GSC Anket Felipe Melo vs Lucas Torreira

Felipe Melo vs Lucas Torreira

• Kullanılan toplam oy
    172
Ben melo isterdim takımımda ama melo da iş ahlakı sıfırdı.

Her sene kampı boş geçirir hep en sonradan gelirdi.

Tor a bakıyorum her sene kampa tek başına gelen ilk kişi.
Katılmıyorum .En profesyonel dediğimiz Muslerada ben bildim bileli geç gelir idmanlara "eskiden milliydi tamamdı ozaman ama hala takıyor.Torreira dışında takmayan G.Amerikalı tanıyormusun sevgili Mehmet?

Torreira'yı çok ama çok seviyorum hatta son iki sezonda bence Icardi'den de daha önemli bir rolü var başarımızda çünkü adeta hamal gibi tek başına tüm takımın orta sahada yükünü taşıyor.

Ama Melo'nun bıraktığı iz bambaşka. Hâlâ bugün bile Melo ismini duyan her Fenerli köpek gibi kudurur. Formamız altında rakibi bu kadar kudurtan bu kadar küçük düşüren başka bir furbolcumuzu hatırlamıyorum.

Ikisi de çok değerli bizim için. Kıyas yapmak istemem açıkçası.

Melo alır çok net. Torreira çok iyi bir 6 numara ama Melo komple orta sahaydı
Farklı düşünüyorum. Melo doğuştan önlibero, Torreira 6,5, hatta 8 bile denilebilir...

Torreira bizde çok az direkt 6 oynadı. Evet, başlarda Torreira 6, Sergio 8 gibi oynuyordu ama deprem arasından sonra Sergio' nun enerjisi düşünce hoca regista gibi kullanmayı denedi, tümden batırınca da takımdan kesti zaten. Partneri Berkan ve Kaan olduğunda onlar geride kaldılar hep. Demirbay takıma girince onu da yine Torreira' nın arkasında oynatmayı denedi bir ara, çıkarken yaptığı ölümcül pas hataları nedeniyle vazgeçip rol paylaşımlı oynatmaya başladı, geriden oyun kurmakta stoperlere yardım etme işini ise Torreira' ya bıraktı.

Şimdi de Sara' yı Torreira' ya partner olarak düşünmesinden dolayı endişeliyim. Orada yumuşak oyuncularla olmuyor işte; bunu denemesi Kerem' i forvet arkasında oynatmasına benzer sonuç verecektir diye tahmin ediyorum. O asla vazgeçmediği hücum presin Torreira olmadan hiçbir hükmü kalmaz; adamın ceza sahasında stopere bastığı sekanslar hiç az değil. Rakip takım presi kırdığında partneri iyi kesici olmayınca da geçişlerde zaafiyet kaçınılmaz oluyor haliyle.

Bu konuda dertliyim. Torreira' nın Melo gibi orijin bir 6 numara veya en azından rol paylaşımı yapabileceği bir 6,5 numara ile birlikte oynaması gerektiği konusunda başından beri ısrarcıyım. Torreira biraz destek görse gol+asist sayısının çift haneyi bulması işten değil, hem stoperlerin önündeki geniş alanı kontrol edip hem de uçlara kadar prese gitmeye çalışmaktan canı çıkıyor ve dağılıyor haliyle. Takımdaki oyun zekası ve pas kalitesi en yüksek adamı kazma zannedenler fena yanılıyor.

Farklı düşünüyorum. Melo doğuştan önlibero, Torreira 6,5, hatta 8 bile denilebilir...

Torreira bizde çok az direkt 6 oynadı. Evet, başlarda Torreira 6, Sergio 8 gibi oynuyordu ama deprem arasından sonra Sergio' nun enerjisi düşünce hoca regista gibi kullanmayı denedi, tümden batırınca da takımdan kesti zaten. Partneri Berkan ve Kaan olduğunda onlar geride kaldılar hep. Demirbay takıma girince onu da yine Torreira' nın arkasında oynatmayı denedi bir ara, çıkarken yaptığı ölümcül pas hataları nedeniyle vazgeçip rol paylaşımlı oynatmaya başladı, geriden oyun kurmakta stoperlere yardım etme işini ise Torreira' ya bıraktı.

Şimdi de Sara' yı Torreira' ya partner olarak düşünmesinden dolayı endişeliyim. Orada yumuşak oyuncularla olmuyor işte; bunu denemesi Kerem' i forvet arkasında oynatmasına benzer sonuç verecektir diye tahmin ediyorum. O asla vazgeçmediği hücum presin Torreira olmadan hiçbir hükmü kalmaz; adamın ceza sahasında stopere bastığı sekanslar hiç az değil. Rakip takım presi kırdığında partneri iyi kesici olmayınca da geçişlerde zaafiyet kaçınılmaz oluyor haliyle.

Bu konuda dertliyim. Torreira' nın Melo gibi orijin bir 6 numara veya en azından rol paylaşımı yapabileceği bir 6,5 numara ile birlikte oynaması gerektiği konusunda başından beri ısrarcıyım. Torreira biraz destek görse gol+asist sayısının çift haneyi bulması işten değil, hem stoperlerin önündeki geniş alanı kontrol edip hem de uçlara kadar prese gitmeye çalışmaktan canı çıkıyor ve dağılıyor haliyle. Takımdaki oyun zekası ve pas kalitesi en yüksek adamı kazma zannedenler fena yanılıyor.
Günün belkide haftanın en iyi yorumu ağzına sağlık.Altına kesinlikle imzamı atarım.Torreira'yı gerçekten ön plana çıkartabilecek ,anlaşabileceği bir partner almamamız ,alamamamız sorunların en büyüğü.Belkide aradığımız kişi Vecino idi.Yada Parades ile Torreira nasıl bir ikili olurlardı.Bence sert bir oyuncu ile Torreiranın ivmesi dahada artacak.Yönetim neden almamakta ısrar ediyor anlam veremiyorum.Dünya üzerinde bize merhem olabilecek bir Melo yokmudur?

Günün belkide haftanın en iyi yorumu ağzına sağlık.Altına kesinlikle imzamı atarım.Torreira'yı gerçekten ön plana çıkartabilecek ,anlaşabileceği bir partner almamamız ,alamamamız sorunların en büyüğü.Belkide aradığımız kişi Vecino idi.Yada Parades ile Torreira nasıl bir ikili olurlardı.Bence sert bir oyuncu ile Torreiranın ivmesi dahada artacak.Yönetim neden almamakta ısrar ediyor anlam veremiyorum.Dünya üzerinde bize merhem olabilecek bir Melo yokmudur?
Teveccühün için teşekkür ederim.

Geçen yıl Paredes transferini çok istemiştim, tam aradığımız oyun görüşü ve pas kalitesi yüksek, takımın balansını ayarlayabilecek, yeterince de sert bir adamdı. Vecino' nun da katkı vereceğini düşünüyordum ama o yaştaki adam için sözleşme şartları gerçekten çok ağırdı.

Yönetim almamakta ısrar ediyor demek de şu an için geçerliliğini yitirmiş durumda. Çok ağır külfete girilerek getirilen adamı hocanın o bölge için istediği anlaşılıyor.

Teveccühün için teşekkür ederim.

Geçen yıl Paredes transferini çok istemiştim, tam aradığımız oyun görüşü ve pas kalitesi yüksek, takımın balansını ayarlayabilecek, yeterince de sert bir adamdı. Vecino' nun da katkı vereceğini düşünüyordum ama o yaştaki adam için sözleşme şartları gerçekten çok ağırdı.

Yönetim almamakta ısrar ediyor demek de şu an için geçerliliğini yitirmiş durumda. Çok ağır külfete girilerek getirilen adamı hocanın o bölge için istediği anlaşılıyor.
Sara yi istedi tamam kabul.Hicte lafimiz yok.8.5 oynat 10 oynat memnuniyetle ama aradığımız beklediğimiz oyuncu maalesef o değil ki.Mertens yeri de kabul.Bize Melo lazımdı acil olarak.Parades konusunda hemfikiriz biliyorsun.

melo ilk 2 sezon

torreira melonun son sezonundan epey daha ii, şu anki performansı hariç

Melo ile Torreira'yi kiyaslayan Melo'yu izlememistir. Melo Emre B.'yi kopegi yapmisti.

Tor şuan takımda en sevdiğim futbolcu ama Melo psikolojik üstünlüktü. Her şeyden biraz biraz hırs ve hayvanlıktan çok miktar vardı.

Melo ile Torreira’yı kıyaslama yapanların yaşı küçüktür. Çünkü Melo’yu izlememiştir.

Şöyle diyebiliriz: İki oyuncu da 6-8 karışımıdır.

Torreira, 6 numara olarak daha iyi performans gösteriyor. Melo ise daha komple bir orta saha oyuncusu olarak 8 numara için daha uygundur.

Melo, ikili olarak Selçuk eşliğinde parlamıştır. Torreira ise daha çok tek başına parlıyor. Melo, skor açısından daha iyi; Torreira ise savunma anlamında biraz daha üstün.

Her iki oyuncu da 6 ve 8 pozisyonlarında oynayabiliyor. Melo daha agresif ve bireysel bir oyuncu; Torreira ise daha enerjik ve takım oyununa daha yatkın. İkisi de lider ruhlu, ancak Melo bu konuda daha üstün. Melo, takımı maç esnasında 2 saniyede motive edebilirken, Torreira'nın böyle bir özelliğini henüz görmedim.

Melo ve Torreira ikilisi aslında Galatasaray'da görmek istediğimiz ideal bir ikili. İkisi arasında seçim yapmak çok zor (oy vermedim)

Torreira'yı çok ama çok seviyorum hatta son iki sezonda bence Icardi'den de daha önemli bir rolü var başarımızda çünkü adeta hamal gibi tek başına tüm takımın orta sahada yükünü taşıyor.

Ama Melo'nun bıraktığı iz bambaşka. Hâlâ bugün bile Melo ismini duyan her Fenerli köpek gibi kudurur. Formamız altında rakibi bu kadar kudurtan bu kadar küçük düşüren başka bir furbolcumuzu hatırlamıyorum.

Ikisi de çok değerli bizim için. Kıyas yapmak istemem açıkçası.
Edit:

Rakibi Melo kadar kudurtan bir futbolcumuz daha var. Icardi.

Tek başına silkiyor adamları.

barış zaman içinde hem akıl, hem de oyun olarak biraz daha ümit davalalaşabilirse daha rahat bi kıyas yapılabilir. melo belki yanında çakılı oyuncuyla oynamıyordu ama yanında orijini orta saha olan 3 adamla 11 çıkıyordu. torreira'nın yanına sara (demirbay da aynı tipti) ve yunus daha yeni katıldı. barış da biraz davala tarzı orta sahalaşma, top çalma, alan kapatma işlerine girerse torreira da melo kadar olmasa da daha rahat skor yapabilir. melo fizik olarak üstün olduğu için birebir daha iyi savunmacıydı ama torreira çok daha iyi takım savunmacısı.

2 tane galatasaray efsanesidir en nihayetinde. kıyastan ziyade tafo sonrası muslera gibi sahip olduğumuza şükretmemiz icap eden 2 büyük delikanlı cimbomlu.

Geri
Üst Alt