Fenerbahçe - Ankaragücü maçında şike iddiası !

Cevap: Fenerbahçe - Ankaragücü maçında şike iddiası !

Emrenin o msj yollanirken menajerinin yaninda oldugu ispat edilemez ise, o zaman sadece menajer ceza alir. O yuzden simdiden emreyi ve fb yi suclamamiz gerekiyor. Insallah ispatlanir ve Fifa eski konulari da arastirir. Muhakkak fbnin pislikleri ortaya cikacaktir.

Baris Barlas.

Glowacki degil de Brozek kardesleri aldilar. Zaten ts nin bu sampiyonlugu kaybedecegini bu forumda dahil cogu diger takim taraftarlari hissediyordu icten ice. ts nin hatalari bu olayda birinci plandadir , 42 ye 33 puan iken ele gecirdigi avantaji ara ara kaybetseydi , lig ile ilgili bu kadar spekulasyon olmazdi , ts nerdeyse 10 hafta boyunca 2 puan kaybetti , onu soyleyen yok , herkes fb ye odaklanmis durumda. Ancak fb de turkiyede 18 macta 17 galibiyet 1 beraberlik alacak bir takim asla degil . bu cok goz onunde bir durum . sansa kazandigi maclar oldu , sansa kazandi demeyelim de rakiplerinin hiyarliklari ile , ozellikle deplasmandaki 2 derbi .. ama ts de ayni maclari buyuk sansla gecti .. diger takim taraftarlarini kizdiran sey , ts nin bu kadar mac kazanip yine fb nin ligi lider bitirmesi. ..

fb ye karsi olusan antipatinin 2 sebebi var .. bunu hep soyluyorum tekrarliyim , oncelikle birincisi taraftarinin ve 2000 oncesi inlerine gizlenmis olan paydaslarinin (medya , patronlar, vb) son donemde gelen basarilarin arkasindan hem kendilerini one cikarma hem de burdan nemalanma amaci ile taraftarini otekilestirme pahasina harcadigi illegal efor .. bunun sonucunda fb camiasi cumhuriyet soylemi gibi , ya da her konuda en iyisi olmak her donem icin bir zorunlulukmus gibi simarikca bir tribe girince tepki cekti . yani birinci problem sempatik gorunmek yerine , ezer geceriz mantigi ..

ikinci sebep ise , karar odaklari denen tff gibi , hakem camiasi gibi , belediyeler gibi kurumlarin surekli olarak fb lehdari hareketler icinde bulundugu algisi . bunun benim acimdan acilimi su , soylendigi kadar , yaratilmak istedigi kadar bir iddiam yok , yani fb nin butun ilerleyisini hakemlere ,kurumlara baglayamayiz .. lakin fb lilerin reddettigi gibi boyle seyler yok denecek kadar da ortalik temiz degil .. bu konular cok uzun kimse okumaz yazsam , lakin bazi senelerde , ozellikle de fb nin nispeten daha gucsuz takimlara karsi sergiledigi sampiyonluk yarislarinda cok kritik bazi haftalarda goze sokulur gibi oyle maclar var ki .. ben bir kacini yazmistim , GS cok pert durumda oldugu icin son 10 senede bizle ilgili bole maclar pek bulunamiyor ,bulunsa da ilgi bile cekmiyor , ama fb ile ilgili olanlarin bazilari kamu oyunun vicdanini rahatsiz edici duzeyde .. ve cogunlukla bu maclar , o anda lider fb oldugu icin cok ilgi cekiyor .. cunku odaklanilan ve puan kaybetme durumu olan takim fb ... ts nin maclarinin duzgun irdelenmedigine ben de katiliyorum .. bu sene ts lehine de cokca hatalar oldu , ancak bazi maclarda oyle pozisyonlar var ki , yani oyle bir algi olusuor ki , "bu hakemin bu yaptigi hata , hata degil , kasit" dercesine ..

