Fatih Terim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Terim = Galatasaray degil, yinede Galatasaray denilince, Türkiye genelinde akila gelen figürlardandir Fatih Terim. Galatasaray son 25 yilda, büyük bir gelisim gösterip, Fenerbahce´nin elinden "En büyük Türk takimi" ünvanini almistir.

Fatih Terim Galatasaray denilince akla gelen figüranlardan olabilir ama Galatasaray son 25 yılda büyük gelişim gösterip fener gibi adi şikeci bir takımdan küçüktü ondan sonra En büyük Türk takımı ünvanını terim sayesinde aldı demek tamamen Galatasaray tarihine hakarettir. Bu lafların sebebi ise çok belli. Aysal'ın terimi kovması size nasıl koyduysa hala savunurken dengenizi şaşırıyorsunuz ondan dolayı oluyor.

Kime göre , neye göre şikeciler en büyük oluyor , Avrupa da terimden önce de fb yi 2ye katlayacak başarımız yok muydu ? Biraz abartılı olmuş bence.

Eğer istatistiki bakacak olursak bir nevi doğru çıkar.

1996 öncesi için

Türkiye Ligi Şampiyonlukları

Fenerbahçe 13
Galatasaray 10
Beşiktaş 9+2 avantadan verildi sonra
Trabzonspor 6

Avrupa da Ş.K.K da oynadığımız Yarı-Final tabi ki çok değerli ama sonuç odaklı bakarsak kağıt üzerinde üstünlerdi.

Son kazandığımız 9 şampiyonluğun 6'sında da onun imzası var. Diğerleri ise Lucescu, Gerets, ve Kalli+Cevat Güler. Ki Kalli de eski bir şampiyondu zaten.

Fatih Terim Galatasaray denilince akla gelen figüranlardan olabilir ama Galatasaray son 25 yılda büyük gelişim gösterip fener gibi adi şikeci bir takımdan küçüktü ondan sonra En büyük Türk takımı ünvanını terim sayesinde aldı demek tamamen Galatasaray tarihine hakarettir. Bu lafların sebebi ise çok belli. Aysal'ın terimi kovması size nasıl koyduysa hala savunurken dengenizi şaşırıyorsunuz ondan dolayı oluyor.

En büyük pay sahiplerinden biriydi diye yazdim, tek pay sahibi degil. Adam sana güvenerek bedavaya fesih hakki tanimis, büyük marifetti sanki.

Galatasaray'ı 3 kez yüzüstü bırakmış adam efsane değildir.

Eğer istatistiki bakacak olursak bir nevi doğru çıkar.

1996 öncesi için

Türkiye Ligi Şampiyonlukları

Fenerbahçe 13
Galatasaray 10
Beşiktaş 9+2 avantadan verildi sonra
Trabzonspor 6

Avrupa da Ş.K.K da oynadığımız Yarı-Final tabi ki çok değerli ama sonuç odaklı bakarsak kağıt üzerinde üstünlerdi.

Son kazandığımız 9 şampiyonluğun 6'sında da onun imzası var. Diğerleri ise Lucescu, Gerets, ve Kalli+Cevat Güler. Ki Kalli de eski bir şampiyondu zaten.

Insanlar tarih ile yüz yüze gelmek istemiyorlar... Ozamanlar Göztepe´nin de uzun yillar diger türk takimlarindan üstün bir avrupa basarisi vardi, ama sonuc olarak komple pakete bakilir. Biz Fenerbahce´nin gerisindeyken, o dönemlerde fark attik.

Kime göre , neye göre şikeciler en büyük oluyor , Avrupa da terimden önce de fb yi 2ye katlayacak başarımız yok muydu ? Biraz abartılı olmuş bence.

Bizim ayni Göztepe gibi, onlarin bir tik üzerinde bir basarimiz vardi avrupada. Son 25 yildan bahsettim, yani o basariyi kapsiyor o dönem aslinda. Ben zaten bütün basarilar Terim´in demedim, son 25 yilda, daha dogrusi 1985´den beri, bizi ileri tasimis, nerdeyse her olayda bu adamin imzasina rastlariz dedim. Galatasaray tarihinde en önemli figuranlarindan biri dedim, en önemlisi demedim.

Türkiye´de en basarili takimin, en cok taraftari vardir. Bugün cocuklar Galatasaray´li doguyor, 90´larda fiskirdi resmen (kulaklar cinlasin), ozamanlar her yer Fenerbahce´li kayniyordu. Okullarda 3 Gs taraftarina, 6-7 fenerli düsüyordu. 90´larda Galatasaray en basarili, ve en popüler kulüp haline gelmistir.

Son düzenleme:
Ben bu tartismalari yillarca Fenerbahce taraftari ile yaptim. Onlar Aziz Yildirim´in Fenerbahce´yi bir dünya markasi yaptigina inandilar, bir holding haline getirmisti kulübü güya. Ancak Fenerbahce Aziz Yildirim öncesinde, basari konusunda bizim önümüzdeydi, ve bunu rakamlar ile ortaya koydum. Bu tartismalar sonrasi, bazi fenerliler fikir degistirdi, bazilari bildigini okudu. Aziz Yildirim ile aslinda Fenerbahce Türkiye´de bile, konumunu kaybetmisti. Ama adam yillarca, basarili oldugunu satmaya basardi.

Son düzenleme:
Bizim ayni Göztepe gibi, onlarin bir tik üzerinde bir basarimiz vardi avrupada. Son 25 yildan bahsettim, yani o basariyi kapsiyor o dönem aslinda. Ben zaten bütün basarilar Terim´in demedim, son 25 yilda, daha dogrusi 1985´den beri, bizi ileri tasimis, nerdeyse her olayda bu adamin imzasina rastlariz dedim. Galatasaray tarihinde en önemli figuranlarindan biri dedim, en önemlisi demedim.
Ben de Fatih Hoca ya saygı duyulması gerektiğini düşünenlerdenim, ancak saygı duyuyoruz diye eleştiremeyiz diye bir algı da olmamalı. Şahsen amatör maçlarında ambülans , sağlık görevlisi bulundurmayan , alt yapı tesislerinde soyunma kabininin bile olmadığı şehirler varken, profesyonel ve Çağdaş eğitim veren futbol Okullarının çok yetersiz olduğu vs vs gibi bir ülkede maddi imkanların daha adaletli dağıtılması gerektiğini savunmak Fatih Terim e hakaret olarak algılanmamalı. Ben Denizli zamanını da Kalli zamanınıda hatırlıyorum istatistik bilmiyordum tabiki ama hayatımın hiç bir Döneminde şikecilerin bizden büyük olduğunu düşünmedim .

Goztepe demisken Terim zamaninda Goztepeyide yari yolda birakmistir buna ne dersin Adem ?

Ben de Fatih Hoca ya saygı duyulması gerektiğini düşünenlerdenim, ancak saygı duyuyoruz diye eleştiremeyiz diye bir algı da olmamalı. Şahsen amatör maçlarında ambülans , sağlık görevlisi bulundurmayan , alt yapı tesislerinde soyunma kabininin bile olmadığı şehirler varken, profesyonel ve Çağdaş eğitim veren futbol Okullarının çok yetersiz olduğu vs vs gibi bir ülkede maddi imkanların daha adaletli dağıtılması gerektiğini savunmak Fatih Terim e hakaret olarak algılanmamalı. Ben Denizli zamanını da Kalli zamanınıda hatırlıyorum istatistik bilmiyordum tabiki ama hayatımın hiç bir Döneminde şikecilerin bizden büyük olduğunu düşünmedim .

Fatih Terim´in yüksek ücret almasini, sanki hirsizlik yapiyormus gibi yansitmak, komisyon alip, kulübün kasasindan caldigini iddia etmek elestiri degildir, iftiradir. Türkiye´de genel olarak futbola hükümet tarafindan ayrilan para ve saglanan imkanlar, Türkiye gerceklerine göre, cok fazla oldugu ortada. Evet gelir dengesizligi var tabiki, ancak bu tartismayi genel olarak yapmak daha saglikli olmaz mi ? Sadece biz, nerdeyse top oynamayan adamlara bu sezon 15 Milyon avro ödedik mesela.

Senin o saydigin sorunlari cözmek adina, projelerini tanitan adamin, yine Fatih Terim oldugu gercegi de var. Yani adam birseyler yapiyor, para kazanip, kicinin üzerine oturmuyor. Adam kac tane proje tanitti bir kac ay önce, Türkiye´de alt yapidaki maddi ve manevi bazi sorunlari cözmek adina, ama maalesef nerdeyse kimse dinlememis.

Ben bunlari yakindan takip ediyorum, yani birseyi arastiriyorum da yaziyorum. Burada sadece emotional bir tepki söz konusu degil, maleesef Terim disinda, bu koltuga oturan insanlar, bu kadar ilgili olmuyorlar.

--------
His baska, gercekler baska, sen tabi üstün hissedebilirsin ama etrafinda FB taraftari fazlaligi gözüne carpmistir. Ona bakarsan BJK taraftari da her sene, koyacaz cimboma fenere diye ciktiklari yolda, saplanip kaliyorlar. :asd22:

Son düzenleme:
Fatih Terim´in yüksek ücret almasini, sanki hirsizlik yapiyormus gibi yansitmak, komisyon alip, kulübün kasasindan caldigini iddia etmek elestiri degildir, iftiradir. Türkiye´de genel olarak futbola hükümet tarafindan ayrilan para ve saglanan imkanlar, Türkiye gerceklerine göre, cok fazla oldugu ortada. Evet gelir dengesizligi var tabiki, ancak bu tartismayi genel olarak yapmak daha saglikli olmaz mi ? Sadece biz, nerdeyse top oynamayan adamlara bu sezon 15 Milyon avro ödedik mesela.

Senin o saydigin sorunlari cözmek adina, projelerini tanitan adamin, yine Fatih Terim oldugu gercegi de var. Yani adam birseyler yapiyor, para kazanip, kicinin üzerine oturmuyor. Adam kac tane proje tanitti bir kac ay önce, Türkiye´de alt yapidaki maddi ve manevi bazi sorunlari cözmek adina, ama maalesef nerdeyse kimse dinlememis.
Ben para çaldı diyemem günahına girmek istemem kimsenin tabiki. Türkiye gerçeklerinden bahsetmiyorum Dünya'nın en çok kazanan 2. Milli takım td ü olması abartılı işte bunu kabul edin siz de. Futbol takımlarının td leri ile değil de milli takım td leri ile kıyaslayın. Zaten burada suçlu Terimin kendisinden ziyade Tüpçü dür. Bu arada inşallah dediği projeleri hayata geçirir de biz utanırız utanmaya razıyım ben zira biz millet olarak hata tespitinde çok iyiyiz ama düzeltme konusunda Sınıfta kalıyoruz .

Edit konuşmasını baştan sona dinledim

Ben para çaldı diyemem günahına girmek istemem kimsenin tabiki. Türkiye gerçeklerinden bahsetmiyorum Dünya'nın en çok kazanan 2. Milli takım td ü olması abartılı işte bunu kabul edin siz de. Futbol takımlarının td leri ile değil de milli takım td leri ile kıyaslayın. Zaten burada suçlu Terimin kendisinden ziyade Tüpçü dür. Bu arada inşallah dediği projeleri hayata geçirir de biz utanırız utanmaya razıyım ben zira biz millet olarak hata tespitinde çok iyiyiz ama düzeltme konusunda Sınıfta kalıyoruz .

Fazla kazandigina bende katiliyorum zaten, ama bu Ülke´de ödenen ücretlerin zaten akil ve mantigi yok. Hiddink´te bizde dünyalari kazandi mesela. Benim sorunum yapilan yapici elestiri ile olamaz zaten, ama bir kanit yokken, sadece haterlik yapayim diye, bir adami suclamak da dogru degil.

Ilk büyük atilim yabanci sinirini kaldirmak oldu. Geri kalan projelerin sonuclarini 5-10 sene icinde, yapilan analizler ile görebilme ihtimaline sahip olacagiz zaten. Türkiye´de genclerin futbola baslama yasi, ne kadar düstügünü mesela. Amatör kulüplerin cogalmasi, ve pseudo profesyonel kulüplerin azalmasini. Yani burada sayabilecegim bir cok proje var, ama maalesef insanlar arastirmadan, iskembeden sallama taraftari.

Diger partilerin secim programlarini bile okumadan, "AKP disinda kimse calismiyor be yeaa" diyen bazi AKP secmenine benziyor bu.

Euro 2008 kadrosuna Hakan Sukur yerine neden Mevlut'u aldigini halen merak ederim.

bazı renkdaşlar f.t. hayranlığından ne dediğini şaşırmış.. ne yani 3 tane fazla şampiyonlukları vardı diye daha mı büyük oluyorlar? bugün sen 3 şampiyonlukla öne geçersin yarın onlar büyüklük 2-3 şampiyonluk ile olmaz.

bazı renkdaşlar f.t. hayranlığından ne dediğini şaşırmış.. ne yani 3 tane fazla şampiyonlukları vardı diye daha mı büyük oluyorlar? bugün sen 3 şampiyonlukla öne geçersin yarın onlar büyüklük 2-3 şampiyonluk ile olmaz.

Fenerbahce Ülke genelinde daha basarili ve daha popüler bir takimdi. Bunu tartismak bile yersiz, o günleri yasamiz arkadaslarimiz vardir elbet. Bugün nasil GS taraftari fazlasi ise, ozamanlar da Fenerbahce taraftari fazlaydi... Daha büyük olan takim, zaten otomatikmen en cok taraftara sahip oluyor. Birde GS 1985´den önce 15 yil sampiyon olmayarak, baya bir kan kaybetmisti. Bugün iki ay liderlik koltugundan uzak kalinca, taraftar "neden cile cekiyoruz" diye arabeske veriyor kendini.

Her taraftar tabiki kendi takimini büyük görür, ancak ben rakamlara bakarim.

Son düzenleme:
Türkiye´de zengin insanlarin genel olarak BJK´li ve FB´li oldugu da bundan dir. Tamami ile zamaninda, popularite ile alakali bir konu. 20-30 yil sonra, Galatasaray´a da maddi katki verecek, taraftar gibi yetismis, is adamlari olacak, zenginlikte zirvede olan. BJK nesili bugünlerde tükeniyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt