6 sene basarili oldu. Bu cok üstün bir oran bence.... Yanlislari tabiki görebilirsin, ama yanlisi olmayan, basarisiz dönem gecirmeyen TD yok dünyada. Terim herzaman basarili olur diye bir kaide yok, ama Türk futbol tarihinin en basarili ve en iyi teknik adami.

Yazık la gözünüze yazık takımını para içen bir şahıs için valla yazık gidin paint te ilk okul u çizin

Tamam canim sen herkesten iyi biliyorsun...

Alpay Özalan: "Neden başarısız buluyorum. Bizden sonra yeni ekinler ekilmedi. Bizim başarımız 92'ye dayanıyor. O ekinleri de Fatih Terim ekmiştir! 92 Akdeniz oyunlarında şampiyon olduk. Aynı ekip Dünya üçüncüsü oldu."

Senol Günes bilmiyor, Alpay Özalan bilmiyor, bu olayin derin analzini yapmis gazete bilmiyor, ama sen biliyorsun. Seviyen cok yüksek, tebrik ederim.

İyi teknik direktör olduğunu zaten söyledim onda sıkıntı yok , Alpayın bahsettiğide o zaten, taraftarın ona tepkisi farklı nedenden . sana da teknik direktörlükle futbolcu yetiştirmek arasındaki farkı anlatmaya da uğraşamam bu saatte canım, ayrıca sözü geçmişken alpaydan bahsedersek terimin ondan haberi olduğu zaman adam 20 yaşındaymış ve altaya transfer olmuş 92 sezonu yani terimin yetiştirdiği bir futbolcu yok ortada

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sevmeyebilirsiniz ama kariyerine ve başarılarına laf atmak büyük saçmalıktır.

Atmadık zaten fakat yetiştirdiği iddaa edilen altın jenerasyonun hangisi olduğunu çok fena merak etmekteyim

İyi teknik direktör olduğunu zaten söyledim onda sıkıntı yok , Alpayın bahsettiğide o zaten, taraftarın ona tepkisi farklı nedenden . sana da teknik direktörlükle futbolcu yetiştirmek arasındaki farkı anlatmaya da uğraşamam bu saatte canım, ayrıca sözü geçmişken alpaydan bahsedersek terimin ondan haberi olduğu zaman adam 20 yaşındaymış ve altaya transfer olmuş 92 sezonu yani terimin yetiştirdiği bir futbolcu yok ortada

Güzel kardesim Terim´den nefret de etsen, benim ile tartisirken kabalasmana gercekten lüzüm yok. Terim´i sevmiyorsun diye, sana kin güdecek adam degilim. Alpay´in bahsettigi bu jenerasyonu Terim´in gerceklestirdigi projeler ile kurdugu, ve ondan sonra kimsenin bir proje üretmedigidir... Bak dikkat edersen, "ekilmis ekinlerden" bahsediyor...

Güzel kardesim Terim´den nefret de etsen, benim ile tartisirken kabalasmana gercekten lüzüm yok. Terim´i sevmiyorsun diye, sana kin güdecek adam degilim. Alpay´in bahsettigi bu jenerasyonu Terim´in gerceklestirdigi projeler ile kurdugu, ve ondan sonra kimsenin bir proje üretmedigidir... Bak dikkat edersen, "ekilmis ekinlerden" bahsediyor...
kabalaşmadım adem bana kin güdmenide istemem kırdıysam gerçekten özür dilerim , ama herhangi bir adamı anlatırken yapmadığı şeyi yapmış gibi söylemenide istemem. terimin Hem Galatasarayda hem milli takımda emeği çok fakat boş yere kızıyosun bana durum neyse onu söylüyorum ayrıca ben nasıl seni kırdıysam terimde bu taraftarın kalbini çok kırdı yoksa bu kadar insan onca yaşanmışa rağmen bu kadar tepki göstermez

kabalaşmadım adem bana kin güdmenide istemem kırdıysam gerçekten özür dilerim , ama herhangi bir adamı anlatırken yapmadığı şeyi yapmış gibi söylemenide istemem. terimin Hem Galatasarayda hem milli takımda emeği çok fakat boş yere kızıyosun bana durum neyse onu söylüyorum ayrıca ben nasıl seni kırdıysam terimde bu taraftarın kalbini çok kırdı yoksa bu kadar insan onca yaşanmışa rağmen bu kadar tepki göstermez

Ben sana kizmiyorum ki, öyle bir algi yarattiysam zaten benim ayibim... Galatasaray´lidan, Galatasaray´liya düsman olmaz. Terim´de hatalar yapti, ama cok daha büyük ayiplar ettigi Isvicreliler bile affeti... Bu insanlari yok etme aliskanligimizdan vazgecmemiz lazim. Hatasiz 4 4 lük hic bir insan yoktur.

Türkiye tarihinde bir tane yerli üretimi olan altin jenerasyon var, ve onlarin üzerinde Terim´in emegi cok büyüktür. Onlari taha 1990´dan beri birlikte oynatti milli takimlarda, ve süperlig kulüplerine gitmelerini sagladi. Rasim Kara´nin bu oyuncularin secilmesinde emegi cok büyüktür...

- Bu cocuklar 4 sene boyunca ümit Milli takim bazinda Terim tarafindan secilip onun icin oynadilar... (16-18 yasindan itibaren)
- Terim A milli takimin basina gecerken, yavas yavas bu cocuklarin adapte olmasini sagladi
- Altin jenerasyonun büyük kisminin GS´de toplanmasi da tesadüf degildir.
- 1996´dan itibaren GS´nin basina gecip, yine bu jenerasyonun büyük bir kismi ile calisip, onlardan daha iyi oyuncu yapip, basarili bir takim yaratmistir

Yani bunu Adem Cakar demiyor, bunu o jenerasyonun parcasi olan cocuklar diyorlar. Hatta bu cocuklar ile basarili olmus Senol Günes bile söylüyor. Bir teknik adamin, bir jenerasyon ile bu kadar baglantili olmasi, futbol tarihinde azdir... Yani Fatih Terim kazandigi basarilari, bir nevi de kendisi hazirlamistir.

Benim Fatih Terim´e futbol adami ve GS´li olarak muhtesem saygi duymaminda nedenlerindendir bu...

Son düzenleme:
Atmadık zaten fakat yetiştirdiği iddaa edilen altın jenerasyonun hangisi olduğunu çok fena merak etmekteyim

Bülent Korkmaz gitsin mi kalsın mı derken yıldız oldu.

Ümit Davala

Hakan Ünsal

Emre B. denen karaktersiz

Yaşlı denen dönemi bitti denen Suat Kaya'dan üst düzey verim alması

de hep onun parlattığı isimler oldu.

Hagi'yi gerekirse 1 sene para vermeyin bana ama alabiliyorsak alalım diyen de oydu zamanında hem de Meksika'ya gitmek üzere iken.

Yanlışları yok muydu o dönem de vardı. Vedat denen takoza sürekli güvenmesi, Hasan Şaş, Sergen gibi isimlerden gerektiği gibi faydalanamaması (gerçi kadro o kadar geniş ki normal de sayılabilir bu) ve en büyüğü de o kadroya 1-2 takviye ile CL zorlayabilecek bir tecrübeye sahipken Fiorentina gibi orta sınıf bir takım için bizi bırakması.

havaya girdin mi wesley cakar sana

Gesendet von meinem LG-D802 mit Tapatalk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt