Fatih Terim'in Yanlış Kararlarında Israr Etmesi

Eğer bu lig bir ingiltere ligi gibi kaliteli, kurum ve kurulları her kese eşit ve adil bir yapıda olsaydı.

Spor medyası ve kültürü ahlaki yapısı , sporun ruhuna uygun olsaydı.

Bu eleştiriyi yapan arkadaşımı tebrik eder benzer şekilde bende bir şeyler karalardım.

Mevcut durumda, dediğiniz sorunların düzelmesi için hoca dahi gönderilse, yerine gelen kişi dediğiniz açıdan doğru işler yaptığında, başarılı olmanıza müsade mi edeceklerini sanıyorsunuz ?

Bu sefer lidersiz kaldığınızı, pislikle mücade eden kavga edebilen karşı tarafı korkutan başarılı ve camia tarafında sonsuz kredisi olan birinin eksikliği ne olacak ? Birde karşı tarafa bakın, klüp batmış ama seni başarısız kılmak için ihtiyacı olmadığı adamları sırf sen talipsin diye milyon eurolar dağıtıyorlar, her türlü organizasyonu yapıyorlar.

Lütfen bakış açınızı bulunduğunuz çevre şartlarına göre ayarlayın. Bu ülkede futbol başka bir hal aldı, sadece spor filan değil.

Fatih Hocada sadece bir teknik direktör değil.

Arkadaşlar her hafta bir şevk ile maçı bekliyorum güzel futbol izlemek istiyorum ancak hep sonuç odaklı oyun görmekten bıktım hep bir dahaki hafta düzelir diye bekliyorum ama değişen hicbirsey yok.
1- Yanlış kadro seçimi : Hoca ilk 11 i yanlış seçiyor ve ısrarla 65 dakika değişiklik yapmıyor.Bize düşman olan spor yazarları bile belhanda ve emre akbaba ile olmayacağını itiraf etse de hoca inatla bu oyuncular ile oynamaya devam ediyor .
2.Belli bir taktigimizin olmayışı : Hoca geldiğinde hazır olan sisteme güzel dokunuslar yaptı 2 sene şampiyon olduk .Ancak sonra satılan oyuncular alınan oyuncular sonrası bir türlü sistem oturmadi .
3- Duran top ve Fiziksel yetersizlik ve iyileşmeyen sakatlıklar : Duran topu bu kadar kötü kullanan Dünyada takım olmayabilir dün Gaziantep maçında kendi kullandığımiz serbest vuruş kalemizde pozisyon oldu .Artı her kornerde kafayı önde arkada rakip vuruyor kimse bunu görüp çalışmıyor .Takımda fiziksel bir sıkıntı var ya çok yukleme var yada çalışmıyor takım sakatlıklar sürekli oluyor ve giden en az 1 ay gelemiyor gelen de zaten maça girip 20 dakikada sakatlaniyor .
Peki ne yapılmalı ?
Hoca inadindan vazgeçecek belhanda ve emre akbaba olmadan sahaya 11 kişi çıkacak öncelikle .Tabi bunun için öncelikle sistemin belli olması lazım ona göre özellikle orta sahada Taylan in yanına en az iki kişi alınmalı .
Hücumda kenar beklerin çizginin sonuna kadar girmeden orta açması içerde de Muhammed harici en az bir iki kişinin de olması lazım .
Top rakipte iken sadece bakmayip baskı yapıp top çalıp hızlı çıkmamız gerek .Duran topları kullanacak kişilerin acilen belli olup iki üç organizasyon da ısrar edip calisilmali hem hücum için hem defans için .
Hocanın ders almam ders veririm felsefesinden vazgeçip yanına profesyonel yardımcılar alması lazım .
Sizin de yorum ve eleştirilerinizi merak ediyorum
Söylediklerine harfiyen katılıyorum. Bende Terim'i seviyorum onun duruşu bile dosta güven düsmana korkudur. Ama senelerdir klasına yakışmayacak kadar basitlikteki hatalarda ısrar ediyor. Bunların farkına varsa düzeltmesi çok kolay ama farkında değil çünkü çevresinde onu eleştiren kimse yok herkes şakşakçı ya da çekiniyor.

Duran top olunca ben tuvalete falan gidiyorum benim için su molası hükmünde zerre heyecan yok. Kim kornerci, kim frikikçi, kim penaltıcı o zaten belirsiz. Belli olsada bi şablon yok bi çalışılmışlık yok. En iyi duran topçumuz Ömer Bayram o da ilk 11 oyuncusu olmadığı için bir faydası yok.

