Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yahu güzel kardesim, bir konuyu da arastirip yazin. Devletin kaynaklarından ödeniyor bu insanların maaşlar Türkiye´de teknik adami siyaset belirler de, nezamandir devlet öder maasini ? Devlet memuru mu bu adam ? Türkiye´de sponsorlar öder, teknik adamin maasini. Adam yilda 3.5 Milyon avro kazaniyor, cok olabilir, ancak ortalama futbolcunun 1 Milyon avro kazandigi ülkede, onun bu parayi kazanmasi gayet normal. Ve Terim´in tek görevi Milli takim antrenörlügü degil, sadece yabanci sinirini kaldirmasi bile, o paraya deger.

Evet Terim cok para kazaniyor, ama para devlet hazinesinden ödenmiyor. Galatasaray´da ne aldiysa, orada aynisini kazaniyor.
Sondan başlayalım.

1) Terim 2013 yılında Galatasaray'dan 2.5 milyon euro alıyordu sene başına. Arada 1 milyon fark var.

2) TFF 7 senelik kontrat önerdi, sene başına 3.5 milyon euro garanti para alacak. 1 ile 2. maddeleri bir arada değerlendirmeye alınca aradaki dağlar kadar büyük fark ortaya kolayca çıkıyor. Yani Terim Galatasaray'ı Türkiye sevdası için terk etmedi. Milli takımı çok sevdiği için hakkında bir sene boyunca atıp tuttuğu federasyonun kulu olmadı. Sizin mideniz bu durumlar karşısında geniş olabilir ama bunu kabullenmeyenler de mevcut. Bu görüşe de saygı göstermelisiniz.

3) Terim milli takımın başına kimin talimatıyla getirildi? Tüpçü kimin emriyle geldi?

4) Sponsor dediğin firmalar parayı nereden kazanıyor? Senin benim cebimden. Milleti sömürüyorlar mı? Evet. Devletin onayı olmadan iş yapabilirler mi? Hayır. Bu ülkeyi gerçekte kimler talan ediyor? Mal varlığını son dönemde CB'nin deyişiyle 5'e katlayan kapital sahipleri.

5) TFF'nin bütün harcamalarını sponsorlar mı karşılıyor? Devlet ödeneği almıyor mu?

6) Bütün noktaları birleştirelim. Bu insanların maaşları senin benim cebimden çıkmıyor mu? Milletvekilleri de aynı şekilde. Milyonluk makam araçları, 10 kuruştan içilen meclis çorbaları, devlet bütçesinden karşılanan sınırsız seyahat ve konaklama ücretleri ve örtülü ödenekler.

7) Yabancı sınırının kaldırılma sebebi: Futbola ilginin hızla azalıyor olması. Futbol rantable olmazsa onlar da haliyle o maaşları almaya devam edemezler.

8) Adaletsiz gelir dağılımı dünya çapında bir sorun. Biz sadece yerel bir örnek üzerinde konuşuyoruz.

9) Futbolcuların aldıkları maaşlar da tartışılmalıdır ama öyle bir düzen yerleşmiş ki hepimiz bu konuda uyuşturulmuş ve köreltilmiş vaziyetteyiz. Futbol vb. aktiviteler bir nevi afyon vazifesi görüyor bu gerçeklerin üstünün örtülü tutulması adına.

Verdict: Objection Dismissed

Yahu düzmece be ya. Hic bir tane belge, bilgi yok, sadece sallamasyon. Terim´e iftira atan, birde Bülent Tulun´u savunuyor. Aysal´in kendisi maasini ödedigini idda ettigi Bülent Tulun. Kulübün kasasindan ödendigi ortaya cikti, en az 5-6 kisi genel kurulda bunun hesabini sorarken, Aysal cevap bile vermedi.

Becali-Stancu-Culio-Hagi dörtlüsünden kıllanırım günü gününden ama Terim'i bilemeyeceğim.Aynı şeyler Mourinho-Jorge Mendes için de söylenir.Mourinho'nun çalıştığı kulüplere transfer ettirdiği Coentrao,Bosingwa,Carvalho,Ferreria vb. oyuncular ile Mourinho aynı menajerle çalışıyorlar.Futbolun içinde böyle şeyler var maalesef.Eskiden olsa Terim yapmaz derdim ama artık güvenmiyorum kendisine.

Sondan başlayalım.

1) Terim 2013 yılında Galatasaray'dan 2.5 milyon euro alıyordu sene başına. Arada 1 milyon fark var.

2) TFF 7 senelik kontrat önerdi, sene başına 3.5 milyon euro garanti para alacak. 1 ile 2. maddeleri bir arada değerlendirmeye alınca aradaki dağlar kadar büyük fark ortaya kolayca çıkıyor. Yani Terim Galatasaray'ı Türkiye sevdası için terk etmedi. Milli takımı çok sevdiği için hakkında bir sene boyunca atıp tuttuğu federasyonun kulu olmadı. Sizin mideniz bu durumlar karşısında geniş olabilir ama bunu kabullenmeyenler de mevcut. Bu görüşe de saygı göstermelisiniz.

3) Terim milli takımın başına kimin talimatıyla getirildi? Tüpçü kimin emriyle geldi?

4) Sponsor dediğin firmalar parayı nereden kazanıyor? Senin benim cebimden. Milleti sömürüyorlar mı? Evet. Devletin onayı olmadan iş yapabilirler mi? Hayır. Bu ülkeyi gerçekte kimler talan ediyor? Mal varlığını son dönemde CB'nin deyişiyle 5'e katlayan kapital sahipleri.

5) TFF'nin bütün harcamalarını sponsorlar mı karşılıyor? Devlet ödeneği almıyor mu?

6) Bütün noktaları birleştirelim. Bu insanların maaşları senin benim cebimden çıkmıyor mu? Milletvekilleri de aynı şekilde. Milyonluk makam araçları, 10 kuruştan içilen meclis çorbaları, devlet bütçesinden karşılanan sınırsız seyahat ve konaklama ücretleri ve örtülü ödenekler.

7) Yabancı sınırının kaldırılma sebebi: Futbola ilginin hızla azalıyor olması. Futbol rantable olmazsa onlar da haliyle o maaşları almaya devam edemezler.

8) Adaletsiz gelir dağılımı dünya çapında bir sorun. Biz sadece yerel bir örnek üzerinde konuşuyoruz.

9) Futbolcuların aldıkları maaşlar da tartışılmalıdır ama öyle bir düzen yerleşmiş ki hepimiz bu konuda uyuşturulmuş ve köreltilmiş vaziyetteyiz. Futbol vb. aktiviteler bir nevi afyon vazifesi görüyor bu gerçeklerin üstünün örtülü tutulması adına.

Verdict: Objection Dismissed

Kardesim bir iddiada bulunuyorsan, altini dolduracaksin.

Özkan Olcay: “Terim sabit 3 milyon 125 bin, Mancini ise sabit 3 milyon 500 bin Euro aldı."

Gördügün kadari ile burada daglar kadar fark yok, nerdeyse ayni paraya calisiyor Milli takimda. Global Futbol ve kapitalizim, illaki Terim üzerinden tartisilacak bir durum degil. Dünya futbolu büyük paralar genere ettigi icin, insanlar ona göre para kazaniyorlar. Eray Iscan´in Porsche ile Florya´ya girdigi bir Ülke´de, Ülkenin gelmis gecmis en büyük teknik adaminin maasi, tartisilacak en son konulardan biridir. Adam 30 sene calismis, ve bu parayi genere etmeye basarmis. Fatih Terim Türk futbolunda bir Markadir, bunu kabullenin bir zahmet.

Son düzenleme:
Becali-Stancu-Culio-Hagi dörtlüsünden kıllanırım günü gününden ama Terim'i bilemeyeceğim.Aynı şeyler Mourinho-Jorge Mendes için de söylenir.Mourinho'nun çalıştığı kulüplere transfer ettirdiği Coentrao,Bosingwa,Carvalho,Ferreria vb. oyuncular ile Mourinho aynı menajerle çalışıyorlar.Futbolun içinde böyle şeyler var maalesef.Eskiden olsa Terim yapmaz derdim ama artık güvenmiyorum kendisine.

Yahu Popescu´nun yaptigi ortada zaten, adamin hayatini kaydirdilar Romanya´da. Ve Popescu birde Hagi´ye nazaran cok daha ilimli, egitimli, görgülü, ve beyefendi bir adamdi. Hagi ile ilgili birsey diyemem, cünkü bir kanit yok. Aslinda bu cok güzel bir örnek, insanlarin tip olarak ne oldugu önemli degil, niyetleri önemli.

Yahu Popescu´nun yaptigi ortada zaten, adamin hayatini kaydirdilar Romanya´da. Ve Popescu birde Hagi´ye nazaran cok daha ilimli, egitimli, görgülü, ve beyefendi bir adamdi. Hagi ile ilgili birsey diyemem, cünkü bir kanit yok. Aslinda bu cok güzel bir örnek, insanlarin tip olarak ne oldugu önemli degil, niyetleri önemli.

Onların işi karışık biraz.Becali aynı zamanda mafyaydı bildiğim kadarıyla.

Kardesim bir iddiada bulunuyorsan, altini dolduracaksin.

Özkan Olcay: “Terim sabit 3 milyon 125 bin, Mancini ise sabit 3 milyon 500 bin Euro aldı."

Gördügün kadari ile burada daglar kadar fark yok, nerdeyse ayni paraya calisiyor Milli takimda. Global Futbol ve kapitalizim, illaki Terim üzerinden tartisilacak bir durum degil. Dünya futbolu büyük paralar genere ettigi icin, insanlar ona göre para kazaniyorlar. Eray Iscan´in Porsche ile Florya´ya girdigi bir Ülke´de, Ülkenin gelmis gecmis en büyük teknik adaminin maasi, tartisilacak en son konulardan biridir. Adam 30 sene calismis, ve bu parayi genere etmeye basarmis. Fatih Terim Türk futbolunda bir Markadir, bunu kabullenin bir zahmet.
Anlatmaya çalıştığım şeyi ısrarla es geçiyorsun. Ayrıca ücret farkı konusunda da katılmıyorum. 7 sene kontrat garantisini hiç bir klüp takımının verebilecek gücü yok. Yani arada dağlar kadar fark var, sen ne kadar görmek istemesen de.

Onların işi karışık biraz.Becali aynı zamanda mafyaydı bildiğim kadarıyla.

Karisik tabi aga, bu adamlarin yetistigi yer de kolay degilki. Becali asireti ele gecirmis Roman´ya futbolunu, en kötüsünden, en iyilerine, kimi almak istesen, karsina cikiyorlar. Hagi ve Popescu´nun bu adamlar ile iliskisi genclik yillarina dayaniyor, o yüzden onlar ile calismak, bizim su icmemiz kadar dogal geliyor. Sonucta bu adamlari bize getiren adamda Becali, ancak Romanya futbolunun 80 ve 90 larda bir havasi vardi, ve söndü. Oradan bu saaten sonra futbolcu almak enayilik olur.

Elmander-Umut ikilisi bana göre cok is yapabilirdi, Süper Final macinda ileride uyguladiklari pres ile FB ceza sahasindan cikamamisti, ancak sonra Elmo öldü. Burak Yilmaz iyi bir oyuncu, ancak sistem olarak bize uymuyordu. Pres yapsa bile genellik ile gölgeye basiyor, duvar da degil. Su an Umut takimda samar oglani oldu, cünkü hamza hoca ihtiyac disinda oynatiyor. Umut tek basina pres yapiyor ileride, ancak buna ne Sneijder, ne Burak, ne de Yasin katki veriyor, adamda kepazeye dönüyor orada. Umut sisteme uyuyordu, uymayan oyuncu Burak´ti.

Dostum,Umut hiç bir sistemle oynayamaz.Sadece kaos futbolunda oynar.Ayrıca benim anlatmak istediğim farklıydı.Elmander ve Necati orta saha oyuncusu gibi gerektiğinde ayağında top tutup oyun kuruyorlardı.Burak ve Umut topu ayaklarında 2 saniye dahi tutamıyorlar.Şimdi sen Melo olsan veya Selçuk olsan gözü kapalı hücuma çıkabilir misin?Neyse olan olmuş artık sadece umarımki yeni sezonda ne Burakı ne de Umutu ilk 11de görürüm.Burakı beğenen beğensin bayılan bayılsın ama benim futbol anlayışımda yeri yok.

Anlatmaya çalıştığım şeyi ısrarla es geçiyorsun. Ayrıca ücret farkı konusunda da katılmıyorum. 7 sene kontrat garantisini hiç bir klüp takımının verebilecek gücü yok. Yani arada dağlar kadar fark var, sen ne kadar görmek istemesen de.

Fatih Terim hayatinda tazminat mi almis Türkiye yada bir Türk kulübünden ? O 7 senelik sözlesme tamami ile sembolik, iki tarafli fesih maddesi mevcuttur yine. 10 senelik sözlesme olsa ne olur. Ulan Aybaba bile tazminat icin BJK´ye terör estirdi be.

Dostum,Umut hiç bir sistemle oynayamaz.Sadece kaos futbolunda oynar.Ayrıca benim anlatmak istediğim farklıydı.Elmander ve Necati orta saha oyuncusu gibi gerektiğinde ayağında top tutup oyun kuruyorlardı.Burak ve Umut topu ayaklarında 2 saniye dahi tutamıyorlar.Şimdi sen Melo olsan veya Selçuk olsan gözü kapalı hücuma çıkabilir misin?Neyse olan olmuş artık sadece umarımki yeni sezonda ne Burakı ne de Umutu ilk 11de görürüm.Burakı beğenen beğensin bayılan bayılsın ama benim futbol anlayışımda yeri yok.

Burak benim hic bir zaman begendigim bir oyuncu olmadi, ancak Umut´a cok haksizlik ediliyor. Umut Senol Günes ile de gayet basariliydi, 3 forvetli sistemin merkezi olarak. Ancak ayni Elmander gibi, onun yipratici futbol tarzi, dizlerini bitirmistir. Eskiden Umut ileride top tutuyordu, kafa ile top aliyordu, ve fizigi ile ikili mücadele kazaniyordu. Su anki sistemimizde Elmander olsaydi, ayni duruma düserdi. Nasil Elmander icin 2011/2012 meyve verdigi son sene olduysa, Umut´da 2012/2013´den sonra bir cok özelligini kaybetti.
Umut´un belki bir Necati gibi orta saha yetenekleri yok, ancak yine de pres özelligi ile bunu Elmander ile birlikte kapatabilirdi. O sezondan beri, ileride takim halinde, verimli bir sekilde pres uygulamiyoruz. Ama bunun nedeni Umut degil.

Diger dediklerine katiliyorum ve imzami atiyorum. Bizdeki sorun, iki tane duvar olma özelligi olmayan, forveti bir biri ile oynatmamiz. Ben bunu yazdigimda, Burak CL´de gol siraliyor diye, beni linc etmislerdi. Burada bile cogu sövenlerin, önceden poh pohladigini okudum. Umut tek olarak gelseydi, Necati´de gitmezdi ve sistem ayni kalirdi.

Son düzenleme:
Fatih Terim hayatinda tazminat mi almis Türkiye yada bir Türk kulübünden ? O 7 senelik sözlesme tamami ile sembolik, iki tarafli fesih maddesi mevcuttur yine. 10 senelik sözlesme olsa ne olur. Ulan Aybaba bile tazminat icin BJK´ye terör estirdi be.
Tazminat almıştır veya almamıştır orasını bilmem, beni de zerre ırgalamaz ama yaptırdığı tartışmalı transferler konusunda seni sir HC'ye havale etmek istiyorum.
Hayri Cund

5 ARTI 2 YIL, YANİ 2020’YE DEK TERİM
SÖZLEŞMENİN SÜRESİ: İş bu sözleşme 15.11.2013 ile 15.11.2018 tarihleri arasında geçerli olacaktır. Federasyon bu sürenin bitiminden 1 ay öncesine kadar sözleşmenin 15.11.2020 tarihine kadar uzatılması hakkına tek taraflı olarak sahiptir.

Tazminat almıştır veya almamıştır orasını bilmem, beni de zerre ırgalamaz ama yaptırdığı tartışmalı transferler konusunda seni sir HC'ye havale etmek istiyorum.
@Hayri Cund

5 ARTI 2 YIL, YANİ 2020’YE DEK TERİM
SÖZLEŞMENİN SÜRESİ: İş bu sözleşme 15.11.2013 ile 15.11.2018 tarihleri arasında geçerli olacaktır. Federasyon bu sürenin bitiminden 1 ay öncesine kadar sözleşmenin 15.11.2020 tarihine kadar uzatılması hakkına tek taraflı olarak sahiptir.

Okadar adam var haterlik yapacaginiz, Terim´i buldunuz. Terim yemedi, ben yedim komisyonlari, hadi gelin hesabi benden sorun. Lezzetliydi hemde...

fatihterim_93FSI.jpg

Ben Terim konuşma meraklısı değilim, arkadaşın biri terim = gs dediği için konu kendisinden açıldı.

Terim = Galatasaray degil, yinede Galatasaray denilince, Türkiye genelinde akila gelen figürlardandir Fatih Terim. Galatasaray son 25 yilda, büyük bir gelisim gösterip, Fenerbahce´nin elinden "En büyük Türk takimi" ünvanini almistir. Bu sürecte Galatasaray tarihinde, nerdeyse her yerde direk, yada dolayli bir sekilde Terim´e rastlarsin. Siyaset´den dolayi sevmeyebilirsin, ki bu tavsip ettigim bir durum degildir, egolu insanlari genel olarak sevmem dersin, saygi duyarim, kabadayi tavirlarini sevmem dersin, saygi duyarim. Ancak bu adami sevmezsen bile, en azindan saygi duyman gerekir. Bu adama edilen saygisizliklar, Galatasaray tarihinin büyük bir bölümüne ediliyor, ama farkinda degilsiniz. Kaptirmissiniz kendinizi, gidiyorsunuz bir alamete.

Fatih Terim´in imajina verilen zarar, bu nedenlerden dolayi, dolayli bir sekilde bize de verilen bir zarardir. Fatih Terim hata yapsa bile, bazen onun isimi, kendisinden bile korunmalidir. Bunu diyen de, o malum olayda, karsisinda yer alan Sedat Dogan. Ben degilim.

Terim = Galatasaray degil, yinede Galatasaray denilince, Türkiye genelinde akila gelen figürlardandir Fatih Terim. Galatasaray son 25 yilda, büyük bir gelisim gösterip, Fenerbahce´nin elinden "En büyük Türk takimi" ünvanini .

Kime göre , neye göre şikeciler en büyük oluyor , Avrupa da terimden önce de fb yi 2ye katlayacak başarımız yok muydu ? Biraz abartılı olmuş bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt