Farklı düşünüyorum. Melo doğuştan önlibero, Torreira 6,5, hatta 8 bile denilebilir...
Torreira bizde çok az direkt 6 oynadı. Evet, başlarda Torreira 6, Sergio 8 gibi oynuyordu ama deprem arasından sonra Sergio' nun enerjisi düşünce hoca regista gibi kullanmayı denedi, tümden batırınca da takımdan kesti zaten. Partneri Berkan ve Kaan olduğunda onlar geride kaldılar hep. Demirbay takıma girince onu da yine Torreira' nın arkasında oynatmayı denedi bir ara, çıkarken yaptığı ölümcül pas hataları nedeniyle vazgeçip rol paylaşımlı oynatmaya başladı, geriden oyun kurmakta stoperlere yardım etme işini ise Torreira' ya bıraktı.
Şimdi de Sara' yı Torreira' ya partner olarak düşünmesinden dolayı endişeliyim. Orada yumuşak oyuncularla olmuyor işte; bunu denemesi Kerem' i forvet arkasında oynatmasına benzer sonuç verecektir diye tahmin ediyorum. O asla vazgeçmediği hücum presin Torreira olmadan hiçbir hükmü kalmaz; adamın ceza sahasında stopere bastığı sekanslar hiç az değil. Rakip takım presi kırdığında partneri iyi kesici olmayınca da geçişlerde zaafiyet kaçınılmaz oluyor haliyle.
Bu konuda dertliyim. Torreira' nın Melo gibi orijin bir 6 numara veya en azından rol paylaşımı yapabileceği bir 6,5 numara ile birlikte oynaması gerektiği konusunda başından beri ısrarcıyım. Torreira biraz destek görse gol+asist sayısının çift haneyi bulması işten değil, hem stoperlerin önündeki geniş alanı kontrol edip hem de uçlara kadar prese gitmeye çalışmaktan canı çıkıyor ve dağılıyor haliyle. Takımdaki oyun zekası ve pas kalitesi en yüksek adamı kazma zannedenler fena yanılıyor.