Oyuncu değişiklikleri için hep belirli dakikaları bekliyor. Alarm kurup bekler gibi bekliyor. Devre arası yapılan değişiklik falan yok, Kuran'a el basmış gibi 68. dakika ve sonrası. Bunu anlayabilmek mümkün değil.

Belhanda ısrarı ve nispeten genç oyunculara Sekidika'ya, Kerem'e, Taylan'a mecbur kalmadıkça şans vermemesi. Hiçkimse Taylan falan demesin ki Taylan'a mecburen verdi formayı. Sekidika'yı tek bir 90 dk. oynatmadan yolladı. Bjk maçında tek şansımız hızlı atakken bile adamı düşünmedi. Kerem de Feghouli sakat ve cezalı olunca giriyor.

Hatasını kabullenmiyor ve hata da ısrar ediyor. Ders almam veririm tavrı ona ve bize çok zarar veriyor.

Bir de teknik adam yetiştirmiyor yanında vasıflı potansiyelli adam barındırmıyor Nerde ses çıkaramayan, biat eden varsa hep o tipler çevresinde.

Bunlar olmasa hocayı da bizi de kimseler tutamayacak sonuçta gelmiş geçmiş en iyi Türk teknik direktör kendisi ama bu abidik gubidik saçmalıklar yüzünden tartışıp puan kaybedip duruyoruz. Kızgınlığımız bu mantıksız şeyleri düzeltmemesi ve hatasını görmeyip, kabul etmeyip aynı hatada ısrarcı olmasına.

Son düzenleme:
Eğer bu lig bir ingiltere ligi gibi kaliteli, kurum ve kurulları her kese eşit ve adil bir yapıda olsaydı.

Bu eleştiriyi yapan arkadaşımı tebrik eder benzer şekilde bende bir şeyler karalardım.

Mevcut durumda, dediğiniz sorunların düzelmesi için hoca dahi gönderilse, yerine gelen kişi dediğiniz açıdan doğru işler yaptığında, başarılı olmanıza müsade mi edeceklerini sanıyorsunuz ?

Bu sefer lidersiz kaldığınızı, pislikle mücade eden kavga edebilen karşı tarafı korkutan başarılı ve camia tarafında sonsuz kredisi olan birinin eksikliği ne olacak ? Birde karşı tarafa bakın, klüp batmış ama seni başarısız kılmak için ihtiyacı olmadığı adamları sırf sen talipsin diye milyon eurolar dağıtıyorlar, her türlü organizasyonu yapıyorlar.

Lütfen bakış açınızı bulunduğunuz çevre şartlarına göre ayarlayın. Bu ülkede futbol başka bir hal aldı, sadece spor filan değil.

o zaman şöyle diyelim türk futbolunun ft ve ft gibilerden kurtulması lazım bütün takım taraftarlarının bunu istemesi ve desteklemesi lazım.

renktaşım olaya bir de şu açıdan bakılabilir mi

bir yandan ülkedeki sistemin kötülüğünden şikayet ediyoruz ama bir yandan da neredeyse 40 yılı aşkın zamandır bu sistemin içinde olan, bu sistemde en çok başarıyı kazanmış ve hatta kazanmadığı dönemlerde dahi en güçlü 3-5 adamdan biri olmuş biri olarak hoca sence bu sistemin oluşmasında ve her gün yeniden üretilmesinde sorumlu mudur değil midir

mesela terim bu sistemin değişmesini ister mi

karşısında taktik teknik ve futbol konuşturacak rakipler mi ister yoksa işte ahmet ercanlar, rıdvan, sporx gibi kişi kurumları finanse edip rakip yani bizim bam telimize basmayı yöntem sayan rakibi mi ister arkasındaki desteği artırmak için

40 yıldır başarılı ve güçlü bir adam ingiltere ligi gibi sistemi mi ister mevcudun devamını mı

1- Adamın elinde taş çatlasın 14-15 oyuncu var. Bunlardan 2 ya da 3'ünün maçtan maça yer değiştirmesi sürekli kadro tercihinde hata yaptığı anlamına gelmez. Akbaba'yı sadece gol yollarındaki becerisi yüzünden sahada tuttuğu aşikar. Misal İrfan Can gelse Akbaba bu takımda salgın olmadığı sürece 11'e giremez. Ama şu anda birbirinden düz orta sahalar içinde en azından düzenli ceza sahasına girmesiyle fark yaratıyor. Zaten girip de o golleri atamadığı için göze batıyor, atsa hoca dahi ilan edilirdi. İlk 11'de en nitelikli hatası Kılınç'ı sürekli sağ kanat oynatması. Kılınç'ın en oyun bilgisi, ne de oyunculuk yetenekleri onu karşılaşamıyor. Oranın alternatifleri Feghouli ve Oğulcan sakat olduğu için hoca da çaylak ve esasında sağ kanat olmayan Kerem'e güvenememiş olabilir ama bu haftadan sonra da Kılınç orada 11 başlarsa hatası hocaya yazılır.

