Baris Barlas.
Glowacki degil de Brozek kardesleri aldilar. Zaten ts nin bu sampiyonlugu kaybedecegini bu forumda dahil cogu diger takim taraftarlari hissediyordu icten ice. ts nin hatalari bu olayda birinci plandadir , 42 ye 33 puan iken ele gecirdigi avantaji ara ara kaybetseydi , lig ile ilgili bu kadar spekulasyon olmazdi , ts nerdeyse 10 hafta boyunca 2 puan kaybetti , onu soyleyen yok , herkes fb ye odaklanmis durumda. Ancak fb de turkiyede 18 macta 17 galibiyet 1 beraberlik alacak bir takim asla degil . bu cok goz onunde bir durum . sansa kazandigi maclar oldu , sansa kazandi demeyelim de rakiplerinin hiyarliklari ile , ozellikle deplasmandaki 2 derbi .. ama ts de ayni maclari buyuk sansla gecti .. diger takim taraftarlarini kizdiran sey , ts nin bu kadar mac kazanip yine fb nin ligi lider bitirmesi. ..
fb ye karsi olusan antipatinin 2 sebebi var .. bunu hep soyluyorum tekrarliyim , oncelikle birincisi taraftarinin ve 2000 oncesi inlerine gizlenmis olan paydaslarinin (medya , patronlar, vb) son donemde gelen basarilarin arkasindan hem kendilerini one cikarma hem de burdan nemalanma amaci ile taraftarini otekilestirme pahasina harcadigi illegal efor .. bunun sonucunda fb camiasi cumhuriyet soylemi gibi , ya da her konuda en iyisi olmak her donem icin bir zorunlulukmus gibi simarikca bir tribe girince tepki cekti . yani birinci problem sempatik gorunmek yerine , ezer geceriz mantigi ..
ikinci sebep ise , karar odaklari denen tff gibi , hakem camiasi gibi , belediyeler gibi kurumlarin surekli olarak fb lehdari hareketler icinde bulundugu algisi . bunun benim acimdan acilimi su , soylendigi kadar , yaratilmak istedigi kadar bir iddiam yok , yani fb nin butun ilerleyisini hakemlere ,kurumlara baglayamayiz .. lakin fb lilerin reddettigi gibi boyle seyler yok denecek kadar da ortalik temiz degil .. bu konular cok uzun kimse okumaz yazsam , lakin bazi senelerde , ozellikle de fb nin nispeten daha gucsuz takimlara karsi sergiledigi sampiyonluk yarislarinda cok kritik bazi haftalarda goze sokulur gibi oyle maclar var ki .. ben bir kacini yazmistim , GS cok pert durumda oldugu icin son 10 senede bizle ilgili bole maclar pek bulunamiyor ,bulunsa da ilgi bile cekmiyor , ama fb ile ilgili olanlarin bazilari kamu oyunun vicdanini rahatsiz edici duzeyde .. ve cogunlukla bu maclar , o anda lider fb oldugu icin cok ilgi cekiyor .. cunku odaklanilan ve puan kaybetme durumu olan takim fb ... ts nin maclarinin duzgun irdelenmedigine ben de katiliyorum .. bu sene ts lehine de cokca hatalar oldu , ancak bazi maclarda oyle pozisyonlar var ki , yani oyle bir algi olusuor ki , "bu hakemin bu yaptigi hata , hata degil , kasit" dercesine ..