farkli dusunsek de sizin gibi uyelerle tartismak cok keyif verir gercekten. uslubunaz ve yaklasiminiza tesekkur ederim

ve emin olun forum tarafsiz ortam olsa ben de cok aleyhimize olan hatalari yazabilirim. ha lehimize olanlari da yazarim ben gordugumu soylerim ayri

ama trabzon camiasinin hakem demesini gercekten yediremiyorum. hadi ezeli rakiplerimiz desinler de trabzonun bu sene ikinci yarida hakem hatasiyla koparttigi maclar da olmustur, kaybettigi de olmustur bizim de aynidir.. misal dedigin gibi iki derbide de birinde ferrari birinde gokhan zan servet ikilisinin cok bagriz hatasi vardir ve yemin ederim siz degil kayseri olsaydi rakip gokhan zan ve servet hatta ferrari şikeyle suclanicakti. Aynisi onlar icin de soylenicekti. karabuk macinda 5 dakka once yuzde yuz golu kesti cocuk, akabinde topu kacirdi gol yediler ama herkes bu top kacirdigi pozisyonda fakat tam 5 dakka oncesinde cok net bir topu olumune atlayip kesti ayni noktada.

dedigim gibi tartismalar bitmeyecektir, suclamalar bitmez.. insallah ilerki senelerde oyle ortamlar olusur ki kimse kimseye gik diyemez.. tek temennim bu.. misal bunu da yazmadan gecemicem, gecen sene bursa deplasmanina besiktas 8 eksikle gitti bu sene sonmaca 7 eksikle gidince ertugrul hoca laf etti etik degil diye ama gecen sene kendilerine oyle gelince sorun olmadi.. once herkes kendisine bakicak, benim kendi camiam icin de gecerli bu..

trabzonun basvurusu da hosuma gitti en zindan emre sucsuzsa aklanir, boylece dedikodu yerine kanitlar konusur diye dusunuyorum.

Mesela fb nin de ts nin de lehinde aleyhinde bir cok hakem hatasi var. Ama sonuca etki etsin etmesin firat aydinusun alex lehine verdigi faul kararina takigim , cunku bazen hakemleri , en basit hareketlerinden algilarsin , ya da orta sahada stoch a gosterilen kart ama son adamken selcuk a cikmayan karta takigim .. bunyamin gezerin ts lehine sezon basinda , fb lehine buca macinda olmayan penaltilari vermesinden rahatsizim .. cuneyt cakirin ts lehine antep macindaki pozisyonu ceza alani icine tasimasindan da rahatsizim .. sivas macinda hakemin once futbolcu ile kosup bir anda neden ofsayt bayragini macin en kritik aninda kaldirdigindan rahatsizim ..cuneyt cakirin ts-buca macinda verdigi ts lehine penaltidan rahatsizim .. huseyin gocek in fb nin penaltilarini vermeyip , sonra gunah cikarircasina anteplileri her ataga kalkista kesmesinden rahatsizim ... alex in adamin diz kapagini kirarcasina ibb macinda girisinden , luganonun wagnerin uzerinde kasten tepinmesinden , penalti cukuru kazan bilicanin hareketinden , emrenin her pozisyonda tehdit ve ofke kusan hareketlerinden , gokhanin simarikca hakeme top firlatmasindan ve ceza gormemesinden , carlos un hakeme su firlatmasindan ... hepsinden rahatsizim .. herkes umit karan in sivastaki atilmasina tepkilidir bu forumda , bence cok dogruydu , umit orda o hareketi hakeme karsi yapti .. ama problem umitin yaptigi degildi , GS liler olarak biz de pastadan krema yemek icin umit atilmamaliydi dedik , yanlisti dedigimiz ... dogrusu su olacakti , umit orda atiliyorsa , yukarida saydigim onca ornekler , buna ek olarak baroslar , neill ler de atilmali .. ben bunlardan rahatsizim iste , takim ayrimi yok .. su yazdiklarima , sen fb li oldugun icin soruyorum , olmadi diyebilir misin . . peki bu hakemlerin bu hareketlerin hepsinde gormedigine ya da masumane hatalar olarak yaptigina inanabilir misin ,

eskiden neyse de son yillarda az cok teknolojinin de artmasiyla hata demek istiyorum cunku bugun bize kiyak gectigi denilen kisi demekki serefsizdir yani yarin gider aleyhine calisir. tff veya mahkemelerin hakemligi profesyonellestirip herseylerini mercek altina almasi gerekiyor ki bence bu bir cozum olur boylece ozel hayatlarindaki islerinden dolayi pis kokular ortaya cikmaz..

bence ilk hamle profesyonel hakemlik olmalidir bu sayede hersey cok daha seffaflasabilir..

misal cuneyt cakirin bizim mac icin konusayim, ankaragucu maci.. kaleciye kirmizi verdiysen yedek kaleciye niye vermedin misal? bana gore ilki degil ikincisi kirmizi da ayni mac icinde boyle celiski yapan hakemlerin kafalarinin asla rahat oldugunu dusunmuyorum. siyasetinden tutun ozel hayatlarina kadar cok baski altindalar. bunu bizim klup de yaratiyor rakip de siz de baskasida ve buna dur diyen yok.. her onune gelen hakem aciklamasi yapmamali yapamamali ama nerdeee... bakin cok ciddiyim seneye x takim sampiyon olsun, aynilari x icin yazilacak bu dongu bizim futbolumuza ve basinimiza islemis

Neyse beyler gereken yapıldı, konuyu dağıtmayalım.

Behram Tasdemir ihraç edildi arkadaşlar takılmayın o konuya daha fazla.

Ancak karabukte topu iskalayan cocuga forumda tepki 5 tane ise , maca cikmayan emenikeye 50 taneydi .. Benzer sekilde sivas macinda sacma sapan gol yiyen korcana 10 tepki geldi ise , asla fb kalibresinde olmayan serkan kirintiliya gecen seneki ankaragucu fb macinda 50 tane suclama geldi.. bu yuzden elestirilerin odaginda olan kisilerin masumiyetine inanmak saflik olur .. hangi takim lehinde olursa olsun emenike olayi , ozellikle de sucunu itiraf edercesine ts macinda oynamamasi en buyuk skandaldir bu sezon .. benzer sekilde sivasin ligin en kritik macinda stadin 80% ini fb ye vermesi de anlasilabilir bir durum degildir .. bari 50% 50% yap , kendi sahanda rakip takima ev sahibi avantaji verirsen , bu kiyagi yaptigin takim fb de olsa ts de olsa kim olursa olsun masaya yatirilir ..

ince bir nokta da su .. ts lilerin bakisi ile bizim yani diger takim taraftarlarinin bakisi farkli . nuans ise su .. ts liler sampiyonlugu kaybettikleri icin fb nin hakem olaylarini konusurlar , biz ise ikisini de konusabiliyoruz .. ozellikle ben ts nin de cok destek aldigini cok kez yazdim , ancak ts nin destek almasi , fb lilerin olayi aklamasi sonucunu dogurmaz ki .. bilakis "ts de cok mac kazandi" demek "biz de cok goturduk onlar da" demek manasina geliyor . tehlike burada

bu olay fifaya gittiyse tarafsız bir şekilde çözülebilir.Belki feneri avrupaya almazlar.

Bu olaydan bir organize suc yorumlamasi cikarmak hukuken mumkun degil. Cunku birak emrenin telefonunun ayni baz istasyonundan sinyal almasini , bu mesaji cekenle karsilikli tavla oynarken resmi bile yayinlansa , hukuken emreye bir sorumluluk dogurmaz bu. tamamen fiili isleyen kisinin uzerine oklar yogunlasir , ancak ve ancak o kisinin sozlu ya da yazili beyani ile "emre bana bunlari soletti" der ise , o zaman isin sekli degisir. fb klubu ise bu konudan kurum olarak bagimsizdir , cunku fiili isleyen kisilerin klup yonetimi ile direk ya da dolayli bir bagi yoktur. hukuki pencereden is boyle .

Sinan; Suçun şahsiliğe ilkesine vurgu yapmışsın ama gözden kaçırdığın bir nokta var.

Evvela ilk söylediğin doğru mesajı atan kişi doğrudan sorumludur ve asli faildir. Fakat Emre'nin o mekanda olduğunun ispatı durumunda Emre'ye suç isnat edilemeyeceği söylemin pekte geçerlilik addetmez.

Zira fiili ika eyleyen kişi mesajı gönderirken Emre'nin yanında olmadığını söylemekte ve dile getirmektedir. Bu söylemine rağmen Emre'nin yanında olduğu ispat edilirse, bu durumda Emre için kuvvetli şüpheler oluşacaktır.

Adam yanındayken neden böyle bir beyanda bulunuyor? Savcıların üzerinde duracağı nokta da bu olacaktır. Kaldı ki yine söz konusu bir mekandan beraber oldukları ya da mesajı atarken Emre'nin de adamın yakınında bulunduğuna dair şahitler çıkarsa bu durumda Emre'nin müşterek fail olarak nitelendirilmesi hiçte zor değildir.

Tabi burada mecburen faraziyeler üzerinden hareket edip konuya dair yorum yapıyoruz. Fakat ortada bir maddi delil ve asli fail var. Bundan sonrasının ortaya çıkarılması da savcılığın işi.Masumiyet karinesi gereği şu an Emre'ye elbette suçludur diyemeyiz. Amma velâkin soruşturma sonrası söylediğim gibi mekanda olduğu anlaşılırsa, tanık ifadeleri ile bu desteklenirse üzerinde kuvvetli şüphe vardır ve bu iş Emre'yi de götürür.

.

Unuttururlar

nasil sampiyon oldugunu herkez biliyor bu serefsizlerin... $ike yaptigini herkez biliyor..

Adamlar herkesin gözü önünde sike yapıyor kimsede elini kıpırdatmıyor. Azize saha dısını harbiden cok iyi ögrenmiş takdir ettim

Demirkol ne dedi merak ettim izleyen oldumu?

Sinan; Suçun şahsiliğe ilkesine vurgu yapmışsın ama gözden kaçırdığın bir nokta var.

Evvela ilk söylediğin doğru mesajı atan kişi doğrudan sorumludur ve asli faildir. Fakat Emre'nin o mekanda olduğunun ispatı durumunda Emre'ye suç isnat edilemeyeceği söylemin pekte geçerlilik addetmez.

Zira fiili ika eyleyen kişi mesajı gönderirken Emre'nin yanında olmadığını söylemekte ve dile getirmektedir. Bu söylemine rağmen Emre'nin yanında olduğu ispat edilirse, bu durumda Emre için kuvvetli şüpheler oluşacaktır.

Adam yanındayken neden böyle bir beyanda bulunuyor? Savcıların üzerinde duracağı nokta da bu olacaktır. Kaldı ki yine söz konusu bir mekandan beraber oldukları ya da mesajı atarken Emre'nin de adamın yakınında bulunduğuna dair şahitler çıkarsa bu durumda Emre'nin müşterek fail olarak nitelendirilmesi hiçte zor değildir.

Tabi burada mecburen faraziyeler üzerinden hareket edip konuya dair yorum yapıyoruz. Fakat ortada bir maddi delil ve asli fail var. Bundan sonrasının ortaya çıkarılması da savcılığın işi.Masumiyet karinesi gereği şu an Emre'ye elbette suçludur diyemeyiz. Amma velâkin soruşturma sonrası söylediğim gibi mekanda olduğu anlaşılırsa, tanık ifadeleri ile bu desteklenirse üzerinde kuvvetli şüphe vardır ve bu iş Emre'yi de götürür.

Ifadeler sonucu olayin netlesecegini (eger emrenin farkli yontemler ile o noktada sahis ile beraber oldugu kanitlanirsa) eklemistim. Lakin bu durumda bile emrenin soz konusu olayin bilgisi harici gerceklestigini belirtecegi kesindir.

Bu buzdağının görünen yüzü. Emenike+ Sezeröztürk+ BülentUygun+ SerkanKırıntılı+ Kaan v.s. dedinmi fenerlilerin diyeceği hiçbirşey yoktur. Onlarda bunları kabul ediyorlar ama dile getirmek istemiyorlar. Ha sorsan onlarda ya sizinde yokmu vs. derler. Bu işler böyledir. yani biz yaptık ama sizde yaptınız demeye getirriler. Geçen sene de gelecek şaibeli şampiyonluk belki son hafta Onurlu bir oyuncu sayesinde olmadı ki o maçta Trabzonda kaleci ve birkaç oyuncu dışında top oynayanda yoktu ama Allah izin vermedi fenerin şampiyon olmasına.

2006 daki Cihan Oskay olayi bundan daha büyük bir belgeli Sike olayidi..!!! Ses kayitlari ortada..

"Ses Kayitlarinda, biz Sike yaptik demese bile, orda bir dümenin döndügünü resmen belgeliyor..!! Illaki Sike mi yaptik denmesi gerek..!"

Forum´daki Fenerliler ile bu Sike olayini tartismayin bence... Ben Ibrahim Alkan´a o Cihan Oskay´in ses cekme olayini sordum ve o bana bunda birsey´in olmadigin söyledi..

Olay orda benim icin bitmistir.. Sike olayini ben bir Fenerli ile tartismam cünki yarin Aziz Yildirim genc bir Kadiná Tecavüz etse bile bunlar cikar " e kardesim o kizda azdirici giyinmeseydi, o azdirici giyinmese Aziz Yildirim onu yapmazdi" derler..

2006 daki Cihan Oskay olayi bundan daha büyük bir belgeli Sike olayidi..!!! Ses kayitlari ortada..

"Ses Kayitlarinda, biz Sike yaptik demese bile, orda bir dümenin döndügünü resmen belgeliyor..!! Illaki Sike mi yaptik denmesi gerek..!"

Forum´daki Fenerliler ile bu Sike olayini tartismayin bence... Ben Ibrahim Alkan´a o Cihan Oskay´in ses cekme olayini sordum ve o bana bunda birsey´in olmadigin söyledi..

Olay orda benim icin bitmistir.. Sike olayini ben bir Fenerli ile tartismam cünki yarin Aziz Yildirim genc bir Kadiná Tecavüz etse bile bunlar cikar " e kardesim o kizda azdirici giyinmeseydi, o azdirici giyinmese Aziz Yildirim onu yapmazdi" derler..

Ha sunuda ekliyeyim.. Bosuna kimse gidip Sikayet´de bulunmasin cünki bu Kici Kirik Mesajdan birsey cikmaz.. Bir Takimi lekelemek icin yeterli bir delil degil bu...

Kardeş Cihan Oskay olayı yargıdan döndü, iddiaların asılsız olduğu kanıtlandı. Bunun neyini tartışalım ki daha?

Kardeş Cihan Oskay olayı yargıdan döndü, iddiaların asılsız olduğu kanıtlandı. Bunun neyini tartışalım ki daha?

Af edersin sevgili Ibrahim Alkan Kardesim ama ben o yargiya taa burdan Hamburg´dan selamlarimi gönderiyorum.. Zaman asamasindan döndürdüler olayi..

Kayitlarda "Evet Cihan abi, nasil sike yaptik " denmiyor diye bi b.k yapmadilar... Ben mental olarak söylüyorum. O Ses kayitlarinda bir dümenin döndügü 100% dü.. Konusmalardan anlasiliyordu..

Futbol Federasyonu ise olayların üzerine gitmek yerine olayları adeta örtbas edecek bir karar aldı. Bakan’ın yetki istiyorlarsa başvuruda bulunsunlar çağrısına da kulak asmadı. 4 Ağustos’ta ‘şike iddiaları için 2 yıllık zaman aşımı kalktı’ şeklinde karar alan federasyon 11 Aralık’ta Mersin’de yaptığı toplantıda ise 2000-2001 sezonundaki Samsunspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak, ilgililerin başvurusu durumunda, olayın zaman aşımına uğraması nedeniyle disiplin talimatlarının uygulanmaması kaydıyla özel bir soruşturma yapılmasına karar verdi.

Federasyon, söz konusu maçın oynandığı tarihte 1 Kasım 1992 tarihli Futbol Disiplin Talimatı’nın yürürlükte olduğunu belirterek, bu talimatın ‘Hileli ve Danışıklı Futbol Müsabakası’ başlıklı 38. ve ‘Sair Hallerde Menfaat’ başlıklı 40. maddelerinin, aynı dönemde yürürlükte bulunan ‘Soruşturma ve Ceza Zaman Aşımı’ başlıklı 68. madde uyarınca, uygulanmasının hukuken mümkün olmadığı görüşüne vardı. Yönetim kurulu ayrıca F.Bahçe kulübünün istemesi halinde iddiaları herhangi bir cezai müeyyide olmamak kaydıyla soruşturabileceğini duyurdu. Ancak Fenerbahçe'den hiçbir yanıt gelmedi ve olay bu şekilde şimdilik kapandı.

her sene adınız şikeyle anılıyor. Ateş olmayan yerden dumanmı çıkarmış. bırakın bu ayakları şaibebahçeliler....

Geri
Üst Alt