2- Belirli bir taktiğimiz yok'a girmek bile istemiyorum zaten. Adam belirli bir taktiği oturmak için ilk 2.5 yılında çabaladı ve pandemi yüzünden şampiyon olamayan takımına 3 yılın en iyi topunu oynattı. Kadrosu ve imkanları ilk 2 senesinden geride olmasına karşılık üstelik. Bu sene de ligin en iyi 3 kadrosundan birine sahip olmamasına karşın ligin en eli yüzü düzgün topunu oynatıp komik orta saha ve hücumcularla, %95'i Muslerasız takımı potada tutuyor. Siz bu işleri ya Allah filan diyerek mi başarıyor sanıyorsunuz bilmiyorum ama ortada Sumudica'nın her şartta 3'lü savunmasından çok daha büyük bir ''teknik'' direktör dokunuşu var, emin olun.

3- Duran toplarda yetersiz olduğumuz kesin, bu olay yüzünden hocayı onlarca kere eleştirdiğimiz de ortada. Ama artık adamın da içi sıkılmış olacak ki her antrenman çalışıyoruz açıklaması yaptı. 68 yaşında, bu kariyerde adam dersine son gün bakan ilkokul öğrencisi gibi hocasına yalan söylemiyordur heralde. Bir kere takımda net bir duran top silahı yok, frikik kazanınca taraftarını heyecanlandırmayan büyük takım mı olur? Geçen yıl Ömer Bayram kadar bir duran top silahı varken bile tonla gol atmıştık. Sene başı Ömer Bayram tarzı getirdikleriyle götürdükleri günlük performansa bağlı oyuncuya tamah edeceksen Caner'i Fener'den önce getirir 10 tane fazla gol atardın belki. Ama bu sefer de arkada fazladan yediğin 15 gole bakıp eleştiri bulurdun. İkisinde de mağduriyet olmaması için yönetici lazım, transfer yapabilmek lazım. Sen adamın istediği Sosa-Mensah'ı rakiplerine kaptırırsan Galatasaray'da 11 olamayacak adamların yokluğunda ortaya çıkan duran top yetersizliğinden de yakınamazsın. Sadece duran top için 90 dakika Ömer Bayram'ı çekebileceksek dursun ama hocanın öyle bir şeyi göze alabileceğini sanmıyorum. Sakatlıklara ise diyeceğim bir şey yok.

Söylediklerine harfiyen katılıyorum. Bende Terim'i seviyorum onun duruşu bile dosta güven düsmana korkudur. Ama senelerdir klasına yakışmayacak kadar basitlikteki hatalarda ısrar ediyor. Bunların farkına varsa düzeltmesi çok kolay ama farkında değil çünkü çevresinde onu eleştiren kimse yok herkes şakşakçı ya da çekiniyor.

Duran top olunca ben tuvalete falan gidiyorum benim için su molası hükmünde zerre heyecan yok. Kim kornerci, kim frikikçi, kim penaltıcı o zaten belirsiz. Belli olsada bi şablon yok bi çalışılmışlık yok. En iyi duran topçumuz Ömer Bayram o da ilk 11 oyuncusu olmadığı için bir faydası yok.

Oyuncu değişiklikleri için hep belirli dakikaları bekliyor. Alarm kurup bekler gibi bekliyor. Devre arası yapılan değişiklik falan yok, Kuran'a el basmış gibi 68. dakika ve sonrası. Bunu anlayabilmek mümkün değil.

Belhanda ısrarı ve nispeten genç oyunculara Sekidika'ya, Kerem'e, Taylan'a mecbur kalmadıkça şans vermemesi. Hiçkimse Taylan falan demesin ki Taylan'a mecburen verdi formayı. Sekidika'yı tek bir 90 dk. oynatmadan yolladı. Bjk maçında tek şansımız hızlı atakken bile adamı düşünmedi. Kerem de Feghouli sakat ve cezalı olunca giriyor.

Hatasını kabullenmiyor ve hata da ısrar ediyor. Ders almam veririm tavrı ona ve bize çok zarar veriyor.

Bir de teknik adam yetiştirmiyor yanında vasıflı potansiyelli adam barındırmıyor Nerde ses çıkaramayan, biat eden varsa hep o tipler çevresinde.

Bunlar olmasa hocayı da bizi de kimseler tutamayacak sonuçta gelmiş geçmiş en iyi Türk teknik direktör kendisi ama bu abidik gubidik saçmalıklar yüzünden tartışıp puan kaybedip duruyoruz. Kızgınlığımız bu mantıksız şeyleri düzeltmemesi ve hatasını görmeyip, kabul etmeyip aynı hatada ısrarcı olmasına.
İmzami atarim. Demek ki aynı takımı benim gibi izleyen birileri var .
Hoca gitsin demiyoruz Fatih terimi bizde seviyoruz ancak testi kırılmadan uyarmak istedim hoca da illa görüyordur ama bu maçta Antep ilk yarı iki tane atsa sen emre akbabayi kazansan ne olur belhanda sezon sonu gidecek arda zaten seneye belki futbolu bırakır .Kerem sekidika ozornafor oynat çok da fark yok emre akbaba belhanda ile arasinda bunların

Geçen sene ilk yarının son maçından pandemi öncesine kadar iyi ve tempolu oynadığımız (bence hocanın bu döneminde ki futbol olarak en iyi dönemiydi) o zaman en ufak bir eleştirim olmadı ve eleştirenlere cevap vermedim. Tamam bu seneki kadro geçen seneki kadro kadar kaliteli değil ama mücadele etsinler sahaya bir ağırlık koysunlar o zaman yenilseler bile benim için baş tacılar.

Bir takımda bir kaç futbolcu mücadele etmez bu oyuncuya yazar, ne zamana kadar hoca görüp müdahale etmeyene kadar. Tüm takım mücadele etmezse bu her şekilde hocaya yazar. O zaman da efendim kadronun kalitesi bu hoca ne yapsın diye savunma yapanları dinlemem.

45'de 2 oyuncu değiştirdi işte. Yaptığı değişiklerde iyiydi. Akbaba ısrarı eleştirilebilir fakat onun yerine de İrfan'ı bekliyor zaten. Ogulcan ve Fegh yok Kılınç 11 de yer buldu, yedekti yoksa. İrfan gelse Akbaba yedek. Onyekuru form yakaladığında 11'e girecek. Belhanda'yı kesmesi şuan için aşırı saçma. Kaldı ki dün Linnes harika asistini yedi adamın. Kerem her maç daha fazla süre alacak, kolay değil diye hoca kendisi söylüyor. Direkt 11'e koysa 2 maç kötü oynasa harcarız çocuğu sanki hoca bilmiyor bunu. Duran toplar konusunda katılıyorum, berbat kullanıyoruz fakat İrfan Can ile bu sorunu da çözeceğimizi düşünüyordur hoca.

Tudorun oyuncu tercihleri bizi iki sene şampiyon yaptı ne yazdım orada hoca dokunuşlar yaptı dedim hoca olmasa o sene şampiyon olamazdık bence de .
Tudor kim oyuncu seçecek. Koydular önüne listeyi 40 milyon harcayıp tekrar secilebilmek icin kadro kurdular. Bırakın şu tudor guzellemelerini...

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tudor kim oyuncu seçecek. Koydular önüne listeyi 40 milyon harcayıp tekrar secilebilmek icin kadro kurdular. Bırakın şu tudor guzellemelerini...

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Madem yönetim seciyor o zaman antrenöre hiç gerek yok .Herşeyi yönetim yapsın.

Arkadaşlar her hafta bir şevk ile maçı bekliyorum güzel futbol izlemek istiyorum ancak hep sonuç odaklı oyun görmekten bıktım hep bir dahaki hafta düzelir diye bekliyorum ama değişen hicbirsey yok.
1- Yanlış kadro seçimi : Hoca ilk 11 i yanlış seçiyor ve ısrarla 65 dakika değişiklik yapmıyor.Bize düşman olan spor yazarları bile belhanda ve emre akbaba ile olmayacağını itiraf etse de hoca inatla bu oyuncular ile oynamaya devam ediyor .
2.Belli bir taktigimizin olmayışı : Hoca geldiğinde hazır olan sisteme güzel dokunuslar yaptı 2 sene şampiyon olduk .Ancak sonra satılan oyuncular alınan oyuncular sonrası bir türlü sistem oturmadi .
3- Duran top ve Fiziksel yetersizlik ve iyileşmeyen sakatlıklar : Duran topu bu kadar kötü kullanan Dünyada takım olmayabilir dün Gaziantep maçında kendi kullandığımiz serbest vuruş kalemizde pozisyon oldu .Artı her kornerde kafayı önde arkada rakip vuruyor kimse bunu görüp çalışmıyor .Takımda fiziksel bir sıkıntı var ya çok yukleme var yada çalışmıyor takım sakatlıklar sürekli oluyor ve giden en az 1 ay gelemiyor gelen de zaten maça girip 20 dakikada sakatlaniyor .
Peki ne yapılmalı ?
Hoca inadindan vazgeçecek belhanda ve emre akbaba olmadan sahaya 11 kişi çıkacak öncelikle .Tabi bunun için öncelikle sistemin belli olması lazım ona göre özellikle orta sahada Taylan in yanına en az iki kişi alınmalı .
Hücumda kenar beklerin çizginin sonuna kadar girmeden orta açması içerde de Muhammed harici en az bir iki kişinin de olması lazım .
Top rakipte iken sadece bakmayip baskı yapıp top çalıp hızlı çıkmamız gerek .Duran topları kullanacak kişilerin acilen belli olup iki üç organizasyon da ısrar edip calisilmali hem hücum için hem defans için .
Hocanın ders almam ders veririm felsefesinden vazgeçip yanına profesyonel yardımcılar alması lazım .
Sizin de yorum ve eleştirilerinizi merak ediyorum
Hocamızın yanındayız , Terim in kaldırdıklarını görmedin mi?
Yanlış anlama kaldırdığı kupaları

Kaldırdığını ben görmedim..Siz gördünüz mü? Ben Galatasaray takımının hocasının yani kendi takimimin antrenörünün bir çok kupa kaldırdığını gördüm izledim keyif aldım sizde alın.

o zaman şöyle diyelim türk futbolunun ft ve ft gibilerden kurtulması lazım bütün takım taraftarlarının bunu istemesi ve desteklemesi lazım.

Fatih hocayı diğer figürlerle bir tutulması açıkcası benim gibi taraftarların tepkisini çeker, hocanın başarı ve doğruları formamızın üzerindeki yıldızlara ve spor tarihine işlenmiştir.

Fatih hocayı teknik taktikle başlayan bir tartışmada fubola ülke sporuna bu kadar katkı başarı ve emeğinden sonra diğer vasıfsızlarla bir tutuyor olmanız zaten bakış açınızda sorun olduğunu gösteriyor.

Fenerbahçe 20 yıl Aziz Y. ile yattı kalktı, rizespor başkanı vs. Bitti de sıra Fatih Hocaya geldi. Valla yazık.

renktaşım olaya bir de şu açıdan bakılabilir mi

bir yandan ülkedeki sistemin kötülüğünden şikayet ediyoruz ama bir yandan da neredeyse 40 yılı aşkın zamandır bu sistemin içinde olan, bu sistemde en çok başarıyı kazanmış ve hatta kazanmadığı dönemlerde dahi en güçlü 3-5 adamdan biri olmuş biri olarak hoca sence bu sistemin oluşmasında ve her gün yeniden üretilmesinde sorumlu mudur değil midir

mesela terim bu sistemin değişmesini ister mi

karşısında taktik teknik ve futbol konuşturacak rakipler mi ister yoksa işte ahmet ercanlar, rıdvan, sporx gibi kişi kurumları finanse edip rakip yani bizim bam telimize basmayı yöntem sayan rakibi mi ister arkasındaki desteği artırmak için

40 yıldır başarılı ve güçlü bir adam ingiltere ligi gibi sistemi mi ister mevcudun devamını mı

Bakın hocanın ülke futbolunun gelişmesi için değişmesine yönelik hoca yabancı serbestliği dedi bunun mücadelesini verdi, sonra ne oldu hepimiz gördük, bütün futbol tefecileri birleşti kamuoyu oluşturdu.

Bu kadar haklı doğru uygulama milli takıma da fayda ettiği ortada iken sırf Galatasaray darda kalsın diye tekrar kısıtlama gelsin istendi.

Sayfa sayfa tapelerdeki rezalettlerin karşısında spor medyası, ülke yöneticileri, yargı ne yapmıştır gördük.

Hocamız ingiltere gibi bir ligin en büyük takımlarını yine onların stadlarında yenerek kupayı kaldırmıştır.

Hoca sistemin adamı olaydı avrupada kupa almadan önce gider Aziz Yıldırımın yanına orada yolunu tutardı.

Galatasaray ülke futbolunun devrimidir, Hocamızda türk futbolunun devrimcisidir.

Çöp başlık. Gidin Fatih Terim başlığında tartışın arkadaş.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt